Сметанний торт - класичний рецепт
З наших сьогоднішніх рецептів ви дізнаєтеся, як приготувати в домашніх умовах смачний сметанний торт. Не незважаючи на велику кількість у наші дні найбільш різноманітних десертів, цей домашній тортик не втрачає популярності і завжди затребуваний.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно – 280 м;
великі курячі яйця – 3 шт.;
сметана 20% – 260 г;
цукровий пісок – 120 г;
сода, погашена оцтом – 10 г;
порошок какао – 30 г;
сіль – щіпка;
Для крему:
сметана жирністю більше 25% – 850 г;
цукровий пісок – 200 г;
ванільний цукор – 30 г;
Для оформлення:
горіхи – 180 г;
шоколад – 30 р.
Приготування
Підготувавши всі необхідні компоненти для торта, приступаємо до приготування бісквіта. Для цього змішуємо яйця з цукровим піском, кидаємо також дрібку солі і, скориставшись міксером, перетворюємо солодку яєчну масу в пишну піну. При цьому всі цукрові кристали повинні повністю розчинитися. Далі закладаємо сметану і знову збиваємо протягом п'яти хвилин. Тепер поступово невеликими порціями додаємо просіяне борошно, продовжуючи збивати. В кінці замісу додаємо харчову соду погашену оцтом.
Роз'ємну форму 22-23 сантиметри промасливаем гарненько і виливаємо половину приготованого тесту. Розміщуємо форму на середньому рівні прогрітій до 190 градусів духовки і витримуємо протягом п'ятнадцяти хвилин.
За цей час у тісто додаємо порошок какао і перемішуємо за допомогою віночка або того ж міксера до повного його розчинення та придбання тестом рівномірного кольору.
По готовності витягаємо корж на решітку і даємо йому повністю охолонути, а тим часом форму знову промасливаем і випікаємо в ній з решти тіста шоколадний бісквіт протягом такого ж часу при тій же температурі.
Поки печуться і коржі остигають, приготуємо сметанний крем. Тут дуже важливо вибрати якісну сметану з високим відсотком жирності, інакше крем просто розтечеться, і результат буде невтішним. Змішуємо охолоджену жирну сметану з цукровим піском і ванільним цукром і збиваємо міксером на високих обертах до пишноти, легкості і загустіння.
Остиглі коржі розрізаємо вздовж на дві рівні половини. На широке блюдо викладаємо перший світлий корж і промазуємо його щедрим шаром крему. Потім черга шоколадного коржа і знову крем. Далі кладемо знову світлий корж, промазуємо кремом і його, і завершуємо шоколадним коржем. На завершення обмазуємо кремом весь торт (верх і боки) і обсипаємо сумішшю натертого шоколаду і подрібнених горіхів. Даємо готовому класичного сметанному торту просочитися протягом декількох годин і можемо пробувати.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно – 1 склянка;
великі курячі яйця – 3 шт.;
масло вершкове – 160 г;
цукровий пісок – 1 склянка;
розпушувач – 20 г;
мед – 35 г;
Для крему:
сметана жирністю більше 25% – 850 г;
цукровий пісок – 180 г;
ванільний цукор – 30 г;
Для просочення:
коньяк – 40 мл;
цукровий сироп – 100 мл.
Приготування
Яйця розтираємо з цукровим піском і медом, потім поміщаємо на водяну баню і прогріваємо, помішуючи, до кипіння. Потім закладаємо вершкове масло і перемішуємо до його повного розчинення. Тепер кидаємо розпушувач, всипаємо просіяне борошно, розмішуємо до однорідності і витримуємо на вогні ще сім хвилин до невеликого загустіння. З отриманого тесту в промасленим формі по черзі випікаємо чотири коржа. Температурний режим духовки при цьому повинен бути на рівні 180 градусів.
Поки коржі остигають, збиваємо сметану з цукром і ванільним цукром до пишності і легкості і готуємо просочення для бісквітів.
Після цього просочуємо кожен корж, промазуємо щедро кремом і укладаємо один на одного. Обмазуємо також торт кремом зверху і з боків, обсипаємо подрібненими горіхами, порошком какао або крихтами від печива. Даємо торту дві години для просочування і можемо пробувати.
Торт «Сметанник» - простий класичний рецепт
Інгредієнти:
Для тіста:
Для крему:
Для оформлення:
Приготування
Підготувавши всі необхідні компоненти для торта, приступаємо до приготування бісквіта. Для цього змішуємо яйця з цукровим піском, кидаємо також дрібку солі і, скориставшись міксером, перетворюємо солодку яєчну масу в пишну піну. При цьому всі цукрові кристали повинні повністю розчинитися. Далі закладаємо сметану і знову збиваємо протягом п'яти хвилин. Тепер поступово невеликими порціями додаємо просіяне борошно, продовжуючи збивати. В кінці замісу додаємо харчову соду погашену оцтом.
Роз'ємну форму 22-23 сантиметри промасливаем гарненько і виливаємо половину приготованого тесту. Розміщуємо форму на середньому рівні прогрітій до 190 градусів духовки і витримуємо протягом п'ятнадцяти хвилин.
За цей час у тісто додаємо порошок какао і перемішуємо за допомогою віночка або того ж міксера до повного його розчинення та придбання тестом рівномірного кольору.
По готовності витягаємо корж на решітку і даємо йому повністю охолонути, а тим часом форму знову промасливаем і випікаємо в ній з решти тіста шоколадний бісквіт протягом такого ж часу при тій же температурі.
Поки печуться і коржі остигають, приготуємо сметанний крем. Тут дуже важливо вибрати якісну сметану з високим відсотком жирності, інакше крем просто розтечеться, і результат буде невтішним. Змішуємо охолоджену жирну сметану з цукровим піском і ванільним цукром і збиваємо міксером на високих обертах до пишноти, легкості і загустіння.
Остиглі коржі розрізаємо вздовж на дві рівні половини. На широке блюдо викладаємо перший світлий корж і промазуємо його щедрим шаром крему. Потім черга шоколадного коржа і знову крем. Далі кладемо знову світлий корж, промазуємо кремом і його, і завершуємо шоколадним коржем. На завершення обмазуємо кремом весь торт (верх і боки) і обсипаємо сумішшю натертого шоколаду і подрібнених горіхів. Даємо готовому класичного сметанному торту просочитися протягом декількох годин і можемо пробувати.
Смачний сметанний торт по-селянськи - простий класичний рецепт
Інгредієнти:
Для тіста:
Для крему:
Для просочення:
Приготування
Яйця розтираємо з цукровим піском і медом, потім поміщаємо на водяну баню і прогріваємо, помішуючи, до кипіння. Потім закладаємо вершкове масло і перемішуємо до його повного розчинення. Тепер кидаємо розпушувач, всипаємо просіяне борошно, розмішуємо до однорідності і витримуємо на вогні ще сім хвилин до невеликого загустіння. З отриманого тесту в промасленим формі по черзі випікаємо чотири коржа. Температурний режим духовки при цьому повинен бути на рівні 180 градусів.
Поки коржі остигають, збиваємо сметану з цукром і ванільним цукром до пишності і легкості і готуємо просочення для бісквітів.
Після цього просочуємо кожен корж, промазуємо щедро кремом і укладаємо один на одного. Обмазуємо також торт кремом зверху і з боків, обсипаємо подрібненими горіхами, порошком какао або крихтами від печива. Даємо торту дві години для просочування і можемо пробувати.
Рекомендуємо добрі рецепти
Морквяний торт зі сметанним кремом
Неймовірно смачним і надзвичайно ароматним може вийти торт на основі моркви. Цей десерт підкорить кожного ласуна чудовим ніжним смаком, адже ми
Празький торт зі згущеним молоком - рецепт
Празький торт - це чудовий шоколадний бісквіт, який просочений найніжнішим вершковим кремом. Від такого домашнього ласощі неможливо відмовитися.
Шоколадний сметанник - рецепт
Сметанник - незамінний торт, який готується на швидку руку і володіє ніжним, приємним смаком. Для сметанника потрібні найпростіші інгредієнти, тому
Сметанний торт «Ведмедик»
Сметанний торт «Ведмедик» - один з найулюбленіших десертів дитинства. Це ласощі пекли ще наші бабусі, до великих свят і значущим подіям. Спробуйте і
Ленінградський торт - рецепт
Любите смачні тортики, які швидко готуються? Значить вам точно сподобається рецепт десерту "Ленінградського". Як його приготувати, який знадобиться
Торт з апельсинами
Торт з апельсинами - чудовий десерт, який прикрасить будь-яке свято, хоч день народження, хоч ювілей. Варіантів створення цього ласощі досить багато.