» » Пісний морквяний торт з кремом, горіхами та апельсинами - рецепти в духовці і мультиварці

Пісний морквяний торт з кремом, горіхами та апельсинами - рецепти в духовці і мультиварці

Пісний морквяний торт з кремом, горіхами та апельсинами - рецепти в духовці і мультиварці
Пісний морквяний торт може стати ідеальним фірмовим блюдом будь-якої господині. Він має привабливий зовнішній вигляд, дуже корисний, робиться з простих повсякденних і часто недорогих продуктів, дозволить порадувати себе навіть у Великий піст.

Як приготувати пісний морквяний торт?


Морквяний бісквітний торт - прекрасний варіант легкої дієтичної випічки. Він яскравий, гарний, готується з простих продуктів, дуже корисний. Випікається часто цілісним шматком, а потім розрізається на коржі. Що стосується начинки, то тут є кілька варіантів:

  • Можна просто просочити торт глазур'ю з цукрової пудри і води, а можна в таку глазур додати фрукти (яблучне пюре, груші, персики), тоді просочення буде дуже оригінальною.

  • Крем для морквяного торта можна зробити пісний заварний, зваривши манну крупу в будь-якому фруктовому соці.


  • Морквяний бісквіт для торта

    Пісний морквяний торт з кремом, горіхами та апельсинами - рецепти в духовці і мультиварці

    Пісні морквяні коржі для торта робляться часто у вигляді бісквітного тіста. Зрідка випікаються торти на основі вівсяних пластівців або вівсяної муки (ними замінюється борошно), але таке тісто менш ніжне по консистенції. Рекомендується завжди додавати оцет в борошняну масу, адже він не тільки гасить соду, але і скріплює тісто, виконуючи роль яєць.
    Інгредієнти:

  • морква – 2 шт.;

  • борошно – 350-360 м;

  • розпушувач – 15 ч. л.;

  • імбир – 1 ч. л.;

  • сода – 1 ч. л.;

  • оцет – 1 ч. л.;

  • цукор – 230-250 г;

  • вода – 240-260 мл;

  • цедра двох апельсинів;

  • олія соняшникова – 3/4 склянки.


  • Приготування

  • Борошно, воду, розпушувач, сіль, імбир, цедру, змішати.

  • В окремій ємності змішати цукор і тепле рослинне масло, оцет, додати в борошняну суміш. Вимісити тісто.

  • До тіста додати терту моркву.

  • Перемішати і вилити у форму. Випікати близько 40 хвилин.


  • Пісний морквяно-апельсиновий торт


    Пісний морквяний торт з кремом, горіхами та апельсинами - рецепти в духовці і мультиварці

    Легкий морквяно-апельсиновий-торт має яскравий зовнішній вигляд за рахунок своїх основних інгредієнтів. Цим смачним ласощами можна порадувати рідних навіть під час посту. Торт виходить нежирним, адже в ньому немає масла, жиру, не так багато борошна. Можна в тісто замість води додати апельсиновий сік, тоді смак буде більш насиченим.
    Інгредієнти:

  • морква – 2 шт.;

  • борошно – 190-210 г;

  • цукор – 140 г;

  • цедра апельсина – 50-60 г;

  • сода – 1 ч. л.;

  • оцет 30% - 1 ч. л.;

  • сіль – за смаком;

  • апельсиновий сік – 05 л;

  • манна крупа – 5-6 ст. л.


  • Приготування

  • Моркву натерти, бажано на крупній тертці. Змішати морква з борошном, цукром (100 г), содою і оцтом, апельсинової цедрою. Додати півсклянки води.

  • Замішати тісто. Посолити.

  • Випікати при 175-180 градусів. Після основі дати охолонути і розрізати на кілька коржів (2-4).

  • Для крему в соку розчинити 40 г цукру, розігріти отримане в ковшике. Засипати манну крупу і зварити її, як на воді. Потім остудити.

  • Отриманим пісним заварним кремом змастити пісний морквяний апельсиновий торт.


  • Пісний гарбузово-морквяний торт

    Пісний морквяний торт з кремом, горіхами та апельсинами - рецепти в духовці і мультиварці

    Морквяно-гарбузовий торт ідеально підходить любителям овочів. Цей рецепт поєднує в собі вельми цікаві компоненти, а його тісто не схоже ні на одне інше. Форму для запікання рекомендується посипати манкою і змастити маслом. Можна додати яйце (тим, хто в піст відмовляється лише від м'ясної їжі).
    Інгредієнти:

  • морква – 2 шт.;

  • висівки – 4 ст. л.;

  • гарбуз – 240-260 г;

  • сода – 1 ч. л.;

  • оцет – 1 ч. л.;

  • мед – 1 ст. л.;

  • цедра апельсина;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування

  • Овочі почистити, нарізати і відварити. Розім'яти овочі в пюре.

  • В отримане пюре додати мед, висівки, сіль, цедру, соду, погашену оцтом.

  • Перемішати акуратно і викласти у форму, випікати близько 40 хвилин.


  • Морквяно-горіховий торт

    Пісний морквяний торт з кремом, горіхами та апельсинами - рецепти в духовці і мультиварці

    Морквяний торт з волоськими горіхами робиться по простому рецептом, при цьому має привабливий зовнішній вигляд і відмінний смак. Волоські горіхи для випічки краще обсмажити в духовці або на сковороді без масла. Розпушувач можна замінити на соду, гашену оцтом (винним або яблучним) або лимонним соком.
    Інгредієнти:

  • морква – 2 шт.;

  • борошно 160 г;

  • масло рослинне – 7-8 ст. л.;

  • цукор – 250 мл;

  • сік персиковий – 250 мл;

  • горіхи грецькі – 150 г;

  • розпушувач – 1 ч. л.


  • Приготування

  • Цукор змішати з маслом і соком. Розмішати.

  • Горіхи обсмажити і розмолоти. Додати до вмісту.

  • Туди ж всипати терту моркву.

  • Борошно змішати з розпушувачем, додати до решти інгредієнтів. Розмішати.

  • Поставити в духовку на 40 хвилин. Готовий пісний морквяний торт прикрасити волоськими горіхами.


  • Морквяний торт з заварним кремом

    Пісний морквяний торт з кремом, горіхами та апельсинами - рецепти в духовці і мультиварці

    Морквяний торт часто випікається на основі бісквіта, він без масла, яєць і навіть без молока. Пісний крем для морквяного торта робиться теж без сметани або кефіру, а на основі манної крупи і фруктового соку, найвдаліше з лимонним чи іншим цитрусовим. Смачно буде, якщо додати в крем 2 ст. л. мигдального борошна.


    Інгредієнти:

  • тісто бісквітне пісне для морквяного пирога – 500 р.

  • манка – 2 ст. л.;

  • сік апельсиновий – 2 склянки.


  • Приготування

  • Підготувати стандартне тісто бісквітне для морквяного пирога.

  • Викласти на деко, випікати 30-40 хвилин.

  • На дно каструлі висипати манку, цукор, залити соком, як варити кашу, помішуючи, 20 хвилин. Після загустіння крем охолодити і збити віночком.

  • Промащувати кремом пісний морквяний торт зверху і між коржами.


  • Морквяно-банановий торт

    Пісний морквяний торт з кремом, горіхами та апельсинами - рецепти в духовці і мультиварці

    Оригінальний пісний торт з морквою і бананом можна зробити на основі вівсяних пластівців (або вівсяної муки). Банани за смаком нагадують борошно і замінюють її, а замість яєць виступає крохмаль. Оригінальності страви надають кокосова стружка і фініки. Можна додати мускатний горіх, корицю, кардамон – по 1/2 ч. л.
    Інгредієнти:

  • морква – 2 шт.;

  • банан - 1 шт.;

  • крохмаль – 1 ст. л.;

  • фініки – 1/3 склянки;

  • кокосова стружка – 1/2 склянки

  • вівсяні пластівці – 130-140 г;

  • рослинна олія 3 ст. л.

  • спеції – за смаком.


  • Приготування

  • Міксером збити банани, ввести фініки, всипати крохмаль.

  • Додати спеції за смаком, вівсяні пластівці, розмішати.

  • Всипати терту моркву, кокосову стружку, рослинне масло і знову розмішати.

  • Випікати корж в духовці близько 30 хвилин. Прикрасити пісний морквяний банановий торт за бажанням глазур'ю, фруктами, горіхами.


  • Морквяний торт з грушею

    Пісний морквяний торт з кремом, горіхами та апельсинами - рецепти в духовці і мультиварці

    Морквяний торт з грушевої прошарком може прикрасити будь-який святковий стіл. Тісто для його приготування готується стандартне бісквітне, як для інших пісних страв, але незвичайний смак десерту надає грушева соковита прошарок. У неї можна додати желатин і перетворити наповнення у фруктове желе, але тоді торт вже не буде пісним.
    Інгредієнти:

  • тісто бісквітне для морквяного торта – 2 коржа.

  • груша – 2 шт.;

  • цукор – 20-30 г;

  • ванільний цукор – 1 пакетик.


  • Приготування

  • Замісити бісквітне пісне тісто як на морквяний торт без яєць. Випікати 35 хвилин.

  • Поки випічка в духовці, зробити грушевий мус: груші нарізати, посипати цукром, залити 20-30 г води, варити до повного розм'якшення маси.

  • Прошарок з груш класти в середину морквяного торта.


  • Морквяно-яблучний торт

    Пісний морквяний торт з кремом, горіхами та апельсинами - рецепти в духовці і мультиварці

    Сидить на дієті або ж дотримуються посту можна порадити смачний пісний морквяний торт – рецепт зроблений на основі вівсяних пластівців, тому тісто буде мати цікавий присмак. Для поліпшення смаку в тісто можна додати корицю, імбир сухий, гвоздику. За смаком випічка злегка нагадує мюслі.
    Інгредієнти:

  • морква – 1 шт.;

  • яблуко – 1 шт.;

  • вівсяні пластівці – 150 г;

  • мед – 50-60 г;

  • рослинне масло – 3 ст. л.;

  • цукрова пудра – 70-80 г;

  • сік лимонний – 50 р.


  • Приготування

  • У мисці змішати подрібнені пластівці, мед, спеції за смаком, олія.

  • Додати натерті яблука і моркву. Перемішати.

  • Залити лимонним соком і знову розмішати.

  • Випікати близько 30 хвилин.

  • Цукрову пудру залити склянкою води. Розмішати, поки не вийде помадка. Цієї змастити глазур'ю готовий торт.


  • Пісний морквяний торт в мультиварці

    Пісний морквяний торт з кремом, горіхами та апельсинами - рецепти в духовці і мультиварці

    Морквяний торт в мультиварці без додавання яєць і молочних продуктів – знахідка для тих, хто чекає в пост гостей. Компоненти для випічки готуються за кілька хвилин – потрібно тільки очистити від шкірки і нарізати овочі і фрукти і замісити тісто. Залишається тільки включити потрібний режим в мультиварці. Крім того, такий десерт ще й дуже бюджетний.
    Інгредієнти:

  • морква – 2 шт.;

  • яблуко – 2 шт.;

  • рослинне масло – 3 ст. л.;

  • цукор – за смаком;

  • борошно – 190 г;

  • цедра одного лимона;

  • розпушувач – 1 ч. л.;

  • ванілін – 1 пакетик.


  • Приготування

  • Яблука і моркву натерти, поцукрянити, додати масло, розмішати.

  • Борошно, розпушувач, ванілін, сіль з'єднати в окремій ємності. Борошняну суміш обережно, перемішуючи, додати до овочевої.

  • Тісто викласти в ємність, встановити програму «Піч» або «Випічка» на 65 хвилин.
    Додав: admin | 30-03-2018, 19:37
    Переглядів: 24