» » Шарлотка з чорницею

Шарлотка з чорницею

Шарлотка з чорницею
Як і більшість літніх ягід, чорниця хороша сама по собі, так і в якості інгредієнта випічки і десертів. Ароматні солодкі синювато-чорні ягоди цікаво виглядають в тісті і контрастують з солодким м'якушем завдяки легкої кислуватості. В рамках цього матеріалу ми розберемо рецепти шарлотки з чорницею.

Шарлотка з чорницею – рецепт


Шарлотка з цього рецепту готується на основі кукурудзяного борошна, надає тісту характерний смак, виражений колір і щільну текстуру. Завдяки додаванню кукурудзяного борошна шарлотка виходить хрустким зовні і дивно м'якою і злегка вологим всередині.
Інгредієнти:

  • вершкове масло - 210 г;

  • цукровий пісок - 135 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • кленовий сироп - 45 мл;

  • кукурудзяна олія - 65 мл;

  • пшеничне борошно - 175 г;

  • кукурудзяне борошно - 95 г;

  • порошок для випічки - 5 г;

  • сода - 3/4 ч. ложки;

  • йогурт - 270 мл;

  • сир - 75 г;

  • свіжа чорниця - 1 ст.


  • Приготування
    Починаємо приготування шарлотки за стандартною технологією замішування тіста для бісквіта. З'єднуємо масло кімнатної температури з цукром-піском і перетворюємо суміш в повітряний білястий крем. Не зупиняючи ходу пристрою, додаємо до маслу яйця (по одному за раз до повного вимішування), кукурудзяна олія і кленовий сироп. Далі йдуть молочні продукти – йогурт і сир, а лише після них суміш на основі двох видів борошна з головною піднімає силою нашої шарлотки – содою і розпушувачем. Як тільки тісто стане однорідним, припиніть роботу міксера, в іншому випадку ви перебьете його і шарлотка стане дубової після випікання.
    З'єднайте тісто з ягодами і перелийте в покриту пергаментом і промаслений форму. Залиште випікатися пиріг при 180 градусах 1 годину 15 хвилин.

    Шарлотка з чорницею в духовці


    Контрастним м'якушці в рамках цієї шарлотки є не тільки самі ягоди і хрусткий топпінг складається з ароматною крихти пісочного тіста приправленою мускатним горіхом.
    Інгредієнти:
    Для пирога:

  • борошно - 255 г;

  • мелений імбир - 1 /2 ч. ложки;

  • порошок для випічки - 5 г;

  • цедра 1 лимона;

  • вершкове масло - 55 г;

  • цукровий пісок - 135 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • кефір - 115 мл;

  • свіжа чорниця - 420 р.


  • Для начинки:

  • цукровий пісок - 95 г;

  • борошно - 40 г;

  • вершкове масло - 55 г;

  • щіпка мускату.


  • Приготування
    Поки духовка доходить до 190 градусів, займіться тестом. Для його приготування змішайте окремо першу четвірку інгредієнтів. В іншій мисці збийте масло, цукровий пісок до консистенції повітряного крему, додайте туди ж яйце і сухі складові. Влийте кефір, повторно збийте тісто і з'єднайте зі свіжими ягодами чорниці. Перелийте тісто у вкриту форму і довершити крихтою з розтертого з борошном, мускатом і цукром холодного масла. На випічку ласощі піде близько 45-55 хвилин.
    Якщо ж ви вирішите зробити шарлотку з чорницею в мультиварці, то режим «Випічка» необхідно буде встановити приблизно на годину.

    Шарлотка з яблуками і чорницею


    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 170 г;

  • цукровий пісок - 190 г;

  • сметана - 225 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • борошно - 285 г;

  • порошок для випічки - 5 г;

  • ягоди чорниці - 140 г;

  • яблуко - 65 г;

  • тростинний цукор - 145 г;

  • горіхи - 95 г;

  • мелена кориця - 1 ч. ложка.
  • Шарлотка з чорницею


    Приготування
    Перетворіть м'яке масло і цукровий пісок білий крем і додайте до нього яйце зі сметаною. Окремо з'єднайте разом всі сухі складові і всипте їх до масляної суміші. Доповніть тісто ягодами і шматочками яблук і перелийте в покриту форму для випікання. Посипте верхівку рубаними горіхами і цукровим піском з корицею, а потім додайте шарлотку в розігрітій до 180 градусів духовій шафі на 35-40 хвилин. Нехай гарячий пиріг постоїть у формі 10 хвилин, потім можна буде витягувати і сервірувати.
    Додав: admin | 4-10-2015, 10:18
    Переглядів: 795