Шарлотка на сковороді
Ми вже давно говорили про те, що приготування домашньої випічки – проста справа, коли у вас під рукою є необхідний мінімум інгредієнтів і перевірений рецепт. Кілька останніх ми наводимо у цьому матеріалі, присвяченому порад про те, як приготувати шарлотку на сковороді. Корисно, коли в розпорядженні немає форми для випічки.
Зручно мати під рукою вже готове пісочне тісто , яке можна заморозити про запас, замісивши самостійно або використовувати продукт з прилавків супермаркетів. Все, що вам залишиться зробити – приготувати просту яблучну начинку і зліпити ласощі в сковороді.
Інгредієнти:
кисло-солодкі яблука - 18 кг;
мелена кориця - 1 ч. ложка;
цукровий пісок - 115 г;
вершкове масло - 75 г;
коричневий цукор - 140 г;
пісочне тісто - 390 г;
яєчний білок - 1 шт.
Приготування
Очищені від насіння яблука наріжте на тонкі скибочки. Посипте шматочки цукровим піском і меленою корицею, перемішайте, щоб кожен з шматочків виявився рівномірно покритий пряною сумішшю, а потім відставте в сторону. Наступним кроком стане підготовка карамельної основи, поверх якої ми викладемо тісто. Розігрійте сковороду і змішайте на ній розтоплене масло з тростинним цукром. Коли кристали останнього розійдуться, розподіліть карамель по поверхні, накрийте пластом тесту і викладіть яблучну начинку. Закрийте шарлотку на сковороді другим шаром тіста, зробіть отвори для виходу надлишків рідини і додайте все в розігрітій до 180 градусів духовці 1 годину.
Готувати шарлотку на сковороді можна і на більш звичної основі з бісквітного тіста замість пісочних коржів. Завдяки тому, що сковорода добре нагрівається, розподіляє тепло і зберігає його, шарлотка виходить соковитою і м'якою, не втрачаючи своєї форми за витягу з духовки.
Інгредієнти:
яблука - 260 г;
мелена кориця - 1/4 ч. ложки;
коричневий цукор - 15 г;
борошно - 155 г;
розпушувач - 5 г;
мелений кардамон - 1 ч. ложка
сир - 75 г;
молоко - 15 мл;
сік лимона - 35 мл;
вершкове масло - 75 г;
яйця - 2 шт.;
мед - 65 мл;
цукровий пісок - 85 р.
Приготування
Звільнивши плоди від серцевини з насінням, очистіть їх і наріжте тонкими скибочками. Посипте шматочки кристалами коричневого цукру і меленою корицею, збризніть цитрусовим соком (10 мл).
Для приготування тіста з'єднайте разом сухі складові. Розімніть сир і збийте його з медом, лимонним соком і яйцями. Масло перетворіть в крем з цукровим піском на максимальній швидкості ходу міксера. Змішайте сир з борошняною основою, туди ж додайте масляний крем і збийте до отримання густого однорідного тіста. Перелийте тісто у промаслений сковороду і накрийте скибочками яблук. Шарлотка повинна провести в розігрітій до 180 градусів духовці не менше 40 хвилин.
Більшість вже давно перестало дотримуватися класичних рецептів та початок випікати шарлотку не тільки з яблуками, але й іншими плодами, наприклад грушами. Аромат і смак грушевих пирогів ні чим не поступається яблучного оригіналу, і перевірити це ви зможете завдяки наведеному нижче рецептом.
Інгредієнти:
груші - 390 г;
борошно - 115 г;
порошок для випічки - 1 ч. ложка;
мелена кориця - 3 ч. ложки;
вершкове масло - 55 г;
цукровий пісок - 145 г;
яйце - 1 шт.
Приготування
Приготування цього пирога йде за звичною схемою: спочатку збиваємо цукор і масло в крем, додаємо до них яйце, повторюємо збивання і додаємо корицю. З'єднуємо масляний крем з сухою основою у вигляді борошна і замішуємо тісто. Перелити тісто в промаслений сковороду, зверху викладаємо шматочки груш. Випікаємо грушеву шарлотку 40-45 хвилин при 180 градусах.
Шарлотка на сковороді з яблуками
Зручно мати під рукою вже готове пісочне тісто , яке можна заморозити про запас, замісивши самостійно або використовувати продукт з прилавків супермаркетів. Все, що вам залишиться зробити – приготувати просту яблучну начинку і зліпити ласощі в сковороді.
Інгредієнти:
Приготування
Очищені від насіння яблука наріжте на тонкі скибочки. Посипте шматочки цукровим піском і меленою корицею, перемішайте, щоб кожен з шматочків виявився рівномірно покритий пряною сумішшю, а потім відставте в сторону. Наступним кроком стане підготовка карамельної основи, поверх якої ми викладемо тісто. Розігрійте сковороду і змішайте на ній розтоплене масло з тростинним цукром. Коли кристали останнього розійдуться, розподіліть карамель по поверхні, накрийте пластом тесту і викладіть яблучну начинку. Закрийте шарлотку на сковороді другим шаром тіста, зробіть отвори для виходу надлишків рідини і додайте все в розігрітій до 180 градусів духовці 1 годину.
Шарлотка на сковороді – рецепт
Готувати шарлотку на сковороді можна і на більш звичної основі з бісквітного тіста замість пісочних коржів. Завдяки тому, що сковорода добре нагрівається, розподіляє тепло і зберігає його, шарлотка виходить соковитою і м'якою, не втрачаючи своєї форми за витягу з духовки.
Інгредієнти:
Приготування
Звільнивши плоди від серцевини з насінням, очистіть їх і наріжте тонкими скибочками. Посипте шматочки кристалами коричневого цукру і меленою корицею, збризніть цитрусовим соком (10 мл).
Для приготування тіста з'єднайте разом сухі складові. Розімніть сир і збийте його з медом, лимонним соком і яйцями. Масло перетворіть в крем з цукровим піском на максимальній швидкості ходу міксера. Змішайте сир з борошняною основою, туди ж додайте масляний крем і збийте до отримання густого однорідного тіста. Перелийте тісто у промаслений сковороду і накрийте скибочками яблук. Шарлотка повинна провести в розігрітій до 180 градусів духовці не менше 40 хвилин.
Шарлотка з грушами на сковороді
Більшість вже давно перестало дотримуватися класичних рецептів та початок випікати шарлотку не тільки з яблуками, але й іншими плодами, наприклад грушами. Аромат і смак грушевих пирогів ні чим не поступається яблучного оригіналу, і перевірити це ви зможете завдяки наведеному нижче рецептом.
Інгредієнти:
Приготування
Приготування цього пирога йде за звичною схемою: спочатку збиваємо цукор і масло в крем, додаємо до них яйце, повторюємо збивання і додаємо корицю. З'єднуємо масляний крем з сухою основою у вигляді борошна і замішуємо тісто. Перелити тісто в промаслений сковороду, зверху викладаємо шматочки груш. Випікаємо грушеву шарлотку 40-45 хвилин при 180 градусах.
Рекомендуємо добрі рецепти
Шарлотка з яблуками і корицею
Шарлотка з яблуками - це класика домашньої випічки. Напевно, кожна господиня одного разу спробувала його приготувати. Пропонуємо трохи
Шарлотка з корицею
Рецептів шарлотки існує багато і кожен по-своєму неповторний. Про одну таку оригінальної варіації поговоримо далі. Розповімо три цікавих і
Шарлотка з чорницею
Шарлотка, приготована за будь-яким рецептом, впізнавана своєю неймовірною хрусткою скоринкою і найніжнішої пишною основою. Домогтися такого
Пісна шарлотка
У цій статті зібрані чудові варіанти шарлотки, які доводять, що пісне меню може бути дуже смачним і, головне, різноманітним. Розповімо варіанти цього
Шарлотка в аерогрилі
Шарлотка - дуже популярний десерт, а тому і рецептів її приготування існує дуже багато. Сьогодні ми розповімо ще про одне - як зробити шарлотку в
Шарлотка на кефірі - рецепт
Шарлотка - це дивовижний пиріг з начинкою. У традиційному варіанті він робиться з яблуками. Але в даний час її готують з різними фруктами і ягодами.