Пісний морквяний торт з кремом, горіхами та апельсинами - рецепти в духовці і мультиварці
Пісний морквяний торт може стати ідеальним фірмовим блюдом будь-якої господині. Він має привабливий зовнішній вигляд, дуже корисний, робиться з простих повсякденних і часто недорогих продуктів, дозволить порадувати себе навіть у Великий піст.
Морквяний бісквітний торт - прекрасний варіант легкої дієтичної випічки. Він яскравий, гарний, готується з простих продуктів, дуже корисний. Випікається часто цілісним шматком, а потім розрізається на коржі. Що стосується начинки, то тут є кілька варіантів:
Можна просто просочити торт глазур'ю з цукрової пудри і води, а можна в таку глазур додати фрукти (яблучне пюре, груші, персики), тоді просочення буде дуже оригінальною.
Крем для морквяного торта можна зробити пісний заварний, зваривши манну крупу в будь-якому фруктовому соці.
Пісні морквяні коржі для торта робляться часто у вигляді бісквітного тіста. Зрідка випікаються торти на основі вівсяних пластівців або вівсяної муки (ними замінюється борошно), але таке тісто менш ніжне по консистенції. Рекомендується завжди додавати оцет в борошняну масу, адже він не тільки гасить соду, але і скріплює тісто, виконуючи роль яєць.
Інгредієнти:
морква – 2 шт.;
борошно – 350-360 м;
розпушувач – 15 ч. л.;
імбир – 1 ч. л.;
сода – 1 ч. л.;
оцет – 1 ч. л.;
цукор – 230-250 г;
вода – 240-260 мл;
цедра двох апельсинів;
олія соняшникова – 3/4 склянки.
Приготування
Борошно, воду, розпушувач, сіль, імбир, цедру, змішати.
В окремій ємності змішати цукор і тепле рослинне масло, оцет, додати в борошняну суміш. Вимісити тісто.
До тіста додати терту моркву.
Перемішати і вилити у форму. Випікати близько 40 хвилин.
Легкий морквяно-апельсиновий-торт має яскравий зовнішній вигляд за рахунок своїх основних інгредієнтів. Цим смачним ласощами можна порадувати рідних навіть під час посту. Торт виходить нежирним, адже в ньому немає масла, жиру, не так багато борошна. Можна в тісто замість води додати апельсиновий сік, тоді смак буде більш насиченим.
Інгредієнти:
морква – 2 шт.;
борошно – 190-210 г;
цукор – 140 г;
цедра апельсина – 50-60 г;
сода – 1 ч. л.;
оцет 30% - 1 ч. л.;
сіль – за смаком;
апельсиновий сік – 05 л;
манна крупа – 5-6 ст. л.
Приготування
Моркву натерти, бажано на крупній тертці. Змішати морква з борошном, цукром (100 г), содою і оцтом, апельсинової цедрою. Додати півсклянки води.
Замішати тісто. Посолити.
Випікати при 175-180 градусів. Після основі дати охолонути і розрізати на кілька коржів (2-4).
Для крему в соку розчинити 40 г цукру, розігріти отримане в ковшике. Засипати манну крупу і зварити її, як на воді. Потім остудити.
Отриманим пісним заварним кремом змастити пісний морквяний апельсиновий торт.
Морквяно-гарбузовий торт ідеально підходить любителям овочів. Цей рецепт поєднує в собі вельми цікаві компоненти, а його тісто не схоже ні на одне інше. Форму для запікання рекомендується посипати манкою і змастити маслом. Можна додати яйце (тим, хто в піст відмовляється лише від м'ясної їжі).
Інгредієнти:
морква – 2 шт.;
висівки – 4 ст. л.;
гарбуз – 240-260 г;
сода – 1 ч. л.;
оцет – 1 ч. л.;
мед – 1 ст. л.;
цедра апельсина;
сіль – за смаком.
Приготування
Овочі почистити, нарізати і відварити. Розім'яти овочі в пюре.
В отримане пюре додати мед, висівки, сіль, цедру, соду, погашену оцтом.
Перемішати акуратно і викласти у форму, випікати близько 40 хвилин.
Морквяний торт з волоськими горіхами робиться по простому рецептом, при цьому має привабливий зовнішній вигляд і відмінний смак. Волоські горіхи для випічки краще обсмажити в духовці або на сковороді без масла. Розпушувач можна замінити на соду, гашену оцтом (винним або яблучним) або лимонним соком.
Інгредієнти:
морква – 2 шт.;
борошно 160 г;
масло рослинне – 7-8 ст. л.;
цукор – 250 мл;
сік персиковий – 250 мл;
горіхи грецькі – 150 г;
розпушувач – 1 ч. л.
Приготування
Цукор змішати з маслом і соком. Розмішати.
Горіхи обсмажити і розмолоти. Додати до вмісту.
Туди ж всипати терту моркву.
Борошно змішати з розпушувачем, додати до решти інгредієнтів. Розмішати.
Поставити в духовку на 40 хвилин. Готовий пісний морквяний торт прикрасити волоськими горіхами.
Морквяний торт часто випікається на основі бісквіта, він без масла, яєць і навіть без молока. Пісний крем для морквяного торта робиться теж без сметани або кефіру, а на основі манної крупи і фруктового соку, найвдаліше з лимонним чи іншим цитрусовим. Смачно буде, якщо додати в крем 2 ст. л. мигдального борошна.
Інгредієнти:
тісто бісквітне пісне для морквяного пирога – 500 р.
манка – 2 ст. л.;
сік апельсиновий – 2 склянки.
Приготування
Підготувати стандартне тісто бісквітне для морквяного пирога.
Викласти на деко, випікати 30-40 хвилин.
На дно каструлі висипати манку, цукор, залити соком, як варити кашу, помішуючи, 20 хвилин. Після загустіння крем охолодити і збити віночком.
Промащувати кремом пісний морквяний торт зверху і між коржами.
Оригінальний пісний торт з морквою і бананом можна зробити на основі вівсяних пластівців (або вівсяної муки). Банани за смаком нагадують борошно і замінюють її, а замість яєць виступає крохмаль. Оригінальності страви надають кокосова стружка і фініки. Можна додати мускатний горіх, корицю, кардамон – по 1/2 ч. л.
Інгредієнти:
морква – 2 шт.;
банан - 1 шт.;
крохмаль – 1 ст. л.;
фініки – 1/3 склянки;
кокосова стружка – 1/2 склянки
вівсяні пластівці – 130-140 г;
рослинна олія 3 ст. л.
спеції – за смаком.
Приготування
Міксером збити банани, ввести фініки, всипати крохмаль.
Додати спеції за смаком, вівсяні пластівці, розмішати.
Всипати терту моркву, кокосову стружку, рослинне масло і знову розмішати.
Випікати корж в духовці близько 30 хвилин. Прикрасити пісний морквяний банановий торт за бажанням глазур'ю, фруктами, горіхами.
Морквяний торт з грушевої прошарком може прикрасити будь-який святковий стіл. Тісто для його приготування готується стандартне бісквітне, як для інших пісних страв, але незвичайний смак десерту надає грушева соковита прошарок. У неї можна додати желатин і перетворити наповнення у фруктове желе, але тоді торт вже не буде пісним.
Інгредієнти:
тісто бісквітне для морквяного торта – 2 коржа.
груша – 2 шт.;
цукор – 20-30 г;
ванільний цукор – 1 пакетик.
Приготування
Замісити бісквітне пісне тісто як на морквяний торт без яєць. Випікати 35 хвилин.
Поки випічка в духовці, зробити грушевий мус: груші нарізати, посипати цукром, залити 20-30 г води, варити до повного розм'якшення маси.
Прошарок з груш класти в середину морквяного торта.
Сидить на дієті або ж дотримуються посту можна порадити смачний пісний морквяний торт – рецепт зроблений на основі вівсяних пластівців, тому тісто буде мати цікавий присмак. Для поліпшення смаку в тісто можна додати корицю, імбир сухий, гвоздику. За смаком випічка злегка нагадує мюслі.
Інгредієнти:
морква – 1 шт.;
яблуко – 1 шт.;
вівсяні пластівці – 150 г;
мед – 50-60 г;
рослинне масло – 3 ст. л.;
цукрова пудра – 70-80 г;
сік лимонний – 50 р.
Приготування
У мисці змішати подрібнені пластівці, мед, спеції за смаком, олія.
Додати натерті яблука і моркву. Перемішати.
Залити лимонним соком і знову розмішати.
Випікати близько 30 хвилин.
Цукрову пудру залити склянкою води. Розмішати, поки не вийде помадка. Цієї змастити глазур'ю готовий торт.
Морквяний торт в мультиварці без додавання яєць і молочних продуктів – знахідка для тих, хто чекає в пост гостей. Компоненти для випічки готуються за кілька хвилин – потрібно тільки очистити від шкірки і нарізати овочі і фрукти і замісити тісто. Залишається тільки включити потрібний режим в мультиварці. Крім того, такий десерт ще й дуже бюджетний.
Інгредієнти:
морква – 2 шт.;
яблуко – 2 шт.;
рослинне масло – 3 ст. л.;
цукор – за смаком;
борошно – 190 г;
цедра одного лимона;
розпушувач – 1 ч. л.;
ванілін – 1 пакетик.
Приготування
Яблука і моркву натерти, поцукрянити, додати масло, розмішати.
Борошно, розпушувач, ванілін, сіль з'єднати в окремій ємності. Борошняну суміш обережно, перемішуючи, додати до овочевої.
Тісто викласти в ємність, встановити програму «Піч» або «Випічка» на 65 хвилин.
Як приготувати пісний морквяний торт?
Морквяний бісквітний торт - прекрасний варіант легкої дієтичної випічки. Він яскравий, гарний, готується з простих продуктів, дуже корисний. Випікається часто цілісним шматком, а потім розрізається на коржі. Що стосується начинки, то тут є кілька варіантів:
Морквяний бісквіт для торта
Пісні морквяні коржі для торта робляться часто у вигляді бісквітного тіста. Зрідка випікаються торти на основі вівсяних пластівців або вівсяної муки (ними замінюється борошно), але таке тісто менш ніжне по консистенції. Рекомендується завжди додавати оцет в борошняну масу, адже він не тільки гасить соду, але і скріплює тісто, виконуючи роль яєць.
Інгредієнти:
Приготування
Пісний морквяно-апельсиновий торт
Легкий морквяно-апельсиновий-торт має яскравий зовнішній вигляд за рахунок своїх основних інгредієнтів. Цим смачним ласощами можна порадувати рідних навіть під час посту. Торт виходить нежирним, адже в ньому немає масла, жиру, не так багато борошна. Можна в тісто замість води додати апельсиновий сік, тоді смак буде більш насиченим.
Інгредієнти:
Приготування
Пісний гарбузово-морквяний торт
Морквяно-гарбузовий торт ідеально підходить любителям овочів. Цей рецепт поєднує в собі вельми цікаві компоненти, а його тісто не схоже ні на одне інше. Форму для запікання рекомендується посипати манкою і змастити маслом. Можна додати яйце (тим, хто в піст відмовляється лише від м'ясної їжі).
Інгредієнти:
Приготування
Морквяно-горіховий торт
Морквяний торт з волоськими горіхами робиться по простому рецептом, при цьому має привабливий зовнішній вигляд і відмінний смак. Волоські горіхи для випічки краще обсмажити в духовці або на сковороді без масла. Розпушувач можна замінити на соду, гашену оцтом (винним або яблучним) або лимонним соком.
Інгредієнти:
Приготування
Морквяний торт з заварним кремом
Морквяний торт часто випікається на основі бісквіта, він без масла, яєць і навіть без молока. Пісний крем для морквяного торта робиться теж без сметани або кефіру, а на основі манної крупи і фруктового соку, найвдаліше з лимонним чи іншим цитрусовим. Смачно буде, якщо додати в крем 2 ст. л. мигдального борошна.
Інгредієнти:
Приготування
Морквяно-банановий торт
Оригінальний пісний торт з морквою і бананом можна зробити на основі вівсяних пластівців (або вівсяної муки). Банани за смаком нагадують борошно і замінюють її, а замість яєць виступає крохмаль. Оригінальності страви надають кокосова стружка і фініки. Можна додати мускатний горіх, корицю, кардамон – по 1/2 ч. л.
Інгредієнти:
Приготування
Морквяний торт з грушею
Морквяний торт з грушевої прошарком може прикрасити будь-який святковий стіл. Тісто для його приготування готується стандартне бісквітне, як для інших пісних страв, але незвичайний смак десерту надає грушева соковита прошарок. У неї можна додати желатин і перетворити наповнення у фруктове желе, але тоді торт вже не буде пісним.
Інгредієнти:
Приготування
Морквяно-яблучний торт
Сидить на дієті або ж дотримуються посту можна порадити смачний пісний морквяний торт – рецепт зроблений на основі вівсяних пластівців, тому тісто буде мати цікавий присмак. Для поліпшення смаку в тісто можна додати корицю, імбир сухий, гвоздику. За смаком випічка злегка нагадує мюслі.
Інгредієнти:
Приготування
Пісний морквяний торт в мультиварці
Морквяний торт в мультиварці без додавання яєць і молочних продуктів – знахідка для тих, хто чекає в пост гостей. Компоненти для випічки готуються за кілька хвилин – потрібно тільки очистити від шкірки і нарізати овочі і фрукти і замісити тісто. Залишається тільки включити потрібний режим в мультиварці. Крім того, такий десерт ще й дуже бюджетний.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Пісний апельсиновий манник в духовці і в мультиварці - рецепти з соком, цедрою і з часточками
Пісний апельсиновий манник стане ідеальним супроводом урочистого солодкого столу або скрасить нудне домашнє чаювання. Застосувавши гарний рецепт,
Пісний торт шоколадний, морквяний, медовий і апельсиновий - рецепти крему і коржів
Пісний торт допоможе вгамувати бажання поїсти солодкого в суворі дні, не вимагаючи особливих продуктових обмежень. Тісто з рослинних продуктів здатне
Самий простий і смачний морквяний торт – рецепт
Скрасити буденне чаювання допоможе свіжий, яскравий, надзвичайно ароматний морквяний торт, який ще й приготувати дуже просто. Далі запропонуємо два
Морквяний торт зі сметанним кремом
Неймовірно смачним і надзвичайно ароматним може вийти торт на основі моркви. Цей десерт підкорить кожного ласуна чудовим ніжним смаком, адже ми
Морквяний торт - рецепт
Морквяний торт приготувати не так складно, як може здатися на перший погляд. Базовий рецепт бісквіта, трохи тертої моркви і крему, і цікавий