Шарлотка з чорницею

Шарлотка з чорницею – рецепт
Шарлотка з цього рецепту готується на основі кукурудзяного борошна, надає тісту характерний смак, виражений колір і щільну текстуру. Завдяки додаванню кукурудзяного борошна шарлотка виходить хрустким зовні і дивно м'якою і злегка вологим всередині.
Інгредієнти:
Приготування
Починаємо приготування шарлотки за стандартною технологією замішування тіста для бісквіта. З'єднуємо масло кімнатної температури з цукром-піском і перетворюємо суміш в повітряний білястий крем. Не зупиняючи ходу пристрою, додаємо до маслу яйця (по одному за раз до повного вимішування), кукурудзяна олія і кленовий сироп. Далі йдуть молочні продукти – йогурт і сир, а лише після них суміш на основі двох видів борошна з головною піднімає силою нашої шарлотки – содою і розпушувачем. Як тільки тісто стане однорідним, припиніть роботу міксера, в іншому випадку ви перебьете його і шарлотка стане дубової після випікання.
З'єднайте тісто з ягодами і перелийте в покриту пергаментом і промаслений форму. Залиште випікатися пиріг при 180 градусах 1 годину 15 хвилин.
Шарлотка з чорницею в духовці
Контрастним м'якушці в рамках цієї шарлотки є не тільки самі ягоди і хрусткий топпінг складається з ароматною крихти пісочного тіста приправленою мускатним горіхом.
Інгредієнти:
Для пирога:
Для начинки:
Приготування
Поки духовка доходить до 190 градусів, займіться тестом. Для його приготування змішайте окремо першу четвірку інгредієнтів. В іншій мисці збийте масло, цукровий пісок до консистенції повітряного крему, додайте туди ж яйце і сухі складові. Влийте кефір, повторно збийте тісто і з'єднайте зі свіжими ягодами чорниці. Перелийте тісто у вкриту форму і довершити крихтою з розтертого з борошном, мускатом і цукром холодного масла. На випічку ласощі піде близько 45-55 хвилин.
Якщо ж ви вирішите зробити шарлотку з чорницею в мультиварці, то режим «Випічка» необхідно буде встановити приблизно на годину.
Шарлотка з яблуками і чорницею
Інгредієнти:

Приготування
Перетворіть м'яке масло і цукровий пісок білий крем і додайте до нього яйце зі сметаною. Окремо з'єднайте разом всі сухі складові і всипте їх до масляної суміші. Доповніть тісто ягодами і шматочками яблук і перелийте в покриту форму для випікання. Посипте верхівку рубаними горіхами і цукровим піском з корицею, а потім додайте шарлотку в розігрітій до 180 градусів духовій шафі на 35-40 хвилин. Нехай гарячий пиріг постоїть у формі 10 хвилин, потім можна буде витягувати і сервірувати.
Рекомендуємо добрі рецепти

Шарлотка з корицею
Рецептів шарлотки існує багато і кожен по-своєму неповторний. Про одну таку оригінальної варіації поговоримо далі. Розповімо три цікавих і

Найпростіший рецепт шарлотки
Існує не один десяток рецептів шарлотки і кожен по-своєму неповторний. У даній статті зібрані найпростіші рецепти цього чудового пирога, які втілити

Шарлотка на сковороді
З великої кількості рецептів шарлотки, цей відрізняється вельми незвичайним способом приготування. Випікати пиріг будемо в сковороді. Та й рецепти,

Шарлотка з абрикосами
Шарлотка часто нас виручає, коли треба спекти пиріг на швидку руку з того, що є в холодильнику. Класична шарлотка готується з яблуками. Ми пропонуємо

Шарлотка з вишнею
Шарлотка - це класичний яблучний пиріг з ніжним тістом. Але все більше її готують не тільки з яблуками, але з іншими фруктами і ягодами. І сьогодні

Шарлотка на кефірі - рецепт
Шарлотка - це дивовижний пиріг з начинкою. У традиційному варіанті він робиться з яблуками. Але в даний час її готують з різними фруктами і ягодами.