» » Пісні котлети з квасолі червоної, білої, консервованої і зеленої - рецепти в духовці і на пару

Пісні котлети з квасолі червоної, білої, консервованої і зеленої - рецепти в духовці і на пару

Пісні котлети з квасолі червоної, білої, консервованої і зеленої - рецепти в духовці і на пару
Пісні котлети з квасолі стануть чудовим джерелом білка в раціоні, вегетаріанців і тих, хто тяжіє до здорового харчування. Смакові характеристики страви приємно здивують і стануть найкращою мотивацією для частого включення кулінарного творіння в свій раціон.

Котлети з квасолі просто і смачно – рецепти


Існує маса способів приготувати квасолеві котлети, використовуючи різні сорти бобових і забезпечуючи базового продукту різноманітне доречне супровід.

  • Для приготування виробів з сирої квасолі її попередньо замочують на кілька годин, а потім відварюють до повної готовності.

  • Заощадити час вдасться при використанні консервованих бобових, які не потребують термічної обробки.

  • Менш калорійними і більш легкими вийдуть пісні котлети із зеленої квасолі, яку слід відварити всього кілька хвилин.

  • Квасоля чудово поєднується в котлетах з картоплею, всілякими відвареними злаковими, грибами і чудово витримує всі експерименти з додаванням приправ і спецій.


  • Пісні котлети з червоної квасолі

    Пісні котлети з квасолі червоної, білої, консервованої і зеленої - рецепти в духовці і на пару

    Котлети з червоної квасолі нагадують класичні м'ясні не тільки смаком, але і кольоровою гамою. Як балансуючого текстуру компонента в даному випадку використовується відварену в мундирі і подрібнений разом з бобами картопля, замість якого можна просто додати пару столових ложок крохмалю.
    Інгредієнти:

  • квасоля червона – 500 г;

  • картопля – 4 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • часник – 1 зубок;

  • борошно або панірувальні сухарі – 100 г;

  • сіль, перець, зелень, олія.


  • Приготування

  • Замочують на ніч, а потім відварюють до повної готовності квасолю.

  • Варять картоплю в мундирі, очистити, перекручують на м'ясорубці разом з цибулею і часником.

  • Додають за смаком сіль і перець, за бажанням зелень, добре вимішують і відбивають.

  • Формують пісні котлети з червоної квасолі, панірують їх у борошні або сухарях, обсмажують в маслі з двох сторін.


  • Пісні котлети з білої квасолі


    Пісні котлети з квасолі червоної, білої, консервованої і зеленої - рецепти в духовці і на пару

    Навіть без додавання цибулі і часнику смачними будуть котлети з білої квасолі. Льняна мука в рецепті в поєднанні з водою замінить необхідні для зв'язування компонентів курячі яйця. Петрушку допускається замінювати кропом, базиліком або кінзою зовсім виключити зелень з рецепту, використовуючи тільки бажані пряні добавки.
    Інгредієнти:

  • квасоля біла – 500 г;

  • хліб білий – 1 скибочка;

  • сухарі панірувальні – 1 ст. ложка;

  • борошно лляне – 2 ст. ложки;

  • вода – 6 ст. ложок;

  • петрушка – 1 пучок;

  • сіль, перець, спеції, борошно, олія.


  • Приготування

  • Замочують, квасолю відварюють, подрібнюють за допомогою м'ясорубки з скибочкою розмоченого в воді і віджатого хліба.

  • Додають борошно лляне, воду, подрібнену петрушку, сіль, перець, сухарі.

  • Масу ретельно вимішують, розминаючи її руками і відбиваючи.

  • Формують котлети з квасолі без яєць, вмочають у борошні, обсмажують на олії з двох сторін.


  • Котлети із зеленої квасолі

    Пісні котлети з квасолі червоної, білої, консервованої і зеленої - рецепти в духовці і на пару

    Квасолеві котлети з зелених стручків виходять більш легкими і корисними для травлення і кишечника. Їх можна подати з пісним грибним або іншим соусом на свій вибір і смак. Замороженим стручкам перед подрібненням просто дають відтанути, а свіжі додатково відварюють 2-3 хвилини у воді і дають стекти.
    Інгредієнти:

  • квасоля зелена – 500 г;

  • хліб білий – 50 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • борошно лляне – 2 ст. ложки;

  • вода – 90 мл;

  • панірувальні сухарі – 100 г;

  • сіль, перець, спеції, олія.


  • Приготування

  • Квасоля розрізають на невеликі фрагменти, відварюють 2 хвилини, дають воді стекти.

  • Перекручують стручки разом з цибулею і розмоченим в молоці хлібом на м'ясорубці.

  • Додають лляну борошно, змішану з водою, приправляють за смаком сіллю, перцем і бажаними спеціями.

  • Ложкою викладають порції маси в панірувальні сухарі, вмочають, перекладають в сковороду з розігрітим маслом і обсмажують з двох сторін.


  • Пісні котлети з консервованої квасолі

    Пісні котлети з квасолі червоної, білої, консервованої і зеленої - рецепти в духовці і на пару

    Не менш ласими і поживними будуть котлети з консервованої квасолі . Додаткові смакові ноти додасть попередньо пасеровану на олії цибулю і борошно кукурудзяне, яка крім того якісно зв'яже компоненти між собою і додасть квасолевої основі бажану в'язкість.
    Інгредієнти:

  • квасоля консервована – 1 банка;

  • цибуля – 2 шт.;

  • мука кукурудзяна – 3 ст. ложки;

  • часник – 1 зубок;

  • сіль, перець, приправи, зелень, олія.


  • Приготування

  • Подрібнюють квасоля без розсолу разом з обсмаженою на олії цибулею і часником на м'ясорубці або в блендері.

  • Додають приправи за смаком, борошно, зелень, перемішують.

  • Формують вологими руками пісні котлети з квасолі, обсмажують їх з двох сторін.


  • Пісні котлети з квасолі та картоплі

    Пісні котлети з квасолі червоної, білої, консервованої і зеленої - рецепти в духовці і на пару

    Максимально соковитими і різноманітними за смаком виходять пісні котлети з квасолі та овочів, серед яких болгарський перець, кабачки, баклажани, помідори або як в даному випадку картопля. Очищені сирі бульби протирають на дрібній тертці або подрібнюють у блендері, а потім віджимають злегка руками від надлишків соку.


    Інгредієнти:

  • квасоля – 400 г;

  • картопля – 2-3 шт.;

  • цибуля – 2 шт.;

  • борошно – 3 ст. ложки;



  • сіль, перець, панірувальні сухарі, олія.


  • Приготування

  • Відварюють вимочену квасолю до готовності і перемелюють в блендері.

  • Готують належним чином і подрібнюють картоплю та цибулю, додають до квасолевої масі.

  • Вмешиваю борошно, сіль, перець, формують заготовки і панірують їх у сухарях.

  • Обсмажують котлети з квасолі та картоплі на олії з двох сторін.


  • Котлети з сочевиці і квасолі

    Пісні котлети з квасолі червоної, білої, консервованої і зеленої - рецепти в духовці і на пару

    Квасолеві котлети, рецепт яких буде подано далі, готуються з додаванням відвареної до повної готовності сочевиці. Можна використовувати будь-які сорти крупи, коректуючи при цьому час варіння. Гармонійно доповнить палітру смаку чабер або мікс хмелі-сунелі, який слід вмішати в основу перед формуванням виробів.
    Інгредієнти:

  • квасоля – 1 склянка;

  • сочевиця зелена – 1 склянка;

  • цибуля – 1 шт.;

  • борошно – 3 ст. ложки;

  • сіль, перець, чабер, панірувальні сухарі, олія.


  • Приготування

  • Квасоля вимочують кілька годин і відварюють до готовності.

  • Варять сочевицю 40 хвилин або до розм'якшення.

  • Подрібнюють компоненти за допомогою м'ясорубки або блендера, додавши при цьому цибулину.

  • Вмішують в масу борошно сіль, перець, чабер.

  • Формують вироби бажаної форми, змочують у сухарях, смажать з двох сторін у маслі.


  • Пісні котлети з квасолі та грибів

    Пісні котлети з квасолі червоної, білої, консервованої і зеленої - рецепти в духовці і на пару

    Наступний рецепт для шанувальників грибних страв . Тут ними доповнюють базовий компонент, попередньо відваривши і додатково обсмаживши в маслі з додаванням цибулі. Печериці або гливи відварювання не вимагають. В якості соусу для подачі можна взяти лечо з болгарським перцем або будь-який інший на вибір.
    Інгредієнти:

  • квасоля – 1 склянка;

  • гриби – 300 г;

  • цибуля – 2 шт.;

  • борошно – 3 ст. ложки;

  • часник – 1 зубок;

  • сіль, перець, панірувальні сухарі, олія.


  • Приготування

  • Відварюють попередньо замочену квасолю до готовності.

  • Готують належним чином, відварюють і обсмажують лісові гриби або просто смажать на олії печериці, додавши в кінці цибулю.

  • Піджарку подрібнюють разом з квасолею за допомогою доступних кухонних гаджетів, приправляють.

  • Формують котлети з квасолі з грибами, обсмажують їх в олії.


  • Котлети з квасолі й рису

    Пісні котлети з квасолі червоної, білої, консервованої і зеленої - рецепти в духовці і на пару

    Продегустувавши пісні котлети з квасолі з рисом, рецепти м'ясних версій відсунуться на другий план, настільки разючим буде смак отриманих виробів. Насиченість бобових у поєднанні з ніжною рисовою кашею і пікантністю смакових добавок томатного соусу створюють збалансоване кулінарне творіння.
    Інгредієнти:

  • квасоля – 1 склянка;

  • рис – 05 склянки;

  • цибуля – 2 шт.;

  • борошно – 3 ст. ложки;

  • часник – 3 зубки;

  • волоські горіхи – 1 жменя;

  • паста томатна – 2 ст. ложки;

  • зелень – 1 пучок;

  • сіль, перець, лавр, масло.


  • Приготування

  • Відварений рис і квасоля пропускають на м'ясорубці разом з цибулинами і часником.

  • Додають сіль, перець, зелень, горіхи, перемішують, формують вироби, вмочають у борошні і обсмажують в олії.

  • Розводять пасту водою, доводять до кипіння, приправляють лавром, перцем, виливають до котлет.

  • Припускають пісні котлети з квасолі в соусі 10 хвилин.


  • Котлети з квасолі в духовці

    Пісні котлети з квасолі червоної, білої, консервованої і зеленої - рецепти в духовці і на пару

    Отримати максимальну користь від пісного страви вдасться, приготувавши вироби в духовці. Квасолевий фарш можна зробити з тривіальним складом або додавши запропоновані даним рецептом прянощі. Клейкість основі додасть додана суміш з горохової і льняної муки, яку розводять невеликою кількістю води.
    Інгредієнти:

  • квасоля – 300 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • борошно горохова і льняна – по 2 ст. ложки;

  • часник – 1 зубок;

  • імбир – 1 ч. ложка;

  • каррі, чилі і коріандр – по 05 ч. ложки;

  • сіль, перець, олія.


  • Приготування

  • Відварюють і подрібнюють квасолю разом з цибулею і часником.

  • Додають прянощі, борошно, сіль, перець, перемішують, формують вироби, укладають їх на деко з пергаментом.

  • Готують квасолеві котлети в духовці 30 хвилин при 180 градусах.


  • Котлети з квасолі на пару

    Пісні котлети з квасолі червоної, білої, консервованої і зеленої - рецепти в духовці і на пару

    Ще більш простий спосіб приготувати самі корисні котлети з квасолі в пост – відварити їх після формування на пару. Для цього можна скористатися пароваркою, спеціальною функцією мультиварки або саморобної конструкцією з друшляка з кришкою і відповідної за розміром ємності з киплячою водою.
    Інгредієнти:

  • квасоля – 400 г;

  • цибуля – 05 шт.;

  • борошно лляне – 2 ст. ложки;

  • часник – 05-1 зубок;

  • горіхи – 50 г;

  • сіль, перець, олія.


  • Приготування

  • Відварюють до м'якості квасоля, подрібнюють її за допомогою блендера з цибулею і часником.

  • Вмішують спеції, борошно і додають трохи води.

  • Формують вироби, викладають їх в промаслений ємність пристрою для приготування на пару і готують 20 хвилин.
    Додав: admin | 21-03-2018, 18:54
    Переглядів: 17