Пісний пиріг з яблуками в духовці або в мультиварці - рецепти дріжджового, манного,насипного і заливного тесту
Кожен кулінар спече пісний пиріг з яблуками і порадує домашніх відмінними стравами під час сімейного чаювання або запланованого урочистого заходу. Варіантів приготування ласощів дуже багато, а результат перевершить всі, навіть найсміливіші очікування.
Традиційно реалізується рецепт пісного пирога з яблуками в духовці, іноді застосовують кухонні гаджети: мультиварку, мікрохвильову піч, рідше печуть ласощі на сковороді. Будь пісний яблучний пиріг передбачає відсутність скоромних компонентів: яєць, вершкового масла, молочних продуктів, але досвідчені господині приловчилися піч частування, замінюючи їх дуже успішно. Печуть пироги на воді і на дріжджах, але цей варіант тесту вже до середини поста неабияк приїдається.
Воду замінюють соком, краще застосовувати будь свіжовичавлений, наявність м'якоті тільки вітається.
Непогано замінює воду і сік в основі тесту – рослинна молоко: кокосова, мигдальне, соєва.
Масло вершкове замінюють рослинним або маргарином, в його складі мінімальний вміст тваринного жиру, а часом і зовсім відсутня.
Відсутність яєць не позначиться негативно на виготовлення холодцю або пісочного тіста, навпаки воно вийде більш м'яким.
Хороший спосіб спекти простий пісний яблучний пиріг без яєць – замінити останні стиглим размятым бананом або набряклої лляної борошном.
Дріжджові пісні пироги з яблуками в духовці – класика, якою користуються в пості вже багато десятиліть. Через відсутність здоби, таке тісто піднімається охочіше і печеться швидше, але зберігатися довго випічка не може і вже до вечора можливо зачерствіє. Кількість зазначених інгредієнтів розрахована для форми діаметром 25-28 див.
Інгредієнти:
свіжі дріжджі – 20 г;
вода – 1 ст. + 1 ст. в опару;
цукор – 150 г +50 г у начинку;
рослинна олія – 100 мл;
ванілін;
борошно – 500-700 г;
яблука – 4 шт.;
кориця – 1 ч. л.;
цукровий сироп – 4-5 ст. л.
Приготування
Розтерти дріжджі з ложкою цукру, залити водою, залишити до реакції хвилин на 15.
З'єднати воду, масло і цукор, кинути ваніль, влити опару.
Водити борошно, замішуючи не щільне тісто. Накрити, залишити в теплі на 1 годину, поки збільшиться вдвічі.
Більшу частину тіста розкачати, викласти в промаслений форму.
Яблука очистити, порізати кубиками, викласти у форму, посипати цукром і корицею.
Прикрасити рештою тіста, залишити на 20 хвилин підійти.
Змастити цукровим сиропом, випікати пісний пиріг з яблуками 25 хвилин при 190 градусах.
Пісний яблучний пиріг з манкою виходить ніжним, м'яким і в міру розсипчастим. Фрукти в даному рецепті втручаються в тісто і додають м'якушці соковитості, а для апетитної рум'яної скоринки, перед випіканням поверхню посипають сумішшю коричневого цукру і кориці. В якості основи згодиться і вода, але, якщо в наявності виявилося рослинна молоко – краще його застосувати.
Інгредієнти:
тепла вода – 250 мл;
манка – 200 г;
борошно – 100 г;
цукор – 150 г;
ванілін і розпушувач;
лимонна цедра – 1 ст. л.;
рослинне масло – 100 мл;
яблука – 3 шт.;
тростинний цукор – 2 ст. л.;
кориця – 1 ч. л.
Приготування
Залити водою манку, залишити на 40 хвилин.
Окремо з'єднати масло, цукор, цедру, розпушувач.
Влити манну кашу, потім додати борошно.
Ввести дрібно порізані яблука, перемішати.
Вилити в промаслений форму, посипати сумішшю з очеретяного цукру і кориці.
Випікати пісний пиріг «Манник» з яблуками 30 хвилин при 190 градусах.
Пісний насипний яблучний пиріг – швидке і смачне частування, яке вийде не гірше класичного, навіть більш розсипчастим і хрустким. В основі, в даному варіанті, застосовується маргарин, його можна рівноцінно замінити рослинним маслом. Начинку потрібно робити заздалегідь, щоб вона встигла повністю охолонути.
Інгредієнти:
маргарин – 150 г;
борошно – 15 склянки;
цукор – 100 г;
розпушувач, ванілін;
Начинка:
яблука – 4 шт.;
цукор – 2 ст. л.;
подрібнені горіхи – 1/2 ст.;
кориця – 1 ч. л.;
мед – 1 ст. л.;
масло рослинне – 2 ст. л.
Приготування
На маслі припустити яблучні дольки, кинути цукор, корицю, потім горіхи.
Томити, поки кристали розплавляться в карамель. Вимкнути вогонь, додати мед, перемішати, остудити.
Розтерти маргарин з цукром, ввести цукор і розпушувач з ваніліном.
Зібрати ком в плівку, охолоджувати 40 хвилин.
2/3 тіста розкачати, викласти у форму з бортами, розподілити на чинку.
Залишок тіста натерти поверх пирога.
Випікати 25 хвилин при 190 градусах.
Цей пісний пиріг на яблучному соці вразить відмінним смаком і ніжним м'якушем, краще, якщо сік буде густим з м'якоттю, ідеально свіжовичавлений, але згодиться і покупної. Сама ідея ласощі, як заливного пирога, полягає в розташуванні фруктової начинки між шарами тіста. Прошарок доповнюють корицею, цукром, можливо додавання інших фруктів або спецій.
Інгредієнти:
яблучний сік – 1 ст.;
масло рослинне – 100 мл;
борошно – 1 ст.;
розпушувач, ванілін;
цукор – 150 г;
яблука – 2 шт.;
кориця – 1 ч. л.;
тростинний цукор – 2 ст. л.
Приготування
Яблука порізати, обсипати тростинним цукром і корицею, перемішати.
З'єднати масло і цукор, додати розпушувач і ванілін.
Влити сік, потім додати борошно.
В промаслений форму шарами розподіляти тісто і начинку, залити залишком основи.
Випікається пісний заливний пиріг з яблуками 30 хвилин при 190 градусах.
Пісний пиріг-перевертиш з яблуками – прекрасне частування, яке вразить чудовою карамельною скоринкою і відсутність у тесті яєць і масла ніхто навіть не відчує. Тісто готується просте пісочне на маргарині, для цікавого смаку до складу кидають лимонну або апельсинову цедру.
Інгредієнти:
цукор – 1 ст.;
маргарин – 150 г + 10 г для форми;
борошно – 15 склянки;
рослинна олія – 50 мл;
розпушувач – 1 ч. л.;
цедра – 1 ст. л.;
яблука – 2 шт.;
тростинний цукор – 2 ст. л.;
кориця – 1 ч. л.
Приготування
Змастити дно форми маргарином, посипати сумішшю тростинного цукру і кориці.
Викласти яблучні дольки.
Розтерти маргарин з цукром, додати ванілін, цедру і розпушувач.
Підсипаючи борошно, зібрати не занадто щільний ком.
Розкачати тісто діаметром, рівним формі.
Викласти корж поверх начинки.
Випікається пісний пиріг з яблуками 35 хвилин при 190 градусах.
Пісний солодкий пиріг з яблуками на вівсяних пластівцях – англійська крамбл, в його складі немає ні яєць, ні масла. Це чудове ласощі готується швидко і стане ідеальним супроводом до чашки кави під час сніданку. Всього 4 інгредієнта чудово поєднуються і частування порадує не тільки віруючих, але і тих, хто дотримується правильного харчування.
Інгредієнти:
яблука - 400 г;
вівсяні пластівці - 150 г;
мед - 100 г;
кориця – 1 ч. л.;
горіхи, сухофрукти - по 1/3 ст.
Приготування
Яблука порізати на тонкі слайсы.
Вівсянку змішати з медом.
Форму змастити олією, викласти яблука, посипати корицею, сухофруктами, горіхами.
Засипати вівсяно-медової крихтою.
Випікати 25 хвилин при 190 градусах.
Пісний відкритий пиріг з яблуками з готового тіста готується швидше будь-якого варіанту випічки, ідея його створення гранично проста: розподілити корж, викласти начинку, доповнити спеціями і запекти. Доречним доповненням у наповненні стануть кислуваті ягоди: вишня, журавлина або смородина, не зайвими будуть подрібнені горіхи і кориця.
Інгредієнти:
листкове тісто – 500 г;
яблука – 4 шт.;
коричневий цукор – 100 г;
кориця – 2 ч. л.;
горіхи – 1/2 ст.;
крохмаль – 2 ст. л.
Приготування
Яблука порізати кубиками, змішати з крохмалем.
Тісто розкачати, викласти у форму з бортами.
Розподілити яблука, посипати горіхами і сумішшю цукру і кориці.
Випікати, накривши фольгою 20 хвилин, відкрити і допекти протягом 15 хвилин при 180 градусах.
В даному варіанті пісне тісто для пирога з яблуками готується з додаванням гарбузового пюре. Чудове ласощі з красивою поверхнею і яскравим соковитим м'якушем не залишить нікого байдужим. В основі застосовується мигдальне молоко, його можна замінити на інше рослинне або яблучний сік.
Інгредієнти:
мигдальне молоко – 200 мл;
борошно – 500 г;
олія – 100 мл;
відварена гарбуз – 200 г;
дріжджі – 10 г;
лимонний сік – 1 ст. л.;
мед – 4 ст. л.;
кориця – 1 ч. л.;
яблука – 2 шт.;
тростинний цукор – 1 ст. л.
Приготування
З'єднати тепле молоко, дріжджі, цукор.
Через 10 хвилин додати гарбузове пюре, олію, перемішати.
Ввести муку, замісити м'яке, не липке тісто. Накрити, прибрати в тепло на 1 годину.
Яблука очистити, порізати, збризнути лимонним соком, обсипати коричневим цукром і корицею.
Тісто розкачати, викласти у форму.
Змастити медом, викласти яблука, загорнути спадають краю.
Випікати 40 хвилин при 180 градусах.
Пісний яблучний пиріг в мультиварці – найпростіше ласощі, яке у кожного кулінара вийде дуже вдалим. Важливо зняти клапан для вільної конвекції і в чашу попередньо викласти смужки з пергаменту хрест на хрест зі звисаючими краями, потягнувши за них можна дістати ласощі не деформувавши його.
Інгредієнти:
апельсиновий сік з м'якоттю – 1 ст.;
цукор – 150 г;
борошно – 1 ст.;
олія – 100 мл;
ванілін і розпушувач;
яблука – 2 шт.;
цукор тростинний – 2 ст. л.;
кориця – 1 ч. л.
Приготування
Розтерти цукор з маслом, влити сік, кинути ваніль і розпушувач.
Додати борошно і одне порізане на кубики яблуко, перемішати.
Вилити в чашу, розкласти порізане на дольки яблуко, посипати сумішшю цукру і кориці.
Готувати на «Випікання» 1 год.
Як приготувати пісний пиріг з яблуками?
Традиційно реалізується рецепт пісного пирога з яблуками в духовці, іноді застосовують кухонні гаджети: мультиварку, мікрохвильову піч, рідше печуть ласощі на сковороді. Будь пісний яблучний пиріг передбачає відсутність скоромних компонентів: яєць, вершкового масла, молочних продуктів, але досвідчені господині приловчилися піч частування, замінюючи їх дуже успішно. Печуть пироги на воді і на дріжджах, але цей варіант тесту вже до середини поста неабияк приїдається.
Пісний дріжджовий пиріг з яблуками
Дріжджові пісні пироги з яблуками в духовці – класика, якою користуються в пості вже багато десятиліть. Через відсутність здоби, таке тісто піднімається охочіше і печеться швидше, але зберігатися довго випічка не може і вже до вечора можливо зачерствіє. Кількість зазначених інгредієнтів розрахована для форми діаметром 25-28 див.
Інгредієнти:
Приготування
Пісний пиріг з яблуками і манкою
Пісний яблучний пиріг з манкою виходить ніжним, м'яким і в міру розсипчастим. Фрукти в даному рецепті втручаються в тісто і додають м'якушці соковитості, а для апетитної рум'яної скоринки, перед випіканням поверхню посипають сумішшю коричневого цукру і кориці. В якості основи згодиться і вода, але, якщо в наявності виявилося рослинна молоко – краще його застосувати.
Інгредієнти:
Приготування
Пісний насипний пиріг з яблуками
Пісний насипний яблучний пиріг – швидке і смачне частування, яке вийде не гірше класичного, навіть більш розсипчастим і хрустким. В основі, в даному варіанті, застосовується маргарин, його можна рівноцінно замінити рослинним маслом. Начинку потрібно робити заздалегідь, щоб вона встигла повністю охолонути.
Інгредієнти:
Начинка:
Приготування
Пісний заливний пиріг з яблуками
Цей пісний пиріг на яблучному соці вразить відмінним смаком і ніжним м'якушем, краще, якщо сік буде густим з м'якоттю, ідеально свіжовичавлений, але згодиться і покупної. Сама ідея ласощі, як заливного пирога, полягає в розташуванні фруктової начинки між шарами тіста. Прошарок доповнюють корицею, цукром, можливо додавання інших фруктів або спецій.
Інгредієнти:
Приготування
Пісний яблучний пиріг-перевертиш
Пісний пиріг-перевертиш з яблуками – прекрасне частування, яке вразить чудовою карамельною скоринкою і відсутність у тесті яєць і масла ніхто навіть не відчує. Тісто готується просте пісочне на маргарині, для цікавого смаку до складу кидають лимонну або апельсинову цедру.
Інгредієнти:
Приготування
Пісний вівсяний пиріг з яблуками
Пісний солодкий пиріг з яблуками на вівсяних пластівцях – англійська крамбл, в його складі немає ні яєць, ні масла. Це чудове ласощі готується швидко і стане ідеальним супроводом до чашки кави під час сніданку. Всього 4 інгредієнта чудово поєднуються і частування порадує не тільки віруючих, але і тих, хто дотримується правильного харчування.
Інгредієнти:
Приготування
Пісний пиріг з листкового тіста з яблуками
Пісний відкритий пиріг з яблуками з готового тіста готується швидше будь-якого варіанту випічки, ідея його створення гранично проста: розподілити корж, викласти начинку, доповнити спеціями і запекти. Доречним доповненням у наповненні стануть кислуваті ягоди: вишня, журавлина або смородина, не зайвими будуть подрібнені горіхи і кориця.
Інгредієнти:
Приготування
Пісний пиріг з гарбузом та яблуками
В даному варіанті пісне тісто для пирога з яблуками готується з додаванням гарбузового пюре. Чудове ласощі з красивою поверхнею і яскравим соковитим м'якушем не залишить нікого байдужим. В основі застосовується мигдальне молоко, його можна замінити на інше рослинне або яблучний сік.
Інгредієнти:
Приготування
Пісний пиріг з яблуками в мультиварці
Пісний яблучний пиріг в мультиварці – найпростіше ласощі, яке у кожного кулінара вийде дуже вдалим. Важливо зняти клапан для вільної конвекції і в чашу попередньо викласти смужки з пергаменту хрест на хрест зі звисаючими краями, потягнувши за них можна дістати ласощі не деформувавши його.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Пісний пиріг з вишнею в духовці і в мультиварці - рецепти з шоколадного, дріжджового та пісочного тіста
Надзвичайно смачним вийде пісний пиріг з вишнею, якщо дотримуватися рекомендацій, які допоможуть господині створити чудове ласощі. Поєднання солодкої
Пісна випічка до чаю - швидко і смачно приготовані пиріжки, печиво, кекси та інші солодощі
Пісна випічка до чаю швидко і смачно урізноманітнює нудні домашні посиденьки в період обмеження харчування. Завдяки хорошим і перевіреними рецептами,
Пісний апельсиновий манник в духовці і в мультиварці - рецепти з соком, цедрою і з часточками
Пісний апельсиновий манник стане ідеальним супроводом урочистого солодкого столу або скрасить нудне домашнє чаювання. Застосувавши гарний рецепт,
Пиріг з яблуками на кефірі в духовці або в мультиварці - швидкі рецепти з різного тіста
Спекти пиріг з яблуками на кефірі під силу кожному новачкові в кондитерській справі, адже процес не вимагає особливої майстерності. Готується страва
Пиріг з яблуками на швидку руку - рецепти з сиром, гарбузом, бананом, з пісочного, дріжджового та листового тіста
Щоб спекти пиріг з яблуками на швидку руку, рецепт згодиться будь-який, який випробуваний господинями не раз. Застосовувати можна пісочне, дріжджове,
Пиріг з курагою, родзинками, чорносливом, в духовці і в мультиварці з дріжджового, пісочного, листкового тіста
Пиріг з курагою може деяким кулінарам здатися занадто простою і нудною справою. Але, якщо застосувати хороший рецепт тіста, урізноманітнити начинку