Кожен кулінар спече пісний пиріг з яблуками і порадує домашніх відмінними стравами під час сімейного чаювання або запланованого урочистого заходу. Варіантів приготування ласощів дуже багато, а результат перевершить всі, навіть найсміливіші очікування.
Як приготувати пісний пиріг з яблуками?
Традиційно реалізується рецепт пісного пирога з яблуками в духовці, іноді застосовують кухонні гаджети: мультиварку, мікрохвильову піч, рідше печуть ласощі на сковороді. Будь пісний яблучний пиріг передбачає відсутність скоромних компонентів: яєць, вершкового масла, молочних продуктів, але досвідчені господині приловчилися піч частування, замінюючи їх дуже успішно. Печуть пироги на воді і на дріжджах, але цей варіант тесту вже до середини поста неабияк приїдається.
Воду замінюють соком, краще застосовувати будь свіжовичавлений, наявність м'якоті тільки вітається. Непогано замінює воду і сік в основі тесту – рослинна молоко: кокосова, мигдальне, соєва. Масло вершкове замінюють рослинним або маргарином, в його складі мінімальний вміст тваринного жиру, а часом і зовсім відсутня. Відсутність яєць не позначиться негативно на виготовлення холодцю або пісочного тіста, навпаки воно вийде більш м'яким. Хороший спосіб спекти простий пісний яблучний пиріг без яєць – замінити останні стиглим размятым бананом або набряклої лляної борошном. Пісний дріжджовий пиріг з яблуками
Дріжджові пісні пироги з яблуками в духовці – класика, якою користуються в пості вже багато десятиліть. Через відсутність здоби, таке тісто піднімається охочіше і печеться швидше, але зберігатися довго випічка не може і вже до вечора можливо зачерствіє. Кількість зазначених інгредієнтів розрахована для форми діаметром 25-28 див.
Інгредієнти: свіжі дріжджі – 20 г; вода – 1 ст. + 1 ст. в опару; цукор – 150 г +50 г у начинку; рослинна олія – 100 мл; ванілін; борошно – 500-700 г; яблука – 4 шт.; кориця – 1 ч. л.; цукровий сироп – 4-5 ст. л. Приготування Розтерти дріжджі з ложкою цукру, залити водою, залишити до реакції хвилин на 15. З'єднати воду, масло і цукор, кинути ваніль, влити опару. Водити борошно, замішуючи не щільне тісто. Накрити, залишити в теплі на 1 годину, поки збільшиться вдвічі. Більшу частину тіста розкачати, викласти в промаслений форму. Яблука очистити, порізати кубиками, викласти у форму, посипати цукром і корицею. Прикрасити рештою тіста, залишити на 20 хвилин підійти. Змастити цукровим сиропом, випікати пісний пиріг з яблуками 25 хвилин при 190 градусах. Пісний пиріг з яблуками і манкою
Пісний яблучний пиріг з манкою виходить ніжним, м'яким і в міру розсипчастим. Фрукти в даному рецепті втручаються в тісто і додають м'якушці соковитості, а для апетитної рум'яної скоринки, перед випіканням поверхню посипають сумішшю коричневого цукру і кориці. В якості основи згодиться і вода, але, якщо в наявності виявилося рослинна молоко – краще його застосувати.
Інгредієнти: тепла вода – 250 мл; манка – 200 г; борошно – 100 г; цукор – 150 г; ванілін і розпушувач; лимонна цедра – 1 ст. л.; рослинне масло – 100 мл; яблука – 3 шт.; тростинний цукор – 2 ст. л.; кориця – 1 ч. л. Приготування Залити водою манку, залишити на 40 хвилин. Окремо з'єднати масло, цукор, цедру, розпушувач. Влити манну кашу, потім додати борошно. Ввести дрібно порізані яблука, перемішати. Вилити в промаслений форму, посипати сумішшю з очеретяного цукру і кориці. Випікати пісний пиріг «Манник» з яблуками 30 хвилин при 190 градусах. Пісний насипний пиріг з яблуками
Пісний насипний яблучний пиріг – швидке і смачне частування, яке вийде не гірше класичного, навіть більш розсипчастим і хрустким. В основі, в даному варіанті, застосовується маргарин, його можна рівноцінно замінити рослинним маслом. Начинку потрібно робити заздалегідь, щоб вона встигла повністю охолонути.
Інгредієнти: маргарин – 150 г; борошно – 15 склянки; цукор – 100 г; розпушувач, ванілін; Начинка: яблука – 4 шт.; цукор – 2 ст. л.; подрібнені горіхи – 1/2 ст.; кориця – 1 ч. л.; мед – 1 ст. л.; масло рослинне – 2 ст. л. Приготування На маслі припустити яблучні дольки, кинути цукор, корицю, потім горіхи. Томити, поки кристали розплавляться в карамель. Вимкнути вогонь, додати мед, перемішати, остудити. Розтерти маргарин з цукром, ввести цукор і розпушувач з ваніліном. Зібрати ком в плівку, охолоджувати 40 хвилин. 2/3 тіста розкачати, викласти у форму з бортами, розподілити на чинку. Залишок тіста натерти поверх пирога. Випікати 25 хвилин при 190 градусах. Пісний заливний пиріг з яблуками
Цей пісний пиріг на яблучному соці вразить відмінним смаком і ніжним м'якушем, краще, якщо сік буде густим з м'якоттю, ідеально свіжовичавлений, але згодиться і покупної. Сама ідея ласощі, як заливного пирога, полягає в розташуванні фруктової начинки між шарами тіста. Прошарок доповнюють корицею, цукром, можливо додавання інших фруктів або спецій.
Інгредієнти: яблучний сік – 1 ст.; масло рослинне – 100 мл; борошно – 1 ст.; розпушувач, ванілін; цукор – 150 г; яблука – 2 шт.; кориця – 1 ч. л.; тростинний цукор – 2 ст. л. Приготування Яблука порізати, обсипати тростинним цукром і корицею, перемішати. З'єднати масло і цукор, додати розпушувач і ванілін. Влити сік, потім додати борошно. В промаслений форму шарами розподіляти тісто і начинку, залити залишком основи. Випікається пісний заливний пиріг з яблуками 30 хвилин при 190 градусах. Пісний яблучний пиріг-перевертиш
Пісний пиріг-перевертиш з яблуками – прекрасне частування, яке вразить чудовою карамельною скоринкою і відсутність у тесті яєць і масла ніхто навіть не відчує. Тісто готується просте пісочне на маргарині, для цікавого смаку до складу кидають лимонну або апельсинову цедру.
Інгредієнти: цукор – 1 ст.; маргарин – 150 г + 10 г для форми; борошно – 15 склянки; рослинна олія – 50 мл; розпушувач – 1 ч. л.; цедра – 1 ст. л.; яблука – 2 шт.; тростинний цукор – 2 ст. л.; кориця – 1 ч. л. Приготування Змастити дно форми маргарином, посипати сумішшю тростинного цукру і кориці. Викласти яблучні дольки. Розтерти маргарин з цукром, додати ванілін, цедру і розпушувач. Підсипаючи борошно, зібрати не занадто щільний ком. Розкачати тісто діаметром, рівним формі. Викласти корж поверх начинки. Випікається пісний пиріг з яблуками 35 хвилин при 190 градусах. Пісний вівсяний пиріг з яблуками
Пісний солодкий пиріг з яблуками на вівсяних пластівцях – англійська крамбл, в його складі немає ні яєць, ні масла. Це чудове ласощі готується швидко і стане ідеальним супроводом до чашки кави під час сніданку. Всього 4 інгредієнта чудово поєднуються і частування порадує не тільки віруючих, але і тих, хто дотримується правильного харчування.
Інгредієнти: яблука - 400 г; вівсяні пластівці - 150 г; мед - 100 г; кориця – 1 ч. л.; горіхи, сухофрукти - по 1/3 ст. Приготування Яблука порізати на тонкі слайсы. Вівсянку змішати з медом. Форму змастити олією, викласти яблука, посипати корицею, сухофруктами, горіхами. Засипати вівсяно-медової крихтою. Випікати 25 хвилин при 190 градусах. Пісний пиріг з листкового тіста з яблуками
Пісний відкритий пиріг з яблуками з готового тіста готується швидше будь-якого варіанту випічки, ідея його створення гранично проста: розподілити корж, викласти начинку, доповнити спеціями і запекти. Доречним доповненням у наповненні стануть кислуваті ягоди: вишня, журавлина або смородина, не зайвими будуть подрібнені горіхи і кориця.
Інгредієнти: листкове тісто – 500 г; яблука – 4 шт.; коричневий цукор – 100 г; кориця – 2 ч. л.; горіхи – 1/2 ст.; крохмаль – 2 ст. л. Приготування Яблука порізати кубиками, змішати з крохмалем. Тісто розкачати, викласти у форму з бортами. Розподілити яблука, посипати горіхами і сумішшю цукру і кориці. Випікати, накривши фольгою 20 хвилин, відкрити і допекти протягом 15 хвилин при 180 градусах. Пісний пиріг з гарбузом та яблуками
В даному варіанті пісне тісто для пирога з яблуками готується з додаванням гарбузового пюре. Чудове ласощі з красивою поверхнею і яскравим соковитим м'якушем не залишить нікого байдужим. В основі застосовується мигдальне молоко, його можна замінити на інше рослинне або яблучний сік.
Інгредієнти: мигдальне молоко – 200 мл; борошно – 500 г; олія – 100 мл; відварена гарбуз – 200 г; дріжджі – 10 г; лимонний сік – 1 ст. л.; мед – 4 ст. л.; кориця – 1 ч. л.; яблука – 2 шт.; тростинний цукор – 1 ст. л. Приготування З'єднати тепле молоко, дріжджі, цукор. Через 10 хвилин додати гарбузове пюре, олію, перемішати. Ввести муку, замісити м'яке, не липке тісто. Накрити, прибрати в тепло на 1 годину. Яблука очистити, порізати, збризнути лимонним соком, обсипати коричневим цукром і корицею. Тісто розкачати, викласти у форму. Змастити медом, викласти яблука, загорнути спадають краю. Випікати 40 хвилин при 180 градусах. Пісний пиріг з яблуками в мультиварці
Пісний яблучний пиріг в мультиварці – найпростіше ласощі, яке у кожного кулінара вийде дуже вдалим. Важливо зняти клапан для вільної конвекції і в чашу попередньо викласти смужки з пергаменту хрест на хрест зі звисаючими краями, потягнувши за них можна дістати ласощі не деформувавши його.
Інгредієнти: апельсиновий сік з м'якоттю – 1 ст.; цукор – 150 г; борошно – 1 ст.; олія – 100 мл; ванілін і розпушувач; яблука – 2 шт.; цукор тростинний – 2 ст. л.; кориця – 1 ч. л. Приготування Розтерти цукор з маслом, влити сік, кинути ваніль і розпушувач. Додати борошно і одне порізане на кубики яблуко, перемішати. Вилити в чашу, розкласти порізане на дольки яблуко, посипати сумішшю цукру і кориці. Готувати на «Випікання» 1 год.