» » Гарячий борщ - класичний рецепт з м'ясом, пісний, як у дитячому садку і в мультиварці

Гарячий борщ - класичний рецепт з м'ясом, пісний, як у дитячому садку і в мультиварці

Гарячий борщ - класичний рецепт з м'ясом, пісний, як у дитячому садку і в мультиварці
Гарячий борщ - класичний рецепт російської кухні, дуже смачне перше блюдо, яке на перший погляд дуже нагадує борщ. Відрізняються страви тим, що борщ варять без капусти, а іноді навіть і без картоплі.

Як приготувати гарячий борщ?


Гарячий борщ готувати зовсім не складно, з рецептом під силу впоратися навіть кулінару-новачкові. Представлені нижче рекомендації дозволять швидко і просто впоратися з поставленим завданням і приготувати не тільки апетитне, але і красиве яскраве ласощі.

  • В борщ додають попередньо зварену і подрібнену або протушенную буряк.

  • Щоб перше блюдо вийшло яскравого бордового кольору, буряки додають трохи оцту або соку лимона.

  • Подавати до столу борщ можна зі сметаною, зеленню і вареними яйцями.


  • Гарячий борщ з м'ясом – класичний рецепт

    Гарячий борщ - класичний рецепт з м'ясом, пісний, як у дитячому садку і в мультиварці

    Рецепт гарячого і борщів зелених з м'ясом допоможе приготувати неймовірно апетитний перше блюдо. В даному випадку використовується свинина, але можна брати і будь-яке інше м'ясо, тільки час приготування в кожному випадку буде різним. Якщо під рукою не виявиться хорошого томатного соку, його можна замінити розведеної у воді томатною пастою.
    Інгредієнти:

  • вода – 3 літри;

  • томатний сік – 1 склянка;

  • свинина – 300 г;

  • буряк – 400 г;

  • морква, цибуля – по 1 шт.;

  • картопля – 5 шт.;

  • петрушка – 1 пучок;

  • укус 6% - 1 ст. ложка.


  • Приготування

  • М'ясо відварюють.

  • Подрібнену цибулю пасерують, додають терту моркву, буряк, доводять до її м'якості і вливають томат.

  • Картоплю ріжуть брусками і відправляють в бульйон.

  • Хвилин через 15 викладають пасеровані овочі, проварюють хвилин 5-7 додають зелень і після закипання гарячий борщ з м'ясом вимикають.


  • Гарячий борщ з куркою – класичний рецепт


    Гарячий борщ - класичний рецепт з м'ясом, пісний, як у дитячому садку і в мультиварці

    Рецепт гарячого і борщів зелених з куркою простий і доступний для кожного. Курку краще використовувати домашню, бульйон з нею буде набагато смачніше, але якщо хочеться, щоб він був не дуже жирним, борщ краще варити на другому відварі. Готове м'ясо виймають, відокремлюють його від кісточок і додають при подачі.
    Інгредієнти:

  • курка – 15 кг;

  • картопля – 400 г;

  • морква, цибуля – по 100 г;

  • буряк – 500 г;

  • томатна паста – 50 р;

  • зубчики часнику – 2 шт.;

  • зелена цибуля - 1 пучок;

  • вода – 25 літра.


  • Приготування

  • Курку ділять на частини, заливають водою і варять.

  • Додають картоплю.

  • Подрібнену цибулю та моркву пасерують.

  • Відварну буряк натирають на тертці і обсмажують з томатом.

  • Цибулеву засмажку і буряк викладають в бульйон, додають часник, спеції і зелень.


  • Гарячий борщ без м'яса – класичний рецепт

    Гарячий борщ - класичний рецепт з м'ясом, пісний, як у дитячому садку і в мультиварці

    Пісний гарячий борщ, класичний рецепт якого далі представлений, хоч і готується без додавання м'яса, виходить дуже апетитним. Дуже зручно, що для варіння і борщів зелених потрібно одна посуд, в ній овочі спочатку протушиваются, а потім туди ж вливають воду. Краще всього для цих цілей підходить казан.
    Інгредієнти:

  • цибуля – 2 головки;

  • морква велика – 1 шт.;

  • буряк -1 шт.;

  • великий помідор – 1 шт.;

  • картопля – 5 шт.;

  • вода – 2 літри.


  • Приготування

  • Обсмажують до напівготовності подрібнену цибулю, моркву, буряк, нарізаний кубиками помідор і тушкують хвилин 15.

  • Додають картоплю і вливають воду, доводячи борщ до бажаної густоти.

  • Коли картопля звариться, борщ буде готовий.


  • Гарячий борщ, як у дитячому садку – рецепт

    Гарячий борщ - класичний рецепт з м'ясом, пісний, як у дитячому садку і в мультиварці

    Гарячий борщ, як у дитячому садку, класичний рецепт якого далі представлений, дозволить приготувати це смачне і апетитне страва, яке багато хто любив з дитинства. Дане перше страву можна готувати на воді або бульйоні. Особливістю садіковського і борщів зелених є те, що сметану в нього додають наприкінці варіння, а потім доводять до кипіння.
    Інгредієнти:

  • буряк велика – 1 шт.;

  • картопля – 3 шт.;

  • вода – 15 літра;

  • цибулина, морква – по 1 шт.;

  • сметана.


  • Приготування

  • Відварну буряк нарізають соломкою.

  • Пасерують в маслі цибулю і моркву.

  • У киплячу воду або бульйон опускають картопля, овочі і варять 10 хвилин.

  • Додають буряк, підсолюють і готують до м'якості картоплі.

  • В кінці додають сметану, доводять гарячий борщ для дітей до кипіння і вимикають.


  • Гарячий борщ з квасолею – рецепт

    Гарячий борщ - класичний рецепт з м'ясом, пісний, як у дитячому садку і в мультиварці

    Гарячий борщ з квасолею і свинячими реберцями – ситне і смачне перше блюдо. Щоб квасоля зварилася швидше, її краще мінімум на пару годин залити холодною водою, а потім відварити. Домашній томат використовувати краще, але якщо його не буде, можна взяти і магазинний томатний сік.


    Інгредієнти:

  • свинячі ребра – 500 г;

  • картопля – 5 шт.;

  • квасоля – 100 г;

  • буряк – 2 шт.;

  • перець, цибулю – по 1 шт.;

  • томат – 500 мл;

  • смалець – 1 ст. ложка;

  • зелень.


  • Приготування

  • Свинячі ребра відварюють.

  • Ріжуть шматочками картоплю і кидають в бульйон.

  • На сковороді розігрівають смалець, додають перець, цибулю, часник і тушкують хвилин 10.

  • Додають терту буряк, томат і тушкують до м'якості буряків.

  • Коли картопля звариться, додати засмажку, варену квасолю, спеції, сіль і проварюють 5 хвилин.


  • Гарячий борщ з яйцем – класичний рецепт

    Гарячий борщ - класичний рецепт з м'ясом, пісний, як у дитячому садку і в мультиварці

    Гарячий борщ з яйцем – це не тільки дуже смачно і поживно, але і вельми естетично. Варене яйце чудово доповнює смак і борщів зелених з яловичиною. Разом з зеленою цибулею в гарячу страву можна додавати і будь-яку іншу подрібнену зелень, яку люблять домашні, страва від цього смачніше буде.
    Інгредієнти:

  • яловичина – 700 р;

  • буряк – 300 г;

  • картопля – 3 шт.;

  • яйця варені – 2 шт.;

  • зелений лук -1 пучок;

  • сіль, зелень, сметана.


  • Приготування

  • Яловичину ріжуть шматочками, заливають 3 л води і варять до готовності.

  • Додають брусочки картоплі.

  • Буряк натирають на тертці, обсмажують і відправляють в бульйон.

  • Підсолюють, додають подрібнену цибулю і дають настоятися хвилин 15.

  • При подачі в тарілки кладуть сметану і шматочками вареного яйця.


  • Гарячий борщ з капустою – класичний рецепт

    Гарячий борщ - класичний рецепт з м'ясом, пісний, як у дитячому садку і в мультиварці

    Гарячий борщ, рецепт якого представлений далі, готують без картоплі, але з капустою. Блюдо схоже на борщ, але готується з деякими особливостями. Щоб зрозуміти, що таке борщ, його потрібно хоч раз спробувати самому. За рахунок додавання великої кількості буряків, страва набуває насичений колір і солодкуватий смак.
    Інгредієнти:

  • капуста – 300 г;

  • буряк – 400 г;

  • морква, цибуля – по 1 шт.;

  • часник – 2 зубчики;

  • олія, сіль, зелень.


  • Приготування

  • Обсмажують подрібнену цибулю.

  • Морква і буряки шаткують соломкою, теж обсмажують, вливають 20-30 мл води і тушкують 20 хвилин.

  • Капусту шаткують, мнуть і відправляють до інших овочів.

  • У каструлі кип'ятять воду, викладають овочі, проварюють 15 хвилин і додають зелень.


  • Гарячий борщ без картоплі – рецепт

    Гарячий борщ - класичний рецепт з м'ясом, пісний, як у дитячому садку і в мультиварці

    Гарячий борщ, класичний рецепт якого далі представлений, готують без додавання картоплі та інших овочів, які звикли бачити в перших стравах. Тут використовується тільки буряк і пюре, приготовлене з томатів. Варити такий суп можна на м'ясному, курячому або овочевому бульйоні.
    Інгредієнти:

  • буряк – 5 шт.;

  • бульйон – 2 літри;

  • томатне пюре – 3 ст. ложки;

  • оцет 6% - 1 ст. ложка.


  • Приготування

  • Буряк натирають на тертці і тушкують з додаванням масла і оцту.

  • Відправляють вміст сковороди в каструлю з бульйоном, кладуть спеції, томат, підсолюють.

  • Проварюють 15 хвилин.

  • При подачі в гарячий суп борщ можна додати сметану і зелень.


  • Гарячий борщ з бадиллям – класичний рецепт

    Гарячий борщ - класичний рецепт з м'ясом, пісний, як у дитячому садку і в мультиварці

    Гарячий борщ з бадиллям, рецепт якого нижче представлений, виходить дуже корисним і смачним. В кулінарії широко використовують коренеплоди, а бадилля часто викидають, і абсолютно марно, адже в ній міститься багато вітамінів. Борщ з бадиллям добре готувати навесні, коли зелень соковита.
    Інгредієнти:

  • бульйон – 2 літри;

  • буряк із гичкою, картопля – 3 шт.;

  • морква, цибуля – по 2 шт.


  • Приготування

  • Буряк і моркву шаткують соломкою або труть на тертці, цибулю дрібно кришать, а картоплю ріжуть брусочками.

  • Бурякову гичку і зелений лук дрібно рубають.

  • Обсмажують до рум'яності цибулю, додають моркву і буряк.

  • У бульйон опускають картоплю й тушкують до м'якості.

  • Додають вміст сковороди, а хвилин через 5 кладуть бадилля, зелень, спеції, сіль.

  • Подають борщ зі сметаною.


  • Гарячий борщ в мультиварці – класичний рецепт

    Гарячий борщ - класичний рецепт з м'ясом, пісний, як у дитячому садку і в мультиварці

    Гарячий борщ в мультиварці готувати ще простіше, ніж на плиті. Спочатку на відповідній програмі м'ясо обсмажують, потім додають овочі, вливають воду і доводять блюдо до готовності. У літній час краще використовувати сезонні овочі, а взимку цілком підійде томатна паста чи домашній томат, якщо такий є.
    Інгредієнти:

  • м'ясо – 500 г;

  • картопля, помідори – 4 шт.;

  • буряк – 3 шт.;

  • цибуля, морква, перець – по 1 шт.


  • Приготування

  • Приготування гарячого і борщів зелених починають з того, що в чашу наливають масло, кладуть м'ясо, цибулю і на «Випікання» готують 30 хвилин.

  • Буряк і моркву труть на тертці, а перець дрібно ріжуть.

  • Відправляють овочі в каструлю, туди ж кладуть картоплю і томати.

  • Додають сіль, спеції, вливають воду і в режимі «Гасіння» готують 2 години.
  • Додав: admin | 30-03-2018, 19:31
    Переглядів: 134