Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Класична шарлотка

Класична шарлотка

4-10-2015, 10:22
998
Класична шарлотка
В сьогоднішніх рецептах ми вам розповімо, як приготувати класичну шарлотку. Це блюдо стає особливо актуальним з настанням нудних осінніх буднів з зябкими і дощовими вечорами, а також у зимовий період. Шматочок ароматною апетитною шарлотки з чашкою чаю підніме настрій і наповнить домашню атмосферу теплом і затишком.
Приготувати цей простий і разом з тим неймовірно смачний десерт можна як у духовці, так і скориставшись мультиварка.

Класичний рецепт шарлотки з яблуками в духовці


Інгредієнти:

  • яблука – 750 г;

  • борошно – 200 г;

  • яйця курячі – 4 шт.;

  • цукровий пісок – 200 г;

  • ванільний цукор – 1 пакетик;

  • сік лимона – 25 мл;

  • розпушувач – 15 г;

  • вершкове масло – 20 р;

  • цукрова пудра.


  • Приготування
    Яблучка моєму, позбавляє від плодоніжок, шкірки і серцевини з насінням. Потім нарізаємо їх невеликими шматочками і трохи збризкуємо лимонним соком.
    Вбиваємо яйця в глибоку ємність, додаємо цукровий пісок, перемішуємо і збиваємо за допомогою міксера до пишноти, легкості і повного розчинення солодких кристалів. В кінці збивання додаємо ванільний цукор. Тепер всипаємо просіяне пшеничне борошно і розпушувач і перемішуємо до однорідної консистенції і повного розчинення борошняних грудочок.
    Форму для випічки промазуємо щедро вершковим маслом і виливаємо в неї приготоване тісто. Тепер розкладаємо яблучні дольки по поверхні пирога, половину з них притапливаем грунтовно, а решта викладаємо зверху віялом або довільно, кому як більше подобається.
    Визначаємо шарлотку в прогріту до 180 градусів духовку і витримуємо протягом сорока хвилин. Перевіряємо готовність дерев'яною лучиною і при необхідності збільшуємо час перебування в духовці пирога ще на десять хвилин.
    По готовності даємо шарлотці трохи охолонути, притрушиваем зверху цукровою пудрою і подаємо до столу.

    Класична шарлотка на кефірі в мультиварці


    Інгредієнти:

  • яблука свіжі – 750 г;

  • борошно – 320 г;

  • яйця курячі – 3-4 шт.;

  • цукровий пісок – 220 г;

  • кориця – 5 г;

  • сода – 15 г;

  • вершкове масло – 20 г;

  • цукрова пудра.


  • Приготування
    Звична класична шарлотка, приготовлена з додаванням кефіру, виходить більш ніжною, м'якою і вологою. Крім того, обсяг готового пирога значно збільшується, що більш пріоритетно для великих сімей.
    У глибокій ємності збиваємо за допомогою міксера попередньо охолоджені яйця з цукровим піском. Потім вливаємо до них кефір, кидаємо соду і акуратно перемішуємо. Тепер додаємо невеликими порціями просіяне пшеничне борошно і доводимо тісто до однорідного стану без борошняних грудочок. Робити це потрібно обережно за допомогою ложки або віночка, особливо не захоплюючись активними рухами, щоб не порушити пишність структури тіста, отриманої завдяки взбиванню яєць.
    Ємність мультиварки промазуємо щедро вершковим маслом. Яблука миємо, витираємо насухо і очищаємо від шкірки. Потім розрізаємо їх навпіл, витягаємо
    Класична шарлотка
    насінну коробку, а плоди нарізаємо невеликими шматочками, присмачую корицею і кладемо в чашу пристрою. Зверху заливаємо їх приготованим тестом і розрівнюємо його.
    Закриваємо кришку приладу і вибираємо на дисплеї режим «Випічка». Для випікання шарлотки в середньому буде достатньо п'ятдесяти хвилин. До цього часу кришку пристрою не відкриваємо. Орієнтуйтеся на можливість вашої мультиварки. Можливо, необхідно буде збільшити час приготування.
    По готовності даємо шарлотці охолонути, виймаємо її, скориставшись пристосуванням для приготування на пару, і притрушиваем верх цукровою пудрою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Шарлотка з яблуками і корицею
    Шарлотка з яблуками і корицею
    Шарлотка з яблуками - це класика домашньої випічки. Напевно, кожна господиня одного разу спробувала його приготувати. Пропонуємо трохи
    Суха шарлотка - рецепт
    Суха шарлотка - рецепт
    Напевно всі, хоча б раз пробували чудову шарлотку. Багато господинь знають точно, скільки потрібно виконати складних маніпуляцій, щоб вона вийшла
    Шарлотка з грушами в мультиварці
    Шарлотка з грушами в мультиварці
    Всім відомо, що приготування шарлотки - досить копітка справа, особливо сам процес випікання. Пропонуємо трохи полегшити задачу і зробити цей чудовий
    Пиріг з абрикосами на швидку руку
    Пиріг з абрикосами на швидку руку
    Серед неймовірного розмаїття рецептів домашньої випічки, варіанти на швидку руку користуються найбільшою популярністю. Адже на їх створення йдуть
    Шарлотка з яблуками в мультиварці
    Шарлотка з яблуками в мультиварці
    Шарлотка - смачний ароматний пиріг, який традиційно готується з яблуками. Але якщо ви хочете приготувати десерт швидше, рекомендуємо вам скористатися
    Шарлотка на кефірі - рецепт
    Шарлотка на кефірі - рецепт
    Шарлотка - це дивовижний пиріг з начинкою. У традиційному варіанті він робиться з яблуками. Але в даний час її готують з різними фруктами і ягодами.