Пісні котлети з квасолі, вівсянки, кальмарів і буряків - рецепти в духовці і на пару
Пісні котлети є завсідником раціону вегетаріанців, віруючих і тих, хто прагнути до здорового харчування. Вражає різноманіття можливих варіацій страви і чудові смакові і поживні характеристики кожної з них.
Допоможуть приготувати пісні котлети рецепти виробів з різної рослинної основи та базові поради щодо поліпшення смаку страви.
Злакову або рослинну основу готують належним чином і подрібнюють за допомогою м'ясорубки або блендера.
В якості сполучного компонента В склад додають борошно або крохмаль. Вважається, що одне яйце може замінити 2 ложки лляної борошна, якщо її змішати з чотирма ложками води і дати постояти 20-30 хвилин. Якщо маса погано липне і розсипається, саме час скористатися лляної добавкою.
Формують пісні котлети зволоженими руками ложкою, після чого панірують у борошні або сухарях, обсмажують в маслі, готують в духовці або на пару в мультиварці, пароварці.
Максимально поживними, ситними і смачними будуть пісні котлети з квасолі. Бобові можна взяти готові консервовані, або зварити їх самостійно до м'якості, попередньо вимочивши в ємності з холодною водою не менше 12 годин. При бажанні в основу можна додати трохи зелені або улюблених приправ.
Інгредієнти:
квасоля – 05 кг;
цибулю і моркву – по 1 шт.;
картопля – 2 шт.;
сухарі панірувальні – 05 склянки;
масло рослинне – 100 мл;
сіль, перець.
Приготування
Відварюють до готовності квасолю, картоплю та моркву.
Овочі очищають і разом з бобами подрібнюють у блендері, додавши обсмажену цибулю.
Приправляють основу, формують пісні квасолеві котлети, панірують у сухарях і обсмажують в олії.
Смачні пісні котлети виходять з вівсянки. Час замочування пластівців, як і кількість потрібної води, залежить від якості продукту і визначається індивідуально до отримання м'якої і клейкої, але не рідкої основи. Спочатку заливають сировину до повного покриття і при необхідності збільшують порцію рідини.
Інгредієнти:
пластівці вівсяні – 1 склянка;
картопля і морква – по 1 шт.;
цибуля – 05 шт.;
часник – 1-2 зубчики;
зелень – 05 пучка;
масло рослинне – 50 мл;
сіль, перець.
Приготування
Заливають пластівці окропом і залишають на 20-30 хвилин.
Перетирають на дрібній тертці моркву, картоплю і цибулю з часником, вмішують у вівсяну основу.
Додають посічену зелень, приправляють масу за смаком, формують вологими руками заготовки.
Підрум'янюють її пісні вівсяні котлети в розігрітій олії з двох сторін.
У дні нестрогого поста або просто в дієтичному меню припадуть до місця котлети з кальмарів. Важливо дати тушкам добре стекти після миття в друшляку або додатково просушити продукт для уникнення надмірної вологості фаршу. Замість води при гасінні можна додати наваристий овочевий або рибний бульйон.
Інгредієнти:
кальмари – 05 кг;
картопля і морква – по 1 шт.;
цибуля – 05 шт.;
часник – 2 зубки;
білий хліб – 2 скибочки;
сухарі для панірування – 100 г;
масло рослинне – 50 мл;
сіль, мелений перець.
Приготування
Обсмажують на маслі перетерту моркву і цибулину, після чого перекручують на м'ясорубці з кальмарами, картоплею, хлібом і часниковим зубком.
Приправляють масу, вимішують, відбивають.
Формують пісні котлети з кальмарів, панірують у сухарях, обсмажують в олії.
Складають вироби у сотейник, додають нарізану цибулину і часниковий зубок, доливають трохи води і протушивают під кришкою 15 хвилин.
Легкими і одночасно насиченими виходять пісні бурякові котлети. Пікантні ноти виробів досягаються за рахунок додавання в склад фаршу з м'якоті буряка, дрібно нарізаного чорносливу і перемелених горіхів. Буряк при бажанні можна просто відварити у воді, але набагато смачніша страва буде з запечених коренеплодів.
Інгредієнти:
буряк – 05 кг;
волоські горіхи подрібнені – 6 ст. ложок;
манка і чорнослив – по 4 ст. ложки;
сухарі для панірування – 100 г;
масло рослинне – 40 мл;
сіль.
Приготування
Буряк обертають фольгою і поміщають для запікання в прогріту до 180 градусів духовку на годину.
Очищують коренеплоди, перетирають на дрібній тертці.
Додають манку, подрібнені горіхи, сіль, перемішують.
Розпарюють в гарячій воді, обсушують і нарізують дрібно чорнослив, вмішують в основу.
Формують пісні бурякові котлети, панірують у сухарях, обсмажують в олії.
Неймовірно смачними виходять пісні картопляні котлети з грибами, якщо їх приготувати за наступним рецептом. Особливо вражають версії з боровиками, лисичками, маслюки, які потребують попереднього відварювання у воді, в яку можна додати цибулю і прянощі. Подати ласощі можна з грибним соусом.
Інгредієнти:
картопля – 05 кг;
гриби – 200 г;
цибуля – 1 шт.;
сухарі для панірування – 100 г;
масло рослинне – 50 мл;
сіль, мелений перець.
Приготування
Обчищену картоплю відварюють, розминають товкачиком до отримання пюре, остуджують.
Обсмажують на маслі цибулю, додають гриби, смажать до легкого рум'янцю, вмішують до картопляної основі.
Приправляють масу, формують пісні котлети з грибами, умочують їх в сухарях, підрум'янюють її з двох сторін.
Наступний рецепт для справжніх цінителів здорової і корисної їжі. Пісні овочеві котлети в даному випадку готуються з кольорової капусти, суцвіття якої відварюють, подрібнюють і доповнюють не менш цінними в плані поживності вівсяними пластівцями. Замість цибулі можна додати до складу подрібнений часниковий зубок.
Інгредієнти:
цвітна капуста – 05 кг;
вівсяні пластівці – 05 склянки;
борошно – 50 р;
цибуля – 1 шт.;
сухарі для панірування – 100 г;
масло рослинне – 50 мл;
сіль, мелений перець.
Приготування
Капусту відварюють 5 хвилин, зливають на сито, дають стекти.
Заливають пластівці окропом до покриття, залишають на 10 хвилин.
Капусту подрібнюють з пластівцями, додавши при цьому цибуля.
Вмішують в основу приправи, борошно, формують з неї заготовки.
Вмочують пісні котлети в сухарях, обсмажують в олії.
При створенні котлет не можна пройти повз гармонійного поєднання відвареної гречки з грибами. Вироби з подібної основи здивують чудовими смаковими характеристиками і будуть максимально поживними, що особливо цінно в пісний раціон. Зелень не є обов'язковою у рецепті, її можна виключити зі складу або замінити іншим видом.
Інгредієнти:
гречка – 1 склянка;
вода – 2 склянки;
гриби – 700 г;
цибуля – 2 шт.;
кріп і петрушка – по 1 пучка;
сухарі для панірування – 100 г;
масло рослинне – 50 мл;
сіль, мелений перець.
Приготування
Відварюють в підсоленій воді до готовності гречку, остуджують.
Гриби обсмажують з цибулею, перекручують на м'ясорубці разом з кашею і зеленню.
Приправляють масу за смаком, формують з неї котлети, панірують у сухарях.
Обсмажують пісні котлети з гречки з грибами з двох сторін.
Ніжними, легкими і в міру пікантними будуть пісні котлети з кабачків . Кабачкову стружку після подрібнення слід трохи підсолити, а через 10 хвилин віджати від соку, попередньо відкинувши на друшляк. Замість картоплі можна використовувати розпарені вівсяні пластівці, додавши продукт до потрібної густоти кабачкового фаршу.
Інгредієнти:
кабачки – 1 кг;
морква – 2 шт.;
картопля – 3-4 шт.;
борошно – 1 склянка;
кріп і зелена цибуля – по 1 пучку;
сухарі для панірування – 100 г;
масло рослинне – 50 мл;
сіль, перець.
Приготування
Перетирають кабачки і моркву, віджимають від соку.
Обчищають, відварюють і розтирають товкачиком картопля, остуджують.
Змішують компоненти в мисці, додавши борошно, сіль, перець, дрібно нарубану зелень.
Формують котлети, панірують у сухарях, обсмажують двох сторін в розпеченому маслі.
В якості основи для корисних і смачних котлет можна взяти моркву. Існує чимало версій страви з попередніми гасінням чи відварюванням коренеплодів. Однак не менш смачними вироби виходять і просто з сирої тертої морквяної м'якоті, якщо додати до неї манку і дати трохи настоятися.
Інгредієнти:
морква – 4 шт.;
манка – 8 ст. ложок;
сухарі для панірування – 100 г;
масло рослинне – 50 мл;
сіль, мелений перець.
Приготування
Морква перетирають на дрібній тертці, злегка віджимають від соку, змішують з манкою, залишають на 30 хвилин.
Підсолюють настоявшуюся основу, перчать, формують з неї пісні котлети з моркви і обсмажують їх з двох боків у розігрітій олії.
Як і інші пісні котлети з овочів , вироби з баклажан виходять соковитими, ніжними, легкими і надзвичайно корисними. М'якоть після подрібнення слід ретельно віджати від надлишків соку. Картопля в даному випадку використовується у відвареному в мундирі вигляді, а після подрібнення обов'язково остуджується.
Інгредієнти:
баклажани – 700 г;
картопля – 3-4 шт.;
манка – 100 г;
цибуля – 1 шт.;
часник – 2 зубки;
сухарі для панірування або борошно – 100 г;
масло рослинне – 50 мл;
сіль, перець.
Приготування
Баклажани перекручують на м'ясорубці, підсолюють, а через 10 хвилин віджимають від соку.
Вмішують відварену, остиглий картоплю, цибулю, часник, манку, сіль і перець.
Через 15 хвилин формують з овочевої основи котлети, умочують в сухарях або в борошні, обсмажують з двох сторін.
Пісні котлети з сої багаті білком і стануть гідною альтернативою м'ясним виробам. Страву можна приготувати з соєвого м'яса або фаршу, який вимагає попереднього запарювання окропом. Після набухання важливо злити надлишки вологи і додатково подрібнити масу блендером, якщо її структура грубозерниста.
Інгредієнти:
соєвий фарш – 300 г;
вода – 1 л;
цибуля – 1 шт.;
часник – 1 зубок;
імбир – 1 ч. ложка;
борошно – 1 склянка;
майонез соєвий – 2 ст. ложки;
масло рослинне – 50 мл;
сіль, перець.
Приготування
Заливають фарш окропом на 30 хвилин, зливають.
Додають цибулю, часник, сіль, перець, мелений імбир.
Вмішують в основу майонез і половину склянки борошна.
Формують котлети, вмочають у борошні, обсмажують в маслі, після чого на 15 хвилин відправляють в прогріту до 180 градусів духовку.
Якщо приготувати пісні овочеві котлети в духовці вони будуть максимально корисними та доречними для включення в дієтичний або дитячий раціон. В даному випадку вироби доповнені гречкою, замість якої можна взяти для в'язкості манку або розпарені вівсяні пластівці. За бажанням складу доповнюють зеленню і приправами на свій вибір.
Інгредієнти:
гречка – 100 г;
капуста, морква або інші овочі – 200 г;
борошно – 100 г;
сіль, рослинне масло, сухарі для панірування.
Приготування
Відварюють до готовності гречку, подрібнюють блендером або на м'ясорубці.
Перетирають на дрібній тертці овочі або використовують для подрібнення блендер, вмішують в кашу.
Додають борошно, сіль, приправи за бажанням, вимішують.
Формують вироби, умочують в сухарях, викладають на деко з пергаментом.
Відправляють вироби в прогріту до 200 градусів духовку на 20-30 хвилин.
Ще більш дієтична версія пісного страви буде представлена в даному рецепті. Вироби готуються на пару в мультиварці. В якості основи в даному випадку використовується кольорова капуста, яку допускається замінювати білоголової, брюссельської, брокколі або іншими овочами на свій вибір і смак.
Інгредієнти:
капуста цвітна – 300 г;
картопля і морква – по 2 шт.;
буряк – 1 шт.;
цибуля – 1 шт.;
манка – 100 г;
сіль, перець, кунжут.
Приготування
Капусту подрібнюють у блендері.
Картопля, буряк і моркву перетирають на тертці, віджимають від соку, додають до капусти.
Всипають манку, кунжут.
Солять овочеву основу, перчать, ретельно вимішують.
Формують пісні капустяні котлети з манкою, укладають в пароварку або на парову ґрати мультиварки і готують на пару 25-30 хвилин.
Як приготувати пісні котлети?
Допоможуть приготувати пісні котлети рецепти виробів з різної рослинної основи та базові поради щодо поліпшення смаку страви.
Пісні квасолеві котлети
Максимально поживними, ситними і смачними будуть пісні котлети з квасолі. Бобові можна взяти готові консервовані, або зварити їх самостійно до м'якості, попередньо вимочивши в ємності з холодною водою не менше 12 годин. При бажанні в основу можна додати трохи зелені або улюблених приправ.
Інгредієнти:
Приготування
Пісні котлети з вівсяних пластівців
Смачні пісні котлети виходять з вівсянки. Час замочування пластівців, як і кількість потрібної води, залежить від якості продукту і визначається індивідуально до отримання м'якої і клейкої, але не рідкої основи. Спочатку заливають сировину до повного покриття і при необхідності збільшують порцію рідини.
Інгредієнти:
Приготування
Пісні котлети з кальмарів – рецепт
У дні нестрогого поста або просто в дієтичному меню припадуть до місця котлети з кальмарів. Важливо дати тушкам добре стекти після миття в друшляку або додатково просушити продукт для уникнення надмірної вологості фаршу. Замість води при гасінні можна додати наваристий овочевий або рибний бульйон.
Інгредієнти:
Приготування
Пісні бурякові котлети – рецепт
Легкими і одночасно насиченими виходять пісні бурякові котлети. Пікантні ноти виробів досягаються за рахунок додавання в склад фаршу з м'якоті буряка, дрібно нарізаного чорносливу і перемелених горіхів. Буряк при бажанні можна просто відварити у воді, але набагато смачніша страва буде з запечених коренеплодів.
Інгредієнти:
Приготування
Пісні картопляні котлети – рецепт
Неймовірно смачними виходять пісні картопляні котлети з грибами, якщо їх приготувати за наступним рецептом. Особливо вражають версії з боровиками, лисичками, маслюки, які потребують попереднього відварювання у воді, в яку можна додати цибулю і прянощі. Подати ласощі можна з грибним соусом.
Інгредієнти:
Приготування
Пісні котлети з цвітної капусти
Наступний рецепт для справжніх цінителів здорової і корисної їжі. Пісні овочеві котлети в даному випадку готуються з кольорової капусти, суцвіття якої відварюють, подрібнюють і доповнюють не менш цінними в плані поживності вівсяними пластівцями. Замість цибулі можна додати до складу подрібнений часниковий зубок.
Інгредієнти:
Приготування
Пісні гречані котлети – рецепт
При створенні котлет не можна пройти повз гармонійного поєднання відвареної гречки з грибами. Вироби з подібної основи здивують чудовими смаковими характеристиками і будуть максимально поживними, що особливо цінно в пісний раціон. Зелень не є обов'язковою у рецепті, її можна виключити зі складу або замінити іншим видом.
Інгредієнти:
Приготування
Пісні котлети з кабачків – рецепт
Ніжними, легкими і в міру пікантними будуть пісні котлети з кабачків . Кабачкову стружку після подрібнення слід трохи підсолити, а через 10 хвилин віджати від соку, попередньо відкинувши на друшляк. Замість картоплі можна використовувати розпарені вівсяні пластівці, додавши продукт до потрібної густоти кабачкового фаршу.
Інгредієнти:
Приготування
Пісні морквяні котлети з манкою
В якості основи для корисних і смачних котлет можна взяти моркву. Існує чимало версій страви з попередніми гасінням чи відварюванням коренеплодів. Однак не менш смачними вироби виходять і просто з сирої тертої морквяної м'якоті, якщо додати до неї манку і дати трохи настоятися.
Інгредієнти:
Приготування
Пісні котлети з баклажан
Як і інші пісні котлети з овочів , вироби з баклажан виходять соковитими, ніжними, легкими і надзвичайно корисними. М'якоть після подрібнення слід ретельно віджати від надлишків соку. Картопля в даному випадку використовується у відвареному в мундирі вигляді, а після подрібнення обов'язково остуджується.
Інгредієнти:
Приготування
Пісні котлети з соєвого фаршу
Пісні котлети з сої багаті білком і стануть гідною альтернативою м'ясним виробам. Страву можна приготувати з соєвого м'яса або фаршу, який вимагає попереднього запарювання окропом. Після набухання важливо злити надлишки вологи і додатково подрібнити масу блендером, якщо її структура грубозерниста.
Інгредієнти:
Приготування
Пісні котлети в духовці
Якщо приготувати пісні овочеві котлети в духовці вони будуть максимально корисними та доречними для включення в дієтичний або дитячий раціон. В даному випадку вироби доповнені гречкою, замість якої можна взяти для в'язкості манку або розпарені вівсяні пластівці. За бажанням складу доповнюють зеленню і приправами на свій вибір.
Інгредієнти:
Приготування
Пісні котлети на пару
Ще більш дієтична версія пісного страви буде представлена в даному рецепті. Вироби готуються на пару в мультиварці. В якості основи в даному випадку використовується кольорова капуста, яку допускається замінювати білоголової, брюссельської, брокколі або іншими овочами на свій вибір і смак.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Пісні картопляні деруни без яєць з цибулею, грибами і кабачками - рецепти в духовці на сковороді
Пісні картопляні деруни не містять яєць, чим і привертають вегетаріанців, віруючих і прихильників більш ніжних за текстурою виробів. Страва має масу
Пісні страви швидко і смачно - рецепти простого пирога, дріжджових млинців, випічки до чаю та інших страв
Приготувати пісні страви швидко і смачно, рецепти не потрібні, все вийде з першого разу у кожного кухаря. Освоївши прості технології, вдасться
Котлети без м'яса з гречки, капусти, хліба, макаронів і рецепти в духовці
Котлети без м'яса, багатьом на диво, виходять дуже смачними ласощами, яке захочеться готувати не лише в піст, а й протягом усього року. Апетитне
Пісні котлети з квасолі червоної, білої, консервованої і зеленої - рецепти в духовці і на пару
Пісні котлети з квасолі – ідеальне живильне альтернатива м'ясним виробам, що має масу варіацій приготування, кожна з яких по-своєму цікава і
Пісні котлети з гречки з грибами, картоплею, капустою - рецепти з каші і пластівців
Пісні котлети з гречки дозволять якісно урізноманітнити меню під час Великого Посту або стануть частим гостем в раціоні вегетаріанців і прихильників
Пісні страви - рецепти на кожен день щів, супу з квасолею, печива на швидку руку і котлет
Щоб приготувати пісні страви, рецепти на кожен день і для свят допоможуть з правитися із завданням без клопоту. Знаючи секрети отримання чудових і