Шарлотка на сметані
Шарлотка – традиційний пиріг французької кухні, який робиться зі свіжого білого хліба, заварного крему і лікеру. Але в нашій країні назва «шарлотка» носять яблучні бісквітні тістечка, в яких з легкістю можна використовувати будь-які інші фрукти: груші, сливи і банани. Сьогодні ми розповімо вам, як спекти смачну шарлотку на сметані. Вона виходить неймовірно повітряної і напрочуд легкою.
Інгредієнти:
цукровий пісок – 1 ст.;
сметана – 1 ст.;
борошно – 1 ст.;
яйце куряче – 1 шт.;
сода – щіпка;
яблука – 5 шт.
Приготування
Отже, для приготування тесту розбиваємо в миску яйце, додаємо цукровий пісок, кладемо сметану, додаємо соду, борошно і перемішуємо гарненько віночком до отримання маси, що нагадує по консистенції густувату сметану. Яблука очищаємо, нарізаємо тоненькими скибочками і викладаємо половину фруктів у змащену маслом форму. Потім заливаємо їх частиною тіста, додаємо решту яблучка і знову покриваємо рівномірно тестом. Запікаємо пиріг в розігрітій духовці приблизно 40 хвилин.
Інгредієнти:
сметана – 130 мл;
майонез – 130 мл;
цукровий пісок – 1 ст.;
яйце куряче – 1 шт.;
яблука – 4 шт.;
борошно – 1 ст.;
розпушувач – щіпка.
Приготування
Всі необхідні компоненти для тіста кладемо в глибоку миску і гарненько перемішуємо. Яблука чистимо від шкірки і шаткуємо тоненькими скибочками. Потім розподіляємо їх рівномірно в глибокій формі, промазаної маслом, заливаємо тістом і випікаємо пиріг 30 хвилин при температурі 180°С. Готову шарлотку зі сметаною і яблуками трохи охолоджуємо, розрізаємо на шматочки і подаємо до чаю.
Інгредієнти:
кефір – 130 мл;
цукровий пісок – 1 ст.;
яблука – 10 шт.;
манна крупа – 05 склянки;
сметана – 130 мл;
яйце – 1 шт.;
волоські і кедрові горіхи – за смаком;
олія рослинна.
Приготування
У глибокому посуді з'єднуємо всі необхідні інгредієнти для тіста, всипаємо борошно і збиваємо масу міксером до однорідності. Яблука очищаємо, нарізаємо кубиками, горіхи трохи подрібнюємо. Тепер виливаємо в змащену маслом форму більшу частину тіста, посипаємо горіхами, викладаємо скибочки яблук, заливаємо рештою тестом і присипаємо кедровими горішками. Відправляємо в розігріту духовку і запікаємо до готовності, приблизно 35 хвилин. Готовий пиріг шарлотку на сметані прикрашаємо за бажанням цукровою пудрою, карамельним соусом, меленою корицею або збитими вершками.
Інгредієнти:
яйце – 2 шт.;
цукор – 1 ст.;
біла мука – 1 ст.;
яблука – 2 шт.;
сметана – 100 мл;
масло вершкове – 100 г;
розпушувач – 1 ч. ложка;
кокосове масло – 1 ч. ложка;
ароматизатор харчовий – за бажанням.
Приготування
Отже, для початку розтоплюємо в мисці вершкове масло. Потім всипаємо цукор і гарненько все перетираємо до однорідності. Після цього додаємо ароматизатор, розбиваємо курячі яйця і збиваємо міксером до тих пір, поки маса не стане білій. Далі кладемо сметану, поступово всипаємо борошно і ретельно розмішуємо, щоб не було грудочок. В результаті у нас повинно вийти однорідне тісто, схоже на густу сметану. У яблук зрізаємо шкірку і шаткуємо їх часточками. На дно чаші мультиварки виливаємо приблизно 1/4 частину суміші, викладаємо трохи фруктів, знову поливаємо тестом і робимо так до тих пір, поки у нас не закінчиться тісто і яблучка. Потім закриваємо кришку приладу, виставляємо режим «Випічка» і чекаємо приблизно 60 хвилин. Після звукового сигналу акуратно, з допомогою чашки-пароварки, перевертаємо шарлотку і випікаємо ще півгодини.
Рецепт шарлотки на сметані
Інгредієнти:
Приготування
Отже, для приготування тесту розбиваємо в миску яйце, додаємо цукровий пісок, кладемо сметану, додаємо соду, борошно і перемішуємо гарненько віночком до отримання маси, що нагадує по консистенції густувату сметану. Яблука очищаємо, нарізаємо тоненькими скибочками і викладаємо половину фруктів у змащену маслом форму. Потім заливаємо їх частиною тіста, додаємо решту яблучка і знову покриваємо рівномірно тестом. Запікаємо пиріг в розігрітій духовці приблизно 40 хвилин.
Яблучна шарлотка на сметані і майонезі
Інгредієнти:
Приготування
Всі необхідні компоненти для тіста кладемо в глибоку миску і гарненько перемішуємо. Яблука чистимо від шкірки і шаткуємо тоненькими скибочками. Потім розподіляємо їх рівномірно в глибокій формі, промазаної маслом, заливаємо тістом і випікаємо пиріг 30 хвилин при температурі 180°С. Готову шарлотку зі сметаною і яблуками трохи охолоджуємо, розрізаємо на шматочки і подаємо до чаю.
Шарлотка на сметані і кефірі
Інгредієнти:
Приготування
У глибокому посуді з'єднуємо всі необхідні інгредієнти для тіста, всипаємо борошно і збиваємо масу міксером до однорідності. Яблука очищаємо, нарізаємо кубиками, горіхи трохи подрібнюємо. Тепер виливаємо в змащену маслом форму більшу частину тіста, посипаємо горіхами, викладаємо скибочки яблук, заливаємо рештою тестом і присипаємо кедровими горішками. Відправляємо в розігріту духовку і запікаємо до готовності, приблизно 35 хвилин. Готовий пиріг шарлотку на сметані прикрашаємо за бажанням цукровою пудрою, карамельним соусом, меленою корицею або збитими вершками.
Шарлотка на сметані в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Отже, для початку розтоплюємо в мисці вершкове масло. Потім всипаємо цукор і гарненько все перетираємо до однорідності. Після цього додаємо ароматизатор, розбиваємо курячі яйця і збиваємо міксером до тих пір, поки маса не стане білій. Далі кладемо сметану, поступово всипаємо борошно і ретельно розмішуємо, щоб не було грудочок. В результаті у нас повинно вийти однорідне тісто, схоже на густу сметану. У яблук зрізаємо шкірку і шаткуємо їх часточками. На дно чаші мультиварки виливаємо приблизно 1/4 частину суміші, викладаємо трохи фруктів, знову поливаємо тестом і робимо так до тих пір, поки у нас не закінчиться тісто і яблучка. Потім закриваємо кришку приладу, виставляємо режим «Випічка» і чекаємо приблизно 60 хвилин. Після звукового сигналу акуратно, з допомогою чашки-пароварки, перевертаємо шарлотку і випікаємо ще півгодини.
Рекомендуємо добрі рецепти
Шарлотка з ананасами - рецепт
Шарлотка - один з найпростіших пирогов, який готується легко і швидко. Традиційно шарлотку готують з яблуками, але якщо вам захотілося
Шарлотка в аерогрилі
Шарлотка - дуже популярний десерт, а тому і рецептів її приготування існує дуже багато. Сьогодні ми розповімо ще про одне - як зробити шарлотку в
Шарлотка з яблуками в мультиварці
Шарлотка - смачний ароматний пиріг, який традиційно готується з яблуками. Але якщо ви хочете приготувати десерт швидше, рекомендуємо вам скористатися
Шарлотка з вишнею
Шарлотка - це класичний яблучний пиріг з ніжним тістом. Але все більше її готують не тільки з яблуками, але з іншими фруктами і ягодами. І сьогодні
Шарлотка з бананами
Всі ми знаємо, що шарлотка - це яблучний пиріг в класичному варіанті. Але багато господинь вже давно готують її з додаванням різноманітних фруктів. І
Шарлотка на кефірі - рецепт
Шарлотка - це дивовижний пиріг з начинкою. У традиційному варіанті він робиться з яблуками. Але в даний час її готують з різними фруктами і ягодами.