» » Суха шарлотка - рецепт

Суха шарлотка - рецепт

Суха шарлотка - рецепт
Якщо ви не хочете возитися з тестом, або складається так, що вироби з нього у вас зовсім не виходять, пропонуємо вам дуже простий рецепт шарлотки з сухого тесту. Не вийти такий пиріг у вас просто не може, так як не вимагає особливих кулінарних навичок або вправності.
Соковитість готової шарлотки зовсім не виправдовує свою назву, адже сухої є тільки її борошняна основа, яка при приготуванні просочується фруктовим соком і перетворюється в чудовий десерт.

Суха шарлотка з яблуками в мультиварці


Інгредієнти:

  • яблука – 12 кг;

  • борошно – 165 г;

  • крупа манна – 200 г;

  • цукровий пісок – 200 г;

  • ванілін або кориця – за смаком;

  • розпушувач – 25 г;

  • лимонний сік – 25 мл;

  • вершкове масло – 165 р.


  • Приготування
    Яблучка гарненько миємо, позбавляє від серцевини з насінням і плодоніжки і при необхідності чистимо шкірку, якщо вона дуже щільна. Потім пропускаємо плоди через крупну тертку або ріжемо дрібненькими кубиками і збризкуємо трохи лимонним соком, щоб маса не потемніла.
    В окремій глибокій ємності ретельно змішуємо борошно, манну крупу, цукровий пісок, розпушувач і ванілін або корицю.
    Ємність мультиварки грунтовно промазуємо вершковим маслом і приступаємо до формування сухий шарлотки. На дно чаші насипаємо шар сухої суміші, потім покриваємо шаром яблучок і знову суху суміш. Повторюємо аналогічним чином всі шари і завершуємо обов'язково сухою сумішшю. Якщо у вас трохи не вистачило для покриття верху, не страшно. Змішайте ще трохи сухих компонентів, зменшивши пропорції в кілька разів.
    У завершенні натираємо вершкове масло на тертці і покриваємо стружкою верх шарлотки. Попередньо його необхідно обов'язково мінімум тридцять хвилин потримати в морозильній камері, в іншому випадку натерти його буде дуже проблематично.
    Вибираємо на дисплеї приладу режим «Випічка» і готуємо шістдесят п'ять хвилин до кінця програми і продовжуємо її ще на сорок хвилин. Разом час приготування сухої шарлотки складе сто п'ять хвилин.
    По завершенні процесу приготування даємо шарлотці повністю охолонути в чаші, попередньо вийнявши її з пристрою, і тільки тоді витягуємо на блюдо, скориставшись підставкою для приготування на пару.
    Перед подачею можна трохи присипати верх пирога цукровою пудрою.

    Шарлотка з сухого тесту з грушами в духовці


    Інгредієнти:

  • груші – 09 кг;

  • борошно – 165 г;

  • крупа манна – 200 г;

  • цукровий пісок – 200 г;

  • розпушувач – 25 г;

  • сік лимона – 25 мл;

  • вершкове масло – 150 р.


  • Приготування
    Для шарлотки ідеальними будуть не надто солодкі плоди груш, які нам необхідно добре вимити, витерти насухо і очистити від плодоніжок і насіннєвих коробок. Далі нарізаємо груші тонкими слайсами і збризкуємо трохи лимонним соком.
    В окрему глибоку посуд всипаємо манну крупу, цукровий пісок, розпушувач і просіваємо борошно пшеничне. Можна при бажанні додати трохи ванілі або ваніліну. Змішуємо добряче всі сухі компоненти і приступаємо до формування пирога. Форму для випічки, бажано роз'ємну, ретельно промазуємо
    Суха шарлотка - рецепт
    вершковим маслом і насипаємо на дно шар сухої суміші. Покриваємо шаром грушевих шматочків і засипаємо сухим тестом. Так формуємо всі шари, і завершуємо сухою сумішшю. Зверху розподіляємо вершкове масло, пропустивши його через тертку, попередньо заморозивши його добряче. Якщо часу на заморозку не було, можна просто нарізати його тонкими скибочками і розподілити по поверхні пирога.
    Тепер визначаємо форму з шарлотка в попередньо прогрітий до 185 градусів духовку і витримуємо сорок п'ять хвилин або до рум'яності і готовності.
    Готової грушевої шарлотці даємо повністю охолонути у формі, а потім нарізаємо на скибочки і подаємо до столу.
    Додав: admin | 4-10-2015, 10:22
    Переглядів: 637