Морквяний торт зі сметанним кремом
Неймовірно смачним домашнім ласощами є морквяний торт зі сметанним кремом. Морква в ньому зовсім не відчувається, але разом з тим надає десерту якусь особливу родзинку, яка в поєднанні з ніжною солодкою сметаною створює справжнє свято для смакових рецепторів дегустатора.
Пропонуємо найкращі рецепти морквяного торта зі сметаною, які допоможуть вам створити той самий оригінальний смак морквяного ласощі.
Інгредієнти:
Для тіста:
морква – 220 г;
цукровий пісок – 185 г;
рафінована рослинна олія – 110 мл;
масло вершкове – 55 г;
борошно – 180 г;
великі курячі яйця – 3 шт.;
цедра одного апельсина;
ванілін – щіпка;
розпушувач – 10 г;
Для крему:
згущене молоко – 180 г;
зміна жирністю більше 25% – 210 р.
Приготування
Моркву очищаємо, перетираємо через дрібну тертку і поміщаємо в глибоку миску. Туди ж додаємо натерту апельсинову цедру, вбиваємо свіжі великі курячі яйця, додаємо цукровий пісок і розпушувач. Вливаємо рафінована олія і розтоплене вершкове масло, додаємо розчинений у столовій ложці води ванілін і перемішуємо. Тепер вмішуємо попередньо просіяне пшеничне борошно і викладаємо отримане тісто в промаслений роз'ємну форму діаметром 25 сантиметрів, попередньо застеливши дно пергаментным листом. Тепер розміщуємо страву на середньому рівні завчасно прогрітого до 180 градусів духової шафи і печемо при такому температурному режимі протягом сорока хвилин.
По готовності виймаємо форму з духовки, даємо коржу повністю охолонути, а потім витягаємо і розрізаємо його на дві поздовжні частини.
Для крему з'єднуємо в мисці згущене молоко і сметану і перемішуємо за допомогою ложки. Промазуємо отриманою сумішшю один з коржів, попередньо уклавши його на блюдо, а потім прикривають другим коржем. Промазуємо і його залишилися кремом притрушиваем крихтами або ж присипаємо за бажанням подрібненими горіхами.
Даємо готовому морквяного торта з кремом зі сметани і згущеного молока трохи просочитися, і можемо пробувати.
Інгредієнти:
Для тіста:
морква натерта – 15 склянки;
цукровий пісок – 275 г;
борошно – 120 г;
великі курячі яйця – 3 шт.;
погашена оцтом сода – 10 г;
Для крему:
сметана жирністю більше 25% – 900 г;
цукрова пудра – 150 г або по смаку;
ваніль – за смаком;
загущувач для вершків – 1 пакет;
Для глазурі:
молоко – 50 мл;
пудра цукрова для досягнення бажаної консистенції;
ваніль – за смаком;
волоські горіхи.
Приготування
Яйця збиваємо з цукром і розбиваємо, скориставшись міксером до пишної піни. Потім додаємо ваніль, соду, погашену оцтом, натерту на дрібній тертці моркву, всипаємо просіяне борошно і перемішуємо до однорідності. Деко змащуємо маслом і викладаємо на нього тісто, розрівнюючи і формуючи рівномірний шар. Розміщуємо його на середньому рівні попередньо прогрітій до 180 градусів духовки і випікаємо протягом тридцяти-сорока хвилин або до готовності і рум'яності.
Після того, як готовий морквяний пласт постоїть у вимкненій духовці десять хвилин, дістаємо його, даємо йому повністю охолонути і розрізаємо впоперек на три рівні частини.
Тепер збиваємо сметану з цукровою пудрою і ваніллю до пишноти. При необхідності, якщо сметанний крем виходить занадто рідкий, додаємо загусник вершків, розмішуємо і даємо постояти хвилин двадцять. Після цього збираємо торт. Укладаємо на блюдо одну частину коржа, покриваємо його щедрим шаром крему і накриваємо другим відрізу, який також промазуємо залишилися кремом. Зверху укладаємо останній корж і промазуємо його цукровою глазур'ю, приготовленої шляхом змішування цукрової пудри, ванілі і невеликої кількості води.
Готовий морквяний торт з кремом зі сметани притрушиваем подрібненими волоськими горіхами і залишаємо для просочування в холодильнику на п'ять-сім годин або на ніч.
Пропонуємо найкращі рецепти морквяного торта зі сметаною, які допоможуть вам створити той самий оригінальний смак морквяного ласощі.
Рецепт морквяного торта зі сметанним кремом
Інгредієнти:
Для тіста:
Для крему:
Приготування
Моркву очищаємо, перетираємо через дрібну тертку і поміщаємо в глибоку миску. Туди ж додаємо натерту апельсинову цедру, вбиваємо свіжі великі курячі яйця, додаємо цукровий пісок і розпушувач. Вливаємо рафінована олія і розтоплене вершкове масло, додаємо розчинений у столовій ложці води ванілін і перемішуємо. Тепер вмішуємо попередньо просіяне пшеничне борошно і викладаємо отримане тісто в промаслений роз'ємну форму діаметром 25 сантиметрів, попередньо застеливши дно пергаментным листом. Тепер розміщуємо страву на середньому рівні завчасно прогрітого до 180 градусів духової шафи і печемо при такому температурному режимі протягом сорока хвилин.
По готовності виймаємо форму з духовки, даємо коржу повністю охолонути, а потім витягаємо і розрізаємо його на дві поздовжні частини.
Для крему з'єднуємо в мисці згущене молоко і сметану і перемішуємо за допомогою ложки. Промазуємо отриманою сумішшю один з коржів, попередньо уклавши його на блюдо, а потім прикривають другим коржем. Промазуємо і його залишилися кремом притрушиваем крихтами або ж присипаємо за бажанням подрібненими горіхами.
Даємо готовому морквяного торта з кремом зі сметани і згущеного молока трохи просочитися, і можемо пробувати.
Морквяно-сметанний торт в цукровій глазурі
Інгредієнти:
Для тіста:
Для крему:
Для глазурі:
Приготування
Яйця збиваємо з цукром і розбиваємо, скориставшись міксером до пишної піни. Потім додаємо ваніль, соду, погашену оцтом, натерту на дрібній тертці моркву, всипаємо просіяне борошно і перемішуємо до однорідності. Деко змащуємо маслом і викладаємо на нього тісто, розрівнюючи і формуючи рівномірний шар. Розміщуємо його на середньому рівні попередньо прогрітій до 180 градусів духовки і випікаємо протягом тридцяти-сорока хвилин або до готовності і рум'яності.
Після того, як готовий морквяний пласт постоїть у вимкненій духовці десять хвилин, дістаємо його, даємо йому повністю охолонути і розрізаємо впоперек на три рівні частини.
Тепер збиваємо сметану з цукровою пудрою і ваніллю до пишноти. При необхідності, якщо сметанний крем виходить занадто рідкий, додаємо загусник вершків, розмішуємо і даємо постояти хвилин двадцять. Після цього збираємо торт. Укладаємо на блюдо одну частину коржа, покриваємо його щедрим шаром крему і накриваємо другим відрізу, який також промазуємо залишилися кремом. Зверху укладаємо останній корж і промазуємо його цукровою глазур'ю, приготовленої шляхом змішування цукрової пудри, ванілі і невеликої кількості води.
Готовий морквяний торт з кремом зі сметани притрушиваем подрібненими волоськими горіхами і залишаємо для просочування в холодильнику на п'ять-сім годин або на ніч.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сметанний торт - класичний рецепт
Здається зовсім недавно торт «Сметанник» був особливо популярним і його готували майже в кожному будинку. Пропонуємо відтворити той самий правильний
Празький торт зі згущеним молоком - рецепт
Празький торт - це чудовий шоколадний бісквіт, який просочений найніжнішим вершковим кремом. Від такого домашнього ласощі неможливо відмовитися.
Шоколадний сметанник - рецепт
Сметанник - незамінний торт, який готується на швидку руку і володіє ніжним, приємним смаком. Для сметанника потрібні найпростіші інгредієнти, тому
Морквяний торт - рецепт
Морквяний торт приготувати не так складно, як може здатися на перший погляд. Базовий рецепт бісквіта, трохи тертої моркви і крему, і цікавий
Торт з апельсинами
Торт з апельсинами - чудовий десерт, який прикрасить будь-яке свято, хоч день народження, хоч ювілей. Варіантів створення цього ласощі досить багато.