» » Пісна медова коврижка - рецепти в мультиварці і в духовці, з яблуками, корицею, горіхами

Пісна медова коврижка - рецепти в мультиварці і в духовці, з яблуками, корицею, горіхами

Пісна медова коврижка - рецепти в мультиварці і в духовці, з яблуками, корицею, горіхами
Пісна медова коврижка – рецепт солодкої випічки без використання вершкового масла, яєць та інших продуктів тваринного походження. Отриманий корж при бажанні розрізають на кілька повздовжніх частин, промащують джемом, варенням або прослаивают фруктами, ягодами.

Як спекти медову коврижку?


Виконати рецепт медової пряники в домашніх умовах зможе навіть кулінар з мінімальним досвідом, він настільки простий і невигадливий.

  • Базова техніка передбачає змішування окремо сухих і вологих складових з подальшим злиттям двох основ.

  • Не існує чітких рекомендацій або обмежень у плані додавання в тісто прянощів і смакових добавок. Варіативним є і кількість цукру або меду. Однак пропорції рідини, борошна і масла міняти не варто, чітко дотримуючись вимог вибраного рецепту.

  • Лаконічним декором готової постигла пряники може бути цукрова пудра. Для більш оригінального прикраси десерту можна приготувати фруктове або ягідне желе і залити їм поверхню виробу зверху.


  • Монастирська пісна медова коврижка – рецепт

    Пісна медова коврижка - рецепти в мультиварці і в духовці, з яблуками, корицею, горіхами

    Поданий далі старовинний рецепт медової пряники виконується з корицею, яка надає ласощів особливе пахощі і чудово поєднується з яблуками, якими можна при бажанні доповнити десерт. Смачним вийде ласощі, якщо пряність замінити порцією порошку какао, додавши при цьому щіпку ваніліну.
    Інгредієнти:

  • борошно – 320 г;

  • вода – 250 мл;

  • цукор і масло рослинне – по 05 склянки;

  • мед – 2 ст. ложки;

  • кориця – 15 г;

  • сіль і розпушувач – 1 ч. ложці.


  • Приготування

  • Змішують воду з медом і цукром і розташовують на водяній бані до розчинення кристалів.

  • Вливають олію.

  • З'єднують борошно з розпушувачем, сіллю і корицею, додають до рідкої базі, розмішуючи віночком.

  • Збивають тісто міксером, перекладають у форму.

  • Готується пісна медова коврижка в духовці при 180 градусах 40 хвилин.


  • Пісна медова коврижка з яблуками


    Пісна медова коврижка - рецепти в мультиварці і в духовці, з яблуками, корицею, горіхами

    Пісна медова коврижка, рецепт якої буде представлений далі, готується з яблуками, завдяки чому вдається соковитою, з приємною кислинкою, особливо якщо вибрати плоди правильного сорту. Наявність у тесті фруктової м'якоті вимагає більш якісного його розпушення, для чого додатково використовується сода погашена.
    Інгредієнти:

  • борошно – 300 г;

  • вода і цукор – по 1 склянці;

  • олія рослинна горіхи – по 05 склянки;

  • мед – 2 ст. ложки;

  • кориця – 15 г;

  • розпушувач – 05 ч. ложки;

  • лимонний сік і сода – по 1 ч. ложці;

  • яблука – 2 шт.


  • Приготування

  • Розпускають на водяній бані у воді цукор, мед, додавши масло.

  • Вмішують погашену соком лимона соду, а потім борошно з розпушувачем і корицею і горіхи.

  • Тісто виливають у промаслений форму, розкладають зверху яблука.

  • Через 40 хвилин запікання при 180 градусів медова коврижка з яблуками буде готова.


  • Рецепт пісної медової пряники з корицею

    Пісна медова коврижка - рецепти в мультиварці і в духовці, з яблуками, корицею, горіхами

    Медова коврижка – рецепт, який можна виконати з корицею, додавши до складу родзинки і мелену каву для насиченого смаку і аромату. Горіхи попередньо обсмажують на сухій сковороді до появи приємного пахощів та легкого рум'янцю. Використовувати можна волоські ядра, фундук, арахіс очищений або кешью.
    Інгредієнти:

  • борошно – 230 г;

  • вода і цукор – по 1 склянці;

  • олія – 05 склянки;

  • горіхи і родзинки – 05 склянки;

  • мед і кава – по 2 ст. ложки;

  • кориця – 1 ст. ложка;

  • сода погашена – 1 ч. ложка.


  • Приготування

  • У теплій воді розчиняють цукор і мед, додають масло.

  • З'єднують сипучі компоненти, вмішують в рідку базу, додавши горіхи, кава і родзинки.

  • Перекладають тісто в промаслений форму, відправляють в прогріту до 180 градусів духовку.

  • Через 30-40 хвилин коврижка з медом буде готова.


  • Медова коврижка з горіхами

    Пісна медова коврижка - рецепти в мультиварці і в духовці, з яблуками, корицею, горіхами

    Медова коврижка, простий рецепт якої передбачає додавання до складу горіхового асорті, вдається незмінно ситної, живильної і ароматною. Скибочка такого пирога якісно і надовго вгамує почуття голоду, що особливо важливо в період дотримання посту. За бажанням додати в тісто можна і родзинки, попередньо розпарити його і обсушивши.
    Інгредієнти:

  • борошно – 250 г;

  • вода – 1 склянка;

  • масло рослинне – 70 мл;

  • мед і цукор – по 100 г;

  • арахіс, кешью, фундук і волоські горіхи – 50 г;

  • сода погашена – 1 ч. ложка;

  • ваніль або кориця.


  • Приготування

  • У воді розчиняють цукор, мед, додають масло.

  • Вмішують всі сухі складові і подрібнені горіхи.

  • Перекладають тісто в промаслений форму з пергаментом на дні і випікають виріб при 180 градусах 40-50 хвилин.


  • Медова коврижка на заварці

    Пісна медова коврижка - рецепти в мультиварці і в духовці, з яблуками, корицею, горіхами

    Пісна медова коврижка, простий рецепт якої передбачає використання в якості рідкої бази міцної чайної заварки, має насичений смак і колір, відтінок якого легко підкоригувати додаванням нових наповнювачів або прянощів: ванілі, кориці, імбиру. Крім родзинок доречними будуть в складі цукати або сушені ягоди.
    Інгредієнти:

  • борошно – 400 г;

  • міцний чай – 1 склянка;

  • масло рослинне – 130 мл;

  • цукор і мед – по 100 г;

  • ізюм – 100 г;

  • розпушувач – 1 ч. ложка.


  • Приготування

  • Заварюють в чашці чай, дають настоятися кілька хвилин, проціджують, розчиняють у ньому цукор і мед.

  • Вливають масло, всипають просіяне борошно з розпушувачем і додають родзинки.

  • Розмішують тісто і перекладають у форму.

  • Через 40 хвилин випікання при 190 градусах медова коврижка на чаї буде готова.


  • Пісна медова коврижка з какао

    Пісна медова коврижка - рецепти в мультиварці і в духовці, з яблуками, корицею, горіхами

    Незрівнянний смак пишною і пухкої випічки, отриманий шляхом виконання нижченаведених рекомендацій, особливо потішить шанувальників виробів з шоколадними нотами. Пісна коврижка з какао і медом готується на одному диханні і також невимушено з'їдається з чашкою гарячого чаю захопленими їдцями.


    Інгредієнти:

  • борошно – 300 г;

  • вода – 200 мл;

  • олія – 05 склянки;

  • какао та мед – 2 ст. ложки;

  • цукор – 200 г;

  • родзинки, горіхи і масло – по 05 склянки;

  • курага – 100 г;

  • сода – 1 ч. ложка;

  • розпушувач і кориця – по 05 ч. ложки.


  • Приготування

  • З'єднують воду з маслом, цукром і медом і прогрівають на водяній бані до розпускання кристалів.

  • Сипучі компоненти просівають, всипають в рідку базу, розмішуючи при цьому масу віночком.

  • Вмішують в тісто горіхи, родзинки і курагу і випікають з нього коврижку, помістивши форму в прогріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин.


  • Медова коврижка зі сливами

    Пісна медова коврижка - рецепти в мультиварці і в духовці, з яблуками, корицею, горіхами

    Ще один рецепт пісної пряники з медом дозволить оцінити дивовижний смак пряної випічки. Приємну свіжість тут додадуть додані до складу свіжі сливи, які при бажанні можна замінити розпареним в'яленим чорносливом. Замість води можна взяти в якості основи міцний чай, фруктовий сік або компот.
    Інгредієнти:

  • борошно – 320 г;

  • вода – 250 мл;

  • масло рослинне – 100 мл;

  • горіхи – 100 г;

  • цукор – 100 г;

  • мед – 100 г;

  • сода – 1 ч. ложка;

  • імбир і кориця – по 1 щіпці;

  • сливи – 200-300 р.


  • Приготування

  • Розчиняють у теплій воді цукор і мед.

  • Додають масло, а потім подрібнені горіхи і суміш з борошна, соди і прянощів.

  • Викладають тісто у форму, зверху розкладають половинки слив без кісточок і трохи їх притоплюють.

  • Печуть коврижку 40 хвилин при 180 градусах.


  • Медова житнє коврижка

    Пісна медова коврижка - рецепти в мультиварці і в духовці, з яблуками, корицею, горіхами

    Незвичайний аромат і смак набуває медова з коврижка житнього борошна. Крім меду в склад додають будь-який наявний у наявності варення і за бажанням вмішують в основу прянощі, горіхи або сухофрукти. Ніщо не заважає замінити частину пшеничного борошна бази гречаної або вівсяної, підвищивши тим самим поживні властивості випічки.
    Інгредієнти:

  • борошно житнє – 300 г;

  • чай – 250 мл;

  • масло рослинне – 60 мл;

  • цукор, варення і мед – по 2 ст. ложки;

  • сода погашена – 1 ч. ложка;

  • кориця – за смаком.


  • Приготування

  • Змішують чай з варенням, медом, маслом і цукром, прогрівають до розпускання кристалічних включень.

  • Додають корицю, погашену соду і житнє борошно, розмішують віночком.

  • Перекладають в основу форму і випікають ласощі 40 хвилин при 190 градусах.


  • Рецепт пісної пряники з медом і сухофруктами

    Пісна медова коврижка - рецепти в мультиварці і в духовці, з яблуками, корицею, горіхами

    Якщо проста медова коврижка з родзинками не вражає, саме час скористатися цим рецептом і оцінити характеристики випічки з додаванням інших сухофруктів, сушеної журавлини і горіхового асорті. Вигідно відтінятиме смак використовуваного наповнення доданий до складу коріандр з корицею і ваніллю.
    Інгредієнти:

  • борошно – 300 г;

  • сік фруктовий – 250 мл;

  • масло рослинне – 80 мл;

  • какао – 2 ст. ложки;

  • горіхи – 100 г;

  • сушена журавлина і родзинки – 100 г;

  • курага і чорнослив – 100 г;

  • цукор – 100 г;

  • мед – 70 г;

  • сода погашена і кориця – по 1 ч. ложці;

  • ванілін, коріандр – по 1 щіпці.


  • Приготування

  • З'єднують сік з медом і цукром, нагрівають на водяній бані, розчиняючи кристали.

  • Вмішують масло, а потім всі сипучі речовини, прянощі, горіхи і сухофрукти.

  • Отримане тісто викладають у форму і печуть пісну коврижку при 180 градусах 40 хвилин.


  • Пісна медова коврижка з манкою

    Пісна медова коврижка - рецепти в мультиварці і в духовці, з яблуками, корицею, горіхами

    Непримітній зовні, але неймовірно багатою всередині вдається пісна коврижка на меду з манкою якщо приготувати її з урахуванням наведених нижче інструкцій. Наповнювачем тут виступає дрібно перетерта свіжа морква і бананова м'якоть. За бажанням можна прикрасити виріб перед випіканням зверху скибочками яблук або груш.
    Інгредієнти:

  • борошно, манка – по 1 склянці;

  • великий банан і морква – по 1 шт.;

  • цедра лимона – 2 ч. ложки;

  • мед і цукор – 05 склянки;

  • масло рослинне – 70 мл;

  • сода, оцет – по 1 ч. ложці.


  • Приготування

  • Розминають банан виделкою, морква перетирають на дрібній тертці.

  • Додають манку, мед і цукор, а через 15 хвилин вмішують борошно, соду з оцтом, масло і лимонну цедру.

  • Розподіляють отримане тісто в промасленим формі і випікати при 180 градусах 35-40 хвилин.


  • Пісна медова коврижка в мультиварці

    Пісна медова коврижка - рецепти в мультиварці і в духовці, з яблуками, корицею, горіхами

    Прекрасною основою для приготування ласого легкого пісного торта або просто гарним доповненням до чашки чаю стане приготовлена медова коврижка в мультиварці . Інгредієнти наповнення легко замінюються без шкоди для смаку іншими добавками: всілякими сухофруктами, сушеними ягодами, цукатами.
    Інгредієнти:

  • борошно – 250 г;

  • вода – 250 мл;

  • кориця і сода – по 1 ч. ложці;

  • цукор – 200 г;

  • мед – 100 г;

  • какао – 2 ст. ложки;

  • олія – 100 мл;

  • горіхи і родзинки – по 150 р.


  • Приготування

  • Нагрівають трохи суміш з води, меду і цукру з маслом.

  • Вмішують корицю, горіхи і родзинки, а потім і борошно з какао і содою.

  • Перекладають отримане ароматне тісто в промаслений чашу пристрою.

  • Включають режим «Випічка» і готують коврижку 1 годину або до сухої лучинки.
    Додав: admin | 21-03-2018, 19:08
    Переглядів: 62