Дуже смачною виходить шарлотка з яблуками в мультиварці, приготована за простим і зовсім нехитрим рецептами. Доповнювати тісто можливо ароматизаторами, цитрусовими нотами, основу застосовувати у вигляді кефіру, сметани, молока або готувати класичний пиріг.
Як приготувати шарлотку в мультиварці?
Тісто для шарлотки в мультиварці не відрізняється від класичного, будь варіант легко адаптувати під можливості приладу. Одна відмінність від випікання в духовці – печеться пиріг довше, не менш 1 години в режимі «Випічка», «Кекс» або «Пиріг».
Щоб яблучна шарлотка в мультиварці не вийшла занадто вологою з «вареної» поверхнею, потрібно позбутися від надлишків пара: зняти клапан або після 30 хвилин випікання відкрити кришку. Дістають пироги з допомогою спеціальної чаші для пароварки, а якщо фрукти повинні залишитися на поверхні, краще застелити чашу пергаментом і діставати корж, потягнувши за краї паперу. Важливо, якщо пиріг готується за класичним рецептом з яєць, цукру і борошна, час випікання потрібно збільшити до 1 години 15 хвилин. На кисломолочних продуктах смачна шарлотка з яблуками в мультиварці печеться 45-60 хвилин. Враховуючи особливості готування в приладі, рум'яної скоринки на поверхні не буде. Замаскувати і прикрасити пиріг можна цукровою пудрою, глазур'ю, варенням або джемом. Шарлотка з яблуками і корицею в мультиварці
Класичний рецепт шарлотки в мультиварці приготується не гірше, ніж в духовці. Корж буде пишним, мелкопористым, дуже ніжним. Кориця додається в яблучну нарізку, доповнюється тростинним цукром. Після випікання коржу треба дати «відпочити» у чаші, хвилин 15 потім діставати. Прикрашати можна на свій розсуд або просто посипати цукровою пудрою.
Інгредієнти: яйця – 3 шт.; цукор – 180 г; борошно – 200 г; розпушувач; ванілін; кориця – 1 ч. л. цукор тростинний – 1 ст. л.; яблука – 2 шт. Приготування Збити в міцну піну білки з цукром. Приєднати жовтки, розпушувач і ванілін. Додати просіяне борошно, відразу перелити тісто в чашу. Викласти яблучні дольки, посипати сумішшю тростинного цукру і кориці. Готувати на «Випікання» 1 годину 10 хвилин. Шарлотка на кефірі в мультиварці
Найпростіший і найпопулярніший спосіб, за яким готується шарлотка - на кефірі в мультиварці з яблуками або іншими фруктами, вони добре поєднуються з грушами, сливами, вишнями. Останню можна застосовувати сушену або в'ялену, так пиріг вийде з більш цікавим смаком і підійде навіть для урочистого чаювання.
Інгредієнти: яйця – 2 шт.; борошно – 250 г; цукор – 150 г; кефір – 100 мл; розпушувач, ваніль; терта лимонна цедра – 1 ст. л.; в'ялена вишня – 1 жменя; яблука – 2 шт. Приготування Яйця і цукор збити до білого «крему». Ввести кефір, розпушувач, ваніль і цедру. Борошно просіяти, ввести в тісто, кинути вишню. Вилити в промаслений чашу, розкласти часточки фруктів. Готується шарлотка з вишнею і яблуками в мультиварці 50 хвилин на «Випікання». Шарлотка з сиром і яблуками в мультиварці
Дуже ніжною, м'якою виходить шарлотка з сиром в мультиварці. Таке тісто вдалим виходить у кожного кулінара, а особливістю пирога є тривалість його зберігання, навіть на ранок корж залишиться м'яким і свіжим. Сир потрібно перетерти або пробити блендером, можливе застосування готової сирної маси, але проконтролювати солодкість, зменшивши кількість цукру в рецепті.
Інгредієнти: сир – 300 г; цукор – 160 г; борошно – 220 г; масло вершкове – 60 г; розпушувач, ванілін; яйця – 2 шт.; яблука – 2 шт. Приготування Цукор і масло збити, додати по одному яйця. Ввести розпушувач і ванілін, влити кефір. Підсипаючи борошно, замісити гладке, кремоподібна тісто. Вилити в чашу, розподілити часточки. Готується шарлотка з яблуками в мультиварці 45 хвилин на «Випікання». Шарлотка на сметані в мультиварці
Щоб вийшла шарлотка з пишна яблуками в мультиварці, краще застосовувати в якості основи сметану (не занадто жирну) і вершкове масло з високим відсотком жирності (825%). У даному рецепті фрукти розподіляють на дні чаші, тому краще застелити ємність пергаментом, щоб виділяється сік не пригорів. Діставати можна за допомогою чаші-пароварки, так вийде, свого роду, пиріг-перевертиш.
Інгредієнти: цукор – 180 г; масло 825% - 100 г; яйця – 2 шт.; сметана 20% – 5 ст. л.; борошно – 250 г; розпушувач і ванільний цукор – 15 г; яблука – 3 шт. Приготування Розтерти масло і цукор, ввести по одному яйця, потім сметану. Кинути розпушувач, ваніль, борошно. В чаші, поверх паперу, розкласти порізані часточки, посипати цукром, вилити тісто. Готується шарлотка з яблуками в мультиварці 50 хвилин на «Випікання». Діставати з допомогою чаші-пароварки, перевернувши догори фруктами. Посипати остиглий пиріг цукровою пудрою. Шарлотка з бананами і яблуками в мультиварці
Яблучно-банановий шарлотка в мультиварці – відмінне ласощі, яке не схоже на класичний пиріг, але виходить незвичайно смачним. Банани потрібно взяти трохи недозрілі, тверді, вмішують їх у тісто, яблука знадобляться кислуваті, щоб нівелювати нудотність основи. Замішувати пиріг можна на кефірі або сметані, згодиться йогурт, кисле молоко, можна спекти на солодкому дитячому сирку.
Інгредієнти: цукор – 180 г; борошно – 250 г; яйця – 3 шт.; масло розтоплене – 100 г; йогурт – 50 г; сода – 1 ч. л.; яблука – 2 шт.; банани – 2 шт. Приготування Яйця і цукор збити, додати йогурт, потім масло. Ввести соду, погашену лимонним соком. Всипати борошно. Банани порізати кубиком, ввести в тісто ложкою перемішати, вилити в чашу. Викласти яблука, готувати на «Випікання» 45 хвилин. Діставати після 20 хвилинного охолодження, посипати цукровою пудрою. Шарлотка на молоці в мультиварці
На молоці не завжди виходить пишна шарлотка в мультиварці, виправить ситуацію додавання розм'якшеного вершкового масла і лимонний сік. Молоко краще використовувати теплим або кімнатної температури, холодне зробить корж «гумовим». Сильно пиріг не підніметься, але буде дуже м'яким, ніжним, мелкопористым, якщо слідувати рецептом.
Інгредієнти: молоко – 100 мл; цукор – 150 г; борошно – 200 г; яйця – 2 шт.; лимонний сік – 100 мл; масло – 120 г; розпушувач; яблука – 3 шт. Приготування Цукор і масло розтерти, ввести яйця, розпушувач. Влити молоко, лимонний сік, розмішати, всипати борошно. Тісто має бути білим, гладким і кремоподібним. Вилити в чашу, викласти часточки. Готується шарлотка пишна з яблуками в мультиварці 50 хвилин на «Випікання». Шарлотка зі згущеним молоком в мультиварці
Застосувавши згущене молоко в якості основи, приготується смачна шарлотка без цукру в мультиварці. За пишністю і солодощі пиріг не буде поступатися класичним, а фрукти можна доповнити будь-якими цукатами, в'ялена ягодами (вишнею або журавлиною), горішки не будуть зайвими у складі пирога. Даний рецепт розрахований на чашу 4 л, якщо використовується прилад більшого обсягу, час випікання потрібно знизити до 40 хвилин.
Інгредієнти: яйця – 2 шт.; масло вершкове – 100 г; борошно – 250 г; згущене молоко – 1 б.; розпушувач; яблука – 3 шт. сушені ягоди; бренді – 50 мл Приготування Ягоди залити алкоголем, залишити на 1 годину. Збити яйця, додати згущене молоко, розтоплене масло. Додати розпушувач, борошно, ввести розмочені ягоди. Вилити в чашу, розкласти порізані яблука. Готувати на «Випікання» 1 год. Шарлотка з манкою і яблуками в мультиварці
Печеться, як правило, шарлотка з манкою в мультиварці без додавання борошна, але позбутися присмаку каші допоможе рівноцінна її заміна пшеничним борошном або мигдальної. Так пиріг буде щільніше і більш пористим. Смачним вийде ласощі, якщо в тісто додати трохи цедри апельсина, а готову страву полити сиропом або змастити цитрусовим джемом.
Інгредієнти: яблука – 3 шт.; цукор – 150 г; борошно – 100 г; кефір – 1/2 ст.; манка – 100 г; яйця – 2 шт.; розпушувач; масло – 50 г; цедра – 1 ст. л.; апельсиновий джем – 3 ст. л. Приготування Залити крупу теплим кефіром, залишити на 30 хвилин. Збити яйця з цукром, олією. Ввести манну кашу, розпушувач, цедру. Всипати борошно, вилити в чашу. Викласти яблучні дольки, готувати на «Випікання» 50 хвилин. Гарячий пиріг змастити джемом, дати охолонути.