Шарлотка з чорницею
Як і більшість літніх ягід, чорниця хороша сама по собі, так і в якості інгредієнта випічки і десертів. Ароматні солодкі синювато-чорні ягоди цікаво виглядають в тісті і контрастують з солодким м'якушем завдяки легкої кислуватості. В рамках цього матеріалу ми розберемо рецепти шарлотки з чорницею.
Шарлотка з цього рецепту готується на основі кукурудзяного борошна, надає тісту характерний смак, виражений колір і щільну текстуру. Завдяки додаванню кукурудзяного борошна шарлотка виходить хрустким зовні і дивно м'якою і злегка вологим всередині.
Інгредієнти:
вершкове масло - 210 г;
цукровий пісок - 135 г;
яйця - 2 шт.;
кленовий сироп - 45 мл;
кукурудзяна олія - 65 мл;
пшеничне борошно - 175 г;
кукурудзяне борошно - 95 г;
порошок для випічки - 5 г;
сода - 3/4 ч. ложки;
йогурт - 270 мл;
сир - 75 г;
свіжа чорниця - 1 ст.
Приготування
Починаємо приготування шарлотки за стандартною технологією замішування тіста для бісквіта. З'єднуємо масло кімнатної температури з цукром-піском і перетворюємо суміш в повітряний білястий крем. Не зупиняючи ходу пристрою, додаємо до маслу яйця (по одному за раз до повного вимішування), кукурудзяна олія і кленовий сироп. Далі йдуть молочні продукти – йогурт і сир, а лише після них суміш на основі двох видів борошна з головною піднімає силою нашої шарлотки – содою і розпушувачем. Як тільки тісто стане однорідним, припиніть роботу міксера, в іншому випадку ви перебьете його і шарлотка стане дубової після випікання.
З'єднайте тісто з ягодами і перелийте в покриту пергаментом і промаслений форму. Залиште випікатися пиріг при 180 градусах 1 годину 15 хвилин.
Контрастним м'якушці в рамках цієї шарлотки є не тільки самі ягоди і хрусткий топпінг складається з ароматною крихти пісочного тіста приправленою мускатним горіхом.
Інгредієнти:
Для пирога:
борошно - 255 г;
мелений імбир - 1 /2 ч. ложки;
порошок для випічки - 5 г;
цедра 1 лимона;
вершкове масло - 55 г;
цукровий пісок - 135 г;
яйце - 1 шт.;
кефір - 115 мл;
свіжа чорниця - 420 р.
Для начинки:
цукровий пісок - 95 г;
борошно - 40 г;
вершкове масло - 55 г;
щіпка мускату.
Приготування
Поки духовка доходить до 190 градусів, займіться тестом. Для його приготування змішайте окремо першу четвірку інгредієнтів. В іншій мисці збийте масло, цукровий пісок до консистенції повітряного крему, додайте туди ж яйце і сухі складові. Влийте кефір, повторно збийте тісто і з'єднайте зі свіжими ягодами чорниці. Перелийте тісто у вкриту форму і довершити крихтою з розтертого з борошном, мускатом і цукром холодного масла. На випічку ласощі піде близько 45-55 хвилин.
Якщо ж ви вирішите зробити шарлотку з чорницею в мультиварці, то режим «Випічка» необхідно буде встановити приблизно на годину.
Інгредієнти:
вершкове масло - 170 г;
цукровий пісок - 190 г;
сметана - 225 г;
яйця - 2 шт.;
борошно - 285 г;
порошок для випічки - 5 г;
ягоди чорниці - 140 г;
яблуко - 65 г;
тростинний цукор - 145 г;
горіхи - 95 г;
мелена кориця - 1 ч. ложка.
Приготування
Перетворіть м'яке масло і цукровий пісок білий крем і додайте до нього яйце зі сметаною. Окремо з'єднайте разом всі сухі складові і всипте їх до масляної суміші. Доповніть тісто ягодами і шматочками яблук і перелийте в покриту форму для випікання. Посипте верхівку рубаними горіхами і цукровим піском з корицею, а потім додайте шарлотку в розігрітій до 180 градусів духовій шафі на 35-40 хвилин. Нехай гарячий пиріг постоїть у формі 10 хвилин, потім можна буде витягувати і сервірувати.
Шарлотка з чорницею – рецепт
Шарлотка з цього рецепту готується на основі кукурудзяного борошна, надає тісту характерний смак, виражений колір і щільну текстуру. Завдяки додаванню кукурудзяного борошна шарлотка виходить хрустким зовні і дивно м'якою і злегка вологим всередині.
Інгредієнти:
Приготування
Починаємо приготування шарлотки за стандартною технологією замішування тіста для бісквіта. З'єднуємо масло кімнатної температури з цукром-піском і перетворюємо суміш в повітряний білястий крем. Не зупиняючи ходу пристрою, додаємо до маслу яйця (по одному за раз до повного вимішування), кукурудзяна олія і кленовий сироп. Далі йдуть молочні продукти – йогурт і сир, а лише після них суміш на основі двох видів борошна з головною піднімає силою нашої шарлотки – содою і розпушувачем. Як тільки тісто стане однорідним, припиніть роботу міксера, в іншому випадку ви перебьете його і шарлотка стане дубової після випікання.
З'єднайте тісто з ягодами і перелийте в покриту пергаментом і промаслений форму. Залиште випікатися пиріг при 180 градусах 1 годину 15 хвилин.
Шарлотка з чорницею в духовці
Контрастним м'якушці в рамках цієї шарлотки є не тільки самі ягоди і хрусткий топпінг складається з ароматною крихти пісочного тіста приправленою мускатним горіхом.
Інгредієнти:
Для пирога:
Для начинки:
Приготування
Поки духовка доходить до 190 градусів, займіться тестом. Для його приготування змішайте окремо першу четвірку інгредієнтів. В іншій мисці збийте масло, цукровий пісок до консистенції повітряного крему, додайте туди ж яйце і сухі складові. Влийте кефір, повторно збийте тісто і з'єднайте зі свіжими ягодами чорниці. Перелийте тісто у вкриту форму і довершити крихтою з розтертого з борошном, мускатом і цукром холодного масла. На випічку ласощі піде близько 45-55 хвилин.
Якщо ж ви вирішите зробити шарлотку з чорницею в мультиварці, то режим «Випічка» необхідно буде встановити приблизно на годину.
Шарлотка з яблуками і чорницею
Інгредієнти:
Приготування
Перетворіть м'яке масло і цукровий пісок білий крем і додайте до нього яйце зі сметаною. Окремо з'єднайте разом всі сухі складові і всипте їх до масляної суміші. Доповніть тісто ягодами і шматочками яблук і перелийте в покриту форму для випікання. Посипте верхівку рубаними горіхами і цукровим піском з корицею, а потім додайте шарлотку в розігрітій до 180 градусів духовій шафі на 35-40 хвилин. Нехай гарячий пиріг постоїть у формі 10 хвилин, потім можна буде витягувати і сервірувати.
Рекомендуємо добрі рецепти
Шарлотка з корицею
Рецептів шарлотки існує багато і кожен по-своєму неповторний. Про одну таку оригінальної варіації поговоримо далі. Розповімо три цікавих і
Найпростіший рецепт шарлотки
Існує не один десяток рецептів шарлотки і кожен по-своєму неповторний. У даній статті зібрані найпростіші рецепти цього чудового пирога, які втілити
Шарлотка на сковороді
З великої кількості рецептів шарлотки, цей відрізняється вельми незвичайним способом приготування. Випікати пиріг будемо в сковороді. Та й рецепти,
Шарлотка з абрикосами
Шарлотка часто нас виручає, коли треба спекти пиріг на швидку руку з того, що є в холодильнику. Класична шарлотка готується з яблуками. Ми пропонуємо
Шарлотка з вишнею
Шарлотка - це класичний яблучний пиріг з ніжним тістом. Але все більше її готують не тільки з яблуками, але з іншими фруктами і ягодами. І сьогодні
Шарлотка на кефірі - рецепт
Шарлотка - це дивовижний пиріг з начинкою. У традиційному варіанті він робиться з яблуками. Але в даний час її готують з різними фруктами і ягодами.