» » Пісний борщ з буряком, грибами, квасолею і щавлем - класичні рецепти і в мультиварці

Пісний борщ з буряком, грибами, квасолею і щавлем - класичні рецепти і в мультиварці

Пісний борщ з буряком, грибами, квасолею і щавлем - класичні рецепти і в мультиварці
Пісний борщ - єдине блюдо, поїдаючи яке навіть не думаєш про м'ясо. Все тому, що цілі покоління працювали над рецептами гарячого, доповнюючи капусту, картоплю, зелень і буряк ягодами, грибами, чорносливом і навіть кількою в томаті. В результаті - вариво стало густішим, ароматніший і не втратило свій знаменитий кисло-солодкий смак.

Як приготувати пісний борщ?


Секрети пісного борщу - це велика кількість різноманітних свіжих і якісних овочів. Гаряче варять на грибних і овочевих бульйонах, додають квасоля, крупи, чорнослив. Для яскравого кольору використовують заправку з сирої або вареної буряків, для кисло-солодкого смаку - томати, пасти або густої домашній сік, а аромати підкреслюють зеленню і часником.

  • Приготування пісного борщу вимагає послідовної закладки компонентів. Першим у воду кладуть картоплю. Крахмалистый овоч дає навар.

  • Капусту для збереження хрусткості варять не більше 7 хвилин.

  • Смачний пісний борщ повинен бути червоним. Для цього буряки тушкують з оцтом або соком лимона.


  • Пісний борщ з буряком - рецепт

    Пісний борщ з буряком, грибами, квасолею і щавлем - класичні рецепти і в мультиварці

    Пісний борщ з буряком – українська класика. Тільки цей овоч робить борщ борщем, насичуючи гаряче яскравим бордовим відтінком. Традиційно, нашатковану буряки тушкують з оцтом і цукром до м'якості, коригуючи кисло-солодкий смак свіжими томатами. У цьому рецепті, щоб зробити колір борщу більш насиченим, ще й додають буряковий сік.
    Інгредієнти:

  • помідор - 2 шт.;

  • картопля - 3 шт.;

  • капуста - 200 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • морква - 1/2 шт.;

  • буряк - 2 шт.;

  • оцет - 20 мл;

  • цукор - 5 р.


  • Приготування

  • Проваріть картоплю і капусту 10 хвилин.

  • Обсмажте інші овочі. Додайте 10 мл оцту, цукор, томати і тушкуйте 15 хвилин.

  • Другу буряк наріжте, залийте 250 окропу з 10 мл оцту і відставте.

  • Все з'єднайте, влийте відвар і варіть пісний буряковий борщ 10 хвилин.


  • Пісний борщ з квашеною капустою - рецепт


    Пісний борщ з буряком, грибами, квасолею і щавлем - класичні рецепти і в мультиварці

    Пісний борщ з квашеною капустою поєднує смак і користь. На відміну від білокачанної, зимова заготівля містить величезний запас вітаміну С, який робить гаряче дуже корисним і допомагає домогтися яскраво вираженою кислинки, використовуючи мінімум оцту. Для цього капусту попередньо тушкують, що дозволяє зробити заготовку м'якше і соковитіше.
    Інгредієнти:

  • квашена капуста - 250 г;

  • картопля - 3 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • буряк - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • сік лимона - 20 мл;

  • паста - 70 р.


  • Приготування

  • Проваріть картопля 10 хвилин.

  • Потушкуйте капусту в 200 мл води, 20 мл олії 10 хвилин.

  • Обсмажте цибулю, моркву і буряк в пасті, 100 мл води і соку лимона.

  • Все з'єднайте і томіть пісний борщ 8 хвилин.


  • Пісний борщ з квасолею - рецепт

    Пісний борщ з буряком, грибами, квасолею і щавлем - класичні рецепти і в мультиварці

    Справжні прихильники переконані, що гаряче має готуватися на томатній пасті і з квасолею. Паста глибше розкриває смак борщу, а багата білками квасоля чудово замінює відсутність м'яса. Квасоля – продукт, що вимагає часу, тому багато господині роблять швидкий пісний борщ з консервованою квасолею, подаючи його до столу вже через 25 хвилин.
    Інгредієнти:

  • овочевий бульйон - 2 л;

  • консервована квасоля - 400 г;

  • картопля - 2 шт.;

  • буряк - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • масло - 40 мл;

  • паста - 20 г;

  • капуста - 150 г;

  • корінь селери - 50 р.


  • Приготування

  • Проваріть буряк в бульйоні 10 хвилин.

  • Додайте картопля і селеру.

  • Обсмажте цибулю і моркву в томатній пасті.

  • Покладіть їх і капусту в каструлю і тушкуйте 15 хвилин.

  • Введіть квасоля і зніміть пісний борщ з плити.


  • Пісний борщ з чорносливом - рецепт

    Пісний борщ з буряком, грибами, квасолею і щавлем - класичні рецепти і в мультиварці

    Пісний борщ з чорносливом - один з найбільш виразних варіантів. Копчений присмак чорносливу гармонійно поєднується з кисло-солодким буряком, додаючи страви самобутності та пікантності. При цьому технологія приготування аналогічна класичному рецепту, за винятком чорносливу, додається за 5 хвилин до закінчення процесу.
    Інгредієнти:

  • чорнослив - 200 г;

  • пекінська капуста - 250 г;

  • картопля - 2 шт.;

  • буряк - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • паста - 20 г;

  • цукор - 20 р.


  • Приготування

  • Потушкуйте буряк 15 хвилин у 60 мл води з цукром.

  • Інші овочі варіть 10 хвилин.

  • Додайте чорнослив і буряк і готуйте ще 5 хвилин.


  • Пісний борщ з грибами - рецепт

    Пісний борщ з буряком, грибами, квасолею і щавлем - класичні рецепти і в мультиварці

    Пісний борщ з грибами - гаряче підвищеної ароматності. Заради цього варто витратитися на білі гриби, придбавши заготовку в сушеному вигляді, оскільки їх високу вартість компенсує запашний бульйон. Для пасерування краще використовувати відварну буряк, вона наповнить блюдо рубіновим кольором, нівелюючи бруднуватий відтінок від грибів.


    Інгредієнти:

  • сушені білі гриби - 50 г;

  • картопля - 2 шт.;

  • капуста - 250 г;

  • відварений буряк - 2 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • томатна паста - 60 р.


  • Приготування

  • Замочіть гриби на 30 хвилин.

  • Відвар процідіть і додайте до води.

  • Додайте гриби, капусту і картоплю і тушкуйте 10 хвилин.

  • Введіть пасеровку з цибулі, моркви, буряка і пасти.

  • Варіть пісний грибний борщ 5 хвилин.


  • Пісний борщ з кількою в томаті

    Пісний борщ з буряком, грибами, квасолею і щавлем - класичні рецепти і в мультиварці

    Пісний борщ - рецепт, який дозволяє смакові експерименти навіть в суворі дні перед Великоднем. Одним з таких є борщ з кількою в томаті . Це той самий випадок, в якому на перший погляд дивне поєднання рибних консервів і овочів, обертається легким, кислувато-гострим гарячим блюдом, яке готується за 20 хвилин і коштує сущі копійки.
    Інгредієнти :

  • консерви кілька в томаті - 480 м;

  • консервована квасоля - 150 г;

  • картопля - 2 шт.;

  • капуста - 150 г;

  • буряк - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • томатна паста - 50 р.


  • Приготування

  • Потушкуйте моркву і буряк в томатній пасті.

  • Додайте в зажарку консерви.

  • Проваріть картоплю і капусту.

  • Додайте до них кільку і квасоля і через 3 хвилини зніміть з плити.


  • Пісний борщ з журавлиною

    Пісний борщ з буряком, грибами, квасолею і щавлем - класичні рецепти і в мультиварці

    Більшість господинь роблять дуже смачний пісний борщ, додаючи оцет або сік лимона, і тільки одиниці використовують журавлину, яка замінює ці компоненти, надаючи гарячого м'який, кислуватий смак і рубіновий колір. Існує кілька способів її готування: можна застосувати сік, але колоритней - роздавити ягоди і згасити з буряком.
    Інгредієнти:

  • журавлина - 80 г;

  • буряк - 2 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • зубок часнику - 3 шт.;

  • картопля - 3 шт.;

  • капуста - 200 р.


  • Приготування

  • Варіть картоплю і капусту 15 хвилин.

  • Введіть пасеровку з моркви і цибулі.

  • Потушкуйте терту буряк з роздавленої журавлиною і цукром 8 хвилин.

  • Перекладіть в каструлю і готуйте ще 5 хвилин.


  • Пісний борщ з сочевицею - рецепт

    Пісний борщ з буряком, грибами, квасолею і щавлем - класичні рецепти і в мультиварці

    Пісний борщ з сочевицею - знахідка для тих, хто хоче зробити суворе меню максимально корисним. Сочевиця - цінний протеїновий продукт, який замінює м'ясо і займає лідируюче місце серед бобових по засвоюваності. Крім того, вона не вимагає тривалої варіння, збігаючись часом приготування з овочами, що робить її ще привабливішою.
    Інгредієнти:

  • сочевиця - 100 г;

  • капуста - 200 г;

  • картопля - 3 шт.;

  • томатний сік - 450 мл;

  • буряк - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.


  • Приготування

  • Всипте сочевицю в окріп.

  • Через 10 хвилин додайте картоплю.

  • Приготуйте пасеровку з моркви, цибулі та буряків і томатного соку.

  • Покладіть разом з капустою в каструлю і варіть 10 хвилин.


  • Пісний зелений борщ зі щавлем

    Пісний борщ з буряком, грибами, квасолею і щавлем - класичні рецепти і в мультиварці

    Пісний зелений борщ - єдиний варіант гарячого, який, навіть при відсутності капусти і буряків, зберіг за собою таку назву. Його особливість - в освіжаючої кислуватості та ряд корисних вітамінів, одержуваних від щавлю. Класичний борщ заправляють вареними яйцями і сметаною. У пісному - ситності додасть страві рис і овочева пассеровка.
    Інгредієнти :

  • картопля - 3 шт.;

  • рис - 60 г;

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • пучок щавлю - 1 шт.;

  • томатний соус - 70 р.


  • Приготування

  • Проваріть картоплю і рис 15 хвилин.

  • Потушкуйте цибулю і моркву в томатному соусі.

  • Додайте овочі в борщ.

  • Через 5 хвилин покладіть щавель і зніміть страву з вогню.


  • Пісний борщ в мультиварці

    Пісний борщ з буряком, грибами, квасолею і щавлем - класичні рецепти і в мультиварці

    Пісний червоний борщ стане в нагоді в будь-який час року. Він чудово освіжає і втамовує голод в спеку, коли не хочеться стояти цілу годину біля плити. Тому господині готують борщ в мультварке, де овочі тужать за принципом печі, зберігаючи всі вітаміни і природний смак, а вони займаються своїми справами, встановивши режим «Гасіння» на 15 години.
    Інгредієнти:

  • картопля - 5 шт.;

  • капуста - 300 г;

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • буряк - 1 шт.;

  • томатне пюре - 200 г;

  • зубок часнику - 4 шт.


  • Приготування

  • Тушкуйте цибулю, моркву і буряк в томатному пюре в «Смаження» 30 хвилин.

  • Додайте овочі і воду і готуйте «Тушкуванні» 15 години.
    Додав: admin | 30-03-2018, 19:29
    Переглядів: 86