Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Деруни без борошна

Деруни без борошна

31-01-2016, 13:57
1 889
Деруни без борошна
Деруни – універсальне блюдо, яке підійде не тільки для повсякденного столу, але і прекрасно різноманітить пісне і вегетаріанське меню. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати деруни без борошна і з чим їх найкраще подати.

Картопляні деруни без борошна


Інгредієнти:

  • картопля – 8 шт.;

  • яйце – 2 шт.;

  • олія рослинна;

  • сметана нежирна – для подачі;

  • спеції.


  • Приготування
    Картопля промиваємо, очищаємо і натираємо на дрібній тертці або подрібнюємо за допомогою блендера. Потім відкидаємо овочеву масу в сітчастий друшляк і залишаємо, щоб стік весь сік. Далі до тертому картоплі додаємо за смаком сіль, вбиваємо яйце і випікаємо деруни на розпеченому маслі в сковороді. Подаємо готове блюдо теплим з маслом або сметанкою.

    Рецепт дерунів без борошна


    Інгредієнти:

  • картопля – 10 шт.;

  • яйце куряче – 3 шт.;

  • спеції;

  • часник – 3 зубчики;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Отже, картоплю чистимо, промиваємо і натираємо на крупній тертці. Потім підсолюємо отриману суміш за смаком і залишаємо на кілька хвилин постояти. Після цього акуратно віджимаємо овочеву масу чистими руками, щоб позбутися від зайвої рідини, і обережно зливаємо її. Далі в миску розбиваємо яйця, додаємо спеції і видавлюємо через прес часник. У сковороду наливаємо рослинне масло і розігріваємо його. Викладаємо деруни виделкою, щоб не зачерпнути виділився сік. Коли з одного боку утвориться хрустка скоринка, акуратно перевертаємо їх на іншу сторону і підрум'янюємо ще кілька хвилин. Готові гарячі деруни викладаємо на паперову серветку і витираємо їх, щоб позбутися зайвого жиру. Після цього подаємо їх відразу ж до столу, приправивши нежирної сметаною і посипавши рубаною зеленню.

    Деруни з кабачків без борошна


    Інгредієнти:

  • молодий кабачок – 2 шт.;

  • картопля – 1 кг;

  • цибулина – 1 шт.;

  • яйце – 1 шт.;
  • Деруни без борошна

  • олія оливкова – 3 ст. ложки;

  • спеції;

  • часник – за бажанням.


  • Приготування
    Кабачок, картоплю та цибулю очищаємо від шкірки і промиваємо під холодною водою. Потім овочі натираємо на маленькій тертці і добре віджимаємо при необхідності всю зайву рідину. Після цього додаємо яйце, підсолюємо за смаком і кидаємо приправи. Все ретельно перемішуємо, замішуємо тісто і обсмажуємо деруни на розігрітому маслі. Подаємо їх зі сметаною і свіжою зеленню.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Картопляні деруни з фаршем
    Картопляні деруни з фаршем
    Напевно багато готували традиційні білоруські драники з минималистичному рецептом, однак страву можна урізноманітнити вельми успішно. Слідуючи
    Деруни з м'ясом
    Деруни з м'ясом
    Напевно, кожна господиня готувала звичайні деруни з традиційного простого рецепту. Однак сьогодні ми розповімо, як урізноманітнити це відмінна
    Картопляні деруни
    Картопляні деруни
    Ну, хто не знає, що таке деруни? Це ті ж деруни, тільки називаються по-іншому. Деякі вміють готувати цю страву, а деякі - ні. Дана стаття пропонує
    Деруни з кабачків
    Деруни з кабачків
    Усіма відоме і улюблене блюдо деруни можна готувати не тільки з картоплі, але і з кабачків. Вони виходять дуже ніжними, соковитими і смачними, і
    Деруни з сиром
    Деруни з сиром
    Деруни - це традиційна страва української і білоруської кухонь, яке має безліч варіантів приготування. Основний інгредієнт у них картопля, до нього
    Картопляні деруни - рецепт
    Картопляні деруни - рецепт
    Картопляні деруни - популярна страва білоруської кухні, яке з'явилося в XIX столітті. Їх зазвичай подають зі сметаною, будь-яким соусом або просто з