Котлети без м'яса – популярна страва, що включають в раціон вегетаріанців, віруючих, тих, хто стежить за калоріями і намагається харчуватися здоровою їжею. Знання тонкощів створення подібного кулінарного творіння дозволить отримати результат, який перевершить всілякі очікування.
З чого можна приготувати котлети без м'яса?
Сировиною для приготування страви можуть бути злакові, всілякі овочі, гриби, соєве м'ясо і навіть макарони.
При використанні крупи її часто відварюють до готовності або, якщо того вимагає рецепт, заливають на певний час окропом для набухання. Овочі використовуються для приготування фаршу в сирому або відвареному вигляді, для чого перетираються на тертці або подрібнюються за допомогою інших кухонних гаджетів. Приготувати пісні котлети без м'яса можна, поєднуючи рис, гречку, вівсянку або люби овочі з грибами, що значно змінює характеристики наїдки. Якщо основа для формування виробів розсипається і зліпити з неї порції проблематично, слід додати трохи борошна і по потребі води. Котлети з гречки без м'яса
Цей рецепт допоможе розібратися, як приготувати котлети без м'яса з гречки. Характеристики даної крупи ідеальні для створення подібного страви і отримання максимально гармонійного смаку виробів. Підійде не тільки свіжозварена каша, але і залишилася після колишньої трапези. Для подрібнення картоплі можна використовувати не тільки тертку, але і блендер, м'ясорубку.
Інгредієнти:
гречка – 1 склянка; вода – 2 склянки; картопля – 3 шт.; цибуля – 1 шт.; сіль, перець, спеції, олія рослинна. Приготування
Відварюють гречку, остуджують, розтирають товкачем або блендером. Перетирають на дрібній тертці картоплю і цибулю, віджимають від надлишків соку, додають до гречки. Приправляють масу, формують з неї заготовки і викладають на сковороду з розігрітим маслом. Підрум'янюють її гречані котлети без м'яса з двох сторін. Котлети з капусти без м'яса
Сповна вдасться здивувати домочадців і гостей, приготувавши котлети без грама м'яса з капусти. Отриманий результат потішить чудовими смаковими і поживними характеристиками наїдки. Ситість додасть виробам додана до складу манка, а насиченість і пікантність ароматні приправи і смакові добавки у вигляді цибулі і часнику.
Інгредієнти:
капуста – 1 кг; моркву і цибулю – по 1 шт.; часник – 3 зубки; манка – 05 склянки; хмелі-сунелі – 1 ст. ложка; борошно – 1-2 ст. ложки; зелень – 1 пучок; сіль, перець, олія рослинна. Приготування
Капусту перетирають на тертці або перемелюють в блендері, підсолюють і залишають на 30 хвилин. Зливають сік, трохи віджимають капустяну масу від надлишків соку. До капусти додають подрібнену цибулю з морквою і часником. Приправляють основу сіллю, перцем, хмелі-сунелі, вмішують манку, залишають на 30 хвилин. При необхідності підмішують трохи борошна, після чого формують котлети капустяні без м'яса та обсмажують їх в олії. Котлети з хліба без м'яса – рецепт
Приготувати смачні котлети без м'яса можна з будь-якого свіжого або зачерствілого хліба. Рецепт не має чітких пропорцій і може коригуватися в залежності від уподобань і наявності компонентів. Хлібну масу допускається доповнювати будь-який овочевий м'якоттю, сирої або відвареної, приправляти за смаком.
Інгредієнти:
хліб – 500 г; картоплю або інші овочі – 200 г; цибуля – 1 шт.; часник – 1 зубок; сіль, перець, олія, зелень. Приготування
Розмочують хліб у воді, віджимають і подрібнюють у блендері або на м'ясорубці разом з картоплею, цибулею і часником. Приправляють отриману основу, додавши сіль, перець, зелень вимішують. Формують котлети з хліба без м'яса, обсмажують в олії. Картопляні котлети без м'яса
Приготувати котлети без м'яса легко з відвареної картоплі. Можна використовувати залишилося після вечері пюре або зварити картоплю в шкірці, а після остигання почистити і розім'яти їх товкачем. Картопляну базу доповнюють за бажанням свіжим або обсмаженою цибулею, морквою, часником, іншими овочами на вибір.
Інгредієнти:
картопля – 1 кг; масло рослинне – 50 мл і для смаження; борошно або панірувальні сухарі – 100 г; сіль, перець. Приготування
Картоплю відварюють і перетворюють в пюре, додавши рослинне масло, сіль і перець. Формують круглі або довгасті заготовки, панірують їх у борошні або панірувальних сухарях. Смажать котлети з картоплею без м'яса , підрум'янюючи в маслі з двох сторін. Як зробити рисові котлети без м'яса?
Ніжними, м'якими всередині і рум'яними зовні вдаються котлети з рису без м'яса. Якщо є можливість вибору, слід віддавати перевагу круглозернистым сортів продукту, попередньо відваривши крупу до повної готовності. Приправляючи основу, можна обмежитися перцевої сумішшю або додати каррі, куркуму інші прянощі.
Інгредієнти:
рис – 200 г; цибулю і моркву – по 1 шт.; панірувальні сухарі – 100 г; сіль, перцева суміш, спеції, олія рослинна. Приготування
Відварюють рис, остуджують, додають пасеровану на олії цибулю з морквою і приправи. Масу ретельно перемішують, формують котлети, панірують їх у сухарях. Укладають рисові котлети без м'яса на сковороду з розігрітим маслом, обсмажують з двох сторін. Котлети з соєвого м'яса без яєць
Котлети без м'яса – рецепт, який можна виконати з готового соєвого фаршу або м'яса. І той і інший продукт вимагає попереднього запарювання окропом, після чого він розм'якшується і стає придатним для подальшого використання. Крім куркуми можна приправляти основу іншими спеціями, додати часник або зелень.
Інгредієнти:
соєве м'ясо – 300 г; цибуля – 2 шт.; борошно – 05-1 склянка; куркума і чорний перець – по 1 ч. ложці; масло рослинне – 100 мл; сіль, панірувальні сухарі. Приготування
Соєве м'ясо заливають окропом, залишають на 20 хвилин або до розм'якшення. Зливають воду і перекручують продукт разом з очищеною цибулиною через м'ясорубку. Приправляють основу сіллю, перцем, куркумою, перемішують і додають потрібну кількість борошна для липкою текстури суміші. Ліплять котлети без м'яса, панірують у сухарях і обсмажують в олії. Котлети без м'яса на геркулесі
Поданий далі рецепт котлет з вівсянки без м'яса – гідна альтернатива класичним м'ясним виробам. Час настоювання геркулеса може бути відкорегований залежно від якості використовуваного продукту, його щільності і швидкості набухання. За бажанням можна додати в склад трохи обсмажених грибів.
Інгредієнти:
пластівці вівсяні – 250 г; вода – 05 л; картопля – 1 шт.; цибуля – 2-3 шт.; часник – 4-5 зубків; зелень – 05 пучка; масло рослинне – 100 мл; сіль, перець, спеції. Приготування
Заливають геркулес окропом, залишають на 40-50 хвилин. Подрібнюють у блендері або на м'ясорубці картоплю, цибулю і часник, викладають до геркулесу після вбирання їм всієї вологи. Додають зелень, приправи, сіль і перець, перемішують. Накладають порції фаршу, зволоженою маслом ложкою, і обсмажують з двох сторін. Котлети з кабачків без м'яса
Ніжні котлети без м'яса вийде посмажити з кабачкової м'якоті. Молоді плоди використовують цілком, без залишку, зрізавши тільки плодоніжку, а більш зрілі попередньо звільняють від шкірки і внутрішньої м'якоті з насінням. Кількість борошна буде залежати від соковитості овоча і від того, наскільки якісно були відтиснуті кабачкові соки.
Інгредієнти:
кабачки – 1 кг; борошно – 2-5 ст. ложок; часник – 2 зубки; сіль, перець, спеції, олія рослинна. Приготування
Кабачки перетирають на крупній тертці, підсолюють і залишають на 15 хвилин. Віджимають сік за допомогою марлевого, тканинного відрізу або просто руками. Додають до овочевій основі перець, приправи, перетертий часник, борошно, перемішують до отримання текстури трохи густіше, ніж тісто на оладки. Смажать котлети, накладаючи порції маси ложкою в розігріте масло і підрум'янюючи їх з двох сторін. Котлети без м'яса в духовці
Прості котлети без м'яса можна приготувати в духовці і тим самим зробити блюдо максимально корисним і дієтичним. В якості основи в даному випадку використовується відварена квасоля, замість якої можна взяти горох, рис, гречку, іншу зварену крупу або будь-яку овочеву основу, доповнену спеціями на вибір.
Інгредієнти:
відварена квасоля – 600 г; цибуля – 1 шт.; часник – 1 зубок; борошно і крохмаль – 2 ст. ложки; зелень – 05 пучка; коріандр, куркума, сіль, перець, олія. Приготування
Відварену квасолю перекручують на м'ясорубці або подрібнюють у блендері, додавши часник, цибулю, зелень. Вмішують в основу крохмаль, формують круглі заготовки і умочують їх в борошні. Відправляють вироби для підрум'янення на промасленому деку в прогріту до 200 градусів духовку на 10-15 хвилин. Котлети з макаронів без м'яса
Дуже смачні котлети без м'яса виходять з вівсянки з відвареними макаронами. Причому не обов'язково варити дорогі вироби спеціально для приготування страви, можна взяти залишилися від колишньої трапези або бюджетні сорту продукту. Дивовижні смакові ноти набуває страва, якщо додати в основу трохи обсмажених грибів.
Інгредієнти:
макарони – 300 г; вода – 05 л; вівсянка – 300 г; цибуля – 3-4 шт.; зелень – 1 пучок; сіль, перець, спеції, олія. Приготування
Вівсянку заливають окропом і залишають на годину. Відварюють макарони, зливають, дають стекти, остуджують. Перекручують компонент разом з цибулею і зеленню на м'ясорубці, приправляють за смаком. Формують і смажать вироби на розігрітій з маслом сковороді, підрум'янюючи їх з двох сторін.