Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Морквяний торт зі сметанним кремом

Морквяний торт зі сметанним кремом

30-01-2016, 15:39
1 037
Морквяний торт зі сметанним кремом
Неймовірно смачним домашнім ласощами є морквяний торт зі сметанним кремом. Морква в ньому зовсім не відчувається, але разом з тим надає десерту якусь особливу родзинку, яка в поєднанні з ніжною солодкою сметаною створює справжнє свято для смакових рецепторів дегустатора.
Пропонуємо найкращі рецепти морквяного торта зі сметаною, які допоможуть вам створити той самий оригінальний смак морквяного ласощі.

Рецепт морквяного торта зі сметанним кремом


Інгредієнти:
Для тіста:

  • морква – 220 г;

  • цукровий пісок – 185 г;

  • рафінована рослинна олія – 110 мл;

  • масло вершкове – 55 г;

  • борошно – 180 г;

  • великі курячі яйця – 3 шт.;

  • цедра одного апельсина;

  • ванілін – щіпка;

  • розпушувач – 10 г;


  • Для крему:

  • згущене молоко – 180 г;

  • зміна жирністю більше 25% – 210 р.


  • Приготування
    Моркву очищаємо, перетираємо через дрібну тертку і поміщаємо в глибоку миску. Туди ж додаємо натерту апельсинову цедру, вбиваємо свіжі великі курячі яйця, додаємо цукровий пісок і розпушувач. Вливаємо рафінована олія і розтоплене вершкове масло, додаємо розчинений у столовій ложці води ванілін і перемішуємо. Тепер вмішуємо попередньо просіяне пшеничне борошно і викладаємо отримане тісто в промаслений роз'ємну форму діаметром 25 сантиметрів, попередньо застеливши дно пергаментным листом. Тепер розміщуємо страву на середньому рівні завчасно прогрітого до 180 градусів духової шафи і печемо при такому температурному режимі протягом сорока хвилин.
    По готовності виймаємо форму з духовки, даємо коржу повністю охолонути, а потім витягаємо і розрізаємо його на дві поздовжні частини.
    Для крему з'єднуємо в мисці згущене молоко і сметану і перемішуємо за допомогою ложки. Промазуємо отриманою сумішшю один з коржів, попередньо уклавши його на блюдо, а потім прикривають другим коржем. Промазуємо і його залишилися кремом притрушиваем крихтами або ж присипаємо за бажанням подрібненими горіхами.
    Даємо готовому морквяного торта з кремом зі сметани і згущеного молока трохи просочитися, і можемо пробувати.

    Морквяно-сметанний торт в цукровій глазурі


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • морква натерта – 15 склянки;

  • цукровий пісок – 275 г;

  • борошно – 120 г;

  • великі курячі яйця – 3 шт.;

  • погашена оцтом сода – 10 г;


  • Для крему:

  • сметана жирністю більше 25% – 900 г;

  • цукрова пудра – 150 г або по смаку;

  • ваніль – за смаком;

  • загущувач для вершків – 1 пакет;


  • Для глазурі:

  • молоко – 50 мл;

  • пудра цукрова для досягнення бажаної консистенції;

  • ваніль – за смаком;

  • волоські горіхи.


  • Приготування
    Яйця збиваємо з цукром і розбиваємо, скориставшись міксером до пишної піни. Потім додаємо ваніль, соду, погашену оцтом, натерту на дрібній тертці моркву, всипаємо просіяне борошно і перемішуємо до однорідності. Деко змащуємо маслом і викладаємо на нього тісто, розрівнюючи і формуючи рівномірний шар. Розміщуємо його на середньому рівні попередньо прогрітій до 180 градусів духовки і випікаємо протягом тридцяти-сорока хвилин або до готовності і рум'яності.
    Після того, як готовий морквяний пласт постоїть у вимкненій духовці десять хвилин, дістаємо його, даємо йому повністю охолонути і розрізаємо впоперек на три рівні частини.
    Морквяний торт зі сметанним кремом
    Тепер збиваємо сметану з цукровою пудрою і ваніллю до пишноти. При необхідності, якщо сметанний крем виходить занадто рідкий, додаємо загусник вершків, розмішуємо і даємо постояти хвилин двадцять. Після цього збираємо торт. Укладаємо на блюдо одну частину коржа, покриваємо його щедрим шаром крему і накриваємо другим відрізу, який також промазуємо залишилися кремом. Зверху укладаємо останній корж і промазуємо його цукровою глазур'ю, приготовленої шляхом змішування цукрової пудри, ванілі і невеликої кількості води.
    Готовий морквяний торт з кремом зі сметани притрушиваем подрібненими волоськими горіхами і залишаємо для просочування в холодильнику на п'ять-сім годин або на ніч.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Сметанний торт - класичний рецепт
    Сметанний торт - класичний рецепт
    Здається зовсім недавно торт «Сметанник» був особливо популярним і його готували майже в кожному будинку. Пропонуємо відтворити той самий правильний
    Празький торт зі згущеним молоком - рецепт
    Празький торт зі згущеним молоком - рецепт
    Празький торт - це чудовий шоколадний бісквіт, який просочений найніжнішим вершковим кремом. Від такого домашнього ласощі неможливо відмовитися.
    Шоколадний сметанник - рецепт
    Шоколадний сметанник - рецепт
    Сметанник - незамінний торт, який готується на швидку руку і володіє ніжним, приємним смаком. Для сметанника потрібні найпростіші інгредієнти, тому
    Морквяний торт - рецепт
    Морквяний торт - рецепт
    Морквяний торт приготувати не так складно, як може здатися на перший погляд. Базовий рецепт бісквіта, трохи тертої моркви і крему, і цікавий
    Торт з апельсинами
    Торт з апельсинами
    Торт з апельсинами - чудовий десерт, який прикрасить будь-яке свято, хоч день народження, хоч ювілей. Варіантів створення цього ласощі досить багато.