Пісна шарлотка
Шарлотка – ароматний бісквітний пиріг, знайомий всім нам ще з дитинства. Зазвичай для його приготування використовують яблука, але можна спекти це ласощі і з іншими фруктами або ягодами. Сьогодні ми розповімо вам, як зробити пісну шарлотку, яка чудово підійде для тих, хто постить і дотримуються дієти.
Інгредієнти:
яблука – 3 шт.;
пудра цукрова – для посипання;
манна крупа.
Для тіста:
борошно – 300 г;
сіль – щіпка;
апельсиновий свіжовичавлений сік – 150 мл;
масло рослинне – 50 мл;
винний оцет – 30 мл;
вода – 2 ст. ложки;
сода питна – 1 ч. ложка.
Приготування
З яблук акуратно вирізаємо серцевину і шаткуємо фрукти тонкими пластинами. Форму промазуємо рослинним маслом, присипаємо манкою і викладаємо рівномірно яблука, повністю закриваючи все дно. Тепер переходимо до замісу тіста: виливаємо в миску апельсиновий сік, всипаємо цукор, сіль, додаємо оцет і рослинне масло. Після цього збиваємо все міксером, а потім вводимо просіяне борошно і ретельно перемішуємо вінчиком до однорідного стану. Соду розчиняємо у воді і виливаємо розчин у тісто. Перекладаємо його в форму, поверх яблук, розрівнюємо і відправляємо пиріг в розігріту духовку. Випікаємо шарлотку рівно годину при температурі 190 градусів. Готовність перевіряємо сірником, протикаємо тісто наскрізь – якщо паличка буде сухою, значить, шарлотка готова. Готовий пиріг посипаємо цукровою пудрою, приготовленої з коричневого цукру.
Інгредієнти:
яблука червоні – 3 шт.;
масло рослинне – 50 мл;
цукровий пісок – 150 г;
варення густе – 2 ст. ложки;
чорний сухий чай – щіпка;
вода фільтрована – 125 мл;
борошно пшеничне – 250 г;
ванілін – 1 пакетик;
розпушувач – 10 р.
Приготування
Борошно просіваємо і додаємо розпушувач. Чай заливаємо окропом, заварюємо, а через 15 хвилин, проціджуємо і остуджуємо. Окремо в мисці змішуємо цукор з олією, додаємо ванілін, виливаємо заварку і викладаємо варення. Ретельно перемішуємо масу, вводимо порціями борошно і замішуємо тісто. Яблука обполіскуємо, зрізаємо шкірку і шаткуємо скибочками, вирізаючи серцевину. Чашу мультиварки промазуємо маслом, виливаємо трохи тіста, розкладаємо фруктові шматочки і знову заливаємо тістом. Чергуємо так до тих пір, поки не закінчаться інгредієнти. Після цього закриваємо кришку приладу, вибираємо програму «Випічка» і засікаємо рівно 1 годину. Після сигналу готовності, дістаємо шарлотку, перекладаємо на блюдо, накриваємо рушником і залишаємо хвилин на 20. Потім пиріг розрізаємо на шматочки, за бажанням посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.
Інгредієнти:
борошно вищого сорту – 1 ст.;
манна крупа – 1 ст.;
цукор білий – 05 ст.;
сіль дрібна – щіпка;
сода питна – щіпка;
ванілін – щіпка;
кориця мелена – на смак;
сік яблучний – 1 ст.;
яблучне пюре – 200 г;
стигла груша – 3 шт.
Приготування
Груші промиваємо, очищаємо від шкірки, акуратно вирізаємо серцевини, а потім шаткуємо фрукти невеликими кубиками й викладаємо в миску. Додаємо яблучне пюре, вливаємо сік, кидаємо всі сухі інгредієнти: сіль, цукровий пісок, ванілін, корицю, манку і борошно. Гарненько все перемішуємо до отримання густоватого тесту. Після цього перекладаємо його в змащену вершковим маслом форму для запікання і ставимо в розігріту духовку. Випікаємо пиріг при температурі 170 градусів до готовності. Через 45 хвилин виймаємо пісну шарлотку з манкою, перекладаємо на красиве блюдо і розрізаємо на шматочки.
Пісна шарлотка з яблуками
Інгредієнти:
Для тіста:
Приготування
З яблук акуратно вирізаємо серцевину і шаткуємо фрукти тонкими пластинами. Форму промазуємо рослинним маслом, присипаємо манкою і викладаємо рівномірно яблука, повністю закриваючи все дно. Тепер переходимо до замісу тіста: виливаємо в миску апельсиновий сік, всипаємо цукор, сіль, додаємо оцет і рослинне масло. Після цього збиваємо все міксером, а потім вводимо просіяне борошно і ретельно перемішуємо вінчиком до однорідного стану. Соду розчиняємо у воді і виливаємо розчин у тісто. Перекладаємо його в форму, поверх яблук, розрівнюємо і відправляємо пиріг в розігріту духовку. Випікаємо шарлотку рівно годину при температурі 190 градусів. Готовність перевіряємо сірником, протикаємо тісто наскрізь – якщо паличка буде сухою, значить, шарлотка готова. Готовий пиріг посипаємо цукровою пудрою, приготовленої з коричневого цукру.
Пісна шарлотка в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Борошно просіваємо і додаємо розпушувач. Чай заливаємо окропом, заварюємо, а через 15 хвилин, проціджуємо і остуджуємо. Окремо в мисці змішуємо цукор з олією, додаємо ванілін, виливаємо заварку і викладаємо варення. Ретельно перемішуємо масу, вводимо порціями борошно і замішуємо тісто. Яблука обполіскуємо, зрізаємо шкірку і шаткуємо скибочками, вирізаючи серцевину. Чашу мультиварки промазуємо маслом, виливаємо трохи тіста, розкладаємо фруктові шматочки і знову заливаємо тістом. Чергуємо так до тих пір, поки не закінчаться інгредієнти. Після цього закриваємо кришку приладу, вибираємо програму «Випічка» і засікаємо рівно 1 годину. Після сигналу готовності, дістаємо шарлотку, перекладаємо на блюдо, накриваємо рушником і залишаємо хвилин на 20. Потім пиріг розрізаємо на шматочки, за бажанням посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.
Пісна шарлотка з грушами
Інгредієнти:
Приготування
Груші промиваємо, очищаємо від шкірки, акуратно вирізаємо серцевини, а потім шаткуємо фрукти невеликими кубиками й викладаємо в миску. Додаємо яблучне пюре, вливаємо сік, кидаємо всі сухі інгредієнти: сіль, цукровий пісок, ванілін, корицю, манку і борошно. Гарненько все перемішуємо до отримання густоватого тесту. Після цього перекладаємо його в змащену вершковим маслом форму для запікання і ставимо в розігріту духовку. Випікаємо пиріг при температурі 170 градусів до готовності. Через 45 хвилин виймаємо пісну шарлотку з манкою, перекладаємо на красиве блюдо і розрізаємо на шматочки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Найпростіший рецепт шарлотки
Існує не один десяток рецептів шарлотки і кожен по-своєму неповторний. У даній статті зібрані найпростіші рецепти цього чудового пирога, які втілити
Шарлотка з грушами в мультиварці
Всім відомо, що приготування шарлотки - досить копітка справа, особливо сам процес випікання. Пропонуємо трохи полегшити задачу і зробити цей чудовий
Шарлотка з ананасами - рецепт
Шарлотка - один з найпростіших пирогов, який готується легко і швидко. Традиційно шарлотку готують з яблуками, але якщо вам захотілося
Шарлотка на сметані
Якщо вам потрібно швидко приготувати що-небудь до чаю з підручних продуктів, так щоб вийшло смачно і ситно, пропонуємо вам приготувати шарлотку на
Шарлотка з бананами
Всі ми знаємо, що шарлотка - це яблучний пиріг в класичному варіанті. Але багато господинь вже давно готують її з додаванням різноманітних фруктів. І
Шарлотка без яєць
Шарлотка - смачний пиріг з яблук, запечених в тісті. Зазвичай в тісто додають яйця. Але сьогодні ми підкажемо вам кілька рецептиков цього ласощі без