Деруни – універсальне блюдо, яке підійде не тільки для повсякденного столу, але і прекрасно різноманітить пісне і вегетаріанське меню. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати деруни без борошна і з чим їх найкраще подати.
Картопляні деруни без борошна
Інгредієнти: картопля – 8 шт.; яйце – 2 шт.; олія рослинна; сметана нежирна – для подачі; спеції. Приготування Картопля промиваємо, очищаємо і натираємо на дрібній тертці або подрібнюємо за допомогою блендера. Потім відкидаємо овочеву масу в сітчастий друшляк і залишаємо, щоб стік весь сік. Далі до тертому картоплі додаємо за смаком сіль, вбиваємо яйце і випікаємо деруни на розпеченому маслі в сковороді. Подаємо готове блюдо теплим з маслом або сметанкою.
Рецепт дерунів без борошна
Інгредієнти: картопля – 10 шт.; яйце куряче – 3 шт.; спеції; часник – 3 зубчики; олія рослинна. Приготування Отже, картоплю чистимо, промиваємо і натираємо на крупній тертці. Потім підсолюємо отриману суміш за смаком і залишаємо на кілька хвилин постояти. Після цього акуратно віджимаємо овочеву масу чистими руками, щоб позбутися від зайвої рідини, і обережно зливаємо її. Далі в миску розбиваємо яйця, додаємо спеції і видавлюємо через прес часник. У сковороду наливаємо рослинне масло і розігріваємо його. Викладаємо деруни виделкою, щоб не зачерпнути виділився сік. Коли з одного боку утвориться хрустка скоринка, акуратно перевертаємо їх на іншу сторону і підрум'янюємо ще кілька хвилин. Готові гарячі деруни викладаємо на паперову серветку і витираємо їх, щоб позбутися зайвого жиру. Після цього подаємо їх відразу ж до столу, приправивши нежирної сметаною і посипавши рубаною зеленню.
Деруни з кабачків без борошна
Інгредієнти: молодий кабачок – 2 шт.; картопля – 1 кг; цибулина – 1 шт.; яйце – 1 шт.; олія оливкова – 3 ст. ложки; спеції; часник – за бажанням. Приготування Кабачок, картоплю та цибулю очищаємо від шкірки і промиваємо під холодною водою. Потім овочі натираємо на маленькій тертці і добре віджимаємо при необхідності всю зайву рідину. Після цього додаємо яйце, підсолюємо за смаком і кидаємо приправи. Все ретельно перемішуємо, замішуємо тісто і обсмажуємо деруни на розігрітому маслі. Подаємо їх зі сметаною і свіжою зеленню.