Ми вже давно говорили про те, що приготування домашньої випічки – проста справа, коли у вас під рукою є необхідний мінімум інгредієнтів і перевірений рецепт. Кілька останніх ми наводимо у цьому матеріалі, присвяченому порад про те, як приготувати шарлотку на сковороді. Корисно, коли в розпорядженні немає форми для випічки.
Шарлотка на сковороді з яблуками
Зручно мати під рукою вже готове пісочне тісто , яке можна заморозити про запас, замісивши самостійно або використовувати продукт з прилавків супермаркетів. Все, що вам залишиться зробити – приготувати просту яблучну начинку і зліпити ласощі в сковороді.
Інгредієнти: кисло-солодкі яблука - 18 кг; мелена кориця - 1 ч. ложка; цукровий пісок - 115 г; вершкове масло - 75 г; коричневий цукор - 140 г; пісочне тісто - 390 г; яєчний білок - 1 шт. Приготування Очищені від насіння яблука наріжте на тонкі скибочки. Посипте шматочки цукровим піском і меленою корицею, перемішайте, щоб кожен з шматочків виявився рівномірно покритий пряною сумішшю, а потім відставте в сторону. Наступним кроком стане підготовка карамельної основи, поверх якої ми викладемо тісто. Розігрійте сковороду і змішайте на ній розтоплене масло з тростинним цукром. Коли кристали останнього розійдуться, розподіліть карамель по поверхні, накрийте пластом тесту і викладіть яблучну начинку. Закрийте шарлотку на сковороді другим шаром тіста, зробіть отвори для виходу надлишків рідини і додайте все в розігрітій до 180 градусів духовці 1 годину.
Шарлотка на сковороді – рецепт
Готувати шарлотку на сковороді можна і на більш звичної основі з бісквітного тіста замість пісочних коржів. Завдяки тому, що сковорода добре нагрівається, розподіляє тепло і зберігає його, шарлотка виходить соковитою і м'якою, не втрачаючи своєї форми за витягу з духовки.
Інгредієнти: яблука - 260 г; мелена кориця - 1/4 ч. ложки; коричневий цукор - 15 г; борошно - 155 г; розпушувач - 5 г; мелений кардамон - 1 ч. ложка сир - 75 г; молоко - 15 мл; сік лимона - 35 мл; вершкове масло - 75 г; яйця - 2 шт.; мед - 65 мл; цукровий пісок - 85 р. Приготування Звільнивши плоди від серцевини з насінням, очистіть їх і наріжте тонкими скибочками. Посипте шматочки кристалами коричневого цукру і меленою корицею, збризніть цитрусовим соком (10 мл).
Для приготування тіста з'єднайте разом сухі складові. Розімніть сир і збийте його з медом, лимонним соком і яйцями. Масло перетворіть в крем з цукровим піском на максимальній швидкості ходу міксера. Змішайте сир з борошняною основою, туди ж додайте масляний крем і збийте до отримання густого однорідного тіста. Перелийте тісто у промаслений сковороду і накрийте скибочками яблук. Шарлотка повинна провести в розігрітій до 180 градусів духовці не менше 40 хвилин.
Шарлотка з грушами на сковороді
Більшість вже давно перестало дотримуватися класичних рецептів та початок випікати шарлотку не тільки з яблуками, але й іншими плодами, наприклад грушами. Аромат і смак грушевих пирогів ні чим не поступається яблучного оригіналу, і перевірити це ви зможете завдяки наведеному нижче рецептом.
Інгредієнти: груші - 390 г; борошно - 115 г; порошок для випічки - 1 ч. ложка; мелена кориця - 3 ч. ложки; вершкове масло - 55 г; цукровий пісок - 145 г; яйце - 1 шт. Приготування Приготування цього пирога йде за звичною схемою: спочатку збиваємо цукор і масло в крем, додаємо до них яйце, повторюємо збивання і додаємо корицю. З'єднуємо масляний крем з сухою основою у вигляді борошна і замішуємо тісто. Перелити тісто в промаслений сковороду, зверху викладаємо шматочки груш. Випікаємо грушеву шарлотку 40-45 хвилин при 180 градусах.