Гості вже на порозі, а ви не встигли нічого приготувати смачненьке до чаю? У такому разі вас врятує найпростіший рецепт шарлотки. Пиріг готується дуже швидко, з доступних продуктів, які є в холодильнику у будь-якої господині.
Найпростіший рецепт шарлотки з яблуками
Інгредієнти: яйце – 5 шт.; цукор – 1 ст.; борошно – 1 ст.; масло вершкове; яблука – 5 шт. Приготування Отже, в глибоку миску розбиваємо свіжі яйця і добре збиваємо їх міксером до отримання пишної піни. Не зупиняючись, поступово всипаємо цукор. Після його розчинення, вводимо порціями борошно і замішуємо тісто густоватой консистенції. Яблука промиваємо, очищаємо від шкірки, видаляємо серцевину, шаткуємо скибочками і збризкуємо їх лимонним соком. Форму для випічки рясно промазуємо маслом, виливаємо в неї невелику кількість тіста і розкладаємо яблука. Тепер викладаємо все тісто, рівномірно розподіляємо його і відправляємо пиріг в розігріту духовку заздалегідь. Випікаємо шарлотку 40 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність визначаємо за появи на поверхні пирога золотистої скоринки і з допомогою дерев'яної шпажки. Протикаємо тісто до самого дна і якщо вона залишиться сухою, значить пиріг готовий! Перед подачею посипаємо яблучну шарлотку цукровою пудрою і прикрашаємо свіжими ягодами.
Простий рецепт шарлотки з грушами
Інгредієнти: борошно – 1 ст.; яйце – 4 шт.; розпушувач – 1 ч. ложка; цукор – 1 ст.; ванілін – 1 ч. ложка; масло вершкове – 1 ст. ложки; стигла груша – 2 шт. Приготування Яйця збиваємо в густу піну, підсипаючи цукор, а потім поступово додаємо просіяне з сіллю і розпушувачем борошно, замішуючи тісто. У груш зрізаємо шкірку і шаткуємо скибочками. Круглу форму промазуємо маслом і посипаємо борошном. Акуратно вливаємо тісто, розкладаємо фруктові шматочки і злегка вдавлюємо їх. Випікаємо шарлотку близько 30 хвилин в духовці, а готовність перевіряємо зубочисткою.
Простий рецепт шарлотки з варенням
Інгредієнти: яблуко – 3 шт.; яйце – 5 шт.; борошно – 300 г; цукор – 200 г; ізюм світлий – 60 г; густе варення – 3 ст. ложки; ванілін – щіпка. сода – 05 чайної ложки Приготування Борошно просіваємо через ситечко в миску. Яблука ретельно вимиваємо, розрізаємо кожне навпіл і видаляємо все насіння. Нарізаємо фрукти з шкіркою невеликими кубиками і обвалюємо їх з усіх сторін в пшеничному борошні. Розігріваємо духовку, а форму для випічки змащуємо вершковим маслом. Яйця збиваємо окремо до пишноти. Родзинки ошпарюємо окропом і залишаємо на 10 хвилин, а потім зливаємо воду і просушуємо серветкою. Поступово всипаємо цукор і перемішуємо до утворення кремоподібної маси. Після цього з'єднуємо яєчну суміш з яблуками, всипаємо борошно з содою і перемішуємо. Додаємо набряклий родзинки, кладемо варення, кидаємо ванілін і викладаємо у форму. Випікаємо шарлотку до рум'яності 50 хвилин, а потім остуджуємо і присипаємо цукровою пудрою.
Простий рецепт шарлотки в мультиварці
Інгредієнти: борошно – 1 ст.; яблука червоні – 3 шт.; цукор – 100 г; яйце – 4 шт.; ванілін – 1 ч. ложка; кориця мелена – на смак; масло рослинне – 2 ст. ложки. Приготування Яблука промиваємо, розрізаємо, видаляємо насіння і шаткуємо тонкими часточками. Чашу мультиварки промазуємо рослинним маслом і викладаємо на дно фруктові скибочки. Яйця збиваємо в піну, всипаємо цукор, ванілін і вводимо борошно. Готове тісто виливаємо у чашу і вибираємо програму «Випічка». Через годину, відкриваємо кришку і даємо пирогу охолонути. Через 10 хвилин перевертаємо його на плоску тарілку, присипаємо меленою корицею за смаком і розрізаємо на невеликі скибочки.