Пісний морквяний торт може стати ідеальним фірмовим блюдом будь-якої господині. Він має привабливий зовнішній вигляд, дуже корисний, робиться з простих повсякденних і часто недорогих продуктів, дозволить порадувати себе навіть у Великий піст.
Як приготувати пісний морквяний торт?
Морквяний бісквітний торт - прекрасний варіант легкої дієтичної випічки. Він яскравий, гарний, готується з простих продуктів, дуже корисний. Випікається часто цілісним шматком, а потім розрізається на коржі. Що стосується начинки, то тут є кілька варіантів:
Можна просто просочити торт глазур'ю з цукрової пудри і води, а можна в таку глазур додати фрукти (яблучне пюре, груші, персики), тоді просочення буде дуже оригінальною. Крем для морквяного торта можна зробити пісний заварний, зваривши манну крупу в будь-якому фруктовому соці. Морквяний бісквіт для торта
Пісні морквяні коржі для торта робляться часто у вигляді бісквітного тіста. Зрідка випікаються торти на основі вівсяних пластівців або вівсяної муки (ними замінюється борошно), але таке тісто менш ніжне по консистенції. Рекомендується завжди додавати оцет в борошняну масу, адже він не тільки гасить соду, але і скріплює тісто, виконуючи роль яєць.
Інгредієнти: морква – 2 шт.; борошно – 350-360 м; розпушувач – 15 ч. л.; імбир – 1 ч. л.; сода – 1 ч. л.; оцет – 1 ч. л.; цукор – 230-250 г; вода – 240-260 мл; цедра двох апельсинів; олія соняшникова – 3/4 склянки. Приготування Борошно, воду, розпушувач, сіль, імбир, цедру, змішати. В окремій ємності змішати цукор і тепле рослинне масло, оцет, додати в борошняну суміш. Вимісити тісто. До тіста додати терту моркву. Перемішати і вилити у форму. Випікати близько 40 хвилин. Пісний морквяно-апельсиновий торт
Легкий морквяно-апельсиновий-торт має яскравий зовнішній вигляд за рахунок своїх основних інгредієнтів. Цим смачним ласощами можна порадувати рідних навіть під час посту. Торт виходить нежирним, адже в ньому немає масла, жиру, не так багато борошна. Можна в тісто замість води додати апельсиновий сік, тоді смак буде більш насиченим.
Інгредієнти: морква – 2 шт.; борошно – 190-210 г; цукор – 140 г; цедра апельсина – 50-60 г; сода – 1 ч. л.; оцет 30% - 1 ч. л.; сіль – за смаком; апельсиновий сік – 05 л; манна крупа – 5-6 ст. л. Приготування Моркву натерти, бажано на крупній тертці. Змішати морква з борошном, цукром (100 г), содою і оцтом, апельсинової цедрою. Додати півсклянки води. Замішати тісто. Посолити. Випікати при 175-180 градусів. Після основі дати охолонути і розрізати на кілька коржів (2-4). Для крему в соку розчинити 40 г цукру, розігріти отримане в ковшике. Засипати манну крупу і зварити її, як на воді. Потім остудити. Отриманим пісним заварним кремом змастити пісний морквяний апельсиновий торт. Пісний гарбузово-морквяний торт
Морквяно-гарбузовий торт ідеально підходить любителям овочів. Цей рецепт поєднує в собі вельми цікаві компоненти, а його тісто не схоже ні на одне інше. Форму для запікання рекомендується посипати манкою і змастити маслом. Можна додати яйце (тим, хто в піст відмовляється лише від м'ясної їжі).
Інгредієнти: морква – 2 шт.; висівки – 4 ст. л.; гарбуз – 240-260 г; сода – 1 ч. л.; оцет – 1 ч. л.; мед – 1 ст. л.; цедра апельсина; сіль – за смаком. Приготування Овочі почистити, нарізати і відварити. Розім'яти овочі в пюре. В отримане пюре додати мед, висівки, сіль, цедру, соду, погашену оцтом. Перемішати акуратно і викласти у форму, випікати близько 40 хвилин. Морквяно-горіховий торт
Морквяний торт з волоськими горіхами робиться по простому рецептом, при цьому має привабливий зовнішній вигляд і відмінний смак. Волоські горіхи для випічки краще обсмажити в духовці або на сковороді без масла. Розпушувач можна замінити на соду, гашену оцтом (винним або яблучним) або лимонним соком.
Інгредієнти: морква – 2 шт.; борошно 160 г; масло рослинне – 7-8 ст. л.; цукор – 250 мл; сік персиковий – 250 мл; горіхи грецькі – 150 г; розпушувач – 1 ч. л. Приготування Цукор змішати з маслом і соком. Розмішати. Горіхи обсмажити і розмолоти. Додати до вмісту. Туди ж всипати терту моркву. Борошно змішати з розпушувачем, додати до решти інгредієнтів. Розмішати. Поставити в духовку на 40 хвилин. Готовий пісний морквяний торт прикрасити волоськими горіхами. Морквяний торт з заварним кремом
Морквяний торт часто випікається на основі бісквіта, він без масла, яєць і навіть без молока. Пісний крем для морквяного торта робиться теж без сметани або кефіру, а на основі манної крупи і фруктового соку, найвдаліше з лимонним чи іншим цитрусовим. Смачно буде, якщо додати в крем 2 ст. л. мигдального борошна.
Інгредієнти: тісто бісквітне пісне для морквяного пирога – 500 р. манка – 2 ст. л.; сік апельсиновий – 2 склянки. Приготування Підготувати стандартне тісто бісквітне для морквяного пирога. Викласти на деко, випікати 30-40 хвилин. На дно каструлі висипати манку, цукор, залити соком, як варити кашу, помішуючи, 20 хвилин. Після загустіння крем охолодити і збити віночком. Промащувати кремом пісний морквяний торт зверху і між коржами. Морквяно-банановий торт
Оригінальний пісний торт з морквою і бананом можна зробити на основі вівсяних пластівців (або вівсяної муки). Банани за смаком нагадують борошно і замінюють її, а замість яєць виступає крохмаль. Оригінальності страви надають кокосова стружка і фініки. Можна додати мускатний горіх, корицю, кардамон – по 1/2 ч. л.
Інгредієнти: морква – 2 шт.; банан - 1 шт.; крохмаль – 1 ст. л.; фініки – 1/3 склянки; кокосова стружка – 1/2 склянки вівсяні пластівці – 130-140 г; рослинна олія 3 ст. л. спеції – за смаком. Приготування Міксером збити банани, ввести фініки, всипати крохмаль. Додати спеції за смаком, вівсяні пластівці, розмішати. Всипати терту моркву, кокосову стружку, рослинне масло і знову розмішати. Випікати корж в духовці близько 30 хвилин. Прикрасити пісний морквяний банановий торт за бажанням глазур'ю, фруктами, горіхами. Морквяний торт з грушею
Морквяний торт з грушевої прошарком може прикрасити будь-який святковий стіл. Тісто для його приготування готується стандартне бісквітне, як для інших пісних страв, але незвичайний смак десерту надає грушева соковита прошарок. У неї можна додати желатин і перетворити наповнення у фруктове желе, але тоді торт вже не буде пісним.
Інгредієнти: тісто бісквітне для морквяного торта – 2 коржа. груша – 2 шт.; цукор – 20-30 г; ванільний цукор – 1 пакетик. Приготування Замісити бісквітне пісне тісто як на морквяний торт без яєць. Випікати 35 хвилин. Поки випічка в духовці, зробити грушевий мус: груші нарізати, посипати цукром, залити 20-30 г води, варити до повного розм'якшення маси. Прошарок з груш класти в середину морквяного торта. Морквяно-яблучний торт
Сидить на дієті або ж дотримуються посту можна порадити смачний пісний морквяний торт – рецепт зроблений на основі вівсяних пластівців, тому тісто буде мати цікавий присмак. Для поліпшення смаку в тісто можна додати корицю, імбир сухий, гвоздику. За смаком випічка злегка нагадує мюслі.
Інгредієнти: морква – 1 шт.; яблуко – 1 шт.; вівсяні пластівці – 150 г; мед – 50-60 г; рослинне масло – 3 ст. л.; цукрова пудра – 70-80 г; сік лимонний – 50 р. Приготування У мисці змішати подрібнені пластівці, мед, спеції за смаком, олія. Додати натерті яблука і моркву. Перемішати. Залити лимонним соком і знову розмішати. Випікати близько 30 хвилин. Цукрову пудру залити склянкою води. Розмішати, поки не вийде помадка. Цієї змастити глазур'ю готовий торт. Пісний морквяний торт в мультиварці
Морквяний торт в мультиварці без додавання яєць і молочних продуктів – знахідка для тих, хто чекає в пост гостей. Компоненти для випічки готуються за кілька хвилин – потрібно тільки очистити від шкірки і нарізати овочі і фрукти і замісити тісто. Залишається тільки включити потрібний режим в мультиварці. Крім того, такий десерт ще й дуже бюджетний.
Інгредієнти: морква – 2 шт.; яблуко – 2 шт.; рослинне масло – 3 ст. л.; цукор – за смаком; борошно – 190 г; цедра одного лимона; розпушувач – 1 ч. л.; ванілін – 1 пакетик. Приготування Яблука і моркву натерти, поцукрянити, додати масло, розмішати. Борошно, розпушувач, ванілін, сіль з'єднати в окремій ємності. Борошняну суміш обережно, перемішуючи, додати до овочевої. Тісто викласти в ємність, встановити програму «Піч» або «Випічка» на 65 хвилин.