Празький торт – рецепт
Рецепт знайомого кожному з дитинства торта «Прага» на ділі не має ніяких коренів в чеській столиці – це цілком і повністю радянський десерт, який придумав кондитер ресторану «Прага», взявши за основу класичний рецепт торта «Захер».
Празький торт за класичним рецептом складається з шоколадних тістечок, просочених абрикосовим варенням і промазанных масляним кремом. Готовий десерт покривають шоколадною глазур'ю або помадкою.
Так як в радянські часи багато кондитерські вироби опинялися на столах лише після тривалого перебування в чергах, домогосподарки навчилися випікати самі різноманітні ласощі в домашніх умовах, празький торт не став винятком. Якщо вам не доводилося готувати шоколадну випічку самостійно, то «Прага» стане прекрасною можливістю попрактикувати свої вміння.
Інгредієнти:
Для бісквіта:
яйця - 6 шт.;
цукор - 155 г;
борошно - 115 г;
какао-порошок - 25 г;
вершкове масло - 40 р.
Для крему:
яєчний жовток - 1 шт.;
вода - 15 мл;
згущене молоко - 125 мл;
вершкове масло - 225 г;
какао-порошок - 10 р.
Для глазурі:
абрикосове варення - 55 г;
чорний шоколад - 95 г;
вершкове масло - 45 г;
жирні вершки - 115 мл
Приготування
Як ви могли помітити, коржі для торта готуються без додавання розпушувача, їх пишність і пористість забезпечується збитими яєчними білками, а тому спершу нам необхідно розділити білки і жовтки. Останні можна з'єднати з половиною всього цукру відразу, а от білки спочатку збивають до м'яких піків, лише потім підсипають цукор і продовжують збивання до досягнення стійких піків. Обережно з'єднайте жовткову суміш з білками, щоб уникнути втрат повітря.
Змішайте сухі інгредієнти разом і знову з максимальною обережністю введіть їх до яєць. Перемішавши всі разом, влийте розтоплене масло і повторіть вимішування. Випікайте корж при 180 градусах близько півгодини, неодмінно в промасленим і вистеленний пергаментом формі. Остиглий бісквіт розділіть натроє.
Рецепт крему для празького торта також не складний. Збийте жовток з водою і влийте до згущеного молока. Додайте всі над вогнем і дочекайтеся закипання суміші (не кип'ятіть!) при постійному помішуванні. Протягом 3-4 хвилин збивайте м'яке масло з какао, а в отриманий крем порціями вливайте загуслу згущене молоко.
Розтопіть шоколад з допомогою суміші підігрітих вершків і масла. Глазур готова.
Промажте два коржі кремом і накрийте третім. Зовні покрийте торт абрикосовим варенням. Розмістіть торт на решітці і полити шоколадною глазур'ю так, щоб покрити боки і верх максимально рівномірно. Залиште глазур застигнути, а потім нарізайте і пробуйте.
Інгредієнти:
Для бісквіта:
яйця - 2 шт.;
кефір - 190 мл;
цукровий пісок - 115 г;
сода - 1 ч. ложка;
вершкове масло - 55 г;
борошно - 195 г;
какао - 35 р.
Для крему:
вершкове масло - 125 г;
яєчні жовтки - 3 шт.;
згущене молоко - 65 мл;
вода - 45 мл;
шоколад - 35 р.
Для глазурі:
абрикосовий джем - 55 г;
шоколад - 125 г;
вершки - 110 мл
Приготування
Перетворіть яйця і цукровий пісок в кремоподібну повітряну масу з допомогою віночка. Влийте розтоплене масло, додайте кефір. Окремо змішайте всі сухі складові і додайте їх до рідин. Отримане тісто, розрівняйте у формі і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Остиглі коржі розділіть натроє.
Для крему збийте масло в крем окремо від інших складових. Залишилися інгредієнти змішайте і поставте на плиту, чекаючи закипання. Остудити суміш зі згущеного молока і яєць, влийте її до масляного крему і знову збийте. Промажте кожен корж, крім верхівки, готовим кремом, сформований покрийте торт джемом і полити шоколадною глазур'ю з розтопленого з гарячими вершками шоколаду. Ось і весь рецепт празького торта на кефірі, залишається лише почекати застигання глазурі і можна приступати до дегустації.
Празький торт за класичним рецептом складається з шоколадних тістечок, просочених абрикосовим варенням і промазанных масляним кремом. Готовий десерт покривають шоколадною глазур'ю або помадкою.
Класичний рецепт празького торта зі згущеним молоком
Так як в радянські часи багато кондитерські вироби опинялися на столах лише після тривалого перебування в чергах, домогосподарки навчилися випікати самі різноманітні ласощі в домашніх умовах, празький торт не став винятком. Якщо вам не доводилося готувати шоколадну випічку самостійно, то «Прага» стане прекрасною можливістю попрактикувати свої вміння.
Інгредієнти:
Для бісквіта:
Для крему:
Для глазурі:
Приготування
Як ви могли помітити, коржі для торта готуються без додавання розпушувача, їх пишність і пористість забезпечується збитими яєчними білками, а тому спершу нам необхідно розділити білки і жовтки. Останні можна з'єднати з половиною всього цукру відразу, а от білки спочатку збивають до м'яких піків, лише потім підсипають цукор і продовжують збивання до досягнення стійких піків. Обережно з'єднайте жовткову суміш з білками, щоб уникнути втрат повітря.
Змішайте сухі інгредієнти разом і знову з максимальною обережністю введіть їх до яєць. Перемішавши всі разом, влийте розтоплене масло і повторіть вимішування. Випікайте корж при 180 градусах близько півгодини, неодмінно в промасленим і вистеленний пергаментом формі. Остиглий бісквіт розділіть натроє.
Рецепт крему для празького торта також не складний. Збийте жовток з водою і влийте до згущеного молока. Додайте всі над вогнем і дочекайтеся закипання суміші (не кип'ятіть!) при постійному помішуванні. Протягом 3-4 хвилин збивайте м'яке масло з какао, а в отриманий крем порціями вливайте загуслу згущене молоко.
Розтопіть шоколад з допомогою суміші підігрітих вершків і масла. Глазур готова.
Промажте два коржі кремом і накрийте третім. Зовні покрийте торт абрикосовим варенням. Розмістіть торт на решітці і полити шоколадною глазур'ю так, щоб покрити боки і верх максимально рівномірно. Залиште глазур застигнути, а потім нарізайте і пробуйте.
Простий рецепт празького торта в домашніх умовах
Інгредієнти:
Для бісквіта:
Для крему:
Для глазурі:
Приготування
Перетворіть яйця і цукровий пісок в кремоподібну повітряну масу з допомогою віночка. Влийте розтоплене масло, додайте кефір. Окремо змішайте всі сухі складові і додайте їх до рідин. Отримане тісто, розрівняйте у формі і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Остиглі коржі розділіть натроє.
Для крему збийте масло в крем окремо від інших складових. Залишилися інгредієнти змішайте і поставте на плиту, чекаючи закипання. Остудити суміш зі згущеного молока і яєць, влийте її до масляного крему і знову збийте. Промажте кожен корж, крім верхівки, готовим кремом, сформований покрийте торт джемом і полити шоколадною глазур'ю з розтопленого з гарячими вершками шоколаду. Ось і весь рецепт празького торта на кефірі, залишається лише почекати застигання глазурі і можна приступати до дегустації.
Рекомендуємо добрі рецепти
Празький торт зі згущеним молоком - рецепт
Празький торт - це чудовий шоколадний бісквіт, який просочений найніжнішим вершковим кремом. Від такого домашнього ласощі неможливо відмовитися.
Медовий торт з заварним кремом
Серед безлічі рецептів медового торта буває дуже складно зупинитися на конкретному варіанті. Пропонуємо кілька досить простих рецептів цього чудового
Шоколадний торт на кефірі «Фантастика»
Якщо ви - любитель солодкого або хочете побалувати своїх гостей, то шоколадний торт на кефірі «Фантастика» підійде для цього найкращим чином!
Торт «Прага» в мультиварці
Якщо ви хочете спекти торт «Прага», але не знаєте, з якого боку до нього підійти - не поспішайте. У даній статті ми розповімо більш простий, але не
Торт "Прага" - рецепт
Хто не пробував в дитинстві торт "Прага"? Чи Не правда, цей смак знайомий всім? Але тепер знамените радянських ласощі загубилася серед численних
Торт «Прага» по ГОСТу
Торт «Прага» - складний для приготування, але неймовірно смачний десерт. Можливо саме тому всі господині намагаються навчитися його готувати. Щоб вам