Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пісна шарлотка

Пісна шарлотка

4-10-2015, 10:18
1 436
Пісна шарлотка
Шарлотка – ароматний бісквітний пиріг, знайомий всім нам ще з дитинства. Зазвичай для його приготування використовують яблука, але можна спекти це ласощі і з іншими фруктами або ягодами. Сьогодні ми розповімо вам, як зробити пісну шарлотку, яка чудово підійде для тих, хто постить і дотримуються дієти.

Пісна шарлотка з яблуками


Інгредієнти:

  • яблука – 3 шт.;

  • пудра цукрова – для посипання;

  • манна крупа.


  • Для тіста:

  • борошно – 300 г;

  • сіль – щіпка;

  • апельсиновий свіжовичавлений сік – 150 мл;

  • масло рослинне – 50 мл;

  • винний оцет – 30 мл;

  • вода – 2 ст. ложки;

  • сода питна – 1 ч. ложка.


  • Приготування
    З яблук акуратно вирізаємо серцевину і шаткуємо фрукти тонкими пластинами. Форму промазуємо рослинним маслом, присипаємо манкою і викладаємо рівномірно яблука, повністю закриваючи все дно. Тепер переходимо до замісу тіста: виливаємо в миску апельсиновий сік, всипаємо цукор, сіль, додаємо оцет і рослинне масло. Після цього збиваємо все міксером, а потім вводимо просіяне борошно і ретельно перемішуємо вінчиком до однорідного стану. Соду розчиняємо у воді і виливаємо розчин у тісто. Перекладаємо його в форму, поверх яблук, розрівнюємо і відправляємо пиріг в розігріту духовку. Випікаємо шарлотку рівно годину при температурі 190 градусів. Готовність перевіряємо сірником, протикаємо тісто наскрізь – якщо паличка буде сухою, значить, шарлотка готова. Готовий пиріг посипаємо цукровою пудрою, приготовленої з коричневого цукру.

    Пісна шарлотка в мультиварці


    Інгредієнти:

  • яблука червоні – 3 шт.;

  • масло рослинне – 50 мл;

  • цукровий пісок – 150 г;

  • варення густе – 2 ст. ложки;

  • чорний сухий чай – щіпка;

  • вода фільтрована – 125 мл;

  • борошно пшеничне – 250 г;

  • ванілін – 1 пакетик;

  • розпушувач – 10 р.


  • Приготування
    Борошно просіваємо і додаємо розпушувач. Чай заливаємо окропом, заварюємо, а через 15 хвилин, проціджуємо і остуджуємо. Окремо в мисці змішуємо цукор з олією, додаємо ванілін, виливаємо заварку і викладаємо варення. Ретельно перемішуємо масу, вводимо порціями борошно і замішуємо тісто. Яблука обполіскуємо, зрізаємо шкірку і шаткуємо скибочками, вирізаючи серцевину. Чашу мультиварки промазуємо маслом, виливаємо трохи тіста, розкладаємо фруктові шматочки і знову заливаємо тістом. Чергуємо так до тих пір, поки не закінчаться інгредієнти. Після цього закриваємо кришку приладу, вибираємо програму «Випічка» і засікаємо рівно 1 годину. Після сигналу готовності, дістаємо шарлотку, перекладаємо на блюдо, накриваємо рушником і залишаємо хвилин на 20. Потім пиріг розрізаємо на шматочки, за бажанням посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.

    Пісна шарлотка з грушами


    Інгредієнти:

  • борошно вищого сорту – 1 ст.;

  • манна крупа – 1 ст.;

  • цукор білий – 05 ст.;

  • сіль дрібна – щіпка;

  • сода питна – щіпка;

  • ванілін – щіпка;

  • кориця мелена – на смак;

  • сік яблучний – 1 ст.;

  • яблучне пюре – 200 г;

  • стигла груша – 3 шт.
  • Пісна шарлотка


    Приготування
    Груші промиваємо, очищаємо від шкірки, акуратно вирізаємо серцевини, а потім шаткуємо фрукти невеликими кубиками й викладаємо в миску. Додаємо яблучне пюре, вливаємо сік, кидаємо всі сухі інгредієнти: сіль, цукровий пісок, ванілін, корицю, манку і борошно. Гарненько все перемішуємо до отримання густоватого тесту. Після цього перекладаємо його в змащену вершковим маслом форму для запікання і ставимо в розігріту духовку. Випікаємо пиріг при температурі 170 градусів до готовності. Через 45 хвилин виймаємо пісну шарлотку з манкою, перекладаємо на красиве блюдо і розрізаємо на шматочки.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Найпростіший рецепт шарлотки
    Найпростіший рецепт шарлотки
    Існує не один десяток рецептів шарлотки і кожен по-своєму неповторний. У даній статті зібрані найпростіші рецепти цього чудового пирога, які втілити
    Шарлотка з грушами в мультиварці
    Шарлотка з грушами в мультиварці
    Всім відомо, що приготування шарлотки - досить копітка справа, особливо сам процес випікання. Пропонуємо трохи полегшити задачу і зробити цей чудовий
    Шарлотка з ананасами - рецепт
    Шарлотка з ананасами - рецепт
    Шарлотка - один з найпростіших пирогов, який готується легко і швидко. Традиційно шарлотку готують з яблуками, але якщо вам захотілося
    Шарлотка на сметані
    Шарлотка на сметані
    Якщо вам потрібно швидко приготувати що-небудь до чаю з підручних продуктів, так щоб вийшло смачно і ситно, пропонуємо вам приготувати шарлотку на
    Шарлотка з бананами
    Шарлотка з бананами
    Всі ми знаємо, що шарлотка - це яблучний пиріг в класичному варіанті. Але багато господинь вже давно готують її з додаванням різноманітних фруктів. І
    Шарлотка без яєць
    Шарлотка без яєць
    Шарлотка - смачний пиріг з яблук, запечених в тісті. Зазвичай в тісто додають яйця. Але сьогодні ми підкажемо вам кілька рецептиков цього ласощі без