» » Празький торт зі згущеним молоком - рецепт

Празький торт зі згущеним молоком - рецепт

Празький торт зі згущеним молоком - рецепт
Пропонуємо рецепти приготування празького торта зі згущеним молоком. З ним ви зможете зробити класичний варіант страви або приготувати такий тортик з шматочками ананасів.

Празький торт зі згущеним молоком - класичний рецепт


Інгредієнти:

  • борошно – 200 г;

  • сметана – 110 г;

  • цукровий пісок – 110 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • сода харчова – 5 г;

  • порошок какао – 90-120 г;

  • згущене молоко – 190 г;


  • Для крему:

  • вершкове масло – 110 г;

  • згущене молоко – 190 г;

  • какао – 60 г;

  • жовтки – 2 шт.;


  • Для прикраси:

  • шоколадна глазур;

  • горіхи;

  • шоколадна стружка.


  • Приготування
    Змішуємо цукровий пісок з яйцями і розбиваємо за допомогою міксера до збільшення в об'ємі вдвічі. Потім додаємо сметану і згущене молоко і знову збиваємо. Всипаємо попередньо змішане з порошком какао і содою борошно і розмішуємо до однорідності. Консистенція готового тіста повинна бути схожа зі сметаною середньої густоти. З отриманого тесту приготуємо в духовці три коржі, які і будуть основою нашого торта.
    Поки коржі остигають, приготуємо крем. Для цього розбиваємо за допомогою міксера м'яке вершкове масло, малими порціями додаємо згущене молоко і також збиваємо. В кінці додаємо порошок какао і ще раз збиваємо крем до однорідності і гладкості. Потім ділимо його на дві частини і розподіляємо їх на першому та другому коржі при збиранні торта. Накриваємо торт третім коржем, заливаємо шоколадною глазур'ю зверху і з боків, прикрашаємо на свій розсуд шоколадною стружкою і горіхами і визначаємо в прохолодне місце на кілька годин. За цей час празький торт зі згущеним молоком просочиться і буде готовий до вживання.
    Класичний рецепт тіста для празького торта передбачає його приготування зі згущеним молоком і сметаною, а крем використовується виключно «Празький». Наступний рецепт торта трохи спрощено, але його смак також на висоті.

    Празький торт з вареним згущеним молоком і ананасами


    Інгредієнти:

  • борошно – 200 г;

  • сметана – 220 г;

  • цукровий пісок – 200 г;

  • яйця – 3 шт.;

  • сода харчова – 5 г;

  • варене згущене молоко – 190 г;
  • Празький торт зі згущеним молоком - рецепт

  • консервовані ананаси – 1 банка;

  • порошок какао – 75 г;

  • шоколадна глазур.


  • Приготування
    Яйця збиваємо з цукром, додаємо сметану з содою, борошно і розмішуємо до однорідності. Ділимо масу на три частини і випікаємо коржі. Даємо їм повністю охолонути, промазуємо щедрим шаром вареного згущеного молока, розміщуємо зверху скибочки ананасів і збираємо торт, укладаючи коржі один на одного. Заливаємо торт шоколадною глазур'ю і даємо йому на просочування кілька годин.
    Додав: admin | 3-11-2015, 20:48
    Переглядів: 4633