» » Яловичина в мультиварці соковита і м'яка - рецепти азу, печені, бефстроганова і гуляшу

Яловичина в мультиварці соковита і м'яка - рецепти азу, печені, бефстроганова і гуляшу

Яловичина в мультиварці соковита і м'яка - рецепти азу, печені, бефстроганова і гуляшу
Яловичина в мультиварці – відмінне блюдо, яке виходить апетитним, ароматним і соковитим. Дане м'ясо готується довше, ніж свинина або птах, а тому, при традиційному приготуванні, це часто доставляє незручності. З появою мультиварки все стало значно простіше – в ній продукт готується без участі кухаря і виходить ніжним і м'яким.

Як приготувати яловичину в мультиварці?


Соковита і м'яка яловичина в мультиварці завжди виходить дуже апетитною. За допомогою даного пристрою м'ясо можна не тільки варити або гасити, але і запікати його цілим шматком. Представлені нижче рекомендації допоможуть приготувати яловичину так, щоб вона була м'якою і апетитною.

  • Яловичина для гасіння в мультиварці повинна бути нарізана невеликими шматочками.

  • Щоб м'ясо було смачніше, його краще заздалегідь натерти сіллю і спеціями і на деякий час залишити.

  • Перш, ніж м'ясо тушкувати, його спочатку потрібно обсмажити в режимі «Смаження», так воно вийде смачніше.


  • Гуляш з яловичини з підливою в мультиварці

    Яловичина в мультиварці соковита і м'яка - рецепти азу, печені, бефстроганова і гуляшу

    Яловичина, тушкована в мультиварці з підливою – це ласощі, яке має смак дитинства. М'ясо з томатом виходить ніжним і дуже соковитим. Подавати до столу можна з будь-яким гарніром - буде смачно і з кашами, і з картопляним пюре. Щоб підлива не була занадто рідкою, м'ясо притрушують борошном або крохмалем.
    Інгредієнти:

  • яловича м'якоть – 500 г;

  • вода – 1 літр;

  • томат-паста – 50 р;

  • цибулини – 2 шт.;

  • борошно – 30 г;

  • лавровий лист – 1 шт.;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • М'ясо ріжуть шматочками, солять, перчать, відправляють в мультиварку і в режимі «Випічка» обсмажують до рум'яності.

  • Додають нашатковану цибулю.

  • Притрушують м'ясо борошном, смажать ще хвилин 5 додають томат, воду, лавровий лист.

  • Закривають прилад і в режимі «Гасіння» готують 1 годину 30 хвилин.

  • Після сигналу яловичина в мультиварці з підливою буде готова.


  • Яловичина з картоплею в мультиварці


    Яловичина в мультиварці соковита і м'яка - рецепти азу, печені, бефстроганова і гуляшу

    Печеня в мультиварці з яловичини з картоплею – страва, перед яким не встоять ні дорослі, ні діти. Якщо часу в обріз, м'ясо можна попередньо і не обсмажувати, а просто помістити його з овочами в чашу і 15 години готувати на «Гасіння». Якщо ж час є, м'ясо краще обсмажити, тоді печеня буде більш пікантним.
    Інгредієнти:

  • яловичина – 700 р;

  • картопля – 1 кг;

  • морква, цибуля – по 1 шт.;

  • олія, сіль, спеції.


  • Приготування

  • Шматочки м'яса відправляють в чашу і в режимі «Випічка» готують 20 хвилин.

  • Додають подрібнену цибулю, моркву і разом з м'ясом хвилин 10 обсмажують.

  • Додають нарізану кубиками картоплю, кладуть спеції, вливають окріп, щоб він покрив компоненти.

  • Яловичина в мультиварці з картоплею буде готова через годину.


  • Яловичина з чорносливом в мультиварці

    Яловичина в мультиварці соковита і м'яка - рецепти азу, печені, бефстроганова і гуляшу

    Яловичина з чорносливом, тушкована в мультиварці прекрасно різноманітить набридливе раціон. Чорнослив додасть м'ясу дивовижний аромат і пікантний смак. Сухофрукти можна різати шматочками, а можна і додавати цілком. Кращим доповненням до такого ароматного ласощам буде картопляне пюре.
    Інгредієнти:

  • яловича вирізка – 1 кг;

  • морква, цибуля – по 2 шт.;

  • паста томатна – 3 ст. ложки;

  • лавровий лист – 2 шт.;

  • чорнослив без кісточок – 200 г;

  • гаряча вода – 150 мл;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • Яловичину миють і нарізають шматочками і в режимі «Смаження» готують чверть години.

  • Кладуть нашатковану цибулю, моркву, томат і перемішують.

  • Вливають гарячу воду і в режимі «Гасіння» готують 1 годину.

  • Додають чорнослив, розмішують і готують 20 хвилин.

  • Кладуть спеції і хвилин через 5 прилад вимикають – яловичина з чорносливом в мультиварці готова!


  • Бефстроганов з яловичини в мультиварці – рецепт

    Яловичина в мультиварці соковита і м'яка - рецепти азу, печені, бефстроганова і гуляшу

    Бефстроганов з яловичини в мультиварці буде ніжніше, якщо м'ясо попередньо трохи відбити, а потім нарізати його смужками. Підливу в даному можна приготувати і з додаванням вершків, теж буде дуже смачно. Для обсмажування овочів підходить і рослинне масло, однак з вершковим буде все ж ніжніше.
    Інгредієнти:

  • яловичина – 500 г;

  • цибулю, моркву середнього розміру – 1 шт.;

  • борошно – 2 ст. ложки;

  • масло вершкове – 40 г;

  • сметана 20% жирності – 30 г;

  • паста томатна – 40 г;

  • лавровий лист – 2 шт.


  • Приготування

  • Яловичину нарізають тонкими смужками.

  • Кладуть в чашу масло, нашатковані овочі та на «Випікання» готують 10 хвилин.

  • М'ясо обвалюють у борошні, поміщають в чашу і готують ще 20 хвилин.

  • Додають томат, сметану, спеції і сіль, розмішують, вливають 100 мл води і готують, виставивши програму «Гасіння» 1 годину 20 хвилин.


  • Буженина з яловичини в мультиварці

    Яловичина в мультиварці соковита і м'яка - рецепти азу, печені, бефстроганова і гуляшу

    Яловичина, запечена в мультиварці, - прекрасна альтернатива купівельними ковбасним виробам. Буженину можна нарізати скибочками і використовувати для бутербродів. Після приготування м'ясо обов'язково потрібно пару годин витримати на холоді, тоді його смак розкриється краще, та й нарізати таку буженину буде легше.
    Інгредієнти:

  • яловича вирізка – 1 кг;

  • спеції для м'яса – 2 ч. ложки;

  • сіль, перець;

  • моркву невеликого розміру – 1 шт.;

  • зубчики часнику – 6 шт.


  • Приготування



  • Моркву і часник шаткують невеликими брусочками.

  • У м'ясі роблять надрізи і вставляють в них підготовлені компоненти.

  • Натирають м'ясо сіллю і спеціями, лавровий лист ламають на шматочки і обсипають м'ясо.

  • Хвилин на 30 його залишають.

  • У чашу наливають масло, укладають м'ясо і в режимі «Випічка» обсмажують з усіх боків.

  • Включають режим «Гасіння».

  • Через 2 години яловичина в мультиварці буде готова.


  • Яловичі реберця в мультиварці

    Яловичина в мультиварці соковита і м'яка - рецепти азу, печені, бефстроганова і гуляшу

    Страви з яловичини в мультиварці не обмежуються використанням лише м'якоті. За допомогою сучасної чудо-печі можна приготувати і яловичі реберця. Щоб вони були більш смачними, їх попередньо маринують. Якщо час дозволяє, можна їх і залишити на ніч, а вранці вже помістити в чашу приладу і готувати за рецептом.
    Інгредієнти:

  • яловичі ребра – 1 кг;

  • цибулини і помідори – 2 шт.;

  • сушений базилік, коріандр – по щіпці;

  • зіра – щіпка;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • Реберця нарізати шматочками, солять, перчать, додають подрібнену цибулю і розмішують.

  • На півгодини м'ясо залишають маринуватися.

  • Вливають в чашу масло, кладуть реберця і в режимі «Випічка» обсмажують до рум'яності.

  • Помідори шаткують тонкими часточками і додають їх до м'яса.

  • У режимі «Гасіння» готують яловичі ребра в мультиварці 40 хвилин.


  • Азу з яловичини в мультиварці

    Яловичина в мультиварці соковита і м'яка - рецепти азу, печені, бефстроганова і гуляшу

    Яловичина з овочами в мультиварці буде ще смачніше, якщо її приготувати з додаванням солоних огірків. Мариновані теж цілком підійдуть. Обов'язковими супутниками цієї страви будуть томат і часник, а спеції і прянощі будуть гарним доповненням. Готову страву перед подачею необхідно посипати подрібненою зеленню.
    Інгредієнти:

  • яловичина – 600 г;

  • картопля – 5 шт.;

  • цибуля – 3 шт.;

  • вода – 2 мультистакана;

  • часник – 4 зубчики;

  • паста томатна – 70 г;

  • солоні огірки – 3 шт.;

  • олія, сіль, спеції, зелень.


  • Приготування

  • Яловичину ріжуть брусочками, а цибулю – півкільцями.

  • У чашу наливають масло і в режимі «Смаження» обсмажують м'ясо з цибулею 20 хвилин.

  • Додають нарізані солоні огірки, томат, часник і готувати 5 хвилин.

  • Вливають воду, переводять прилад в режим «Гасіння».

  • Через годину яловичина з солоними огірками в мультиварці буде готова.


  • Гороховий суп з яловичиною в мультиварці

    Яловичина в мультиварці соковита і м'яка - рецепти азу, печені, бефстроганова і гуляшу

    Суп з яловичини в мультиварці можна готувати з свіжим або сухим горохом. Смак готового блюда буде відрізнятися, але в кожному випадку воно буде по-своєму смачним. Якщо використовується сухий горох, то його краще на ніч замочити, а потім відварити. Для того, щоб горох розварився до стану пюре, час варіння треба ще на годину збільшити.
    Інгредієнти:

  • яловичина – 300 г;

  • горох – 300 г;

  • морква, цибуля – по 1 шт.;

  • вода – 2 літри;

  • сіль, спеції.


  • Приготування

  • У каструлю кладуть нарізане м'ясо, горох, цибулину і заливають це все водою.

  • У режимі «Гасіння» готують 1 годину, додають подрібнену моркву і готують 40 хвилин.


  • Печінка яловича в мультиварці

    Яловичина в мультиварці соковита і м'яка - рецепти азу, печені, бефстроганова і гуляшу

    Печінка відноситься до субпродуктів, які є дуже корисними, але багато їх не люблять. А не люблять, швидше за все, тому, що не вміють їх правильно готувати. Яловича печінка в сметані в мультиварці виходить дуже апетитною, соковитою і м'якою. Обсмажену цибулю додасть їй пікантності, а тому таке блюдо сподобається всім, навіть тим, хто раніше печінка не визнавав.
    Інгредієнти:

  • яловича печінка – 1 кг;

  • цибулини великі – 2 шт.;

  • сметана 20% жирності – 250 г;

  • сіль.


  • Приготування

  • В режимі «Випічка» нашатковану цибулю обсмажують до рум'яності.

  • Печінку нарізають шматочками, відправляють до цибулі, обсмажують, помішуючи, 10 хвилин.

  • У режимі «Гасіння» готують 30 хвилин, додають сметану, перемішують.

  • Хвилин через 30 яловича печінка буде готова.

  • Солять печінка хвилин за 5 до закінчення процесу гасіння.


  • Яловичі котлети на пару в мультиварці

    Яловичина в мультиварці соковита і м'яка - рецепти азу, печені, бефстроганова і гуляшу

    Яловичина на пару в мультиварці , приготована у вигляді котлет, - дієтичне і поживне блюдо. Додавання картоплі і цибулі зробить фарш соковитіше, а тому і котлети будуть м'якші. Щоб вони добре пропарились, не потрібно їх робити занадто великими. Заготовки не прилипнуть до кошику, якщо її змастити маслом.
    Інгредієнти:

  • яловичий фарш – 500 г;

  • картопля – 1 шт.;

  • молоко – 100 мл;

  • батон – 1 скибочка;

  • цибулина – 1 шт.;

  • яйце – 1 шт.;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • Картоплю і цибулю пропускають через м'ясорубку і змішують з фаршем.

  • Батон заливають молоком, потім віджимають і додають у фарш.

  • Туди ж вбивають яйце, солять, перчать і вимішують.

  • Формують котлети, поміщають їх у кошик

  • У чашу вливають воду, встановлюють кошик і в режимі «Варка на пару» готують 35 хвилин.


  • Тушонка з яловичини в мультиварці

    Яловичина в мультиварці соковита і м'яка - рецепти азу, печені, бефстроганова і гуляшу

    З допомогою мультиварки процес приготування тушкованого м'яса значно спрощується. Потрібно лише вибрати якісне м'ясо, нарізати його, помістити в чашу і вибрати режим «Гасіння». У рецепті вказано кількість компонентів на каструлю ємністю 45 літра. Якщо об'єм приладу менше, то й м'яса потрібно брати менше.
    Інгредієнти:

  • яловичина – 4 кг;

  • розмарин сушений – 1 ч. ложка;

  • перець чорний горошком – 20 шт.;

  • лавровий лист – 3 шт.;

  • сіль.


  • Приготування

  • Яловичину нарізають шматочками, укладають їх у чашу.

  • Гасіння яловичини в мультиварці триватиме 6 годин.

  • Через 5 годин м'ясо солять, кладуть спеції і розмішують.

  • Після сигналу розкладають тушонку з банки і закочують.
    Додав: admin | 28-06-2018, 10:09
    Переглядів: 50