Пісна шарлотка

Пісна шарлотка з яблуками
Інгредієнти:
Для тіста:
Приготування
З яблук акуратно вирізаємо серцевину і шаткуємо фрукти тонкими пластинами. Форму промазуємо рослинним маслом, присипаємо манкою і викладаємо рівномірно яблука, повністю закриваючи все дно. Тепер переходимо до замісу тіста: виливаємо в миску апельсиновий сік, всипаємо цукор, сіль, додаємо оцет і рослинне масло. Після цього збиваємо все міксером, а потім вводимо просіяне борошно і ретельно перемішуємо вінчиком до однорідного стану. Соду розчиняємо у воді і виливаємо розчин у тісто. Перекладаємо його в форму, поверх яблук, розрівнюємо і відправляємо пиріг в розігріту духовку. Випікаємо шарлотку рівно годину при температурі 190 градусів. Готовність перевіряємо сірником, протикаємо тісто наскрізь – якщо паличка буде сухою, значить, шарлотка готова. Готовий пиріг посипаємо цукровою пудрою, приготовленої з коричневого цукру.
Пісна шарлотка в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Борошно просіваємо і додаємо розпушувач. Чай заливаємо окропом, заварюємо, а через 15 хвилин, проціджуємо і остуджуємо. Окремо в мисці змішуємо цукор з олією, додаємо ванілін, виливаємо заварку і викладаємо варення. Ретельно перемішуємо масу, вводимо порціями борошно і замішуємо тісто. Яблука обполіскуємо, зрізаємо шкірку і шаткуємо скибочками, вирізаючи серцевину. Чашу мультиварки промазуємо маслом, виливаємо трохи тіста, розкладаємо фруктові шматочки і знову заливаємо тістом. Чергуємо так до тих пір, поки не закінчаться інгредієнти. Після цього закриваємо кришку приладу, вибираємо програму «Випічка» і засікаємо рівно 1 годину. Після сигналу готовності, дістаємо шарлотку, перекладаємо на блюдо, накриваємо рушником і залишаємо хвилин на 20. Потім пиріг розрізаємо на шматочки, за бажанням посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.
Пісна шарлотка з грушами
Інгредієнти:

Приготування
Груші промиваємо, очищаємо від шкірки, акуратно вирізаємо серцевини, а потім шаткуємо фрукти невеликими кубиками й викладаємо в миску. Додаємо яблучне пюре, вливаємо сік, кидаємо всі сухі інгредієнти: сіль, цукровий пісок, ванілін, корицю, манку і борошно. Гарненько все перемішуємо до отримання густоватого тесту. Після цього перекладаємо його в змащену вершковим маслом форму для запікання і ставимо в розігріту духовку. Випікаємо пиріг при температурі 170 градусів до готовності. Через 45 хвилин виймаємо пісну шарлотку з манкою, перекладаємо на красиве блюдо і розрізаємо на шматочки.
Рекомендуємо добрі рецепти

Найпростіший рецепт шарлотки
Існує не один десяток рецептів шарлотки і кожен по-своєму неповторний. У даній статті зібрані найпростіші рецепти цього чудового пирога, які втілити

Шарлотка з грушами в мультиварці
Всім відомо, що приготування шарлотки - досить копітка справа, особливо сам процес випікання. Пропонуємо трохи полегшити задачу і зробити цей чудовий

Шарлотка з ананасами - рецепт
Шарлотка - один з найпростіших пирогов, який готується легко і швидко. Традиційно шарлотку готують з яблуками, але якщо вам захотілося

Шарлотка на сметані
Якщо вам потрібно швидко приготувати що-небудь до чаю з підручних продуктів, так щоб вийшло смачно і ситно, пропонуємо вам приготувати шарлотку на

Шарлотка з бананами
Всі ми знаємо, що шарлотка - це яблучний пиріг в класичному варіанті. Але багато господинь вже давно готують її з додаванням різноманітних фруктів. І

Шарлотка без яєць
Шарлотка - смачний пиріг з яблук, запечених в тісті. Зазвичай в тісто додають яйця. Але сьогодні ми підкажемо вам кілька рецептиков цього ласощі без