Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Празький торт – рецепт

Празький торт – рецепт

3-11-2015, 20:48
2 217
Празький торт – рецепт
Рецепт знайомого кожному з дитинства торта «Прага» на ділі не має ніяких коренів в чеській столиці – це цілком і повністю радянський десерт, який придумав кондитер ресторану «Прага», взявши за основу класичний рецепт торта «Захер».
Празький торт за класичним рецептом складається з шоколадних тістечок, просочених абрикосовим варенням і промазанных масляним кремом. Готовий десерт покривають шоколадною глазур'ю або помадкою.

Класичний рецепт празького торта зі згущеним молоком


Так як в радянські часи багато кондитерські вироби опинялися на столах лише після тривалого перебування в чергах, домогосподарки навчилися випікати самі різноманітні ласощі в домашніх умовах, празький торт не став винятком. Якщо вам не доводилося готувати шоколадну випічку самостійно, то «Прага» стане прекрасною можливістю попрактикувати свої вміння.
Інгредієнти:
Для бісквіта:

  • яйця - 6 шт.;

  • цукор - 155 г;

  • борошно - 115 г;

  • какао-порошок - 25 г;

  • вершкове масло - 40 р.


  • Для крему:

  • яєчний жовток - 1 шт.;

  • вода - 15 мл;

  • згущене молоко - 125 мл;

  • вершкове масло - 225 г;

  • какао-порошок - 10 р.


  • Для глазурі:

  • абрикосове варення - 55 г;

  • чорний шоколад - 95 г;

  • вершкове масло - 45 г;

  • жирні вершки - 115 мл


  • Приготування
    Як ви могли помітити, коржі для торта готуються без додавання розпушувача, їх пишність і пористість забезпечується збитими яєчними білками, а тому спершу нам необхідно розділити білки і жовтки. Останні можна з'єднати з половиною всього цукру відразу, а от білки спочатку збивають до м'яких піків, лише потім підсипають цукор і продовжують збивання до досягнення стійких піків. Обережно з'єднайте жовткову суміш з білками, щоб уникнути втрат повітря.
    Змішайте сухі інгредієнти разом і знову з максимальною обережністю введіть їх до яєць. Перемішавши всі разом, влийте розтоплене масло і повторіть вимішування. Випікайте корж при 180 градусах близько півгодини, неодмінно в промасленим і вистеленний пергаментом формі. Остиглий бісквіт розділіть натроє.
    Рецепт крему для празького торта також не складний. Збийте жовток з водою і влийте до згущеного молока. Додайте всі над вогнем і дочекайтеся закипання суміші (не кип'ятіть!) при постійному помішуванні. Протягом 3-4 хвилин збивайте м'яке масло з какао, а в отриманий крем порціями вливайте загуслу згущене молоко.
    Розтопіть шоколад з допомогою суміші підігрітих вершків і масла. Глазур готова.
    Промажте два коржі кремом і накрийте третім. Зовні покрийте торт абрикосовим варенням. Розмістіть торт на решітці і полити шоколадною глазур'ю так, щоб покрити боки і верх максимально рівномірно. Залиште глазур застигнути, а потім нарізайте і пробуйте.

    Простий рецепт празького торта в домашніх умовах


    Інгредієнти:
    Для бісквіта:

  • яйця - 2 шт.;

  • кефір - 190 мл;

  • цукровий пісок - 115 г;

  • сода - 1 ч. ложка;

  • вершкове масло - 55 г;

  • борошно - 195 г;

  • какао - 35 р.


  • Для крему:

  • вершкове масло - 125 г;

  • яєчні жовтки - 3 шт.;

  • згущене молоко - 65 мл;

  • вода - 45 мл;

  • шоколад - 35 р.


  • Для глазурі:

  • абрикосовий джем - 55 г;
  • Празький торт – рецепт

  • шоколад - 125 г;

  • вершки - 110 мл


  • Приготування
    Перетворіть яйця і цукровий пісок в кремоподібну повітряну масу з допомогою віночка. Влийте розтоплене масло, додайте кефір. Окремо змішайте всі сухі складові і додайте їх до рідин. Отримане тісто, розрівняйте у формі і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Остиглі коржі розділіть натроє.
    Для крему збийте масло в крем окремо від інших складових. Залишилися інгредієнти змішайте і поставте на плиту, чекаючи закипання. Остудити суміш зі згущеного молока і яєць, влийте її до масляного крему і знову збийте. Промажте кожен корж, крім верхівки, готовим кремом, сформований покрийте торт джемом і полити шоколадною глазур'ю з розтопленого з гарячими вершками шоколаду. Ось і весь рецепт празького торта на кефірі, залишається лише почекати застигання глазурі і можна приступати до дегустації.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Празький торт зі згущеним молоком - рецепт
    Празький торт зі згущеним молоком - рецепт
    Празький торт - це чудовий шоколадний бісквіт, який просочений найніжнішим вершковим кремом. Від такого домашнього ласощі неможливо відмовитися.
    Медовий торт з заварним кремом
    Медовий торт з заварним кремом
    Серед безлічі рецептів медового торта буває дуже складно зупинитися на конкретному варіанті. Пропонуємо кілька досить простих рецептів цього чудового
    Шоколадний торт на кефірі «Фантастика»
    Шоколадний торт на кефірі «Фантастика»
    Якщо ви - любитель солодкого або хочете побалувати своїх гостей, то шоколадний торт на кефірі «Фантастика» підійде для цього найкращим чином!
    Торт «Прага» в мультиварці
    Торт «Прага» в мультиварці
    Якщо ви хочете спекти торт «Прага», але не знаєте, з якого боку до нього підійти - не поспішайте. У даній статті ми розповімо більш простий, але не
    Торт "Прага" - рецепт
    Торт "Прага" - рецепт
    Хто не пробував в дитинстві торт "Прага"? Чи Не правда, цей смак знайомий всім? Але тепер знамените радянських ласощі загубилася серед численних
    Торт «Прага» по ГОСТу
    Торт «Прага» по ГОСТу
    Торт «Прага» - складний для приготування, але неймовірно смачний десерт. Можливо саме тому всі господині намагаються навчитися його готувати. Щоб вам