Якщо вам вже набридли класичні десерти, і захотілося чогось новенького, то пропонуємо приготувати торт «Манник». Така випічка не відніме у вас багато часу і прикрасить ваше повсякденне чаювання.
Простий рецепт торта «Манник»
Інгредієнти: цукор – 125 г; манна крупа – 125 г; масло вершкове – 05 пачки; яйце – 1 шт.; кефір – 100 мл; розпушувач – щіпка; шоколад, сухофрукти , консервовані фрукти – для прикраси; борошно – 05 ст. Для крему:
цукор – 100 г; сметана нежирна – 200 мл Приготування Рецепт торта «Манник» неймовірно простий. Для початку замочуємо манку в теплому кефірі і залишаємо на деякий час. Вершкове масло розтоплюємо, всипаємо цукор, розбиваємо куряче яйце і всипаємо борошно і розпушувач. Ретельно все вимішуємо, додаємо набряклу крупу і викладаємо тісто ложкою в скляну форму. Випікаємо манник 35 хвилин, виставивши температуру на 180 градусів. Далі корж акуратно виймаємо і остуджуємо.
Для приготування сметанного крему збиваємо молочний продукт з цукром. Остиглий корж розрізаємо гострим ножем уздовж і рясно промазуємо сметанним кремом. Прибираємо тортик в холодильник і залишаємо застигати хвилин на 30. Перед подачею прикрашаємо ласощі подрібненими сухофруктами, консервованими персиками або посипаємо здрібненим шоколадом.
Торт «Манник» на швидку руку в мультиварці
Інгредієнти: манна суха крупа – 1 ст.; борошно – 250 г; яйце – 3 шт.; цукровий пісок – 230 г; домашній кефір – 250 мл; розпушувач харчовий – 15 г; яйце – 3 шт.; згущене молоко – 200 г; масло вершкове – 100 г. Приготування Перед тим, як приготувати торт «Манник», замочуємо в кефірі крупу і залишаємо її розбухати на 1 годину. Яйця збиваємо міксером, поступово всипаючи цукор. Далі акуратно вливаємо розтоплене масло і підмішуємо борошно. Потім додаємо манку і перемішуємо всі інгредієнти. Посуд мультиварки промазуємо маслом, виливаємо тісто і готуємо пиріг в режимі «Випічка». Готовий корж охолодити, розрізаємо і промазуємо згущеним молоком.
Простий рецепт торта «Манник» на молоці
Інгредієнти: манка суха – 1 ст.; яйце – 3 шт.; молоко коров'яче – 1 ст.; цукор дрібний – 1 ст.; борошно – 1 ст.; розпушувач – щіпка; масло вершкове – 20 г; масло рослинне – 80 мл; сіль харчова – щіпка. Приготування Яйця збиваємо дочиста з цукром і додаємо рослинне масло. Молоко нагріваємо, додаємо шматочок масла і перемішуємо. Додаємо манку, вливаємо яєчну сумішшю і відставляємо на півгодини в бік. Підмішуємо поступово борошно, додаємо розпушувач і сіль. Перелити тісто у форму і випікаємо пиріг до рум'яності при 180 градусах. Готовий «Манник» остуджуємо і використовуємо як основу для торта, промазуючи будь-яким кремом.