Празький торт зі згущеним молоком - рецепт
Пропонуємо рецепти приготування празького торта зі згущеним молоком. З ним ви зможете зробити класичний варіант страви або приготувати такий тортик з шматочками ананасів.
Інгредієнти:
борошно – 200 г;
сметана – 110 г;
цукровий пісок – 110 г;
яйця – 2 шт.;
сода харчова – 5 г;
порошок какао – 90-120 г;
згущене молоко – 190 г;
Для крему:
вершкове масло – 110 г;
згущене молоко – 190 г;
какао – 60 г;
жовтки – 2 шт.;
Для прикраси:
шоколадна глазур;
горіхи;
шоколадна стружка.
Приготування
Змішуємо цукровий пісок з яйцями і розбиваємо за допомогою міксера до збільшення в об'ємі вдвічі. Потім додаємо сметану і згущене молоко і знову збиваємо. Всипаємо попередньо змішане з порошком какао і содою борошно і розмішуємо до однорідності. Консистенція готового тіста повинна бути схожа зі сметаною середньої густоти. З отриманого тесту приготуємо в духовці три коржі, які і будуть основою нашого торта.
Поки коржі остигають, приготуємо крем. Для цього розбиваємо за допомогою міксера м'яке вершкове масло, малими порціями додаємо згущене молоко і також збиваємо. В кінці додаємо порошок какао і ще раз збиваємо крем до однорідності і гладкості. Потім ділимо його на дві частини і розподіляємо їх на першому та другому коржі при збиранні торта. Накриваємо торт третім коржем, заливаємо шоколадною глазур'ю зверху і з боків, прикрашаємо на свій розсуд шоколадною стружкою і горіхами і визначаємо в прохолодне місце на кілька годин. За цей час празький торт зі згущеним молоком просочиться і буде готовий до вживання.
Класичний рецепт тіста для празького торта передбачає його приготування зі згущеним молоком і сметаною, а крем використовується виключно «Празький». Наступний рецепт торта трохи спрощено, але його смак також на висоті.
Інгредієнти:
борошно – 200 г;
сметана – 220 г;
цукровий пісок – 200 г;
яйця – 3 шт.;
сода харчова – 5 г;
варене згущене молоко – 190 г;
консервовані ананаси – 1 банка;
порошок какао – 75 г;
шоколадна глазур.
Приготування
Яйця збиваємо з цукром, додаємо сметану з содою, борошно і розмішуємо до однорідності. Ділимо масу на три частини і випікаємо коржі. Даємо їм повністю охолонути, промазуємо щедрим шаром вареного згущеного молока, розміщуємо зверху скибочки ананасів і збираємо торт, укладаючи коржі один на одного. Заливаємо торт шоколадною глазур'ю і даємо йому на просочування кілька годин.
Празький торт зі згущеним молоком - класичний рецепт
Інгредієнти:
Для крему:
Для прикраси:
Приготування
Змішуємо цукровий пісок з яйцями і розбиваємо за допомогою міксера до збільшення в об'ємі вдвічі. Потім додаємо сметану і згущене молоко і знову збиваємо. Всипаємо попередньо змішане з порошком какао і содою борошно і розмішуємо до однорідності. Консистенція готового тіста повинна бути схожа зі сметаною середньої густоти. З отриманого тесту приготуємо в духовці три коржі, які і будуть основою нашого торта.
Поки коржі остигають, приготуємо крем. Для цього розбиваємо за допомогою міксера м'яке вершкове масло, малими порціями додаємо згущене молоко і також збиваємо. В кінці додаємо порошок какао і ще раз збиваємо крем до однорідності і гладкості. Потім ділимо його на дві частини і розподіляємо їх на першому та другому коржі при збиранні торта. Накриваємо торт третім коржем, заливаємо шоколадною глазур'ю зверху і з боків, прикрашаємо на свій розсуд шоколадною стружкою і горіхами і визначаємо в прохолодне місце на кілька годин. За цей час празький торт зі згущеним молоком просочиться і буде готовий до вживання.
Класичний рецепт тіста для празького торта передбачає його приготування зі згущеним молоком і сметаною, а крем використовується виключно «Празький». Наступний рецепт торта трохи спрощено, але його смак також на висоті.
Празький торт з вареним згущеним молоком і ананасами
Інгредієнти:
Приготування
Яйця збиваємо з цукром, додаємо сметану з содою, борошно і розмішуємо до однорідності. Ділимо масу на три частини і випікаємо коржі. Даємо їм повністю охолонути, промазуємо щедрим шаром вареного згущеного молока, розміщуємо зверху скибочки ананасів і збираємо торт, укладаючи коржі один на одного. Заливаємо торт шоколадною глазур'ю і даємо йому на просочування кілька годин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Крем із згущеним молоком для торта
Запорукою успішного результату у створенні домашнього десерту є правильно підібраний крем. І, звичайно для кожної основи існує свій перевірений
Празький торт – рецепт
Чудовий шоколадний бісквіт, ніжний вершковий крем і ароматний абрикосова просочення - в цьому весь класичний празький торт! Пропонуємо два
Вафельний торт зі згущеним молоком
Вафельний торт - це простий в приготуванні, але дуже смачний десерт, який сподобається і дорослим і дітям. І сьогодні ми розповімо, як його зробити
Торт зі згущеним молоком
Торт зі згущеним молоком - дивовижна домашня випічка, при чому згущене молоко може не тільки входити в тісто, але і бути основним інгредієнтом крему.
Торт з бананами - рецепт
Торт з бананами - дивовижне ласощі, яке припаде до смаку, як дорослим, так і дітям. Такий десерт неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл.
Манний торт
А чи знаєте ви, що з манної крупи можна готувати не тільки каші, але і чудові десерти? І сьогодні мова піде про дивовижному манном торті. Пропонуємо