Суха шарлотка - рецепт
Якщо ви не хочете возитися з тестом, або складається так, що вироби з нього у вас зовсім не виходять, пропонуємо вам дуже простий рецепт шарлотки з сухого тесту. Не вийти такий пиріг у вас просто не може, так як не вимагає особливих кулінарних навичок або вправності.
Соковитість готової шарлотки зовсім не виправдовує свою назву, адже сухої є тільки її борошняна основа, яка при приготуванні просочується фруктовим соком і перетворюється в чудовий десерт.
Інгредієнти:
яблука – 12 кг;
борошно – 165 г;
крупа манна – 200 г;
цукровий пісок – 200 г;
ванілін або кориця – за смаком;
розпушувач – 25 г;
лимонний сік – 25 мл;
вершкове масло – 165 р.
Приготування
Яблучка гарненько миємо, позбавляє від серцевини з насінням і плодоніжки і при необхідності чистимо шкірку, якщо вона дуже щільна. Потім пропускаємо плоди через крупну тертку або ріжемо дрібненькими кубиками і збризкуємо трохи лимонним соком, щоб маса не потемніла.
В окремій глибокій ємності ретельно змішуємо борошно, манну крупу, цукровий пісок, розпушувач і ванілін або корицю.
Ємність мультиварки грунтовно промазуємо вершковим маслом і приступаємо до формування сухий шарлотки. На дно чаші насипаємо шар сухої суміші, потім покриваємо шаром яблучок і знову суху суміш. Повторюємо аналогічним чином всі шари і завершуємо обов'язково сухою сумішшю. Якщо у вас трохи не вистачило для покриття верху, не страшно. Змішайте ще трохи сухих компонентів, зменшивши пропорції в кілька разів.
У завершенні натираємо вершкове масло на тертці і покриваємо стружкою верх шарлотки. Попередньо його необхідно обов'язково мінімум тридцять хвилин потримати в морозильній камері, в іншому випадку натерти його буде дуже проблематично.
Вибираємо на дисплеї приладу режим «Випічка» і готуємо шістдесят п'ять хвилин до кінця програми і продовжуємо її ще на сорок хвилин. Разом час приготування сухої шарлотки складе сто п'ять хвилин.
По завершенні процесу приготування даємо шарлотці повністю охолонути в чаші, попередньо вийнявши її з пристрою, і тільки тоді витягуємо на блюдо, скориставшись підставкою для приготування на пару.
Перед подачею можна трохи присипати верх пирога цукровою пудрою.
Інгредієнти:
груші – 09 кг;
борошно – 165 г;
крупа манна – 200 г;
цукровий пісок – 200 г;
розпушувач – 25 г;
сік лимона – 25 мл;
вершкове масло – 150 р.
Приготування
Для шарлотки ідеальними будуть не надто солодкі плоди груш, які нам необхідно добре вимити, витерти насухо і очистити від плодоніжок і насіннєвих коробок. Далі нарізаємо груші тонкими слайсами і збризкуємо трохи лимонним соком.
В окрему глибоку посуд всипаємо манну крупу, цукровий пісок, розпушувач і просіваємо борошно пшеничне. Можна при бажанні додати трохи ванілі або ваніліну. Змішуємо добряче всі сухі компоненти і приступаємо до формування пирога. Форму для випічки, бажано роз'ємну, ретельно промазуємо вершковим маслом і насипаємо на дно шар сухої суміші. Покриваємо шаром грушевих шматочків і засипаємо сухим тестом. Так формуємо всі шари, і завершуємо сухою сумішшю. Зверху розподіляємо вершкове масло, пропустивши його через тертку, попередньо заморозивши його добряче. Якщо часу на заморозку не було, можна просто нарізати його тонкими скибочками і розподілити по поверхні пирога.
Тепер визначаємо форму з шарлотка в попередньо прогрітий до 185 градусів духовку і витримуємо сорок п'ять хвилин або до рум'яності і готовності.
Готової грушевої шарлотці даємо повністю охолонути у формі, а потім нарізаємо на скибочки і подаємо до столу.
Соковитість готової шарлотки зовсім не виправдовує свою назву, адже сухої є тільки її борошняна основа, яка при приготуванні просочується фруктовим соком і перетворюється в чудовий десерт.
Суха шарлотка з яблуками в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Яблучка гарненько миємо, позбавляє від серцевини з насінням і плодоніжки і при необхідності чистимо шкірку, якщо вона дуже щільна. Потім пропускаємо плоди через крупну тертку або ріжемо дрібненькими кубиками і збризкуємо трохи лимонним соком, щоб маса не потемніла.
В окремій глибокій ємності ретельно змішуємо борошно, манну крупу, цукровий пісок, розпушувач і ванілін або корицю.
Ємність мультиварки грунтовно промазуємо вершковим маслом і приступаємо до формування сухий шарлотки. На дно чаші насипаємо шар сухої суміші, потім покриваємо шаром яблучок і знову суху суміш. Повторюємо аналогічним чином всі шари і завершуємо обов'язково сухою сумішшю. Якщо у вас трохи не вистачило для покриття верху, не страшно. Змішайте ще трохи сухих компонентів, зменшивши пропорції в кілька разів.
У завершенні натираємо вершкове масло на тертці і покриваємо стружкою верх шарлотки. Попередньо його необхідно обов'язково мінімум тридцять хвилин потримати в морозильній камері, в іншому випадку натерти його буде дуже проблематично.
Вибираємо на дисплеї приладу режим «Випічка» і готуємо шістдесят п'ять хвилин до кінця програми і продовжуємо її ще на сорок хвилин. Разом час приготування сухої шарлотки складе сто п'ять хвилин.
По завершенні процесу приготування даємо шарлотці повністю охолонути в чаші, попередньо вийнявши її з пристрою, і тільки тоді витягуємо на блюдо, скориставшись підставкою для приготування на пару.
Перед подачею можна трохи присипати верх пирога цукровою пудрою.
Шарлотка з сухого тесту з грушами в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Для шарлотки ідеальними будуть не надто солодкі плоди груш, які нам необхідно добре вимити, витерти насухо і очистити від плодоніжок і насіннєвих коробок. Далі нарізаємо груші тонкими слайсами і збризкуємо трохи лимонним соком.
В окрему глибоку посуд всипаємо манну крупу, цукровий пісок, розпушувач і просіваємо борошно пшеничне. Можна при бажанні додати трохи ванілі або ваніліну. Змішуємо добряче всі сухі компоненти і приступаємо до формування пирога. Форму для випічки, бажано роз'ємну, ретельно промазуємо вершковим маслом і насипаємо на дно шар сухої суміші. Покриваємо шаром грушевих шматочків і засипаємо сухим тестом. Так формуємо всі шари, і завершуємо сухою сумішшю. Зверху розподіляємо вершкове масло, пропустивши його через тертку, попередньо заморозивши його добряче. Якщо часу на заморозку не було, можна просто нарізати його тонкими скибочками і розподілити по поверхні пирога.
Тепер визначаємо форму з шарлотка в попередньо прогрітий до 185 градусів духовку і витримуємо сорок п'ять хвилин або до рум'яності і готовності.
Готової грушевої шарлотці даємо повністю охолонути у формі, а потім нарізаємо на скибочки і подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Шарлотка з яблуками і корицею
Шарлотка з яблуками - це класика домашньої випічки. Напевно, кожна господиня одного разу спробувала його приготувати. Пропонуємо трохи
Шарлотка з корицею
Рецептів шарлотки існує багато і кожен по-своєму неповторний. Про одну таку оригінальної варіації поговоримо далі. Розповімо три цікавих і
Класична шарлотка
З усіх видів пирогів шарлотку не можна назвати простою у приготуванні випічкою. Звичайно є маса і нескладних рецептів, однак класичний її варіант
Найпростіший рецепт шарлотки
Існує не один десяток рецептів шарлотки і кожен по-своєму неповторний. У даній статті зібрані найпростіші рецепти цього чудового пирога, які втілити
Пісна шарлотка
У цій статті зібрані чудові варіанти шарлотки, які доводять, що пісне меню може бути дуже смачним і, головне, різноманітним. Розповімо варіанти цього
Шарлотка з грушами в мультиварці
Всім відомо, що приготування шарлотки - досить копітка справа, особливо сам процес випікання. Пропонуємо трохи полегшити задачу і зробити цей чудовий