Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Торт «Манник»

Торт «Манник»

23-02-2016, 17:48
662
Торт «Манник»
Якщо вам вже набридли класичні десерти, і захотілося чогось новенького, то пропонуємо приготувати торт «Манник». Така випічка не відніме у вас багато часу і прикрасить ваше повсякденне чаювання.

Простий рецепт торта «Манник»


Інгредієнти:

  • цукор – 125 г;

  • манна крупа – 125 г;

  • масло вершкове – 05 пачки;

  • яйце – 1 шт.;

  • кефір – 100 мл;

  • розпушувач – щіпка;

  • шоколад, сухофрукти , консервовані фрукти – для прикраси;

  • борошно – 05 ст.


  • Для крему:

  • цукор – 100 г;

  • сметана нежирна – 200 мл


  • Приготування
    Рецепт торта «Манник» неймовірно простий. Для початку замочуємо манку в теплому кефірі і залишаємо на деякий час. Вершкове масло розтоплюємо, всипаємо цукор, розбиваємо куряче яйце і всипаємо борошно і розпушувач. Ретельно все вимішуємо, додаємо набряклу крупу і викладаємо тісто ложкою в скляну форму. Випікаємо манник 35 хвилин, виставивши температуру на 180 градусів. Далі корж акуратно виймаємо і остуджуємо.
    Для приготування сметанного крему збиваємо молочний продукт з цукром. Остиглий корж розрізаємо гострим ножем уздовж і рясно промазуємо сметанним кремом. Прибираємо тортик в холодильник і залишаємо застигати хвилин на 30. Перед подачею прикрашаємо ласощі подрібненими сухофруктами, консервованими персиками або посипаємо здрібненим шоколадом.

    Торт «Манник» на швидку руку в мультиварці


    Інгредієнти:

  • манна суха крупа – 1 ст.;

  • борошно – 250 г;

  • яйце – 3 шт.;

  • цукровий пісок – 230 г;

  • домашній кефір – 250 мл;

  • розпушувач харчовий – 15 г;

  • яйце – 3 шт.;

  • згущене молоко – 200 г;

  • масло вершкове – 100 г.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати торт «Манник», замочуємо в кефірі крупу і залишаємо її розбухати на 1 годину. Яйця збиваємо міксером, поступово всипаючи цукор. Далі акуратно вливаємо розтоплене масло і підмішуємо борошно. Потім додаємо манку і перемішуємо всі інгредієнти. Посуд мультиварки промазуємо маслом, виливаємо тісто і готуємо пиріг в режимі «Випічка». Готовий корж охолодити, розрізаємо і промазуємо згущеним молоком.

    Простий рецепт торта «Манник» на молоці


    Інгредієнти:

  • манка суха – 1 ст.;

  • яйце – 3 шт.;

  • молоко коров'яче – 1 ст.;

  • цукор дрібний – 1 ст.;

  • борошно – 1 ст.;

  • розпушувач – щіпка;
  • Торт «Манник»

  • масло вершкове – 20 г;

  • масло рослинне – 80 мл;

  • сіль харчова – щіпка.


  • Приготування
    Яйця збиваємо дочиста з цукром і додаємо рослинне масло. Молоко нагріваємо, додаємо шматочок масла і перемішуємо. Додаємо манку, вливаємо яєчну сумішшю і відставляємо на півгодини в бік. Підмішуємо поступово борошно, додаємо розпушувач і сіль. Перелити тісто у форму і випікаємо пиріг до рум'яності при 180 градусах. Готовий «Манник» остуджуємо і використовуємо як основу для торта, промазуючи будь-яким кремом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Манник на молоці в мультиварці
    Манник на молоці в мультиварці
    Випічку невигадливого пирога - лепешняку можна зробити ще простіше - використовувати у процесі мультиварку. Так ваш десерт напевно вийде неймовірно
    Манник на кефірі без борошна
    Манник на кефірі без борошна
    Існує безліч варіантів випічки без використання пшеничного борошна. Про одному з таких поговоримо далі. Розповімо, як спекти чудовий, пишний і
    Манник з сиром - рецепт
    Манник з сиром - рецепт
    Манник являє собою звичайний пиріг, борошно в якому замінена манною крупою. Його можна спекти і подати окремо, а можна використовувати як коржі для
    Манник з яблуками
    Манник з яблуками
    Манник - простий пиріг з манної крупи, з рецептами якого, напевно, знайома кожна господиня. Але його можна пекти з додаванням різних інгредієнтів. І
    Манник з родзинками
    Манник з родзинками
    Манник - простий і смачний пиріг на основі манної крупи. І його можна випікати з додаванням різних інгредієнтів. І зараз ми розповімо, як його
    Манник зі сметаною
    Манник зі сметаною
    Манник - простий пиріг з манної крупи, який печуть з молока, кефіру, ряжанки, кисляку. У нашій статті ми поговоримо, як його приготувати зі сметаною.