Пісні котлети з квасолі стануть чудовим джерелом білка в раціоні, вегетаріанців і тих, хто тяжіє до здорового харчування. Смакові характеристики страви приємно здивують і стануть найкращою мотивацією для частого включення кулінарного творіння в свій раціон.
Котлети з квасолі просто і смачно – рецепти
Існує маса способів приготувати квасолеві котлети, використовуючи різні сорти бобових і забезпечуючи базового продукту різноманітне доречне супровід.
Для приготування виробів з сирої квасолі її попередньо замочують на кілька годин, а потім відварюють до повної готовності. Заощадити час вдасться при використанні консервованих бобових, які не потребують термічної обробки. Менш калорійними і більш легкими вийдуть пісні котлети із зеленої квасолі, яку слід відварити всього кілька хвилин. Квасоля чудово поєднується в котлетах з картоплею, всілякими відвареними злаковими, грибами і чудово витримує всі експерименти з додаванням приправ і спецій. Пісні котлети з червоної квасолі
Котлети з червоної квасолі нагадують класичні м'ясні не тільки смаком, але і кольоровою гамою. Як балансуючого текстуру компонента в даному випадку використовується відварену в мундирі і подрібнений разом з бобами картопля, замість якого можна просто додати пару столових ложок крохмалю.
Інгредієнти:
квасоля червона – 500 г; картопля – 4 шт.; цибуля – 1 шт.; часник – 1 зубок; борошно або панірувальні сухарі – 100 г; сіль, перець, зелень, олія. Приготування
Замочують на ніч, а потім відварюють до повної готовності квасолю. Варять картоплю в мундирі, очистити, перекручують на м'ясорубці разом з цибулею і часником. Додають за смаком сіль і перець, за бажанням зелень, добре вимішують і відбивають. Формують пісні котлети з червоної квасолі, панірують їх у борошні або сухарях, обсмажують в маслі з двох сторін. Пісні котлети з білої квасолі
Навіть без додавання цибулі і часнику смачними будуть котлети з білої квасолі. Льняна мука в рецепті в поєднанні з водою замінить необхідні для зв'язування компонентів курячі яйця. Петрушку допускається замінювати кропом, базиліком або кінзою зовсім виключити зелень з рецепту, використовуючи тільки бажані пряні добавки.
Інгредієнти:
квасоля біла – 500 г; хліб білий – 1 скибочка; сухарі панірувальні – 1 ст. ложка; борошно лляне – 2 ст. ложки; вода – 6 ст. ложок; петрушка – 1 пучок; сіль, перець, спеції, борошно, олія. Приготування
Замочують, квасолю відварюють, подрібнюють за допомогою м'ясорубки з скибочкою розмоченого в воді і віджатого хліба. Додають борошно лляне, воду, подрібнену петрушку, сіль, перець, сухарі. Масу ретельно вимішують, розминаючи її руками і відбиваючи. Формують котлети з квасолі без яєць, вмочають у борошні, обсмажують на олії з двох сторін. Котлети із зеленої квасолі
Квасолеві котлети з зелених стручків виходять більш легкими і корисними для травлення і кишечника. Їх можна подати з пісним грибним або іншим соусом на свій вибір і смак. Замороженим стручкам перед подрібненням просто дають відтанути, а свіжі додатково відварюють 2-3 хвилини у воді і дають стекти.
Інгредієнти:
квасоля зелена – 500 г; хліб білий – 50 г; цибуля – 1 шт.; борошно лляне – 2 ст. ложки; вода – 90 мл; панірувальні сухарі – 100 г; сіль, перець, спеції, олія. Приготування
Квасоля розрізають на невеликі фрагменти, відварюють 2 хвилини, дають воді стекти. Перекручують стручки разом з цибулею і розмоченим в молоці хлібом на м'ясорубці. Додають лляну борошно, змішану з водою, приправляють за смаком сіллю, перцем і бажаними спеціями. Ложкою викладають порції маси в панірувальні сухарі, вмочають, перекладають в сковороду з розігрітим маслом і обсмажують з двох сторін. Пісні котлети з консервованої квасолі
Не менш ласими і поживними будуть котлети з консервованої квасолі . Додаткові смакові ноти додасть попередньо пасеровану на олії цибулю і борошно кукурудзяне, яка крім того якісно зв'яже компоненти між собою і додасть квасолевої основі бажану в'язкість.
Інгредієнти:
квасоля консервована – 1 банка; цибуля – 2 шт.; мука кукурудзяна – 3 ст. ложки; часник – 1 зубок; сіль, перець, приправи, зелень, олія. Приготування
Подрібнюють квасоля без розсолу разом з обсмаженою на олії цибулею і часником на м'ясорубці або в блендері. Додають приправи за смаком, борошно, зелень, перемішують. Формують вологими руками пісні котлети з квасолі, обсмажують їх з двох сторін. Пісні котлети з квасолі та картоплі
Максимально соковитими і різноманітними за смаком виходять пісні котлети з квасолі та овочів, серед яких болгарський перець, кабачки, баклажани, помідори або як в даному випадку картопля. Очищені сирі бульби протирають на дрібній тертці або подрібнюють у блендері, а потім віджимають злегка руками від надлишків соку.
Інгредієнти:
квасоля – 400 г; картопля – 2-3 шт.; цибуля – 2 шт.; борошно – 3 ст. ложки; сіль, перець, панірувальні сухарі, олія. Приготування
Відварюють вимочену квасолю до готовності і перемелюють в блендері. Готують належним чином і подрібнюють картоплю та цибулю, додають до квасолевої масі. Вмешиваю борошно, сіль, перець, формують заготовки і панірують їх у сухарях. Обсмажують котлети з квасолі та картоплі на олії з двох сторін. Котлети з сочевиці і квасолі
Квасолеві котлети, рецепт яких буде подано далі, готуються з додаванням відвареної до повної готовності сочевиці. Можна використовувати будь-які сорти крупи, коректуючи при цьому час варіння. Гармонійно доповнить палітру смаку чабер або мікс хмелі-сунелі, який слід вмішати в основу перед формуванням виробів.
Інгредієнти:
квасоля – 1 склянка; сочевиця зелена – 1 склянка; цибуля – 1 шт.; борошно – 3 ст. ложки; сіль, перець, чабер, панірувальні сухарі, олія. Приготування
Квасоля вимочують кілька годин і відварюють до готовності. Варять сочевицю 40 хвилин або до розм'якшення. Подрібнюють компоненти за допомогою м'ясорубки або блендера, додавши при цьому цибулину. Вмішують в масу борошно сіль, перець, чабер. Формують вироби бажаної форми, змочують у сухарях, смажать з двох сторін у маслі. Пісні котлети з квасолі та грибів
Наступний рецепт для шанувальників грибних страв . Тут ними доповнюють базовий компонент, попередньо відваривши і додатково обсмаживши в маслі з додаванням цибулі. Печериці або гливи відварювання не вимагають. В якості соусу для подачі можна взяти лечо з болгарським перцем або будь-який інший на вибір.
Інгредієнти:
квасоля – 1 склянка; гриби – 300 г; цибуля – 2 шт.; борошно – 3 ст. ложки; часник – 1 зубок; сіль, перець, панірувальні сухарі, олія. Приготування
Відварюють попередньо замочену квасолю до готовності. Готують належним чином, відварюють і обсмажують лісові гриби або просто смажать на олії печериці, додавши в кінці цибулю. Піджарку подрібнюють разом з квасолею за допомогою доступних кухонних гаджетів, приправляють. Формують котлети з квасолі з грибами, обсмажують їх в олії. Котлети з квасолі й рису
Продегустувавши пісні котлети з квасолі з рисом, рецепти м'ясних версій відсунуться на другий план, настільки разючим буде смак отриманих виробів. Насиченість бобових у поєднанні з ніжною рисовою кашею і пікантністю смакових добавок томатного соусу створюють збалансоване кулінарне творіння.
Інгредієнти:
квасоля – 1 склянка; рис – 05 склянки; цибуля – 2 шт.; борошно – 3 ст. ложки; часник – 3 зубки; волоські горіхи – 1 жменя; паста томатна – 2 ст. ложки; зелень – 1 пучок; сіль, перець, лавр, масло. Приготування
Відварений рис і квасоля пропускають на м'ясорубці разом з цибулинами і часником. Додають сіль, перець, зелень, горіхи, перемішують, формують вироби, вмочають у борошні і обсмажують в олії. Розводять пасту водою, доводять до кипіння, приправляють лавром, перцем, виливають до котлет. Припускають пісні котлети з квасолі в соусі 10 хвилин. Котлети з квасолі в духовці
Отримати максимальну користь від пісного страви вдасться, приготувавши вироби в духовці. Квасолевий фарш можна зробити з тривіальним складом або додавши запропоновані даним рецептом прянощі. Клейкість основі додасть додана суміш з горохової і льняної муки, яку розводять невеликою кількістю води.
Інгредієнти:
квасоля – 300 г; цибуля – 1 шт.; борошно горохова і льняна – по 2 ст. ложки; часник – 1 зубок; імбир – 1 ч. ложка; каррі, чилі і коріандр – по 05 ч. ложки; сіль, перець, олія. Приготування
Відварюють і подрібнюють квасолю разом з цибулею і часником. Додають прянощі, борошно, сіль, перець, перемішують, формують вироби, укладають їх на деко з пергаментом. Готують квасолеві котлети в духовці 30 хвилин при 180 градусах. Котлети з квасолі на пару
Ще більш простий спосіб приготувати самі корисні котлети з квасолі в пост – відварити їх після формування на пару. Для цього можна скористатися пароваркою, спеціальною функцією мультиварки або саморобної конструкцією з друшляка з кришкою і відповідної за розміром ємності з киплячою водою.
Інгредієнти:
квасоля – 400 г; цибуля – 05 шт.; борошно лляне – 2 ст. ложки; часник – 05-1 зубок; горіхи – 50 г; сіль, перець, олія. Приготування
Відварюють до м'якості квасоля, подрібнюють її за допомогою блендера з цибулею і часником. Вмішують спеції, борошно і додають трохи води. Формують вироби, викладають їх в промаслений ємність пристрою для приготування на пару і готують 20 хвилин.