» » Пісний пиріг з яблуками в духовці або в мультиварці - рецепти дріжджового, манного,насипного і заливного тесту

Пісний пиріг з яблуками в духовці або в мультиварці - рецепти дріжджового, манного,насипного і заливного тесту

Пісний пиріг з яблуками в духовці або в мультиварці - рецепти дріжджового, манного,насипного і заливного тесту
Кожен кулінар спече пісний пиріг з яблуками і порадує домашніх відмінними стравами під час сімейного чаювання або запланованого урочистого заходу. Варіантів приготування ласощів дуже багато, а результат перевершить всі, навіть найсміливіші очікування.

Як приготувати пісний пиріг з яблуками?


Традиційно реалізується рецепт пісного пирога з яблуками в духовці, іноді застосовують кухонні гаджети: мультиварку, мікрохвильову піч, рідше печуть ласощі на сковороді. Будь пісний яблучний пиріг передбачає відсутність скоромних компонентів: яєць, вершкового масла, молочних продуктів, але досвідчені господині приловчилися піч частування, замінюючи їх дуже успішно. Печуть пироги на воді і на дріжджах, але цей варіант тесту вже до середини поста неабияк приїдається.

  • Воду замінюють соком, краще застосовувати будь свіжовичавлений, наявність м'якоті тільки вітається.

  • Непогано замінює воду і сік в основі тесту – рослинна молоко: кокосова, мигдальне, соєва.

  • Масло вершкове замінюють рослинним або маргарином, в його складі мінімальний вміст тваринного жиру, а часом і зовсім відсутня.

  • Відсутність яєць не позначиться негативно на виготовлення холодцю або пісочного тіста, навпаки воно вийде більш м'яким.

  • Хороший спосіб спекти простий пісний яблучний пиріг без яєць – замінити останні стиглим размятым бананом або набряклої лляної борошном.


  • Пісний дріжджовий пиріг з яблуками

    Пісний пиріг з яблуками в духовці або в мультиварці - рецепти дріжджового, манного,насипного і заливного тесту

    Дріжджові пісні пироги з яблуками в духовці – класика, якою користуються в пості вже багато десятиліть. Через відсутність здоби, таке тісто піднімається охочіше і печеться швидше, але зберігатися довго випічка не може і вже до вечора можливо зачерствіє. Кількість зазначених інгредієнтів розрахована для форми діаметром 25-28 див.
    Інгредієнти:

  • свіжі дріжджі – 20 г;

  • вода – 1 ст. + 1 ст. в опару;

  • цукор – 150 г +50 г у начинку;

  • рослинна олія – 100 мл;

  • ванілін;

  • борошно – 500-700 г;

  • яблука – 4 шт.;

  • кориця – 1 ч. л.;

  • цукровий сироп – 4-5 ст. л.


  • Приготування

  • Розтерти дріжджі з ложкою цукру, залити водою, залишити до реакції хвилин на 15.

  • З'єднати воду, масло і цукор, кинути ваніль, влити опару.

  • Водити борошно, замішуючи не щільне тісто. Накрити, залишити в теплі на 1 годину, поки збільшиться вдвічі.

  • Більшу частину тіста розкачати, викласти в промаслений форму.

  • Яблука очистити, порізати кубиками, викласти у форму, посипати цукром і корицею.

  • Прикрасити рештою тіста, залишити на 20 хвилин підійти.

  • Змастити цукровим сиропом, випікати пісний пиріг з яблуками 25 хвилин при 190 градусах.


  • Пісний пиріг з яблуками і манкою


    Пісний пиріг з яблуками в духовці або в мультиварці - рецепти дріжджового, манного,насипного і заливного тесту

    Пісний яблучний пиріг з манкою виходить ніжним, м'яким і в міру розсипчастим. Фрукти в даному рецепті втручаються в тісто і додають м'якушці соковитості, а для апетитної рум'яної скоринки, перед випіканням поверхню посипають сумішшю коричневого цукру і кориці. В якості основи згодиться і вода, але, якщо в наявності виявилося рослинна молоко – краще його застосувати.
    Інгредієнти:

  • тепла вода – 250 мл;

  • манка – 200 г;

  • борошно – 100 г;

  • цукор – 150 г;

  • ванілін і розпушувач;

  • лимонна цедра – 1 ст. л.;

  • рослинне масло – 100 мл;

  • яблука – 3 шт.;

  • тростинний цукор – 2 ст. л.;

  • кориця – 1 ч. л.


  • Приготування

  • Залити водою манку, залишити на 40 хвилин.

  • Окремо з'єднати масло, цукор, цедру, розпушувач.

  • Влити манну кашу, потім додати борошно.

  • Ввести дрібно порізані яблука, перемішати.

  • Вилити в промаслений форму, посипати сумішшю з очеретяного цукру і кориці.

  • Випікати пісний пиріг «Манник» з яблуками 30 хвилин при 190 градусах.


  • Пісний насипний пиріг з яблуками

    Пісний пиріг з яблуками в духовці або в мультиварці - рецепти дріжджового, манного,насипного і заливного тесту

    Пісний насипний яблучний пиріг – швидке і смачне частування, яке вийде не гірше класичного, навіть більш розсипчастим і хрустким. В основі, в даному варіанті, застосовується маргарин, його можна рівноцінно замінити рослинним маслом. Начинку потрібно робити заздалегідь, щоб вона встигла повністю охолонути.
    Інгредієнти:

  • маргарин – 150 г;

  • борошно – 15 склянки;

  • цукор – 100 г;

  • розпушувач, ванілін;


  • Начинка:

  • яблука – 4 шт.;

  • цукор – 2 ст. л.;

  • подрібнені горіхи – 1/2 ст.;

  • кориця – 1 ч. л.;

  • мед – 1 ст. л.;

  • масло рослинне – 2 ст. л.


  • Приготування

  • На маслі припустити яблучні дольки, кинути цукор, корицю, потім горіхи.

  • Томити, поки кристали розплавляться в карамель. Вимкнути вогонь, додати мед, перемішати, остудити.

  • Розтерти маргарин з цукром, ввести цукор і розпушувач з ваніліном.

  • Зібрати ком в плівку, охолоджувати 40 хвилин.

  • 2/3 тіста розкачати, викласти у форму з бортами, розподілити на чинку.

  • Залишок тіста натерти поверх пирога.

  • Випікати 25 хвилин при 190 градусах.


  • Пісний заливний пиріг з яблуками

    Пісний пиріг з яблуками в духовці або в мультиварці - рецепти дріжджового, манного,насипного і заливного тесту

    Цей пісний пиріг на яблучному соці вразить відмінним смаком і ніжним м'якушем, краще, якщо сік буде густим з м'якоттю, ідеально свіжовичавлений, але згодиться і покупної. Сама ідея ласощі, як заливного пирога, полягає в розташуванні фруктової начинки між шарами тіста. Прошарок доповнюють корицею, цукром, можливо додавання інших фруктів або спецій.


    Інгредієнти:

  • яблучний сік – 1 ст.;

  • масло рослинне – 100 мл;

  • борошно – 1 ст.;

  • розпушувач, ванілін;

  • цукор – 150 г;

  • яблука – 2 шт.;

  • кориця – 1 ч. л.;

  • тростинний цукор – 2 ст. л.


  • Приготування

  • Яблука порізати, обсипати тростинним цукром і корицею, перемішати.

  • З'єднати масло і цукор, додати розпушувач і ванілін.

  • Влити сік, потім додати борошно.

  • В промаслений форму шарами розподіляти тісто і начинку, залити залишком основи.

  • Випікається пісний заливний пиріг з яблуками 30 хвилин при 190 градусах.


  • Пісний яблучний пиріг-перевертиш

    Пісний пиріг з яблуками в духовці або в мультиварці - рецепти дріжджового, манного,насипного і заливного тесту

    Пісний пиріг-перевертиш з яблуками – прекрасне частування, яке вразить чудовою карамельною скоринкою і відсутність у тесті яєць і масла ніхто навіть не відчує. Тісто готується просте пісочне на маргарині, для цікавого смаку до складу кидають лимонну або апельсинову цедру.
    Інгредієнти:

  • цукор – 1 ст.;

  • маргарин – 150 г + 10 г для форми;

  • борошно – 15 склянки;

  • рослинна олія – 50 мл;

  • розпушувач – 1 ч. л.;

  • цедра – 1 ст. л.;

  • яблука – 2 шт.;

  • тростинний цукор – 2 ст. л.;

  • кориця – 1 ч. л.


  • Приготування

  • Змастити дно форми маргарином, посипати сумішшю тростинного цукру і кориці.

  • Викласти яблучні дольки.

  • Розтерти маргарин з цукром, додати ванілін, цедру і розпушувач.

  • Підсипаючи борошно, зібрати не занадто щільний ком.

  • Розкачати тісто діаметром, рівним формі.

  • Викласти корж поверх начинки.

  • Випікається пісний пиріг з яблуками 35 хвилин при 190 градусах.


  • Пісний вівсяний пиріг з яблуками

    Пісний пиріг з яблуками в духовці або в мультиварці - рецепти дріжджового, манного,насипного і заливного тесту

    Пісний солодкий пиріг з яблуками на вівсяних пластівцях – англійська крамбл, в його складі немає ні яєць, ні масла. Це чудове ласощі готується швидко і стане ідеальним супроводом до чашки кави під час сніданку. Всього 4 інгредієнта чудово поєднуються і частування порадує не тільки віруючих, але і тих, хто дотримується правильного харчування.
    Інгредієнти:

  • яблука - 400 г;

  • вівсяні пластівці - 150 г;

  • мед - 100 г;

  • кориця – 1 ч. л.;

  • горіхи, сухофрукти - по 1/3 ст.


  • Приготування

  • Яблука порізати на тонкі слайсы.

  • Вівсянку змішати з медом.

  • Форму змастити олією, викласти яблука, посипати корицею, сухофруктами, горіхами.

  • Засипати вівсяно-медової крихтою.

  • Випікати 25 хвилин при 190 градусах.


  • Пісний пиріг з листкового тіста з яблуками

    Пісний пиріг з яблуками в духовці або в мультиварці - рецепти дріжджового, манного,насипного і заливного тесту

    Пісний відкритий пиріг з яблуками з готового тіста готується швидше будь-якого варіанту випічки, ідея його створення гранично проста: розподілити корж, викласти начинку, доповнити спеціями і запекти. Доречним доповненням у наповненні стануть кислуваті ягоди: вишня, журавлина або смородина, не зайвими будуть подрібнені горіхи і кориця.
    Інгредієнти:

  • листкове тісто – 500 г;

  • яблука – 4 шт.;

  • коричневий цукор – 100 г;

  • кориця – 2 ч. л.;

  • горіхи – 1/2 ст.;

  • крохмаль – 2 ст. л.


  • Приготування

  • Яблука порізати кубиками, змішати з крохмалем.

  • Тісто розкачати, викласти у форму з бортами.

  • Розподілити яблука, посипати горіхами і сумішшю цукру і кориці.

  • Випікати, накривши фольгою 20 хвилин, відкрити і допекти протягом 15 хвилин при 180 градусах.


  • Пісний пиріг з гарбузом та яблуками

    Пісний пиріг з яблуками в духовці або в мультиварці - рецепти дріжджового, манного,насипного і заливного тесту

    В даному варіанті пісне тісто для пирога з яблуками готується з додаванням гарбузового пюре. Чудове ласощі з красивою поверхнею і яскравим соковитим м'якушем не залишить нікого байдужим. В основі застосовується мигдальне молоко, його можна замінити на інше рослинне або яблучний сік.
    Інгредієнти:

  • мигдальне молоко – 200 мл;

  • борошно – 500 г;

  • олія – 100 мл;

  • відварена гарбуз – 200 г;

  • дріжджі – 10 г;

  • лимонний сік – 1 ст. л.;

  • мед – 4 ст. л.;

  • кориця – 1 ч. л.;

  • яблука – 2 шт.;

  • тростинний цукор – 1 ст. л.


  • Приготування

  • З'єднати тепле молоко, дріжджі, цукор.

  • Через 10 хвилин додати гарбузове пюре, олію, перемішати.

  • Ввести муку, замісити м'яке, не липке тісто. Накрити, прибрати в тепло на 1 годину.

  • Яблука очистити, порізати, збризнути лимонним соком, обсипати коричневим цукром і корицею.

  • Тісто розкачати, викласти у форму.

  • Змастити медом, викласти яблука, загорнути спадають краю.

  • Випікати 40 хвилин при 180 градусах.


  • Пісний пиріг з яблуками в мультиварці

    Пісний пиріг з яблуками в духовці або в мультиварці - рецепти дріжджового, манного,насипного і заливного тесту

    Пісний яблучний пиріг в мультиварці – найпростіше ласощі, яке у кожного кулінара вийде дуже вдалим. Важливо зняти клапан для вільної конвекції і в чашу попередньо викласти смужки з пергаменту хрест на хрест зі звисаючими краями, потягнувши за них можна дістати ласощі не деформувавши його.
    Інгредієнти:

  • апельсиновий сік з м'якоттю – 1 ст.;

  • цукор – 150 г;

  • борошно – 1 ст.;

  • олія – 100 мл;

  • ванілін і розпушувач;

  • яблука – 2 шт.;

  • цукор тростинний – 2 ст. л.;

  • кориця – 1 ч. л.


  • Приготування

  • Розтерти цукор з маслом, влити сік, кинути ваніль і розпушувач.

  • Додати борошно і одне порізане на кубики яблуко, перемішати.

  • Вилити в чашу, розкласти порізане на дольки яблуко, посипати сумішшю цукру і кориці.

  • Готувати на «Випікання» 1 год.
    Додав: admin | 5-04-2018, 06:53
    Переглядів: 82