Найпростіший рецепт шарлотки
Гості вже на порозі, а ви не встигли нічого приготувати смачненьке до чаю? У такому разі вас врятує найпростіший рецепт шарлотки. Пиріг готується дуже швидко, з доступних продуктів, які є в холодильнику у будь-якої господині.
Інгредієнти:
яйце – 5 шт.;
цукор – 1 ст.;
борошно – 1 ст.;
масло вершкове;
яблука – 5 шт.
Приготування
Отже, в глибоку миску розбиваємо свіжі яйця і добре збиваємо їх міксером до отримання пишної піни. Не зупиняючись, поступово всипаємо цукор. Після його розчинення, вводимо порціями борошно і замішуємо тісто густоватой консистенції. Яблука промиваємо, очищаємо від шкірки, видаляємо серцевину, шаткуємо скибочками і збризкуємо їх лимонним соком. Форму для випічки рясно промазуємо маслом, виливаємо в неї невелику кількість тіста і розкладаємо яблука. Тепер викладаємо все тісто, рівномірно розподіляємо його і відправляємо пиріг в розігріту духовку заздалегідь. Випікаємо шарлотку 40 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність визначаємо за появи на поверхні пирога золотистої скоринки і з допомогою дерев'яної шпажки. Протикаємо тісто до самого дна і якщо вона залишиться сухою, значить пиріг готовий! Перед подачею посипаємо яблучну шарлотку цукровою пудрою і прикрашаємо свіжими ягодами.
Інгредієнти:
борошно – 1 ст.;
яйце – 4 шт.;
розпушувач – 1 ч. ложка;
цукор – 1 ст.;
ванілін – 1 ч. ложка;
масло вершкове – 1 ст. ложки;
стигла груша – 2 шт.
Приготування
Яйця збиваємо в густу піну, підсипаючи цукор, а потім поступово додаємо просіяне з сіллю і розпушувачем борошно, замішуючи тісто. У груш зрізаємо шкірку і шаткуємо скибочками. Круглу форму промазуємо маслом і посипаємо борошном. Акуратно вливаємо тісто, розкладаємо фруктові шматочки і злегка вдавлюємо їх. Випікаємо шарлотку близько 30 хвилин в духовці, а готовність перевіряємо зубочисткою.
Інгредієнти:
яблуко – 3 шт.;
яйце – 5 шт.;
борошно – 300 г;
цукор – 200 г;
ізюм світлий – 60 г;
густе варення – 3 ст. ложки;
ванілін – щіпка.
сода – 05 чайної ложки
Приготування
Борошно просіваємо через ситечко в миску. Яблука ретельно вимиваємо, розрізаємо кожне навпіл і видаляємо все насіння. Нарізаємо фрукти з шкіркою невеликими кубиками і обвалюємо їх з усіх сторін в пшеничному борошні. Розігріваємо духовку, а форму для випічки змащуємо вершковим маслом. Яйця збиваємо окремо до пишноти. Родзинки ошпарюємо окропом і залишаємо на 10 хвилин, а потім зливаємо воду і просушуємо серветкою. Поступово всипаємо цукор і перемішуємо до утворення кремоподібної маси. Після цього з'єднуємо яєчну суміш з яблуками, всипаємо борошно з содою і перемішуємо. Додаємо набряклий родзинки, кладемо варення, кидаємо ванілін і викладаємо у форму. Випікаємо шарлотку до рум'яності 50 хвилин, а потім остуджуємо і присипаємо цукровою пудрою.
Інгредієнти:
борошно – 1 ст.;
яблука червоні – 3 шт.;
цукор – 100 г;
яйце – 4 шт.;
ванілін – 1 ч. ложка;
кориця мелена – на смак;
масло рослинне – 2 ст. ложки.
Приготування
Яблука промиваємо, розрізаємо, видаляємо насіння і шаткуємо тонкими часточками. Чашу мультиварки промазуємо рослинним маслом і викладаємо на дно фруктові скибочки. Яйця збиваємо в піну, всипаємо цукор, ванілін і вводимо борошно. Готове тісто виливаємо у чашу і вибираємо програму «Випічка». Через годину, відкриваємо кришку і даємо пирогу охолонути. Через 10 хвилин перевертаємо його на плоску тарілку, присипаємо меленою корицею за смаком і розрізаємо на невеликі скибочки.
Найпростіший рецепт шарлотки з яблуками
Інгредієнти:
Приготування
Отже, в глибоку миску розбиваємо свіжі яйця і добре збиваємо їх міксером до отримання пишної піни. Не зупиняючись, поступово всипаємо цукор. Після його розчинення, вводимо порціями борошно і замішуємо тісто густоватой консистенції. Яблука промиваємо, очищаємо від шкірки, видаляємо серцевину, шаткуємо скибочками і збризкуємо їх лимонним соком. Форму для випічки рясно промазуємо маслом, виливаємо в неї невелику кількість тіста і розкладаємо яблука. Тепер викладаємо все тісто, рівномірно розподіляємо його і відправляємо пиріг в розігріту духовку заздалегідь. Випікаємо шарлотку 40 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність визначаємо за появи на поверхні пирога золотистої скоринки і з допомогою дерев'яної шпажки. Протикаємо тісто до самого дна і якщо вона залишиться сухою, значить пиріг готовий! Перед подачею посипаємо яблучну шарлотку цукровою пудрою і прикрашаємо свіжими ягодами.
Простий рецепт шарлотки з грушами
Інгредієнти:
Приготування
Яйця збиваємо в густу піну, підсипаючи цукор, а потім поступово додаємо просіяне з сіллю і розпушувачем борошно, замішуючи тісто. У груш зрізаємо шкірку і шаткуємо скибочками. Круглу форму промазуємо маслом і посипаємо борошном. Акуратно вливаємо тісто, розкладаємо фруктові шматочки і злегка вдавлюємо їх. Випікаємо шарлотку близько 30 хвилин в духовці, а готовність перевіряємо зубочисткою.
Простий рецепт шарлотки з варенням
Інгредієнти:
Приготування
Борошно просіваємо через ситечко в миску. Яблука ретельно вимиваємо, розрізаємо кожне навпіл і видаляємо все насіння. Нарізаємо фрукти з шкіркою невеликими кубиками і обвалюємо їх з усіх сторін в пшеничному борошні. Розігріваємо духовку, а форму для випічки змащуємо вершковим маслом. Яйця збиваємо окремо до пишноти. Родзинки ошпарюємо окропом і залишаємо на 10 хвилин, а потім зливаємо воду і просушуємо серветкою. Поступово всипаємо цукор і перемішуємо до утворення кремоподібної маси. Після цього з'єднуємо яєчну суміш з яблуками, всипаємо борошно з содою і перемішуємо. Додаємо набряклий родзинки, кладемо варення, кидаємо ванілін і викладаємо у форму. Випікаємо шарлотку до рум'яності 50 хвилин, а потім остуджуємо і присипаємо цукровою пудрою.
Простий рецепт шарлотки в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Яблука промиваємо, розрізаємо, видаляємо насіння і шаткуємо тонкими часточками. Чашу мультиварки промазуємо рослинним маслом і викладаємо на дно фруктові скибочки. Яйця збиваємо в піну, всипаємо цукор, ванілін і вводимо борошно. Готове тісто виливаємо у чашу і вибираємо програму «Випічка». Через годину, відкриваємо кришку і даємо пирогу охолонути. Через 10 хвилин перевертаємо його на плоску тарілку, присипаємо меленою корицею за смаком і розрізаємо на невеликі скибочки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пісна шарлотка
У цій статті зібрані чудові варіанти шарлотки, які доводять, що пісне меню може бути дуже смачним і, головне, різноманітним. Розповімо варіанти цього
Шарлотка з грушами в мультиварці
Всім відомо, що приготування шарлотки - досить копітка справа, особливо сам процес випікання. Пропонуємо трохи полегшити задачу і зробити цей чудовий
Шарлотка з ананасами - рецепт
Шарлотка - один з найпростіших пирогов, який готується легко і швидко. Традиційно шарлотку готують з яблуками, але якщо вам захотілося
Шарлотка на сметані
Якщо вам потрібно швидко приготувати що-небудь до чаю з підручних продуктів, так щоб вийшло смачно і ситно, пропонуємо вам приготувати шарлотку на
Шарлотка в аерогрилі
Шарлотка - дуже популярний десерт, а тому і рецептів її приготування існує дуже багато. Сьогодні ми розповімо ще про одне - як зробити шарлотку в
Шарлотка з вишнею
Шарлотка - це класичний яблучний пиріг з ніжним тістом. Але все більше її готують не тільки з яблуками, але з іншими фруктами і ягодами. І сьогодні