» » Котлети без м'яса з гречки, капусти, хліба, макаронів і рецепти в духовці

Котлети без м'яса з гречки, капусти, хліба, макаронів і рецепти в духовці

Котлети без м'яса з гречки, капусти, хліба, макаронів і рецепти в духовці
Котлети без м'яса – популярна страва, що включають в раціон вегетаріанців, віруючих, тих, хто стежить за калоріями і намагається харчуватися здоровою їжею. Знання тонкощів створення подібного кулінарного творіння дозволить отримати результат, який перевершить всілякі очікування.

З чого можна приготувати котлети без м'яса?


Сировиною для приготування страви можуть бути злакові, всілякі овочі, гриби, соєве м'ясо і навіть макарони.

  • При використанні крупи її часто відварюють до готовності або, якщо того вимагає рецепт, заливають на певний час окропом для набухання.

  • Овочі використовуються для приготування фаршу в сирому або відвареному вигляді, для чого перетираються на тертці або подрібнюються за допомогою інших кухонних гаджетів.

  • Приготувати пісні котлети без м'яса можна, поєднуючи рис, гречку, вівсянку або люби овочі з грибами, що значно змінює характеристики наїдки.

  • Якщо основа для формування виробів розсипається і зліпити з неї порції проблематично, слід додати трохи борошна і по потребі води.


  • Котлети з гречки без м'яса

    Котлети без м'яса з гречки, капусти, хліба, макаронів і рецепти в духовці

    Цей рецепт допоможе розібратися, як приготувати котлети без м'яса з гречки. Характеристики даної крупи ідеальні для створення подібного страви і отримання максимально гармонійного смаку виробів. Підійде не тільки свіжозварена каша, але і залишилася після колишньої трапези. Для подрібнення картоплі можна використовувати не тільки тертку, але і блендер, м'ясорубку.
    Інгредієнти:

  • гречка – 1 склянка;

  • вода – 2 склянки;

  • картопля – 3 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • сіль, перець, спеції, олія рослинна.


  • Приготування

  • Відварюють гречку, остуджують, розтирають товкачем або блендером.

  • Перетирають на дрібній тертці картоплю і цибулю, віджимають від надлишків соку, додають до гречки.

  • Приправляють масу, формують з неї заготовки і викладають на сковороду з розігрітим маслом.

  • Підрум'янюють її гречані котлети без м'яса з двох сторін.


  • Котлети з капусти без м'яса


    Котлети без м'яса з гречки, капусти, хліба, макаронів і рецепти в духовці

    Сповна вдасться здивувати домочадців і гостей, приготувавши котлети без грама м'яса з капусти. Отриманий результат потішить чудовими смаковими і поживними характеристиками наїдки. Ситість додасть виробам додана до складу манка, а насиченість і пікантність ароматні приправи і смакові добавки у вигляді цибулі і часнику.
    Інгредієнти:

  • капуста – 1 кг;

  • моркву і цибулю – по 1 шт.;

  • часник – 3 зубки;

  • манка – 05 склянки;

  • хмелі-сунелі – 1 ст. ложка;

  • борошно – 1-2 ст. ложки;

  • зелень – 1 пучок;

  • сіль, перець, олія рослинна.


  • Приготування

  • Капусту перетирають на тертці або перемелюють в блендері, підсолюють і залишають на 30 хвилин.

  • Зливають сік, трохи віджимають капустяну масу від надлишків соку.

  • До капусти додають подрібнену цибулю з морквою і часником.

  • Приправляють основу сіллю, перцем, хмелі-сунелі, вмішують манку, залишають на 30 хвилин.

  • При необхідності підмішують трохи борошна, після чого формують котлети капустяні без м'яса та обсмажують їх в олії.


  • Котлети з хліба без м'яса – рецепт

    Котлети без м'яса з гречки, капусти, хліба, макаронів і рецепти в духовці

    Приготувати смачні котлети без м'яса можна з будь-якого свіжого або зачерствілого хліба. Рецепт не має чітких пропорцій і може коригуватися в залежності від уподобань і наявності компонентів. Хлібну масу допускається доповнювати будь-який овочевий м'якоттю, сирої або відвареної, приправляти за смаком.
    Інгредієнти:

  • хліб – 500 г;

  • картоплю або інші овочі – 200 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • часник – 1 зубок;

  • сіль, перець, олія, зелень.


  • Приготування

  • Розмочують хліб у воді, віджимають і подрібнюють у блендері або на м'ясорубці разом з картоплею, цибулею і часником.

  • Приправляють отриману основу, додавши сіль, перець, зелень вимішують.

  • Формують котлети з хліба без м'яса, обсмажують в олії.


  • Картопляні котлети без м'яса

    Котлети без м'яса з гречки, капусти, хліба, макаронів і рецепти в духовці

    Приготувати котлети без м'яса легко з відвареної картоплі. Можна використовувати залишилося після вечері пюре або зварити картоплю в шкірці, а після остигання почистити і розім'яти їх товкачем. Картопляну базу доповнюють за бажанням свіжим або обсмаженою цибулею, морквою, часником, іншими овочами на вибір.
    Інгредієнти:

  • картопля – 1 кг;

  • масло рослинне – 50 мл і для смаження;

  • борошно або панірувальні сухарі – 100 г;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • Картоплю відварюють і перетворюють в пюре, додавши рослинне масло, сіль і перець.

  • Формують круглі або довгасті заготовки, панірують їх у борошні або панірувальних сухарях.

  • Смажать котлети з картоплею без м'яса , підрум'янюючи в маслі з двох сторін.


  • Як зробити рисові котлети без м'яса?

    Котлети без м'яса з гречки, капусти, хліба, макаронів і рецепти в духовці

    Ніжними, м'якими всередині і рум'яними зовні вдаються котлети з рису без м'яса. Якщо є можливість вибору, слід віддавати перевагу круглозернистым сортів продукту, попередньо відваривши крупу до повної готовності. Приправляючи основу, можна обмежитися перцевої сумішшю або додати каррі, куркуму інші прянощі.


    Інгредієнти:

  • рис – 200 г;

  • цибулю і моркву – по 1 шт.;

  • панірувальні сухарі – 100 г;

  • сіль, перцева суміш, спеції, олія рослинна.


  • Приготування

  • Відварюють рис, остуджують, додають пасеровану на олії цибулю з морквою і приправи.

  • Масу ретельно перемішують, формують котлети, панірують їх у сухарях.

  • Укладають рисові котлети без м'яса на сковороду з розігрітим маслом, обсмажують з двох сторін.


  • Котлети з соєвого м'яса без яєць

    Котлети без м'яса з гречки, капусти, хліба, макаронів і рецепти в духовці

    Котлети без м'яса – рецепт, який можна виконати з готового соєвого фаршу або м'яса. І той і інший продукт вимагає попереднього запарювання окропом, після чого він розм'якшується і стає придатним для подальшого використання. Крім куркуми можна приправляти основу іншими спеціями, додати часник або зелень.
    Інгредієнти:

  • соєве м'ясо – 300 г;

  • цибуля – 2 шт.;

  • борошно – 05-1 склянка;

  • куркума і чорний перець – по 1 ч. ложці;

  • масло рослинне – 100 мл;

  • сіль, панірувальні сухарі.


  • Приготування

  • Соєве м'ясо заливають окропом, залишають на 20 хвилин або до розм'якшення.

  • Зливають воду і перекручують продукт разом з очищеною цибулиною через м'ясорубку.

  • Приправляють основу сіллю, перцем, куркумою, перемішують і додають потрібну кількість борошна для липкою текстури суміші.

  • Ліплять котлети без м'яса, панірують у сухарях і обсмажують в олії.


  • Котлети без м'яса на геркулесі

    Котлети без м'яса з гречки, капусти, хліба, макаронів і рецепти в духовці

    Поданий далі рецепт котлет з вівсянки без м'яса – гідна альтернатива класичним м'ясним виробам. Час настоювання геркулеса може бути відкорегований залежно від якості використовуваного продукту, його щільності і швидкості набухання. За бажанням можна додати в склад трохи обсмажених грибів.
    Інгредієнти:

  • пластівці вівсяні – 250 г;

  • вода – 05 л;

  • картопля – 1 шт.;

  • цибуля – 2-3 шт.;

  • часник – 4-5 зубків;

  • зелень – 05 пучка;

  • масло рослинне – 100 мл;

  • сіль, перець, спеції.


  • Приготування

  • Заливають геркулес окропом, залишають на 40-50 хвилин.

  • Подрібнюють у блендері або на м'ясорубці картоплю, цибулю і часник, викладають до геркулесу після вбирання їм всієї вологи.

  • Додають зелень, приправи, сіль і перець, перемішують.

  • Накладають порції фаршу, зволоженою маслом ложкою, і обсмажують з двох сторін.


  • Котлети з кабачків без м'яса

    Котлети без м'яса з гречки, капусти, хліба, макаронів і рецепти в духовці

    Ніжні котлети без м'яса вийде посмажити з кабачкової м'якоті. Молоді плоди використовують цілком, без залишку, зрізавши тільки плодоніжку, а більш зрілі попередньо звільняють від шкірки і внутрішньої м'якоті з насінням. Кількість борошна буде залежати від соковитості овоча і від того, наскільки якісно були відтиснуті кабачкові соки.
    Інгредієнти:

  • кабачки – 1 кг;

  • борошно – 2-5 ст. ложок;

  • часник – 2 зубки;

  • сіль, перець, спеції, олія рослинна.


  • Приготування

  • Кабачки перетирають на крупній тертці, підсолюють і залишають на 15 хвилин.

  • Віджимають сік за допомогою марлевого, тканинного відрізу або просто руками.

  • Додають до овочевій основі перець, приправи, перетертий часник, борошно, перемішують до отримання текстури трохи густіше, ніж тісто на оладки.

  • Смажать котлети, накладаючи порції маси ложкою в розігріте масло і підрум'янюючи їх з двох сторін.


  • Котлети без м'яса в духовці

    Котлети без м'яса з гречки, капусти, хліба, макаронів і рецепти в духовці

    Прості котлети без м'яса можна приготувати в духовці і тим самим зробити блюдо максимально корисним і дієтичним. В якості основи в даному випадку використовується відварена квасоля, замість якої можна взяти горох, рис, гречку, іншу зварену крупу або будь-яку овочеву основу, доповнену спеціями на вибір.
    Інгредієнти:

  • відварена квасоля – 600 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • часник – 1 зубок;

  • борошно і крохмаль – 2 ст. ложки;

  • зелень – 05 пучка;

  • коріандр, куркума, сіль, перець, олія.


  • Приготування

  • Відварену квасолю перекручують на м'ясорубці або подрібнюють у блендері, додавши часник, цибулю, зелень.

  • Вмішують в основу крохмаль, формують круглі заготовки і умочують їх в борошні.

  • Відправляють вироби для підрум'янення на промасленому деку в прогріту до 200 градусів духовку на 10-15 хвилин.


  • Котлети з макаронів без м'яса

    Котлети без м'яса з гречки, капусти, хліба, макаронів і рецепти в духовці

    Дуже смачні котлети без м'яса виходять з вівсянки з відвареними макаронами. Причому не обов'язково варити дорогі вироби спеціально для приготування страви, можна взяти залишилися від колишньої трапези або бюджетні сорту продукту. Дивовижні смакові ноти набуває страва, якщо додати в основу трохи обсмажених грибів.
    Інгредієнти:

  • макарони – 300 г;

  • вода – 05 л;

  • вівсянка – 300 г;

  • цибуля – 3-4 шт.;

  • зелень – 1 пучок;

  • сіль, перець, спеції, олія.


  • Приготування

  • Вівсянку заливають окропом і залишають на годину.

  • Відварюють макарони, зливають, дають стекти, остуджують.

  • Перекручують компонент разом з цибулею і зеленню на м'ясорубці, приправляють за смаком.

  • Формують і смажать вироби на розігрітій з маслом сковороді, підрум'янюючи їх з двох сторін.
  • Додав: admin | 21-03-2018, 18:58
    Переглядів: 144