Пісні морквяні котлети в духовці, мультиварці і на пару - рецепти з манкою, буряком, капустою
Пісні морквяні котлети хоч і не надто поширений, але дуже апетитне ласощі. У них можна використовувати виключно моркву з доповненням у вигляді манки і спецій, а можна і компонувати даний овоч з іншими, наприклад, з капустою, буряком та картоплею.
Пісні котлети з моркви – це яскраве, ніжне й ароматне страва. Багато, хто їх пробував, вносять їх у свій звичайний раціон, а не тільки пісне меню. Представлені нижче рекомендації допоможуть приготувати страву швидко і без клопоту.
Морква для котлет можна подрібнювати на дрібній або середній тертці або скористатися кухонним комбайном.
Морква для котлет можна використовувати в сирому вигляді або брати варений овоч.
Зважаючи на те, що при готуванні яйце не використовується, додається манка. Після набухання вона скріплює фарш і вироби не розвалюються.
Пісні морквяні котлети можна готувати як солоними, так і солодкими з додаванням горіхів, сухофруктів і цукру.
Пісні морквяні котлети подають до столу в гарячому або холодному вигляді.
Морквяні котлети з манкою – відмінне рішення для пісного столу. Щоб вироби при обсмажуванні не розварювалися, їх треба гарненько запанірувати в сухарях. Крім того, заготівлі краще починати формувати тільки після того, як маса охолоне, і краще робити їх невеликого розміру.
Інгредієнти:
морква – 500 г;
цибуля – 2 шт.;
вода – 3 ст. ложки;
манка – 60 г;
рафінована олія – 50 мл;
сухарі панірувальні – 6 ст. ложок;
часник – 2 зубчики;
паприка – 1 ч. ложка;
чорний мелений перець – щіпка;
сіль.
Приготування
Цибулю подрібнюють, пасерують, солять і перчать.
Моркву подрібнюють на дрібній тертці, змішують з цибулею, додають манку і воду.
Отриману масу тушкують, помішуючи, 7 хвилин.
Додають подрібнений часник, формують котлети, обкачують їх у сухарях і з двох сторін обсмажують в олії.
Котлети з морквою і цибулею можна подавати до столу як самостійне блюдо або як доповнення до гарнірів з каш або картоплі. Якщо хочеться, щоб маса для котлет була більш однорідною, попередньо обсмажену цибулю можна спочатку подрібнити блендером, а потім вже отриману кашку додати у фарш.
Інгредієнти:
варена морква – 1 кг;
цукор – 1 ч. ложка;
манка, борошно – по 25 ст. ложки;
сіль – 1/2 ч. ложки;
цибулина – 1 шт.;
панірувальні сухарі.
Приготування
Варену моркву труть на тертці, змішують з сіллю, цукром, борошном, манкою і пасерованою цибулею.
Дають масі постояти хвилин 20.
Формують морквяні котлети без яєць, обвалюють їх у панірувальних сухарях і обсмажують в олії.
Буряково-морквяні котлети – страва, просте в приготуванні, дуже смачне і корисне. Овочі можна просто відварити, а можна і запекти. При другому варіанті в продуктах збережеться більше вітамінів. До готовності котлети можна довести різними способами: запекти в духовці, обсмажити або приготувати на пару.
Інгредієнти:
буряк – 200 г;
морква – 200 г;
манка – 100 г;
часник – 2 зубчики;
зелень півпучка;
сіль, перець.
Приготування
Буряк загортають у фольгу і при 200 градусах запікають 15 години.
Точно так само роблять і з морквою.
Дрібно кришать зелень, а часник пропускають через прес.
З'єднують компоненти, додають манку, сіль, перець і перемішують.
Мокрими руками формують пісні буряково-морквяні котлети, викладають на лист і при 200 градусах запікають 10 хвилин.
Пісні капустяно-морквяні котлети – легке і дуже апетитне блюдо. Готувати котлети можна з різних видів капусти: підійде і білокачанна, пекінська. Якщо використовувати ніжні листя пекінської капусти, проварювати їх не потрібно, можна просто нашаткувати, обдати окропом і відправити у фарш.
Інгредієнти:
капуста – 100 г;
цибуля – 1 шт.;
морква – 2 шт.;
борошно – 2 ст. ложки;
сухарі панірувальні – 5 ст. ложок;
сіль, перець;
рослинна олія;
зелень.
Приготування
Капусту дрібно шаткують, заливають окропом і хвилини 3-4 проварюють.
На дрібній тертці моркву труть.
Подрібнену цибулю та моркву пасерують до рум'яності.
Додають віджату капусту й дрібно нарізану зелень петрушки, солять, перчать, всипають борошно.
Ретельно масу вимішують, формують пісні капустяно-морквяні котлети, панірують у сухарях і обсмажують до рум'яності.
Рецепт смачних морквяних котлет, представлений далі, назвати звичайним не вийде. В даному випадку поряд зі стандартними компонентами при приготуванні овочевих котлет використовується нутове борошно. Вона надає яству особливу пікантність і ситність, адже цей продукт багатий рослинним білком.
Інгредієнти:
нутове борошно – 100 г;
морква – 250 г;
зелень петрушки – півпучка;
чорний мелений перець, куркума – по 1/2 ч. ложки;
сіль;
вода – 50 мл;
масло.
Приготування
Моркву подрібнюють на дрібній тертці, петрушку дрібно рубають, додають нутовую борошно, сіль, спеції.
Вливають воду і вимішують.
За допомогою двох столових ложок формують заготовки, опускають їх у киплячу олію і обсмажують смачні морквяні котлети до рум'яності.
Пісні морквяні котлети з вівсянкою виходять дуже ніжними та смачними. Вівсяні пластівці в даному випадку краще використовувати дрібні. Якщо не класти у фарш сіль та перець, а всипати цукровий пісок або додати родзинки з курагою, то дані котлети можна подати до столу як десертного ласощі.
Інгредієнти:
вівсяні пластівці – 1 стакан;
морква – 400 г;
сіль, перець;
олія;
панірувальні сухарі.
Приготування
Пластівці заливають окропом у пропорції 1:2 перемішують і дають настоятися.
Моркву труть на дрібній тертці.
З'єднують компоненти, солять, перчать і формують заготовки, обвалюючи їх у сухарях.
Обсмажують пісні морквяні котлети з двох сторін у маслі.
Солодкі морквяні котлети – відмінний десерт, який на пісному столі оцінять по достоїнству. Це блюдо більше нагадує сирники або оладки. Щоб готові вироби вийшли ще смачніше, у фарш можна додати подрібнені горіхи і сухофрукти на свій смак. Вироби доводять до готовності шляхом запікання в духовці або смаження на сковороді.
Інгредієнти:
морква – 500 г;
яблука – 200 г;
борошно – 50 р;
кориця – щіпка;
масло.
Приготування
Моркву труть на середній тертці і смажать на сковороді до м'якості.
Додають терті яблука і все разом тушкують майже до повного випаровування вологи.
Коли маса охолоне, додають до неї борошно, корицю, цукор і сіль.
Перемішують і формують котлети і обсмажують їх до рум'яності.
Котлети з картоплі та моркви – ситна пісна їжа, яка готується дуже швидко і просто. Щоб заготовки при обсмажуванні не розвалилися, з овочів потрібно злити всю воду і відразу, поки вони ще гарячі, потовкти їх на пюре. Котлети вийдуть пікантніше, якщо у фарш додати куркуму, перець і подрібнений часник.
Інгредієнти:
морква, картопля – 05 кг;
сіль;
олія;
сухарі панірувальні.
Приготування
Картоплю і моркву відварюють, воду зливають, а овочі на малому вогні підсушують ще близько хвилини.
Овочі розминають їх, додають 20 мл олії, солять, перчать.
Формують котлети, панірують їх у сухарях і обсмажують з двох сторін.
Котлети з гарбуза та моркви – справжнє джерело корисних речовин. Щоб блюдо вийшло ще цікавіше, фарш кладуть подрібнене насіння льону. Морква і гарбуз можна спочатку відварити, потім пюрировать, а потім вже змішати отриману масу з іншими продуктами, в такому випадку котлети вийдуть більш ніжними.
Інгредієнти:
морква – 3 шт.;
гарбуз – 400 г;
манка – 1/2 склянки;
крохмаль – 3 ст. ложки;
мелене насіння льону – 2 ст. ложки;
борошно – 2 ст. ложки;
вода – 100 мл;
спеції, сіль;
масло.
Приготування
Морква і гарбуз натирають на дрібній тертці.
Поміщають продукти в сковороду, вливають воду і тушкують 15 хвилин на малому вогні.
В отриману масу додають сухі компоненти, вимішують і формують пісні морквяні котлети з гарбузом.
У розігрітому маслі обсмажують їх з двох сторін.
Морквяні котлети в духовці – це просто, швидко, корисно і смачно. Цибулю можна використовувати сирої, а якщо такий варіант комусь не до душі, то його можна пасерувати, а потім вже змішувати з морквою. Щоб вироби вийшли ще апетитніше, заготовки можна панірувати в суміші сухарів і спецій за смаком.
Інгредієнти:
морква – 500 г;
невелика біла цибулина – 1 шт.;
часник – 2 зубчики;
манка – 3 ст. ложки;
сіль, перець;
олія;
панірувальні сухарі.
Приготування
Моркву труть на середній тертці, додають дрібно нарізану цибулю, подрібнений часник, вливають 2 столові ложки олії, солять, перчать, всипають манку і ретельно вимішують.
Залишають масу хвилин на 20 а потім формують заготовки і обкачують їх у сухарях.
Деко застеляють фольгою, змащують її маслом і викладають пісні морквяні котлети.
При 200 градусах хвилин через 15 блюдо буде готово!
Морквяні котлети на пару в мультиварці – це не тільки дуже смачно, але ще й корисно. Щоб вироби не прилипли до пароварочной кошику, її попередньо потрібно змастити рослинним маслом. За таким же принципом морквяні котлети можна зробити і солодкими, тоді цибулю і сіль не кладуть, а додають у фарш сухофрукти і цукор.
Інгредієнти:
морква – 1 кг;
цибуля – 1 шт.;
манка – 5 ст. ложок;
сіль – 1/2 ч. ложки;
цукор – 1 ч. ложка.
Приготування
Подрібнюють і пасерують цибулю до легкої рум'яності, потім додають терту моркву і обсмажують всі разом хвилин 10.
Вливають 400 мл води і тушкують компоненти 10 хвилин, додають манку і під кришкою готують, доки крупа не набухне.
Додають сіль, спеції, розмішують і залишають остигати.
Коли маса охолоне, формують котлети, викладають їх у кошик, в чашу наливають воду і в режимі «Варка на пару» готують 15 хвилин.
Як приготувати морквяні котлети?
Пісні котлети з моркви – це яскраве, ніжне й ароматне страва. Багато, хто їх пробував, вносять їх у свій звичайний раціон, а не тільки пісне меню. Представлені нижче рекомендації допоможуть приготувати страву швидко і без клопоту.
Морквяні котлети з манкою – рецепт
Морквяні котлети з манкою – відмінне рішення для пісного столу. Щоб вироби при обсмажуванні не розварювалися, їх треба гарненько запанірувати в сухарях. Крім того, заготівлі краще починати формувати тільки після того, як маса охолоне, і краще робити їх невеликого розміру.
Інгредієнти:
Приготування
Котлети з вареної моркви
Котлети з морквою і цибулею можна подавати до столу як самостійне блюдо або як доповнення до гарнірів з каш або картоплі. Якщо хочеться, щоб маса для котлет була більш однорідною, попередньо обсмажену цибулю можна спочатку подрібнити блендером, а потім вже отриману кашку додати у фарш.
Інгредієнти:
Приготування
Котлети із буряків та моркви
Буряково-морквяні котлети – страва, просте в приготуванні, дуже смачне і корисне. Овочі можна просто відварити, а можна і запекти. При другому варіанті в продуктах збережеться більше вітамінів. До готовності котлети можна довести різними способами: запекти в духовці, обсмажити або приготувати на пару.
Інгредієнти:
Приготування
Котлети з капусти і моркви
Пісні капустяно-морквяні котлети – легке і дуже апетитне блюдо. Готувати котлети можна з різних видів капусти: підійде і білокачанна, пекінська. Якщо використовувати ніжні листя пекінської капусти, проварювати їх не потрібно, можна просто нашаткувати, обдати окропом і відправити у фарш.
Інгредієнти:
Приготування
Котлети з нуту і моркви
Рецепт смачних морквяних котлет, представлений далі, назвати звичайним не вийде. В даному випадку поряд зі стандартними компонентами при приготуванні овочевих котлет використовується нутове борошно. Вона надає яству особливу пікантність і ситність, адже цей продукт багатий рослинним білком.
Інгредієнти:
Приготування
Морквяні котлети з вівсяними пластівцями
Пісні морквяні котлети з вівсянкою виходять дуже ніжними та смачними. Вівсяні пластівці в даному випадку краще використовувати дрібні. Якщо не класти у фарш сіль та перець, а всипати цукровий пісок або додати родзинки з курагою, то дані котлети можна подати до столу як десертного ласощі.
Інгредієнти:
Приготування
Морквяно-яблучні котлети
Солодкі морквяні котлети – відмінний десерт, який на пісному столі оцінять по достоїнству. Це блюдо більше нагадує сирники або оладки. Щоб готові вироби вийшли ще смачніше, у фарш можна додати подрібнені горіхи і сухофрукти на свій смак. Вироби доводять до готовності шляхом запікання в духовці або смаження на сковороді.
Інгредієнти:
Приготування
Морквяно-картопляні котлети – рецепт
Котлети з картоплі та моркви – ситна пісна їжа, яка готується дуже швидко і просто. Щоб заготовки при обсмажуванні не розвалилися, з овочів потрібно злити всю воду і відразу, поки вони ще гарячі, потовкти їх на пюре. Котлети вийдуть пікантніше, якщо у фарш додати куркуму, перець і подрібнений часник.
Інгредієнти:
Приготування
Морквяно-гарбузове котлети
Котлети з гарбуза та моркви – справжнє джерело корисних речовин. Щоб блюдо вийшло ще цікавіше, фарш кладуть подрібнене насіння льону. Морква і гарбуз можна спочатку відварити, потім пюрировать, а потім вже змішати отриману масу з іншими продуктами, в такому випадку котлети вийдуть більш ніжними.
Інгредієнти:
Приготування
Морквяні котлети в духовці – рецепт
Морквяні котлети в духовці – це просто, швидко, корисно і смачно. Цибулю можна використовувати сирої, а якщо такий варіант комусь не до душі, то його можна пасерувати, а потім вже змішувати з морквою. Щоб вироби вийшли ще апетитніше, заготовки можна панірувати в суміші сухарів і спецій за смаком.
Інгредієнти:
Приготування
Морквяні котлети на пару
Морквяні котлети на пару в мультиварці – це не тільки дуже смачно, але ще й корисно. Щоб вироби не прилипли до пароварочной кошику, її попередньо потрібно змастити рослинним маслом. За таким же принципом морквяні котлети можна зробити і солодкими, тоді цибулю і сіль не кладуть, а додають у фарш сухофрукти і цукор.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти

Пісні капустяні котлети з броколі, цвітної, білокачанної та квашеної капусти - рецепти на сковороді і в духовці
Пісні капустяні котлети захоплюють різноманітністю рецептів. Це пов'язано з тим, що кожен сорт овочу в поєднаннях з крупами, грибами та злаковими,

Пісні котлети з квасолі, вівсянки, кальмарів і буряків - рецепти в духовці і на пару
Пісні котлети після першої ж проби стануть одним з шанованих домашніх страв, яке легко урізноманітнити, змінивши базовий компонент або застосувавши

Котлети без м'яса з гречки, капусти, хліба, макаронів і рецепти в духовці
Котлети без м'яса, багатьом на диво, виходять дуже смачними ласощами, яке захочеться готувати не лише в піст, а й протягом усього року. Апетитне

Пісні котлети з квасолі червоної, білої, консервованої і зеленої - рецепти в духовці і на пару
Пісні котлети з квасолі – ідеальне живильне альтернатива м'ясним виробам, що має масу варіацій приготування, кожна з яких по-своєму цікава і

Пісні котлети з гречки з грибами, картоплею, капустою - рецепти з каші і пластівців
Пісні котлети з гречки дозволять якісно урізноманітнити меню під час Великого Посту або стануть частим гостем в раціоні вегетаріанців і прихильників

Пісні морквяні котлети
Морквяні котлети - чудове блюдо, яке, безсумнівно, внесе яскравих фарб в буденне пісне меню. Далі запропонуємо кілька нових варіантів приготування