» » Найпростіший рецепт шарлотки

Найпростіший рецепт шарлотки

Найпростіший рецепт шарлотки
Гості вже на порозі, а ви не встигли нічого приготувати смачненьке до чаю? У такому разі вас врятує найпростіший рецепт шарлотки. Пиріг готується дуже швидко, з доступних продуктів, які є в холодильнику у будь-якої господині.

Найпростіший рецепт шарлотки з яблуками


Інгредієнти:

  • яйце – 5 шт.;

  • цукор – 1 ст.;

  • борошно – 1 ст.;

  • масло вершкове;

  • яблука – 5 шт.


  • Приготування
    Отже, в глибоку миску розбиваємо свіжі яйця і добре збиваємо їх міксером до отримання пишної піни. Не зупиняючись, поступово всипаємо цукор. Після його розчинення, вводимо порціями борошно і замішуємо тісто густоватой консистенції. Яблука промиваємо, очищаємо від шкірки, видаляємо серцевину, шаткуємо скибочками і збризкуємо їх лимонним соком. Форму для випічки рясно промазуємо маслом, виливаємо в неї невелику кількість тіста і розкладаємо яблука. Тепер викладаємо все тісто, рівномірно розподіляємо його і відправляємо пиріг в розігріту духовку заздалегідь. Випікаємо шарлотку 40 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність визначаємо за появи на поверхні пирога золотистої скоринки і з допомогою дерев'яної шпажки. Протикаємо тісто до самого дна і якщо вона залишиться сухою, значить пиріг готовий! Перед подачею посипаємо яблучну шарлотку цукровою пудрою і прикрашаємо свіжими ягодами.

    Простий рецепт шарлотки з грушами


    Інгредієнти:

  • борошно – 1 ст.;

  • яйце – 4 шт.;

  • розпушувач – 1 ч. ложка;

  • цукор – 1 ст.;

  • ванілін – 1 ч. ложка;

  • масло вершкове – 1 ст. ложки;

  • стигла груша – 2 шт.


  • Приготування
    Яйця збиваємо в густу піну, підсипаючи цукор, а потім поступово додаємо просіяне з сіллю і розпушувачем борошно, замішуючи тісто. У груш зрізаємо шкірку і шаткуємо скибочками. Круглу форму промазуємо маслом і посипаємо борошном. Акуратно вливаємо тісто, розкладаємо фруктові шматочки і злегка вдавлюємо їх. Випікаємо шарлотку близько 30 хвилин в духовці, а готовність перевіряємо зубочисткою.

    Простий рецепт шарлотки з варенням


    Інгредієнти:

  • яблуко – 3 шт.;

  • яйце – 5 шт.;

  • борошно – 300 г;

  • цукор – 200 г;

  • ізюм світлий – 60 г;

  • густе варення – 3 ст. ложки;

  • ванілін – щіпка.

  • сода – 05 чайної ложки


  • Приготування
    Борошно просіваємо через ситечко в миску. Яблука ретельно вимиваємо, розрізаємо кожне навпіл і видаляємо все насіння. Нарізаємо фрукти з шкіркою невеликими кубиками і обвалюємо їх з усіх сторін в пшеничному борошні. Розігріваємо духовку, а форму для випічки змащуємо вершковим маслом. Яйця збиваємо окремо до пишноти. Родзинки ошпарюємо окропом і залишаємо на 10 хвилин, а потім зливаємо воду і просушуємо серветкою. Поступово всипаємо цукор і перемішуємо до утворення кремоподібної маси. Після цього з'єднуємо яєчну суміш з яблуками, всипаємо борошно з содою і перемішуємо. Додаємо набряклий родзинки, кладемо варення, кидаємо ванілін і викладаємо у форму. Випікаємо шарлотку до рум'яності 50 хвилин, а потім остуджуємо і присипаємо цукровою пудрою.

    Простий рецепт шарлотки в мультиварці


    Інгредієнти:

  • борошно – 1 ст.;

  • яблука червоні – 3 шт.;

  • цукор – 100 г;

  • яйце – 4 шт.;

  • ванілін – 1 ч. ложка;

  • кориця мелена – на смак;
  • Найпростіший рецепт шарлотки

  • масло рослинне – 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Яблука промиваємо, розрізаємо, видаляємо насіння і шаткуємо тонкими часточками. Чашу мультиварки промазуємо рослинним маслом і викладаємо на дно фруктові скибочки. Яйця збиваємо в піну, всипаємо цукор, ванілін і вводимо борошно. Готове тісто виливаємо у чашу і вибираємо програму «Випічка». Через годину, відкриваємо кришку і даємо пирогу охолонути. Через 10 хвилин перевертаємо його на плоску тарілку, присипаємо меленою корицею за смаком і розрізаємо на невеликі скибочки.
    Додав: admin | 4-10-2015, 10:18
    Переглядів: 419