» » Шарлотка з яблуками і корицею

Шарлотка з яблуками і корицею

Шарлотка з яблуками і корицею
Одним з пирогів, створюють домашній затишок і теплу атмосферу є шарлотка з яблуками. Сьогодні ми запропонуємо варіанти приготування цього чудового десерту з додаванням кориці . Вона надає неймовірний аромат і красивий відтінок готового блюда.

Шарлотка з яблуками і корицею - простий рецепт


Інгредієнти:

  • яблука – 550 г;

  • борошно – 165-175 г;

  • яйця курячі – 3 шт.;

  • цукровий пісок – 200 г;

  • кориця – 5 г або по смаку;

  • розпушувач – 15 г;

  • вершкове масло – 20 г;

  • цукрова пудра.


  • Приготування
    Перетворюємо яйця з цукром в густу піну, всипаємо просіяне борошно, розпушувач і корицю і перемішуємо до однорідності. Вимиті яблука витираємо насухо, при необхідності очищаємо від шкірки і виймаємо серцевину. Нарізаємо плоди часточками і частина з них викладаємо на дно промасленим форми. Заливаємо приготованим тестом і притапливаем інші яблучні дольки. Визначаємо шарлотку в прогріту до 185 градусів духовку на сорок хвилин.
    По готовності даємо пирогу охолонути, і притрушиваем зверху цукровою пудрою.

    Шарлотка з кислими яблуками, медом і корицею в духовці


    Інгредієнти:

  • яблука антонівські – 550 г;

  • борошно – 165 г;

  • яйця курячі – 3 шт.;

  • цукровий пісок – 175 г;

  • мелена кориця – 5 г;

  • мед – 30 г;

  • сода – 5 г;

  • вершкове масло – 20 г;

  • будь-які заморожені ягоди (за бажанням) – за смаком;

  • цукрова пудра.


  • Приготування
    Курячі яйця змішуємо з цукровим піском і розбиваємо за допомогою міксера або блендера в густу піну. Додаємо просіяне пшеничне борошно і соду на кінчику ножа і перемішуємо. Тепер кидаємо мелену корицю для аромату і кольору і кладемо мед, який необхідний для нейтралізації содового присмаку в готовому блюді. Потім перемішуємо масу гарненько до однорідності.
    Кислі антонівські яблука миємо, витираємо насухо і позбавляє від насіннєвих коробок, попередньо розрізавши плоди навпіл. Потім нарізаємо їх кубиками або часточками і викладаємо в попередньо промаслений форму для випічки, залишивши трохи шматочків для прикраси верху. Тепер заливаємо фрукти приготованим раніше тестом, зверху красиво розкладаємо залишені часточки і при бажанні посипаємо замороженими ягодами. Можна також трохи притрусити подрібненими горіхами.
    Визначаємо шарлотку у попередньо прогріту до 185 градусів духовку на тридцять п'ять-сорок хвилин.
    Перед подачею можна притрусити верх пирога зовсім трохи цукрової пудрою і прикрасити гілочкою м'яти. Приємного апетиту!

    Шарлотка з яблуками і корицею в мультиварці - рецепт


    Інгредієнти:

  • яблука свіжі – 550 г;

  • борошно – 165 г;

  • яйця курячі – 3 шт.;

  • цукровий пісок – 180 г;

  • кориця – 5 г;

  • розпушувач – 15 г;

  • вершкове масло – 20 г;

  • сіль – 5 р;

  • цукрова пудра.


  • Приготування
    Яйця розбиваємо гарненько з цукром і дрібкою солі до отримання пишною і повітряної маси. Тепер всипаємо просіяне борошно, розпушувач і мелену корицю і перемішуємо до однорідної консистенції. Тісто має нагадувати густу сметану. Якщо у вас воно трохи рідині, додайте ще трохи борошна.
    Яблучка моєму, витираємо насухо, розрізаємо навпіл і виймаємо серцевину. Тепер нарізаємо плоди довільними скибочками або часточками і акуратно вмішуємо в тісто. Одну половинку нарізаємо на тоненькі
    Шарлотка з яблуками і корицею
    часточки і вкладаємо їх в ємність мультиварки, попередньо промазав її вершковим маслом і присипавши зовсім небагато цукровим піском. Зверху акуратно розподіляємо тісто з яблуками і розрівнюємо його.
    Налаштовуємо прилад на режим «Випічка» і готуємо шістдесят хвилин. Пристрою у всіх різні, тому перевіряйте готовність дерев'яною лучиною і при необхідності продовжите час приготування.
    По готовності даємо шарлотці відпочити п'ять хвилин, відкривши кришку мультиварки, і потім витягуємо пиріг на блюдо.
    Верх перед подачею десерту щедро притрушиваем цукровою пудрою.
    Додав: admin | 4-10-2015, 10:49
    Переглядів: 1041