Пропонуємо рецепти приготування празького торта зі згущеним молоком. З ним ви зможете зробити класичний варіант страви або приготувати такий тортик з шматочками ананасів.
Празький торт зі згущеним молоком - класичний рецепт
Інгредієнти: борошно – 200 г; сметана – 110 г; цукровий пісок – 110 г; яйця – 2 шт.; сода харчова – 5 г; порошок какао – 90-120 г; згущене молоко – 190 г; Для крему:
вершкове масло – 110 г; згущене молоко – 190 г; какао – 60 г; жовтки – 2 шт.; Для прикраси:
шоколадна глазур; горіхи; шоколадна стружка. Приготування Змішуємо цукровий пісок з яйцями і розбиваємо за допомогою міксера до збільшення в об'ємі вдвічі. Потім додаємо сметану і згущене молоко і знову збиваємо. Всипаємо попередньо змішане з порошком какао і содою борошно і розмішуємо до однорідності. Консистенція готового тіста повинна бути схожа зі сметаною середньої густоти. З отриманого тесту приготуємо в духовці три коржі, які і будуть основою нашого торта.
Поки коржі остигають, приготуємо крем. Для цього розбиваємо за допомогою міксера м'яке вершкове масло, малими порціями додаємо згущене молоко і також збиваємо. В кінці додаємо порошок какао і ще раз збиваємо крем до однорідності і гладкості. Потім ділимо його на дві частини і розподіляємо їх на першому та другому коржі при збиранні торта. Накриваємо торт третім коржем, заливаємо шоколадною глазур'ю зверху і з боків, прикрашаємо на свій розсуд шоколадною стружкою і горіхами і визначаємо в прохолодне місце на кілька годин. За цей час празький торт зі згущеним молоком просочиться і буде готовий до вживання.
Класичний рецепт тіста для празького торта передбачає його приготування зі згущеним молоком і сметаною, а крем використовується виключно «Празький». Наступний рецепт торта трохи спрощено, але його смак також на висоті.
Празький торт з вареним згущеним молоком і ананасами
Інгредієнти: борошно – 200 г; сметана – 220 г; цукровий пісок – 200 г; яйця – 3 шт.; сода харчова – 5 г; варене згущене молоко – 190 г; консервовані ананаси – 1 банка; порошок какао – 75 г; шоколадна глазур. Приготування Яйця збиваємо з цукром, додаємо сметану з содою, борошно і розмішуємо до однорідності. Ділимо масу на три частини і випікаємо коржі. Даємо їм повністю охолонути, промазуємо щедрим шаром вареного згущеного молока, розміщуємо зверху скибочки ананасів і збираємо торт, укладаючи коржі один на одного. Заливаємо торт шоколадною глазур'ю і даємо йому на просочування кілька годин.