» » Пісні картопляні деруни без яєць з цибулею, грибами і кабачками - рецепти в духовці на сковороді

Пісні картопляні деруни без яєць з цибулею, грибами і кабачками - рецепти в духовці на сковороді

Пісні картопляні деруни без яєць з цибулею, грибами і кабачками - рецепти в духовці на сковороді
Пісні картопляні деруни – блюдо, в якому поєднується відмінний смак, простота і доступність приготування. Відсутність яєць пом'якшує структуру виробів, які вдаються особливо ніжними і м'якими, але дещо ускладнює їх смаження. Полегшити процес допоможе дотримання деяких кулінарних хитрощів.

Як готувати деруни з картоплі?


Деруни традиційно готують із сирої картоплі, який очищають, протирають на тертці або перемелюють в блендре.

  • Існують оригінальні версії приготування виробів з відварених картоплин, які перетирають, розминають толкушкой і застосовують для створення основи в охолодженому вигляді.

  • Готуються пісні картопляні деруни без яєць, тому вимагають додавання альтернативних основу сполучних компонентів. Такими може бути картопляна або в ідеалі льняна мука, яка при взаємодії з вологою набуває чудові клейкі властивості.

  • Допускається доповнювати картопляну основу цибулею, часником, поєднувати з м'якоттю інших овочів: капусти, кабачків, гарбуза, моркви.

  • Смачні деруни з картоплі виходять з грибами, які відварюють або обсмажують з додаванням цибулі, а потім подрібнюють.

  • Готові вироби викладають на серветки для вбирання жиру.


  • Рецепт дерунів з картоплі з цибулею

    Пісні картопляні деруни без яєць з цибулею, грибами і кабачками - рецепти в духовці на сковороді

    Пісні картопляні деруни найчастіше готують з ріпчастою цибулею. Завдяки добавці вироби не тільки набувають додаткову пікантність, але і залишаються світлими, так як цибулиний сік запобігає потемнінню картопляної основи. Пшеничне борошно можна замінити крохмалем або готувати вироби без її участі.
    Інгредієнти:

  • картопля – 10 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • борошно – 3 ст. ложки;

  • сіль, перець, рослинна олія.


  • Приготування

  • Очищені картоплини перетирають на крупній тертці і тут же додають подрібнений на дрібній тертці ріпчаста цибуля.

  • Підсолюють основу, перчать, залишають в друшляку на деякий час для стікання виділяється соку.

  • Додають в картопляну масу борошно, перемішують.

  • Формують картопляні деруни з цибулею зволоженими руками або викладають на сковороду порції ложкою, підрум'янюючи їх в олії з двох сторін.


  • Деруни з вареної картоплі


    Пісні картопляні деруни без яєць з цибулею, грибами і кабачками - рецепти в духовці на сковороді

    Пісні деруни з картоплі – рецепт, який можна виконати з відварених в мундирі бульб. Після охолодження їх очищають, а потім перетирають на дрібній тертці. Склад традиційно доповнюють подрібненої цибулиною або додають за бажанням дрібно нарубану зелень, сушений або свіжий видавлений часник.
    Інгредієнти:

  • картопля – 6 шт.;

  • цибуля – 05 шт.;

  • борошно – 1 ст. ложка;

  • зелень – 05 пучка;

  • сіль, перець, рослинна олія.


  • Приготування

  • Відварюють в мундирі, очистити і перетирають картоплини.

  • Додають цибулю, зелень, сіль, перець, борошно, перемішують.

  • Формують круглі пісні картопляні деруни завтовшки не більше сантиметра і обсмажують в маслі з двох сторін.


  • Деруни з картопляного пюре

    Пісні картопляні деруни без яєць з цибулею, грибами і кабачками - рецепти в духовці на сковороді

    Картопляні пишні деруни можна приготувати пюре, що залишилося після колишньої трапези або звареного спеціально для отримання бажаного страви. В основу допускається додавати суху або свіжу зелень. Сформовані вироби обсмажують в розпеченому маслі як є, або попередньо панірують у сухарях або борошні.
    Інгредієнти:

  • картопля – 6 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • часник – 2 зубки;

  • борошно – 2 ст. ложки;

  • сухарі панірувальні – 05 склянки;

  • сіль, перець, рослинна олія.


  • Приготування

  • Відварюють очищені картоплини до готовності, розтирають до отримання пюре товкачиком, залишають до охолодження.

  • Приправляють картопляну масу сіллю і перцем, додають перетертий цибулю і часник, вмішують борошно.

  • Формують зволоженими руками пісні картопляні круглі деруни, панірують їх у сухарях, обсмажують в олії.


  • Пісні деруни з грибами

    Пісні картопляні деруни без яєць з цибулею, грибами і кабачками - рецепти в духовці на сковороді

    В особливому пошані серед їдців приготовані картопляні деруни з грибами . Печериці та гливи просто обсмажують після подрібнення олії, а лісові гриби попередньо відварюють у воді до опускання на дно. Версію з сирим картоплею можна підкоригувати, попередньо відваривши бульби.
    Інгредієнти:

  • картопля – 8-10 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • гриби – 300 г;

  • борошно – 3 ст. ложки;

  • сіль, перець, рослинна олія.


  • Приготування

  • Гриби миють, дрібно шаткують і обсмажують на маслі до легкого підрум'янення.

  • Очищають і перекручують на м'ясорубці разом з цибулиною картоплини.

  • Додають грибну масу, сіль і перець за смаком, вмішують борошно.

  • Формують вологими руками заготовки і викладають в розігріте масло.

  • Підрум'янюють її пісні смачні картопляні деруни з двох сторін.


  • Деруни з кабачків і картоплі

    Пісні картопляні деруни без яєць з цибулею, грибами і кабачками - рецепти в духовці на сковороді

    Пісні деруни з картоплі та кабачків будуть мати більш ніжну текстуру і меншу калорійність, ніж класичні версії виробів. Щоб надмірна соковитість кабачкової м'якоті не вимагає додавання зайвої порції борошна, перетерту і підсолену овочеву масу поміщають на 15-20 хвилин в друшляк, а потім трохи віджимають.
    Інгредієнти:

  • картоплю і кабачки – 500 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • манка і борошно – 2 ст. ложки;

  • зелень – 05 пучка;

  • сіль, перець, рослинна олія.


  • Приготування



  • Перетирають кабачки, солять, залишають в друшляку.

  • Очищають картоплини, перетирають на крупній тертці, а цибулю на дрібній, змішують з манкою, залишають на 10 хвилин.

  • З'єднують кабачкову і картопляну основу, додають сіль, перець, зелень і борошно.

  • Смажать деруни за подобою оладок, підрум'янюючи порції маси з двох сторін.


  • Деруни з капустою і картоплею

    Пісні картопляні деруни без яєць з цибулею, грибами і кабачками - рецепти в духовці на сковороді

    Хрусткими зовні і соковитими і ніжними всередині будуть картопляно-капустяні деруни. Капусту тут потрібно згасити до м'якості, додавши при бажанні трохи томатного соку або перетертий помідор без шкірки. При смаженні виробів важливо ретельно розігріти сковороду, додавши достатню кількість масла.
    Інгредієнти:

  • картопля – 7 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • капуста – 05 вилка;

  • борошно – 2 ст. ложки;

  • масло рослинне – 100 мл;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • Капусту шаткують, обсмажують з цибулею, а потім протушивают до м'якості, приправте за смаком.

  • Картопля перетирають на крупній тертці, приправляють перцем, змішують з борошном.

  • Викладають порції картопляної маси тонким шаром в розігріте масло, а зверху розподіляють трохи капусти і знову картоплю.

  • Перевертають деруни з картоплі з хрусткою скоринкою на іншу сторону, обсмажують ще такий же час, не збавляючи вогонь.


  • Рецепт картопляних драніков з часником

    Пісні картопляні деруни без яєць з цибулею, грибами і кабачками - рецепти в духовці на сковороді

    Особливий аромат і пікантність набувають пісні деруни, якщо у картопляну масу додати перед смаженням подрібнений часник. Очищені зубки перетирають на тертці, видавлюють за допомогою преса або просто дрібно рубають гострим ножем. Замість петрушки підійде кріп, кінза, інша зелень на вибір.
    Інгредієнти:

  • картопля – 5 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • часник – 2 зубки;

  • борошно – 2 ст. ложки;

  • петрушка – 05 пучка;

  • сухі трави – 1 ч. ложка;

  • сіль, перець, рослинна олія.


  • Приготування

  • Перетирають картоплю на крупній тертці, а цибулю на дрібній.

  • Додають зелень, часник, сіль, перець, трави і борошно, вимішують.

  • За допомогою столової ложки накладають порції маси в розігріте масло на сковороду і підрум'янюють її картопляні деруни з часником з двох сторін.


  • Деруни з гарбузом і картоплею

    Пісні картопляні деруни без яєць з цибулею, грибами і кабачками - рецепти в духовці на сковороді

    Пісні деруни з картоплі будуть мати більш насичений колір і придбають додаткові смакові ноти, якщо доповнити базову основу перетертої м'якоттю гарбуза. Замість цибулі і часнику овочева маса приправляється дрібкою асафетиди. Пропорції овочів допускається змінювати на свій розсуд.
    Інгредієнти:

  • картопля – 300 г;

  • гарбуз – 500 г;

  • борошно – 80 г;

  • асафетіда і чорний перець – по 1 щіпці;

  • петрушка – 05 пучка;

  • сіль, рослинне масло.


  • Приготування

  • Перетирають на крупній тертці гарбузову і картопляну м'якоть.

  • Додають петрушку, асафетіду, перець, сіль і борошно, вимішують.

  • Ложкою формують деруни, викладаючи порції в розігріте масло.

  • Підрум'янюють її вироби з двох сторін.


  • Картопляні деруни з морквою – рецепт

    Пісні картопляні деруни без яєць з цибулею, грибами і кабачками - рецепти в духовці на сковороді

    Приємний присмак моркви будуть мати приготовані картопляно-морквяні деруни . Щоб отримати більш ніжну текстуру виробів коренеплід перетирають на дрібній тертці, тоді як картоплю подрібнюють за допомогою великої. Цибуля і часник не є обов'язковими складовими і можуть виключатися зі складу.
    Інгредієнти:

  • картопля – 7 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • борошно – 3 ст. ложки;

  • цибуля – 05 шт.;

  • часник – 1 зубок;

  • сіль, перець, рослинна олія.


  • Приготування

  • Очищають і протирають на тертці картоплини і моркву.

  • Додають подрібнену цибулю і часник, вмішують в основу борошно, сіль і перець.

  • Накладають порції отриманої овочевої маси в сковороду з рослинним маслом і обсмажують до помірного рум'янцю з двох сторін.


  • Деруни в духовці з картоплі – рецепт

    Пісні картопляні деруни без яєць з цибулею, грибами і кабачками - рецепти в духовці на сковороді

    Рум'яними і хрусткими виходять картопляні деруни в духовці . Причому в даному випадку вироби готуються без додавання борошна з мінімальною кількістю рослинної олії, що благотворно позначається на їх калорійності. Не забороняється додавати до овочевої маси часник або м'якоть інших овочів.
    Інгредієнти:

  • картопля – 700 г;

  • цибуля – 2 шт.;

  • масло рослинне – 3 ст. ложки;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • Шинкують як можна тонше і дрібніше цибулю.

  • Перетирають на крупній тертці очищену картоплю.

  • Підсолюють картопляну масу, залишають на кілька хвилин, віджимають від соку, який зливають.

  • Залишився на дні крохмаль додають до картоплі разом з цибулею, олією та перцем.

  • Формують руками деруни, укладають на пергамент і запікають при 175 градусах 15 години, перевертаючи кожні 15 хвилин.


  • Картопляні деруни в мультиварці

    Пісні картопляні деруни без яєць з цибулею, грибами і кабачками - рецепти в духовці на сковороді

    Елементарно готуються пісні деруни з картоплі без яєць в мультиварці. Можна заощадити час і подрібнити овочеві складові в ємності блендера або комбайна. Якщо отримана картопляна маса дуже водяниста, її можна відкинути на час, на сито і почекати, поки надлишки соку стечуть в миску.
    Інгредієнти:

  • картопля – 600 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • борошно – 70 г;

  • кріп – 05 пучка;

  • сіль, перець, рослинна олія.


  • Приготування

  • Очищають, розрізають на часточки картоплини і разом з цибулиною і гілочками кропу поміщають в ємність блендера.

  • Подрібнюють масу, солять, перчать, вмішують борошно.

  • Включають мультиварку в режимі «Випічка» або «Смаження», наливають масло і після нагрівання накладають порції картопляного основи за допомогою ложки.

  • Підрум'янюють її деруни з двох сторін.
    Додав: admin | 27-03-2018, 18:28
    Переглядів: 163