Пісні морквяні котлети хоч і не надто поширений, але дуже апетитне ласощі. У них можна використовувати виключно моркву з доповненням у вигляді манки і спецій, а можна і компонувати даний овоч з іншими, наприклад, з капустою, буряком та картоплею.
Як приготувати морквяні котлети?
Пісні котлети з моркви – це яскраве, ніжне й ароматне страва. Багато, хто їх пробував, вносять їх у свій звичайний раціон, а не тільки пісне меню. Представлені нижче рекомендації допоможуть приготувати страву швидко і без клопоту.
Морква для котлет можна подрібнювати на дрібній або середній тертці або скористатися кухонним комбайном. Морква для котлет можна використовувати в сирому вигляді або брати варений овоч. Зважаючи на те, що при готуванні яйце не використовується, додається манка. Після набухання вона скріплює фарш і вироби не розвалюються. Пісні морквяні котлети можна готувати як солоними, так і солодкими з додаванням горіхів, сухофруктів і цукру. Пісні морквяні котлети подають до столу в гарячому або холодному вигляді. Морквяні котлети з манкою – рецепт
Морквяні котлети з манкою – відмінне рішення для пісного столу. Щоб вироби при обсмажуванні не розварювалися, їх треба гарненько запанірувати в сухарях. Крім того, заготівлі краще починати формувати тільки після того, як маса охолоне, і краще робити їх невеликого розміру.
Інгредієнти:
морква – 500 г; цибуля – 2 шт.; вода – 3 ст. ложки; манка – 60 г; рафінована олія – 50 мл; сухарі панірувальні – 6 ст. ложок; часник – 2 зубчики; паприка – 1 ч. ложка; чорний мелений перець – щіпка; сіль. Приготування
Цибулю подрібнюють, пасерують, солять і перчать. Моркву подрібнюють на дрібній тертці, змішують з цибулею, додають манку і воду. Отриману масу тушкують, помішуючи, 7 хвилин. Додають подрібнений часник, формують котлети, обкачують їх у сухарях і з двох сторін обсмажують в олії. Котлети з вареної моркви
Котлети з морквою і цибулею можна подавати до столу як самостійне блюдо або як доповнення до гарнірів з каш або картоплі. Якщо хочеться, щоб маса для котлет була більш однорідною, попередньо обсмажену цибулю можна спочатку подрібнити блендером, а потім вже отриману кашку додати у фарш.
Інгредієнти:
варена морква – 1 кг; цукор – 1 ч. ложка; манка, борошно – по 25 ст. ложки; сіль – 1/2 ч. ложки; цибулина – 1 шт.; панірувальні сухарі. Приготування
Варену моркву труть на тертці, змішують з сіллю, цукром, борошном, манкою і пасерованою цибулею. Дають масі постояти хвилин 20. Формують морквяні котлети без яєць, обвалюють їх у панірувальних сухарях і обсмажують в олії. Котлети із буряків та моркви
Буряково-морквяні котлети – страва, просте в приготуванні, дуже смачне і корисне. Овочі можна просто відварити, а можна і запекти. При другому варіанті в продуктах збережеться більше вітамінів. До готовності котлети можна довести різними способами: запекти в духовці, обсмажити або приготувати на пару.
Інгредієнти:
буряк – 200 г; морква – 200 г; манка – 100 г; часник – 2 зубчики; зелень півпучка; сіль, перець. Приготування
Буряк загортають у фольгу і при 200 градусах запікають 15 години. Точно так само роблять і з морквою. Дрібно кришать зелень, а часник пропускають через прес. З'єднують компоненти, додають манку, сіль, перець і перемішують. Мокрими руками формують пісні буряково-морквяні котлети, викладають на лист і при 200 градусах запікають 10 хвилин. Котлети з капусти і моркви
Пісні капустяно-морквяні котлети – легке і дуже апетитне блюдо. Готувати котлети можна з різних видів капусти: підійде і білокачанна, пекінська. Якщо використовувати ніжні листя пекінської капусти, проварювати їх не потрібно, можна просто нашаткувати, обдати окропом і відправити у фарш.
Інгредієнти:
капуста – 100 г; цибуля – 1 шт.; морква – 2 шт.; борошно – 2 ст. ложки; сухарі панірувальні – 5 ст. ложок; сіль, перець; рослинна олія; зелень. Приготування
Капусту дрібно шаткують, заливають окропом і хвилини 3-4 проварюють. На дрібній тертці моркву труть. Подрібнену цибулю та моркву пасерують до рум'яності. Додають віджату капусту й дрібно нарізану зелень петрушки, солять, перчать, всипають борошно. Ретельно масу вимішують, формують пісні капустяно-морквяні котлети, панірують у сухарях і обсмажують до рум'яності. Котлети з нуту і моркви
Рецепт смачних морквяних котлет, представлений далі, назвати звичайним не вийде. В даному випадку поряд зі стандартними компонентами при приготуванні овочевих котлет використовується нутове борошно. Вона надає яству особливу пікантність і ситність, адже цей продукт багатий рослинним білком.
Інгредієнти:
нутове борошно – 100 г; морква – 250 г; зелень петрушки – півпучка; чорний мелений перець, куркума – по 1/2 ч. ложки; сіль; вода – 50 мл; масло. Приготування
Моркву подрібнюють на дрібній тертці, петрушку дрібно рубають, додають нутовую борошно, сіль, спеції. Вливають воду і вимішують. За допомогою двох столових ложок формують заготовки, опускають їх у киплячу олію і обсмажують смачні морквяні котлети до рум'яності. Морквяні котлети з вівсяними пластівцями
Пісні морквяні котлети з вівсянкою виходять дуже ніжними та смачними. Вівсяні пластівці в даному випадку краще використовувати дрібні. Якщо не класти у фарш сіль та перець, а всипати цукровий пісок або додати родзинки з курагою, то дані котлети можна подати до столу як десертного ласощі.
Інгредієнти:
вівсяні пластівці – 1 стакан; морква – 400 г; сіль, перець; олія; панірувальні сухарі. Приготування
Пластівці заливають окропом у пропорції 1:2 перемішують і дають настоятися. Моркву труть на дрібній тертці. З'єднують компоненти, солять, перчать і формують заготовки, обвалюючи їх у сухарях. Обсмажують пісні морквяні котлети з двох сторін у маслі. Морквяно-яблучні котлети
Солодкі морквяні котлети – відмінний десерт, який на пісному столі оцінять по достоїнству. Це блюдо більше нагадує сирники або оладки. Щоб готові вироби вийшли ще смачніше, у фарш можна додати подрібнені горіхи і сухофрукти на свій смак. Вироби доводять до готовності шляхом запікання в духовці або смаження на сковороді.
Інгредієнти:
морква – 500 г; яблука – 200 г; борошно – 50 р; кориця – щіпка; масло. Приготування
Моркву труть на середній тертці і смажать на сковороді до м'якості. Додають терті яблука і все разом тушкують майже до повного випаровування вологи. Коли маса охолоне, додають до неї борошно, корицю, цукор і сіль. Перемішують і формують котлети і обсмажують їх до рум'яності. Морквяно-картопляні котлети – рецепт
Котлети з картоплі та моркви – ситна пісна їжа, яка готується дуже швидко і просто. Щоб заготовки при обсмажуванні не розвалилися, з овочів потрібно злити всю воду і відразу, поки вони ще гарячі, потовкти їх на пюре. Котлети вийдуть пікантніше, якщо у фарш додати куркуму, перець і подрібнений часник.
Інгредієнти:
морква, картопля – 05 кг; сіль; олія; сухарі панірувальні. Приготування
Картоплю і моркву відварюють, воду зливають, а овочі на малому вогні підсушують ще близько хвилини. Овочі розминають їх, додають 20 мл олії, солять, перчать. Формують котлети, панірують їх у сухарях і обсмажують з двох сторін. Морквяно-гарбузове котлети
Котлети з гарбуза та моркви – справжнє джерело корисних речовин. Щоб блюдо вийшло ще цікавіше, фарш кладуть подрібнене насіння льону. Морква і гарбуз можна спочатку відварити, потім пюрировать, а потім вже змішати отриману масу з іншими продуктами, в такому випадку котлети вийдуть більш ніжними.
Інгредієнти:
морква – 3 шт.; гарбуз – 400 г; манка – 1/2 склянки; крохмаль – 3 ст. ложки; мелене насіння льону – 2 ст. ложки; борошно – 2 ст. ложки; вода – 100 мл; спеції, сіль; масло. Приготування
Морква і гарбуз натирають на дрібній тертці. Поміщають продукти в сковороду, вливають воду і тушкують 15 хвилин на малому вогні. В отриману масу додають сухі компоненти, вимішують і формують пісні морквяні котлети з гарбузом. У розігрітому маслі обсмажують їх з двох сторін. Морквяні котлети в духовці – рецепт
Морквяні котлети в духовці – це просто, швидко, корисно і смачно. Цибулю можна використовувати сирої, а якщо такий варіант комусь не до душі, то його можна пасерувати, а потім вже змішувати з морквою. Щоб вироби вийшли ще апетитніше, заготовки можна панірувати в суміші сухарів і спецій за смаком.
Інгредієнти:
морква – 500 г; невелика біла цибулина – 1 шт.; часник – 2 зубчики; манка – 3 ст. ложки; сіль, перець; олія; панірувальні сухарі. Приготування
Моркву труть на середній тертці, додають дрібно нарізану цибулю, подрібнений часник, вливають 2 столові ложки олії, солять, перчать, всипають манку і ретельно вимішують. Залишають масу хвилин на 20 а потім формують заготовки і обкачують їх у сухарях. Деко застеляють фольгою, змащують її маслом і викладають пісні морквяні котлети. При 200 градусах хвилин через 15 блюдо буде готово! Морквяні котлети на пару
Морквяні котлети на пару в мультиварці – це не тільки дуже смачно, але ще й корисно. Щоб вироби не прилипли до пароварочной кошику, її попередньо потрібно змастити рослинним маслом. За таким же принципом морквяні котлети можна зробити і солодкими, тоді цибулю і сіль не кладуть, а додають у фарш сухофрукти і цукор.
Інгредієнти:
морква – 1 кг; цибуля – 1 шт.; манка – 5 ст. ложок; сіль – 1/2 ч. ложки; цукор – 1 ч. ложка. Приготування
Подрібнюють і пасерують цибулю до легкої рум'яності, потім додають терту моркву і обсмажують всі разом хвилин 10. Вливають 400 мл води і тушкують компоненти 10 хвилин, додають манку і під кришкою готують, доки крупа не набухне. Додають сіль, спеції, розмішують і залишають остигати. Коли маса охолоне, формують котлети, викладають їх у кошик, в чашу наливають воду і в режимі «Варка на пару» готують 15 хвилин.