Яловичина в мультиварці – відмінне блюдо, яке виходить апетитним, ароматним і соковитим. Дане м'ясо готується довше, ніж свинина або птах, а тому, при традиційному приготуванні, це часто доставляє незручності. З появою мультиварки все стало значно простіше – в ній продукт готується без участі кухаря і виходить ніжним і м'яким.
Як приготувати яловичину в мультиварці?
Соковита і м'яка яловичина в мультиварці завжди виходить дуже апетитною. За допомогою даного пристрою м'ясо можна не тільки варити або гасити, але і запікати його цілим шматком. Представлені нижче рекомендації допоможуть приготувати яловичину так, щоб вона була м'якою і апетитною.
Яловичина для гасіння в мультиварці повинна бути нарізана невеликими шматочками. Щоб м'ясо було смачніше, його краще заздалегідь натерти сіллю і спеціями і на деякий час залишити. Перш, ніж м'ясо тушкувати, його спочатку потрібно обсмажити в режимі «Смаження», так воно вийде смачніше. Гуляш з яловичини з підливою в мультиварці
Яловичина, тушкована в мультиварці з підливою – це ласощі, яке має смак дитинства. М'ясо з томатом виходить ніжним і дуже соковитим. Подавати до столу можна з будь-яким гарніром - буде смачно і з кашами, і з картопляним пюре. Щоб підлива не була занадто рідкою, м'ясо притрушують борошном або крохмалем.
Інгредієнти: яловича м'якоть – 500 г; вода – 1 літр; томат-паста – 50 р; цибулини – 2 шт.; борошно – 30 г; лавровий лист – 1 шт.; сіль, перець. Приготування М'ясо ріжуть шматочками, солять, перчать, відправляють в мультиварку і в режимі «Випічка» обсмажують до рум'яності. Додають нашатковану цибулю. Притрушують м'ясо борошном, смажать ще хвилин 5 додають томат, воду, лавровий лист. Закривають прилад і в режимі «Гасіння» готують 1 годину 30 хвилин. Після сигналу яловичина в мультиварці з підливою буде готова. Яловичина з картоплею в мультиварці
Печеня в мультиварці з яловичини з картоплею – страва, перед яким не встоять ні дорослі, ні діти. Якщо часу в обріз, м'ясо можна попередньо і не обсмажувати, а просто помістити його з овочами в чашу і 15 години готувати на «Гасіння». Якщо ж час є, м'ясо краще обсмажити, тоді печеня буде більш пікантним.
Інгредієнти: яловичина – 700 р; картопля – 1 кг; морква, цибуля – по 1 шт.; олія, сіль, спеції. Приготування Шматочки м'яса відправляють в чашу і в режимі «Випічка» готують 20 хвилин. Додають подрібнену цибулю, моркву і разом з м'ясом хвилин 10 обсмажують. Додають нарізану кубиками картоплю, кладуть спеції, вливають окріп, щоб він покрив компоненти. Яловичина в мультиварці з картоплею буде готова через годину. Яловичина з чорносливом в мультиварці
Яловичина з чорносливом, тушкована в мультиварці прекрасно різноманітить набридливе раціон. Чорнослив додасть м'ясу дивовижний аромат і пікантний смак. Сухофрукти можна різати шматочками, а можна і додавати цілком. Кращим доповненням до такого ароматного ласощам буде картопляне пюре.
Інгредієнти: яловича вирізка – 1 кг; морква, цибуля – по 2 шт.; паста томатна – 3 ст. ложки; лавровий лист – 2 шт.; чорнослив без кісточок – 200 г; гаряча вода – 150 мл; сіль, перець. Приготування Яловичину миють і нарізають шматочками і в режимі «Смаження» готують чверть години. Кладуть нашатковану цибулю, моркву, томат і перемішують. Вливають гарячу воду і в режимі «Гасіння» готують 1 годину. Додають чорнослив, розмішують і готують 20 хвилин. Кладуть спеції і хвилин через 5 прилад вимикають – яловичина з чорносливом в мультиварці готова! Бефстроганов з яловичини в мультиварці – рецепт
Бефстроганов з яловичини в мультиварці буде ніжніше, якщо м'ясо попередньо трохи відбити, а потім нарізати його смужками. Підливу в даному можна приготувати і з додаванням вершків, теж буде дуже смачно. Для обсмажування овочів підходить і рослинне масло, однак з вершковим буде все ж ніжніше.
Інгредієнти: яловичина – 500 г; цибулю, моркву середнього розміру – 1 шт.; борошно – 2 ст. ложки; масло вершкове – 40 г; сметана 20% жирності – 30 г; паста томатна – 40 г; лавровий лист – 2 шт. Приготування Яловичину нарізають тонкими смужками. Кладуть в чашу масло, нашатковані овочі та на «Випікання» готують 10 хвилин. М'ясо обвалюють у борошні, поміщають в чашу і готують ще 20 хвилин. Додають томат, сметану, спеції і сіль, розмішують, вливають 100 мл води і готують, виставивши програму «Гасіння» 1 годину 20 хвилин. Буженина з яловичини в мультиварці
Яловичина, запечена в мультиварці, - прекрасна альтернатива купівельними ковбасним виробам. Буженину можна нарізати скибочками і використовувати для бутербродів. Після приготування м'ясо обов'язково потрібно пару годин витримати на холоді, тоді його смак розкриється краще, та й нарізати таку буженину буде легше.
Інгредієнти: яловича вирізка – 1 кг; спеції для м'яса – 2 ч. ложки; сіль, перець; моркву невеликого розміру – 1 шт.; зубчики часнику – 6 шт. Приготування Моркву і часник шаткують невеликими брусочками. У м'ясі роблять надрізи і вставляють в них підготовлені компоненти. Натирають м'ясо сіллю і спеціями, лавровий лист ламають на шматочки і обсипають м'ясо. Хвилин на 30 його залишають. У чашу наливають масло, укладають м'ясо і в режимі «Випічка» обсмажують з усіх боків. Включають режим «Гасіння». Через 2 години яловичина в мультиварці буде готова. Яловичі реберця в мультиварці
Страви з яловичини в мультиварці не обмежуються використанням лише м'якоті. За допомогою сучасної чудо-печі можна приготувати і яловичі реберця. Щоб вони були більш смачними, їх попередньо маринують. Якщо час дозволяє, можна їх і залишити на ніч, а вранці вже помістити в чашу приладу і готувати за рецептом.
Інгредієнти: яловичі ребра – 1 кг; цибулини і помідори – 2 шт.; сушений базилік, коріандр – по щіпці; зіра – щіпка; сіль, перець. Приготування Реберця нарізати шматочками, солять, перчать, додають подрібнену цибулю і розмішують. На півгодини м'ясо залишають маринуватися. Вливають в чашу масло, кладуть реберця і в режимі «Випічка» обсмажують до рум'яності. Помідори шаткують тонкими часточками і додають їх до м'яса. У режимі «Гасіння» готують яловичі ребра в мультиварці 40 хвилин. Азу з яловичини в мультиварці
Яловичина з овочами в мультиварці буде ще смачніше, якщо її приготувати з додаванням солоних огірків. Мариновані теж цілком підійдуть. Обов'язковими супутниками цієї страви будуть томат і часник, а спеції і прянощі будуть гарним доповненням. Готову страву перед подачею необхідно посипати подрібненою зеленню.
Інгредієнти: яловичина – 600 г; картопля – 5 шт.; цибуля – 3 шт.; вода – 2 мультистакана; часник – 4 зубчики; паста томатна – 70 г; солоні огірки – 3 шт.; олія, сіль, спеції, зелень. Приготування Яловичину ріжуть брусочками, а цибулю – півкільцями. У чашу наливають масло і в режимі «Смаження» обсмажують м'ясо з цибулею 20 хвилин. Додають нарізані солоні огірки, томат, часник і готувати 5 хвилин. Вливають воду, переводять прилад в режим «Гасіння». Через годину яловичина з солоними огірками в мультиварці буде готова. Гороховий суп з яловичиною в мультиварці
Суп з яловичини в мультиварці можна готувати з свіжим або сухим горохом. Смак готового блюда буде відрізнятися, але в кожному випадку воно буде по-своєму смачним. Якщо використовується сухий горох, то його краще на ніч замочити, а потім відварити. Для того, щоб горох розварився до стану пюре, час варіння треба ще на годину збільшити.
Інгредієнти: яловичина – 300 г; горох – 300 г; морква, цибуля – по 1 шт.; вода – 2 літри; сіль, спеції. Приготування У каструлю кладуть нарізане м'ясо, горох, цибулину і заливають це все водою. У режимі «Гасіння» готують 1 годину, додають подрібнену моркву і готують 40 хвилин. Печінка яловича в мультиварці
Печінка відноситься до субпродуктів, які є дуже корисними, але багато їх не люблять. А не люблять, швидше за все, тому, що не вміють їх правильно готувати. Яловича печінка в сметані в мультиварці виходить дуже апетитною, соковитою і м'якою. Обсмажену цибулю додасть їй пікантності, а тому таке блюдо сподобається всім, навіть тим, хто раніше печінка не визнавав.
Інгредієнти: яловича печінка – 1 кг; цибулини великі – 2 шт.; сметана 20% жирності – 250 г; сіль. Приготування В режимі «Випічка» нашатковану цибулю обсмажують до рум'яності. Печінку нарізають шматочками, відправляють до цибулі, обсмажують, помішуючи, 10 хвилин. У режимі «Гасіння» готують 30 хвилин, додають сметану, перемішують. Хвилин через 30 яловича печінка буде готова. Солять печінка хвилин за 5 до закінчення процесу гасіння. Яловичі котлети на пару в мультиварці
Яловичина на пару в мультиварці , приготована у вигляді котлет, - дієтичне і поживне блюдо. Додавання картоплі і цибулі зробить фарш соковитіше, а тому і котлети будуть м'якші. Щоб вони добре пропарились, не потрібно їх робити занадто великими. Заготовки не прилипнуть до кошику, якщо її змастити маслом.
Інгредієнти: яловичий фарш – 500 г; картопля – 1 шт.; молоко – 100 мл; батон – 1 скибочка; цибулина – 1 шт.; яйце – 1 шт.; сіль, перець. Приготування Картоплю і цибулю пропускають через м'ясорубку і змішують з фаршем. Батон заливають молоком, потім віджимають і додають у фарш. Туди ж вбивають яйце, солять, перчать і вимішують. Формують котлети, поміщають їх у кошик У чашу вливають воду, встановлюють кошик і в режимі «Варка на пару» готують 35 хвилин. Тушонка з яловичини в мультиварці
З допомогою мультиварки процес приготування тушкованого м'яса значно спрощується. Потрібно лише вибрати якісне м'ясо, нарізати його, помістити в чашу і вибрати режим «Гасіння». У рецепті вказано кількість компонентів на каструлю ємністю 45 літра. Якщо об'єм приладу менше, то й м'яса потрібно брати менше.
Інгредієнти: яловичина – 4 кг; розмарин сушений – 1 ч. ложка; перець чорний горошком – 20 шт.; лавровий лист – 3 шт.; сіль. Приготування Яловичину нарізають шматочками, укладають їх у чашу. Гасіння яловичини в мультиварці триватиме 6 годин. Через 5 годин м'ясо солять, кладуть спеції і розмішують. Після сигналу розкладають тушонку з банки і закочують.