Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Шарлотка на сковороді

Шарлотка на сковороді

4-10-2015, 10:18
1 139
Шарлотка на сковороді
Ми вже давно говорили про те, що приготування домашньої випічки – проста справа, коли у вас під рукою є необхідний мінімум інгредієнтів і перевірений рецепт. Кілька останніх ми наводимо у цьому матеріалі, присвяченому порад про те, як приготувати шарлотку на сковороді. Корисно, коли в розпорядженні немає форми для випічки.

Шарлотка на сковороді з яблуками


Зручно мати під рукою вже готове пісочне тісто , яке можна заморозити про запас, замісивши самостійно або використовувати продукт з прилавків супермаркетів. Все, що вам залишиться зробити – приготувати просту яблучну начинку і зліпити ласощі в сковороді.
Інгредієнти:

  • кисло-солодкі яблука - 18 кг;

  • мелена кориця - 1 ч. ложка;

  • цукровий пісок - 115 г;

  • вершкове масло - 75 г;

  • коричневий цукор - 140 г;

  • пісочне тісто - 390 г;

  • яєчний білок - 1 шт.


  • Приготування
    Очищені від насіння яблука наріжте на тонкі скибочки. Посипте шматочки цукровим піском і меленою корицею, перемішайте, щоб кожен з шматочків виявився рівномірно покритий пряною сумішшю, а потім відставте в сторону. Наступним кроком стане підготовка карамельної основи, поверх якої ми викладемо тісто. Розігрійте сковороду і змішайте на ній розтоплене масло з тростинним цукром. Коли кристали останнього розійдуться, розподіліть карамель по поверхні, накрийте пластом тесту і викладіть яблучну начинку. Закрийте шарлотку на сковороді другим шаром тіста, зробіть отвори для виходу надлишків рідини і додайте все в розігрітій до 180 градусів духовці 1 годину.

    Шарлотка на сковороді – рецепт


    Готувати шарлотку на сковороді можна і на більш звичної основі з бісквітного тіста замість пісочних коржів. Завдяки тому, що сковорода добре нагрівається, розподіляє тепло і зберігає його, шарлотка виходить соковитою і м'якою, не втрачаючи своєї форми за витягу з духовки.
    Інгредієнти:

  • яблука - 260 г;

  • мелена кориця - 1/4 ч. ложки;

  • коричневий цукор - 15 г;

  • борошно - 155 г;

  • розпушувач - 5 г;

  • мелений кардамон - 1 ч. ложка

  • сир - 75 г;

  • молоко - 15 мл;

  • сік лимона - 35 мл;

  • вершкове масло - 75 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • мед - 65 мл;

  • цукровий пісок - 85 р.


  • Приготування
    Звільнивши плоди від серцевини з насінням, очистіть їх і наріжте тонкими скибочками. Посипте шматочки кристалами коричневого цукру і меленою корицею, збризніть цитрусовим соком (10 мл).
    Для приготування тіста з'єднайте разом сухі складові. Розімніть сир і збийте його з медом, лимонним соком і яйцями. Масло перетворіть в крем з цукровим піском на максимальній швидкості ходу міксера. Змішайте сир з борошняною основою, туди ж додайте масляний крем і збийте до отримання густого однорідного тіста. Перелийте тісто у промаслений сковороду і накрийте скибочками яблук. Шарлотка повинна провести в розігрітій до 180 градусів духовці не менше 40 хвилин.

    Шарлотка з грушами на сковороді


    Більшість вже давно перестало дотримуватися класичних рецептів та початок випікати шарлотку не тільки з яблуками, але й іншими плодами, наприклад грушами. Аромат і смак грушевих пирогів ні чим не поступається яблучного оригіналу, і перевірити це ви зможете завдяки наведеному нижче рецептом.
    Шарлотка на сковороді

    Інгредієнти:

  • груші - 390 г;

  • борошно - 115 г;

  • порошок для випічки - 1 ч. ложка;

  • мелена кориця - 3 ч. ложки;

  • вершкове масло - 55 г;

  • цукровий пісок - 145 г;

  • яйце - 1 шт.


  • Приготування
    Приготування цього пирога йде за звичною схемою: спочатку збиваємо цукор і масло в крем, додаємо до них яйце, повторюємо збивання і додаємо корицю. З'єднуємо масляний крем з сухою основою у вигляді борошна і замішуємо тісто. Перелити тісто в промаслений сковороду, зверху викладаємо шматочки груш. Випікаємо грушеву шарлотку 40-45 хвилин при 180 градусах.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Шарлотка з яблуками і корицею
    Шарлотка з яблуками і корицею
    Шарлотка з яблуками - це класика домашньої випічки. Напевно, кожна господиня одного разу спробувала його приготувати. Пропонуємо трохи
    Шарлотка з корицею
    Шарлотка з корицею
    Рецептів шарлотки існує багато і кожен по-своєму неповторний. Про одну таку оригінальної варіації поговоримо далі. Розповімо три цікавих і
    Шарлотка з чорницею
    Шарлотка з чорницею
    Шарлотка, приготована за будь-яким рецептом, впізнавана своєю неймовірною хрусткою скоринкою і найніжнішої пишною основою. Домогтися такого
    Пісна шарлотка
    Пісна шарлотка
    У цій статті зібрані чудові варіанти шарлотки, які доводять, що пісне меню може бути дуже смачним і, головне, різноманітним. Розповімо варіанти цього
    Шарлотка в аерогрилі
    Шарлотка в аерогрилі
    Шарлотка - дуже популярний десерт, а тому і рецептів її приготування існує дуже багато. Сьогодні ми розповімо ще про одне - як зробити шарлотку в
    Шарлотка на кефірі - рецепт
    Шарлотка на кефірі - рецепт
    Шарлотка - це дивовижний пиріг з начинкою. У традиційному варіанті він робиться з яблуками. Але в даний час її готують з різними фруктами і ягодами.