» » Пісні котлети з квасолі, вівсянки, кальмарів і буряків - рецепти в духовці і на пару

Пісні котлети з квасолі, вівсянки, кальмарів і буряків - рецепти в духовці і на пару

Пісні котлети з квасолі, вівсянки, кальмарів і буряків - рецепти в духовці і на пару
Пісні котлети є завсідником раціону вегетаріанців, віруючих і тих, хто прагнути до здорового харчування. Вражає різноманіття можливих варіацій страви і чудові смакові і поживні характеристики кожної з них.

Як приготувати пісні котлети?


Допоможуть приготувати пісні котлети рецепти виробів з різної рослинної основи та базові поради щодо поліпшення смаку страви.

  • Злакову або рослинну основу готують належним чином і подрібнюють за допомогою м'ясорубки або блендера.

  • В якості сполучного компонента В склад додають борошно або крохмаль. Вважається, що одне яйце може замінити 2 ложки лляної борошна, якщо її змішати з чотирма ложками води і дати постояти 20-30 хвилин. Якщо маса погано липне і розсипається, саме час скористатися лляної добавкою.

  • Формують пісні котлети зволоженими руками ложкою, після чого панірують у борошні або сухарях, обсмажують в маслі, готують в духовці або на пару в мультиварці, пароварці.


  • Пісні квасолеві котлети

    Пісні котлети з квасолі, вівсянки, кальмарів і буряків - рецепти в духовці і на пару

    Максимально поживними, ситними і смачними будуть пісні котлети з квасолі. Бобові можна взяти готові консервовані, або зварити їх самостійно до м'якості, попередньо вимочивши в ємності з холодною водою не менше 12 годин. При бажанні в основу можна додати трохи зелені або улюблених приправ.
    Інгредієнти:

  • квасоля – 05 кг;

  • цибулю і моркву – по 1 шт.;

  • картопля – 2 шт.;

  • сухарі панірувальні – 05 склянки;

  • масло рослинне – 100 мл;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • Відварюють до готовності квасолю, картоплю та моркву.

  • Овочі очищають і разом з бобами подрібнюють у блендері, додавши обсмажену цибулю.

  • Приправляють основу, формують пісні квасолеві котлети, панірують у сухарях і обсмажують в олії.


  • Пісні котлети з вівсяних пластівців


    Пісні котлети з квасолі, вівсянки, кальмарів і буряків - рецепти в духовці і на пару

    Смачні пісні котлети виходять з вівсянки. Час замочування пластівців, як і кількість потрібної води, залежить від якості продукту і визначається індивідуально до отримання м'якої і клейкої, але не рідкої основи. Спочатку заливають сировину до повного покриття і при необхідності збільшують порцію рідини.
    Інгредієнти:

  • пластівці вівсяні – 1 склянка;

  • картопля і морква – по 1 шт.;

  • цибуля – 05 шт.;

  • часник – 1-2 зубчики;

  • зелень – 05 пучка;

  • масло рослинне – 50 мл;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • Заливають пластівці окропом і залишають на 20-30 хвилин.

  • Перетирають на дрібній тертці моркву, картоплю і цибулю з часником, вмішують у вівсяну основу.

  • Додають посічену зелень, приправляють масу за смаком, формують вологими руками заготовки.

  • Підрум'янюють її пісні вівсяні котлети в розігрітій олії з двох сторін.


  • Пісні котлети з кальмарів – рецепт

    Пісні котлети з квасолі, вівсянки, кальмарів і буряків - рецепти в духовці і на пару

    У дні нестрогого поста або просто в дієтичному меню припадуть до місця котлети з кальмарів. Важливо дати тушкам добре стекти після миття в друшляку або додатково просушити продукт для уникнення надмірної вологості фаршу. Замість води при гасінні можна додати наваристий овочевий або рибний бульйон.
    Інгредієнти:

  • кальмари – 05 кг;

  • картопля і морква – по 1 шт.;

  • цибуля – 05 шт.;

  • часник – 2 зубки;

  • білий хліб – 2 скибочки;

  • сухарі для панірування – 100 г;

  • масло рослинне – 50 мл;

  • сіль, мелений перець.


  • Приготування

  • Обсмажують на маслі перетерту моркву і цибулину, після чого перекручують на м'ясорубці з кальмарами, картоплею, хлібом і часниковим зубком.

  • Приправляють масу, вимішують, відбивають.

  • Формують пісні котлети з кальмарів, панірують у сухарях, обсмажують в олії.

  • Складають вироби у сотейник, додають нарізану цибулину і часниковий зубок, доливають трохи води і протушивают під кришкою 15 хвилин.


  • Пісні бурякові котлети – рецепт

    Пісні котлети з квасолі, вівсянки, кальмарів і буряків - рецепти в духовці і на пару

    Легкими і одночасно насиченими виходять пісні бурякові котлети. Пікантні ноти виробів досягаються за рахунок додавання в склад фаршу з м'якоті буряка, дрібно нарізаного чорносливу і перемелених горіхів. Буряк при бажанні можна просто відварити у воді, але набагато смачніша страва буде з запечених коренеплодів.
    Інгредієнти:

  • буряк – 05 кг;

  • волоські горіхи подрібнені – 6 ст. ложок;

  • манка і чорнослив – по 4 ст. ложки;

  • сухарі для панірування – 100 г;

  • масло рослинне – 40 мл;

  • сіль.


  • Приготування

  • Буряк обертають фольгою і поміщають для запікання в прогріту до 180 градусів духовку на годину.

  • Очищують коренеплоди, перетирають на дрібній тертці.

  • Додають манку, подрібнені горіхи, сіль, перемішують.

  • Розпарюють в гарячій воді, обсушують і нарізують дрібно чорнослив, вмішують в основу.

  • Формують пісні бурякові котлети, панірують у сухарях, обсмажують в олії.


  • Пісні картопляні котлети – рецепт

    Пісні котлети з квасолі, вівсянки, кальмарів і буряків - рецепти в духовці і на пару

    Неймовірно смачними виходять пісні картопляні котлети з грибами, якщо їх приготувати за наступним рецептом. Особливо вражають версії з боровиками, лисичками, маслюки, які потребують попереднього відварювання у воді, в яку можна додати цибулю і прянощі. Подати ласощі можна з грибним соусом.
    Інгредієнти:

  • картопля – 05 кг;

  • гриби – 200 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • сухарі для панірування – 100 г;

  • масло рослинне – 50 мл;

  • сіль, мелений перець.


  • Приготування

  • Обчищену картоплю відварюють, розминають товкачиком до отримання пюре, остуджують.

  • Обсмажують на маслі цибулю, додають гриби, смажать до легкого рум'янцю, вмішують до картопляної основі.

  • Приправляють масу, формують пісні котлети з грибами, умочують їх в сухарях, підрум'янюють її з двох сторін.


  • Пісні котлети з цвітної капусти

    Пісні котлети з квасолі, вівсянки, кальмарів і буряків - рецепти в духовці і на пару

    Наступний рецепт для справжніх цінителів здорової і корисної їжі. Пісні овочеві котлети в даному випадку готуються з кольорової капусти, суцвіття якої відварюють, подрібнюють і доповнюють не менш цінними в плані поживності вівсяними пластівцями. Замість цибулі можна додати до складу подрібнений часниковий зубок.
    Інгредієнти:

  • цвітна капуста – 05 кг;

  • вівсяні пластівці – 05 склянки;

  • борошно – 50 р;

  • цибуля – 1 шт.;

  • сухарі для панірування – 100 г;

  • масло рослинне – 50 мл;

  • сіль, мелений перець.


  • Приготування



  • Капусту відварюють 5 хвилин, зливають на сито, дають стекти.

  • Заливають пластівці окропом до покриття, залишають на 10 хвилин.

  • Капусту подрібнюють з пластівцями, додавши при цьому цибуля.

  • Вмішують в основу приправи, борошно, формують з неї заготовки.

  • Вмочують пісні котлети в сухарях, обсмажують в олії.


  • Пісні гречані котлети – рецепт

    Пісні котлети з квасолі, вівсянки, кальмарів і буряків - рецепти в духовці і на пару

    При створенні котлет не можна пройти повз гармонійного поєднання відвареної гречки з грибами. Вироби з подібної основи здивують чудовими смаковими характеристиками і будуть максимально поживними, що особливо цінно в пісний раціон. Зелень не є обов'язковою у рецепті, її можна виключити зі складу або замінити іншим видом.
    Інгредієнти:

  • гречка – 1 склянка;

  • вода – 2 склянки;

  • гриби – 700 г;

  • цибуля – 2 шт.;

  • кріп і петрушка – по 1 пучка;

  • сухарі для панірування – 100 г;

  • масло рослинне – 50 мл;

  • сіль, мелений перець.


  • Приготування

  • Відварюють в підсоленій воді до готовності гречку, остуджують.

  • Гриби обсмажують з цибулею, перекручують на м'ясорубці разом з кашею і зеленню.

  • Приправляють масу за смаком, формують з неї котлети, панірують у сухарях.

  • Обсмажують пісні котлети з гречки з грибами з двох сторін.


  • Пісні котлети з кабачків – рецепт

    Пісні котлети з квасолі, вівсянки, кальмарів і буряків - рецепти в духовці і на пару

    Ніжними, легкими і в міру пікантними будуть пісні котлети з кабачків . Кабачкову стружку після подрібнення слід трохи підсолити, а через 10 хвилин віджати від соку, попередньо відкинувши на друшляк. Замість картоплі можна використовувати розпарені вівсяні пластівці, додавши продукт до потрібної густоти кабачкового фаршу.
    Інгредієнти:

  • кабачки – 1 кг;

  • морква – 2 шт.;

  • картопля – 3-4 шт.;

  • борошно – 1 склянка;

  • кріп і зелена цибуля – по 1 пучку;

  • сухарі для панірування – 100 г;

  • масло рослинне – 50 мл;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • Перетирають кабачки і моркву, віджимають від соку.

  • Обчищають, відварюють і розтирають товкачиком картопля, остуджують.

  • Змішують компоненти в мисці, додавши борошно, сіль, перець, дрібно нарубану зелень.

  • Формують котлети, панірують у сухарях, обсмажують двох сторін в розпеченому маслі.


  • Пісні морквяні котлети з манкою

    Пісні котлети з квасолі, вівсянки, кальмарів і буряків - рецепти в духовці і на пару

    В якості основи для корисних і смачних котлет можна взяти моркву. Існує чимало версій страви з попередніми гасінням чи відварюванням коренеплодів. Однак не менш смачними вироби виходять і просто з сирої тертої морквяної м'якоті, якщо додати до неї манку і дати трохи настоятися.
    Інгредієнти:

  • морква – 4 шт.;

  • манка – 8 ст. ложок;

  • сухарі для панірування – 100 г;

  • масло рослинне – 50 мл;

  • сіль, мелений перець.


  • Приготування

  • Морква перетирають на дрібній тертці, злегка віджимають від соку, змішують з манкою, залишають на 30 хвилин.

  • Підсолюють настоявшуюся основу, перчать, формують з неї пісні котлети з моркви і обсмажують їх з двох боків у розігрітій олії.


  • Пісні котлети з баклажан

    Пісні котлети з квасолі, вівсянки, кальмарів і буряків - рецепти в духовці і на пару

    Як і інші пісні котлети з овочів , вироби з баклажан виходять соковитими, ніжними, легкими і надзвичайно корисними. М'якоть після подрібнення слід ретельно віджати від надлишків соку. Картопля в даному випадку використовується у відвареному в мундирі вигляді, а після подрібнення обов'язково остуджується.
    Інгредієнти:

  • баклажани – 700 г;

  • картопля – 3-4 шт.;

  • манка – 100 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • часник – 2 зубки;

  • сухарі для панірування або борошно – 100 г;

  • масло рослинне – 50 мл;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • Баклажани перекручують на м'ясорубці, підсолюють, а через 10 хвилин віджимають від соку.

  • Вмішують відварену, остиглий картоплю, цибулю, часник, манку, сіль і перець.

  • Через 15 хвилин формують з овочевої основи котлети, умочують в сухарях або в борошні, обсмажують з двох сторін.


  • Пісні котлети з соєвого фаршу

    Пісні котлети з квасолі, вівсянки, кальмарів і буряків - рецепти в духовці і на пару

    Пісні котлети з сої багаті білком і стануть гідною альтернативою м'ясним виробам. Страву можна приготувати з соєвого м'яса або фаршу, який вимагає попереднього запарювання окропом. Після набухання важливо злити надлишки вологи і додатково подрібнити масу блендером, якщо її структура грубозерниста.
    Інгредієнти:

  • соєвий фарш – 300 г;

  • вода – 1 л;

  • цибуля – 1 шт.;

  • часник – 1 зубок;

  • імбир – 1 ч. ложка;

  • борошно – 1 склянка;

  • майонез соєвий – 2 ст. ложки;

  • масло рослинне – 50 мл;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • Заливають фарш окропом на 30 хвилин, зливають.

  • Додають цибулю, часник, сіль, перець, мелений імбир.

  • Вмішують в основу майонез і половину склянки борошна.

  • Формують котлети, вмочають у борошні, обсмажують в маслі, після чого на 15 хвилин відправляють в прогріту до 180 градусів духовку.


  • Пісні котлети в духовці

    Пісні котлети з квасолі, вівсянки, кальмарів і буряків - рецепти в духовці і на пару

    Якщо приготувати пісні овочеві котлети в духовці вони будуть максимально корисними та доречними для включення в дієтичний або дитячий раціон. В даному випадку вироби доповнені гречкою, замість якої можна взяти для в'язкості манку або розпарені вівсяні пластівці. За бажанням складу доповнюють зеленню і приправами на свій вибір.
    Інгредієнти:

  • гречка – 100 г;

  • капуста, морква або інші овочі – 200 г;

  • борошно – 100 г;

  • сіль, рослинне масло, сухарі для панірування.


  • Приготування

  • Відварюють до готовності гречку, подрібнюють блендером або на м'ясорубці.

  • Перетирають на дрібній тертці овочі або використовують для подрібнення блендер, вмішують в кашу.

  • Додають борошно, сіль, приправи за бажанням, вимішують.

  • Формують вироби, умочують в сухарях, викладають на деко з пергаментом.

  • Відправляють вироби в прогріту до 200 градусів духовку на 20-30 хвилин.


  • Пісні котлети на пару

    Пісні котлети з квасолі, вівсянки, кальмарів і буряків - рецепти в духовці і на пару

    Ще більш дієтична версія пісного страви буде представлена в даному рецепті. Вироби готуються на пару в мультиварці. В якості основи в даному випадку використовується кольорова капуста, яку допускається замінювати білоголової, брюссельської, брокколі або іншими овочами на свій вибір і смак.
    Інгредієнти:

  • капуста цвітна – 300 г;

  • картопля і морква – по 2 шт.;

  • буряк – 1 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • манка – 100 г;

  • сіль, перець, кунжут.


  • Приготування

  • Капусту подрібнюють у блендері.

  • Картопля, буряк і моркву перетирають на тертці, віджимають від соку, додають до капусти.

  • Всипають манку, кунжут.

  • Солять овочеву основу, перчать, ретельно вимішують.

  • Формують пісні капустяні котлети з манкою, укладають в пароварку або на парову ґрати мультиварки і готують на пару 25-30 хвилин.
    Додав: admin | 27-03-2018, 18:15
    Переглядів: 78