Вернуться назад Распечатать

Деруни без борошна

Деруни без борошна
Деруни – універсальне блюдо, яке підійде не тільки для повсякденного столу, але і прекрасно різноманітить пісне і вегетаріанське меню. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати деруни без борошна і з чим їх найкраще подати.

Картопляні деруни без борошна


Інгредієнти:

  • картопля – 8 шт.;

  • яйце – 2 шт.;

  • олія рослинна;

  • сметана нежирна – для подачі;

  • спеції.


  • Приготування
    Картопля промиваємо, очищаємо і натираємо на дрібній тертці або подрібнюємо за допомогою блендера. Потім відкидаємо овочеву масу в сітчастий друшляк і залишаємо, щоб стік весь сік. Далі до тертому картоплі додаємо за смаком сіль, вбиваємо яйце і випікаємо деруни на розпеченому маслі в сковороді. Подаємо готове блюдо теплим з маслом або сметанкою.

    Рецепт дерунів без борошна


    Інгредієнти:

  • картопля – 10 шт.;

  • яйце куряче – 3 шт.;

  • спеції;

  • часник – 3 зубчики;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Отже, картоплю чистимо, промиваємо і натираємо на крупній тертці. Потім підсолюємо отриману суміш за смаком і залишаємо на кілька хвилин постояти. Після цього акуратно віджимаємо овочеву масу чистими руками, щоб позбутися від зайвої рідини, і обережно зливаємо її. Далі в миску розбиваємо яйця, додаємо спеції і видавлюємо через прес часник. У сковороду наливаємо рослинне масло і розігріваємо його. Викладаємо деруни виделкою, щоб не зачерпнути виділився сік. Коли з одного боку утвориться хрустка скоринка, акуратно перевертаємо їх на іншу сторону і підрум'янюємо ще кілька хвилин. Готові гарячі деруни викладаємо на паперову серветку і витираємо їх, щоб позбутися зайвого жиру. Після цього подаємо їх відразу ж до столу, приправивши нежирної сметаною і посипавши рубаною зеленню.

    Деруни з кабачків без борошна


    Інгредієнти:

  • молодий кабачок – 2 шт.;

  • картопля – 1 кг;

  • цибулина – 1 шт.;

  • яйце – 1 шт.;
  • Деруни без борошна

  • олія оливкова – 3 ст. ложки;

  • спеції;

  • часник – за бажанням.


  • Приготування
    Кабачок, картоплю та цибулю очищаємо від шкірки і промиваємо під холодною водою. Потім овочі натираємо на маленькій тертці і добре віджимаємо при необхідності всю зайву рідину. Після цього додаємо яйце, підсолюємо за смаком і кидаємо приправи. Все ретельно перемішуємо, замішуємо тісто і обсмажуємо деруни на розігрітому маслі. Подаємо їх зі сметаною і свіжою зеленню.