» » Пісні морквяні котлети в духовці, мультиварці і на пару - рецепти з манкою, буряком, капустою

Пісні морквяні котлети в духовці, мультиварці і на пару - рецепти з манкою, буряком, капустою

Пісні морквяні котлети в духовці, мультиварці і на пару - рецепти з манкою, буряком, капустою
Пісні морквяні котлети хоч і не надто поширений, але дуже апетитне ласощі. У них можна використовувати виключно моркву з доповненням у вигляді манки і спецій, а можна і компонувати даний овоч з іншими, наприклад, з капустою, буряком та картоплею.

Як приготувати морквяні котлети?


Пісні котлети з моркви – це яскраве, ніжне й ароматне страва. Багато, хто їх пробував, вносять їх у свій звичайний раціон, а не тільки пісне меню. Представлені нижче рекомендації допоможуть приготувати страву швидко і без клопоту.

  • Морква для котлет можна подрібнювати на дрібній або середній тертці або скористатися кухонним комбайном.

  • Морква для котлет можна використовувати в сирому вигляді або брати варений овоч.

  • Зважаючи на те, що при готуванні яйце не використовується, додається манка. Після набухання вона скріплює фарш і вироби не розвалюються.

  • Пісні морквяні котлети можна готувати як солоними, так і солодкими з додаванням горіхів, сухофруктів і цукру.

  • Пісні морквяні котлети подають до столу в гарячому або холодному вигляді.


  • Морквяні котлети з манкою – рецепт

    Пісні морквяні котлети в духовці, мультиварці і на пару - рецепти з манкою, буряком, капустою

    Морквяні котлети з манкою – відмінне рішення для пісного столу. Щоб вироби при обсмажуванні не розварювалися, їх треба гарненько запанірувати в сухарях. Крім того, заготівлі краще починати формувати тільки після того, як маса охолоне, і краще робити їх невеликого розміру.
    Інгредієнти:

  • морква – 500 г;

  • цибуля – 2 шт.;

  • вода – 3 ст. ложки;

  • манка – 60 г;

  • рафінована олія – 50 мл;

  • сухарі панірувальні – 6 ст. ложок;

  • часник – 2 зубчики;

  • паприка – 1 ч. ложка;

  • чорний мелений перець – щіпка;

  • сіль.


  • Приготування

  • Цибулю подрібнюють, пасерують, солять і перчать.

  • Моркву подрібнюють на дрібній тертці, змішують з цибулею, додають манку і воду.

  • Отриману масу тушкують, помішуючи, 7 хвилин.

  • Додають подрібнений часник, формують котлети, обкачують їх у сухарях і з двох сторін обсмажують в олії.


  • Котлети з вареної моркви


    Пісні морквяні котлети в духовці, мультиварці і на пару - рецепти з манкою, буряком, капустою

    Котлети з морквою і цибулею можна подавати до столу як самостійне блюдо або як доповнення до гарнірів з каш або картоплі. Якщо хочеться, щоб маса для котлет була більш однорідною, попередньо обсмажену цибулю можна спочатку подрібнити блендером, а потім вже отриману кашку додати у фарш.
    Інгредієнти:

  • варена морква – 1 кг;

  • цукор – 1 ч. ложка;

  • манка, борошно – по 25 ст. ложки;

  • сіль – 1/2 ч. ложки;

  • цибулина – 1 шт.;

  • панірувальні сухарі.


  • Приготування

  • Варену моркву труть на тертці, змішують з сіллю, цукром, борошном, манкою і пасерованою цибулею.

  • Дають масі постояти хвилин 20.

  • Формують морквяні котлети без яєць, обвалюють їх у панірувальних сухарях і обсмажують в олії.


  • Котлети із буряків та моркви

    Пісні морквяні котлети в духовці, мультиварці і на пару - рецепти з манкою, буряком, капустою

    Буряково-морквяні котлети – страва, просте в приготуванні, дуже смачне і корисне. Овочі можна просто відварити, а можна і запекти. При другому варіанті в продуктах збережеться більше вітамінів. До готовності котлети можна довести різними способами: запекти в духовці, обсмажити або приготувати на пару.
    Інгредієнти:

  • буряк – 200 г;

  • морква – 200 г;

  • манка – 100 г;

  • часник – 2 зубчики;

  • зелень півпучка;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • Буряк загортають у фольгу і при 200 градусах запікають 15 години.

  • Точно так само роблять і з морквою.

  • Дрібно кришать зелень, а часник пропускають через прес.

  • З'єднують компоненти, додають манку, сіль, перець і перемішують.

  • Мокрими руками формують пісні буряково-морквяні котлети, викладають на лист і при 200 градусах запікають 10 хвилин.


  • Котлети з капусти і моркви

    Пісні морквяні котлети в духовці, мультиварці і на пару - рецепти з манкою, буряком, капустою

    Пісні капустяно-морквяні котлети – легке і дуже апетитне блюдо. Готувати котлети можна з різних видів капусти: підійде і білокачанна, пекінська. Якщо використовувати ніжні листя пекінської капусти, проварювати їх не потрібно, можна просто нашаткувати, обдати окропом і відправити у фарш.
    Інгредієнти:

  • капуста – 100 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • морква – 2 шт.;

  • борошно – 2 ст. ложки;

  • сухарі панірувальні – 5 ст. ложок;

  • сіль, перець;

  • рослинна олія;

  • зелень.


  • Приготування

  • Капусту дрібно шаткують, заливають окропом і хвилини 3-4 проварюють.

  • На дрібній тертці моркву труть.

  • Подрібнену цибулю та моркву пасерують до рум'яності.

  • Додають віджату капусту й дрібно нарізану зелень петрушки, солять, перчать, всипають борошно.

  • Ретельно масу вимішують, формують пісні капустяно-морквяні котлети, панірують у сухарях і обсмажують до рум'яності.


  • Котлети з нуту і моркви

    Пісні морквяні котлети в духовці, мультиварці і на пару - рецепти з манкою, буряком, капустою

    Рецепт смачних морквяних котлет, представлений далі, назвати звичайним не вийде. В даному випадку поряд зі стандартними компонентами при приготуванні овочевих котлет використовується нутове борошно. Вона надає яству особливу пікантність і ситність, адже цей продукт багатий рослинним білком.
    Інгредієнти:

  • нутове борошно – 100 г;

  • морква – 250 г;

  • зелень петрушки – півпучка;

  • чорний мелений перець, куркума – по 1/2 ч. ложки;

  • сіль;

  • вода – 50 мл;

  • масло.


  • Приготування



  • Моркву подрібнюють на дрібній тертці, петрушку дрібно рубають, додають нутовую борошно, сіль, спеції.

  • Вливають воду і вимішують.

  • За допомогою двох столових ложок формують заготовки, опускають їх у киплячу олію і обсмажують смачні морквяні котлети до рум'яності.


  • Морквяні котлети з вівсяними пластівцями

    Пісні морквяні котлети в духовці, мультиварці і на пару - рецепти з манкою, буряком, капустою

    Пісні морквяні котлети з вівсянкою виходять дуже ніжними та смачними. Вівсяні пластівці в даному випадку краще використовувати дрібні. Якщо не класти у фарш сіль та перець, а всипати цукровий пісок або додати родзинки з курагою, то дані котлети можна подати до столу як десертного ласощі.
    Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці – 1 стакан;

  • морква – 400 г;

  • сіль, перець;

  • олія;

  • панірувальні сухарі.


  • Приготування

  • Пластівці заливають окропом у пропорції 1:2 перемішують і дають настоятися.

  • Моркву труть на дрібній тертці.

  • З'єднують компоненти, солять, перчать і формують заготовки, обвалюючи їх у сухарях.

  • Обсмажують пісні морквяні котлети з двох сторін у маслі.


  • Морквяно-яблучні котлети

    Пісні морквяні котлети в духовці, мультиварці і на пару - рецепти з манкою, буряком, капустою

    Солодкі морквяні котлети – відмінний десерт, який на пісному столі оцінять по достоїнству. Це блюдо більше нагадує сирники або оладки. Щоб готові вироби вийшли ще смачніше, у фарш можна додати подрібнені горіхи і сухофрукти на свій смак. Вироби доводять до готовності шляхом запікання в духовці або смаження на сковороді.
    Інгредієнти:

  • морква – 500 г;

  • яблука – 200 г;

  • борошно – 50 р;

  • кориця – щіпка;

  • масло.


  • Приготування

  • Моркву труть на середній тертці і смажать на сковороді до м'якості.

  • Додають терті яблука і все разом тушкують майже до повного випаровування вологи.

  • Коли маса охолоне, додають до неї борошно, корицю, цукор і сіль.

  • Перемішують і формують котлети і обсмажують їх до рум'яності.


  • Морквяно-картопляні котлети – рецепт

    Пісні морквяні котлети в духовці, мультиварці і на пару - рецепти з манкою, буряком, капустою

    Котлети з картоплі та моркви – ситна пісна їжа, яка готується дуже швидко і просто. Щоб заготовки при обсмажуванні не розвалилися, з овочів потрібно злити всю воду і відразу, поки вони ще гарячі, потовкти їх на пюре. Котлети вийдуть пікантніше, якщо у фарш додати куркуму, перець і подрібнений часник.
    Інгредієнти:

  • морква, картопля – 05 кг;

  • сіль;

  • олія;

  • сухарі панірувальні.


  • Приготування

  • Картоплю і моркву відварюють, воду зливають, а овочі на малому вогні підсушують ще близько хвилини.

  • Овочі розминають їх, додають 20 мл олії, солять, перчать.

  • Формують котлети, панірують їх у сухарях і обсмажують з двох сторін.


  • Морквяно-гарбузове котлети

    Пісні морквяні котлети в духовці, мультиварці і на пару - рецепти з манкою, буряком, капустою

    Котлети з гарбуза та моркви – справжнє джерело корисних речовин. Щоб блюдо вийшло ще цікавіше, фарш кладуть подрібнене насіння льону. Морква і гарбуз можна спочатку відварити, потім пюрировать, а потім вже змішати отриману масу з іншими продуктами, в такому випадку котлети вийдуть більш ніжними.
    Інгредієнти:

  • морква – 3 шт.;

  • гарбуз – 400 г;

  • манка – 1/2 склянки;

  • крохмаль – 3 ст. ложки;

  • мелене насіння льону – 2 ст. ложки;

  • борошно – 2 ст. ложки;

  • вода – 100 мл;

  • спеції, сіль;

  • масло.


  • Приготування

  • Морква і гарбуз натирають на дрібній тертці.

  • Поміщають продукти в сковороду, вливають воду і тушкують 15 хвилин на малому вогні.

  • В отриману масу додають сухі компоненти, вимішують і формують пісні морквяні котлети з гарбузом.

  • У розігрітому маслі обсмажують їх з двох сторін.


  • Морквяні котлети в духовці – рецепт

    Пісні морквяні котлети в духовці, мультиварці і на пару - рецепти з манкою, буряком, капустою

    Морквяні котлети в духовці – це просто, швидко, корисно і смачно. Цибулю можна використовувати сирої, а якщо такий варіант комусь не до душі, то його можна пасерувати, а потім вже змішувати з морквою. Щоб вироби вийшли ще апетитніше, заготовки можна панірувати в суміші сухарів і спецій за смаком.
    Інгредієнти:

  • морква – 500 г;

  • невелика біла цибулина – 1 шт.;

  • часник – 2 зубчики;

  • манка – 3 ст. ложки;

  • сіль, перець;

  • олія;

  • панірувальні сухарі.


  • Приготування

  • Моркву труть на середній тертці, додають дрібно нарізану цибулю, подрібнений часник, вливають 2 столові ложки олії, солять, перчать, всипають манку і ретельно вимішують.

  • Залишають масу хвилин на 20 а потім формують заготовки і обкачують їх у сухарях.

  • Деко застеляють фольгою, змащують її маслом і викладають пісні морквяні котлети.

  • При 200 градусах хвилин через 15 блюдо буде готово!


  • Морквяні котлети на пару

    Пісні морквяні котлети в духовці, мультиварці і на пару - рецепти з манкою, буряком, капустою

    Морквяні котлети на пару в мультиварці – це не тільки дуже смачно, але ще й корисно. Щоб вироби не прилипли до пароварочной кошику, її попередньо потрібно змастити рослинним маслом. За таким же принципом морквяні котлети можна зробити і солодкими, тоді цибулю і сіль не кладуть, а додають у фарш сухофрукти і цукор.
    Інгредієнти:

  • морква – 1 кг;

  • цибуля – 1 шт.;

  • манка – 5 ст. ложок;

  • сіль – 1/2 ч. ложки;

  • цукор – 1 ч. ложка.


  • Приготування

  • Подрібнюють і пасерують цибулю до легкої рум'яності, потім додають терту моркву і обсмажують всі разом хвилин 10.

  • Вливають 400 мл води і тушкують компоненти 10 хвилин, додають манку і під кришкою готують, доки крупа не набухне.

  • Додають сіль, спеції, розмішують і залишають остигати.

  • Коли маса охолоне, формують котлети, викладають їх у кошик, в чашу наливають воду і в режимі «Варка на пару» готують 15 хвилин.
    Додав: admin | 30-03-2018, 19:23
    Переглядів: 26