» » Пісний апельсиновий манник в духовці і в мультиварці - рецепти з соком, цедрою і з часточками

Пісний апельсиновий манник в духовці і в мультиварці - рецепти з соком, цедрою і з часточками

Пісний апельсиновий манник в духовці і в мультиварці - рецепти з соком, цедрою і з часточками
Пісний апельсиновий манник – чудове ласощі, яке прикрасить найнудніше чаювання або стане підходящим десертом для урочистого заходу. Частування готується просто і декількома способами, а відсутність яєць ніяк не позначиться на його пишності.

Як приготувати манник апельсиновий?


Застосовуючи різні рецепти, апельсиновий манник буде виходити з кожен раз з новим смаком, а цитрусові можна використовувати і як вкусообразующую частина десерту і в якості декору готового продукту.

  • Спекти можна пісний апельсиновий манник в духовці застосувавши традиційний рецепт. Доброю помічницею стане мультиварка, в ній готується пиріг 1 годину на режимі «Випічка», а в мікрохвильовій печі випікають на мінімальній потужності 20 хвилин.

  • Кисломолочні продукти класичної версії пирога замінює вода, газована вода, апельсиновий сік. Крупа заливається рідиною і залишається, поки не розбухне: 30-50 хвилин.

  • До складу тіста додають цедру, її треба зняти з плоду, не зачепивши білу частину шкірки.

  • Просочення, яка покриває апельсиновий манник з цедрою готується з цитрусового соку з м'якоттю шляхом уварювання рідини з цукром. Покривається ще гарячий корж сиропом, а подається пиріг охолодженому вигляді.

  • При випіканні не можна робити занадто сильний жар, цитрусові компоненти мають властивість пригорати, що позначиться на якості пирога. Оптимальна температура випікання 170-180 градусів.


  • Пісний маннік на апельсиновому соці - рецепт

    Пісний апельсиновий манник в духовці і в мультиварці - рецепти з соком, цедрою і з часточками

    Традиційно готують пісний маннік на апельсиновому соку, м'якоть можна процідити або залишити, щоб відчувалися шматочки – це справа смаку. Корж вийде мелкопористым, щільним, але не сухим, його впевнено можна застосувати в якості основи для пісного святкового торта, розрізавши вздовж на 2 частини і просочивши джемом.
    Інгредієнти:

  • манка – 200 г;

  • сік з м'якоттю – 1 ст.;

  • цукор – 150 г;

  • розпушувач, ванілін;

  • борошно – 1/2 ст.;

  • рослинне масло – 100 мл


  • Приготування

  • Залити крупу соком, залишити, поки розбухне.

  • З'єднати борошно, цукор, розпушувач і ванілін.

  • У апельсинову основу вилити олію, вводити борошно, замішуючи не густе тісто, як на оладки.

  • В промаслений форму вилити тісто, випікати 40 хвилин при 180 градусах.


  • Манник з цедрою апельсина


    Пісний апельсиновий манник в духовці і в мультиварці - рецепти з соком, цедрою і з часточками

    Щоб пісний манник з апельсиновою цедрою не гірчив, в тісто потрібно натерти тільки помаранчеву шкірку, намагаючись не зачепити білу частину. В якості основи використовується звичайна прісна газована вода, її впевнено можна замінити лимонадом або іншим напоєм з цитрусовим смаком. Пиріг вийде соковитим, трохи влажноватым, додатково його можна просочити зверху джемом або цукровим сиропом.
    Інгредієнти:

  • манна крупа – 200 г;

  • газована вода – 1 ст.;

  • тепла вода – 1/2 ст.;

  • борошно – 2/3 ст.;

  • рослинне масло – 100 мл;

  • цукор – 150 г;

  • цедра – 2 ст. л.;

  • ванілін, розпушувач.


  • Приготування

  • Залити теплою водою крупу, перемішати, залишити на 30 хвилин.

  • З'єднати цукор, борошно, розпушувач і цедру.

  • В манну кашку додати газовану воду і масло, швидко перемішати, ввести сухі компоненти.

  • Консистенцію тесту контролювати газованою водою.

  • Випікається пісний апельсиновий манник 30 хвилин при 180 градусах.


  • Манник з апельсиновою просоченням

    Пісний апельсиновий манник в духовці і в мультиварці - рецепти з соком, цедрою і з часточками

    Головною відмінною рисою даного рецепту є просочення для лепешняку з апельсина, лимонного соку і цитрусового лікеру. Сироп виходить надзвичайно ароматним і покриє готовий корж глянцевою глазур'ю. Додатково прикрасити випічку можна апельсиновими часточками. За смаком частування виходить незвичайно смачним, і гості не здогадаються, що він приготовлений на воді і без яєць.
    Інгредієнти:

  • манка, цукор і тепла вода – 1 ст.;

  • борошно – 1/2 ст.;

  • олія – 100 мл;

  • цедра лимона і апельсина – по 1 ст. л.;

  • ванілін і розпушувач;

  • апельсиновий і лимонний сік – по 1/2 ст.;

  • апельсиновий лікер – 100 мл;

  • цукор коричневий – 50 р.


  • Приготування



  • Манку залити водою, відставити на 30 хвилин.

  • З'єднати борошно і цукор, ваніль і розпушувач разом.

  • У манку вилити масло, додати сухі продукти і цедру.

  • Випікати корж 30 хвилин при 180 градусах.

  • Змішати апельсиново-лимонний сік з тростинним цукром, варити до зменшення обсягу вдвічі.

  • Влити лікер, перемішати, тушкувати 3-5 хвилин.

  • Гарячий корж прикрасити часточками апельсина, залити сиропом.

  • Подавати пісний лимонно-апельсиновий манник повністю охолодженим.


  • Манник з корицею і апельсином

    Пісний апельсиновий манник в духовці і в мультиварці - рецепти з соком, цедрою і з часточками

    Простий пісний манник з апельсином можна зробити більш ароматним і привабливим за рахунок додавання сухої кориці, її, як правило, всипають в тісто, і воно набуває рум'яний колір і незвичайний аромат. Основу можна зробити традиційну на воді або соку, якщо в розпорядженні виявилося рослинна молоко (кокосове або мигдальне) краще застосувати його.
    Інгредієнти:

  • манна крупа та цукор – 200 г;

  • рослинна молоко – 250 мл;

  • олія – 100 мл;

  • борошно – 1/2 ст.;

  • розпушувач, ванільний цукор;

  • кориця – 1 ч. л.


  • Приготування

  • Манку залити молоком і залишити на 40-50 хвилин.

  • З'єднати борошно, розпушувач, цукор, ваніль і корицю.

  • У манку ввести масло, сухі компоненти, добре перемішати.

  • Випікати корж 30 хвилин при 180 градусах.


  • Манник з морквою і апельсином

    Пісний апельсиновий манник в духовці і в мультиварці - рецепти з соком, цедрою і з часточками

    Морквяний пісний пиріг з манкою і апельсином – надзвичайно смачне, яскраве і дуже смачне ласощі, яке оцінять, як пості, так і ті, хто не дотримується дієти. Чудово м'який, в міру соковитий м'якуш чудово вбирає будь-які сиропи, варення або крем, який можна зробити без скоромних інгредієнтів.
    Інгредієнти:

  • морква – 500 г;

  • манка – 1 ст.;

  • олія – 100 мл;

  • цукор – 1 ст.;

  • борошно – 150 г;

  • апельсиновий сік – 200 мл;

  • розпушувач;

  • цедра апельсина – 1 ст. л.


  • Приготування

  • Манку залити олією і соком.

  • Моркву натерти на дрібній тертці, змішати з цукром, через 5-10 хвилин виділиться сік, вилити його в манну суміш.

  • Змішати борошно з розпушувачем.

  • З'єднати всі компоненти, замішуючи рідкувате тісто, регулювати консистенцію можна соком або водою.

  • Випікати пісний морквяно-апельсиновий манник 40 хвилин при 180 градусах.


  • Манник з часточками апельсина

    Пісний апельсиновий манник в духовці і в мультиварці - рецепти з соком, цедрою і з часточками

    Чудово смачний, соковитий і дуже ароматний пісний манник з апельсиновим соком і шматочками підкорить всіх ласунів, навіть тих, хто не дотримується пісної дієти. Витрата цитрусових плодів не буде малим, але результат перевершить навіть самі нескромні побажання. Прикрасити корж можна просо пудрою або полити однорідним джемом.
    Інгредієнти:

  • манка – 1 ст.;

  • цукор – 150 г;

  • борошно – 1/2 ст.;

  • олія – 100 мл;

  • апельсиновий сік (фреш) – 1 ст.;

  • цедра – 1 ст. л.;

  • очищений апельсин – 1 шт.;

  • розпушувач.


  • Приготування

  • Манку залити соком на 40 хвилин.

  • З'єднати борошно з розпушувачем, цедрою і цукром.

  • В манну кашу влити олію, потім приєднати сухі інгредієнти.

  • Апельсинові часточки порізати на 3 шматочки, висипати в тісто, перемішати.

  • Випікається пісний апельсиновий манник 30 хвилин при 180 градусах.


  • Пісний апельсиновий манник в мультиварці - рецепт

    Пісний апельсиновий манник в духовці і в мультиварці - рецепти з соком, цедрою і з часточками

    Зовсім не складно готується пісний апельсиновий манник в мультиварці . Дотримуючись простого перевіреного рецепту, пиріг буде готовий через півтори години, з урахуванням підготовки продуктів. Важливо зняти клапан для виходу пари і за 10 хвилин до сигналу перевернути корж, щоб він вийшов рум'яним з усіх боків.
    Інгредієнти:

  • манка і цукор – по 1 ст.;

  • сік апельсиновий – 250 мл;

  • цедра – 1 ст. л.;

  • розпушувач, ванілін;

  • борошно – 1/2 ст.;

  • олія – 100 мл + 20 мл для змащування чаші.


  • Приготування

  • Залити крупу соком на 30 хвилин.

  • Змішати залишилися сухі компоненти.

  • У манку влити олію, додати сипучі продукти.

  • Змастити чашу маслом, обсипати манною крупою.

  • Вилити тісто в чашу, на «Випікання» готувати 1 годину, за 10 хвилин до сигналу перевернути корж.
    Додав: admin | 30-03-2018, 19:34
    Переглядів: 75