Гарячий борщ - класичний рецепт російської кухні, дуже смачне перше блюдо, яке на перший погляд дуже нагадує борщ. Відрізняються страви тим, що борщ варять без капусти, а іноді навіть і без картоплі.
Як приготувати гарячий борщ?
Гарячий борщ готувати зовсім не складно, з рецептом під силу впоратися навіть кулінару-новачкові. Представлені нижче рекомендації дозволять швидко і просто впоратися з поставленим завданням і приготувати не тільки апетитне, але і красиве яскраве ласощі.
В борщ додають попередньо зварену і подрібнену або протушенную буряк. Щоб перше блюдо вийшло яскравого бордового кольору, буряки додають трохи оцту або соку лимона. Подавати до столу борщ можна зі сметаною, зеленню і вареними яйцями. Гарячий борщ з м'ясом – класичний рецепт
Рецепт гарячого і борщів зелених з м'ясом допоможе приготувати неймовірно апетитний перше блюдо. В даному випадку використовується свинина, але можна брати і будь-яке інше м'ясо, тільки час приготування в кожному випадку буде різним. Якщо під рукою не виявиться хорошого томатного соку, його можна замінити розведеної у воді томатною пастою.
Інгредієнти:
вода – 3 літри; томатний сік – 1 склянка; свинина – 300 г; буряк – 400 г; морква, цибуля – по 1 шт.; картопля – 5 шт.; петрушка – 1 пучок; укус 6% - 1 ст. ложка. Приготування
М'ясо відварюють. Подрібнену цибулю пасерують, додають терту моркву, буряк, доводять до її м'якості і вливають томат. Картоплю ріжуть брусками і відправляють в бульйон. Хвилин через 15 викладають пасеровані овочі, проварюють хвилин 5-7 додають зелень і після закипання гарячий борщ з м'ясом вимикають. Гарячий борщ з куркою – класичний рецепт
Рецепт гарячого і борщів зелених з куркою простий і доступний для кожного. Курку краще використовувати домашню, бульйон з нею буде набагато смачніше, але якщо хочеться, щоб він був не дуже жирним, борщ краще варити на другому відварі. Готове м'ясо виймають, відокремлюють його від кісточок і додають при подачі.
Інгредієнти:
курка – 15 кг; картопля – 400 г; морква, цибуля – по 100 г; буряк – 500 г; томатна паста – 50 р; зубчики часнику – 2 шт.; зелена цибуля - 1 пучок; вода – 25 літра. Приготування
Курку ділять на частини, заливають водою і варять. Додають картоплю. Подрібнену цибулю та моркву пасерують. Відварну буряк натирають на тертці і обсмажують з томатом. Цибулеву засмажку і буряк викладають в бульйон, додають часник, спеції і зелень. Гарячий борщ без м'яса – класичний рецепт
Пісний гарячий борщ, класичний рецепт якого далі представлений, хоч і готується без додавання м'яса, виходить дуже апетитним. Дуже зручно, що для варіння і борщів зелених потрібно одна посуд, в ній овочі спочатку протушиваются, а потім туди ж вливають воду. Краще всього для цих цілей підходить казан.
Інгредієнти:
цибуля – 2 головки; морква велика – 1 шт.; буряк -1 шт.; великий помідор – 1 шт.; картопля – 5 шт.; вода – 2 літри. Приготування
Обсмажують до напівготовності подрібнену цибулю, моркву, буряк, нарізаний кубиками помідор і тушкують хвилин 15. Додають картоплю і вливають воду, доводячи борщ до бажаної густоти. Коли картопля звариться, борщ буде готовий. Гарячий борщ, як у дитячому садку – рецепт
Гарячий борщ, як у дитячому садку, класичний рецепт якого далі представлений, дозволить приготувати це смачне і апетитне страва, яке багато хто любив з дитинства. Дане перше страву можна готувати на воді або бульйоні. Особливістю садіковського і борщів зелених є те, що сметану в нього додають наприкінці варіння, а потім доводять до кипіння.
Інгредієнти:
буряк велика – 1 шт.; картопля – 3 шт.; вода – 15 літра; цибулина, морква – по 1 шт.; сметана. Приготування
Відварну буряк нарізають соломкою. Пасерують в маслі цибулю і моркву. У киплячу воду або бульйон опускають картопля, овочі і варять 10 хвилин. Додають буряк, підсолюють і готують до м'якості картоплі. В кінці додають сметану, доводять гарячий борщ для дітей до кипіння і вимикають. Гарячий борщ з квасолею – рецепт
Гарячий борщ з квасолею і свинячими реберцями – ситне і смачне перше блюдо. Щоб квасоля зварилася швидше, її краще мінімум на пару годин залити холодною водою, а потім відварити. Домашній томат використовувати краще, але якщо його не буде, можна взяти і магазинний томатний сік.
Інгредієнти:
свинячі ребра – 500 г; картопля – 5 шт.; квасоля – 100 г; буряк – 2 шт.; перець, цибулю – по 1 шт.; томат – 500 мл; смалець – 1 ст. ложка; зелень. Приготування
Свинячі ребра відварюють. Ріжуть шматочками картоплю і кидають в бульйон. На сковороді розігрівають смалець, додають перець, цибулю, часник і тушкують хвилин 10. Додають терту буряк, томат і тушкують до м'якості буряків. Коли картопля звариться, додати засмажку, варену квасолю, спеції, сіль і проварюють 5 хвилин. Гарячий борщ з яйцем – класичний рецепт
Гарячий борщ з яйцем – це не тільки дуже смачно і поживно, але і вельми естетично. Варене яйце чудово доповнює смак і борщів зелених з яловичиною. Разом з зеленою цибулею в гарячу страву можна додавати і будь-яку іншу подрібнену зелень, яку люблять домашні, страва від цього смачніше буде.
Інгредієнти:
яловичина – 700 р; буряк – 300 г; картопля – 3 шт.; яйця варені – 2 шт.; зелений лук -1 пучок; сіль, зелень, сметана. Приготування
Яловичину ріжуть шматочками, заливають 3 л води і варять до готовності. Додають брусочки картоплі. Буряк натирають на тертці, обсмажують і відправляють в бульйон. Підсолюють, додають подрібнену цибулю і дають настоятися хвилин 15. При подачі в тарілки кладуть сметану і шматочками вареного яйця. Гарячий борщ з капустою – класичний рецепт
Гарячий борщ, рецепт якого представлений далі, готують без картоплі, але з капустою. Блюдо схоже на борщ, але готується з деякими особливостями. Щоб зрозуміти, що таке борщ, його потрібно хоч раз спробувати самому. За рахунок додавання великої кількості буряків, страва набуває насичений колір і солодкуватий смак.
Інгредієнти:
капуста – 300 г; буряк – 400 г; морква, цибуля – по 1 шт.; часник – 2 зубчики; олія, сіль, зелень. Приготування
Обсмажують подрібнену цибулю. Морква і буряки шаткують соломкою, теж обсмажують, вливають 20-30 мл води і тушкують 20 хвилин. Капусту шаткують, мнуть і відправляють до інших овочів. У каструлі кип'ятять воду, викладають овочі, проварюють 15 хвилин і додають зелень. Гарячий борщ без картоплі – рецепт
Гарячий борщ, класичний рецепт якого далі представлений, готують без додавання картоплі та інших овочів, які звикли бачити в перших стравах. Тут використовується тільки буряк і пюре, приготовлене з томатів. Варити такий суп можна на м'ясному, курячому або овочевому бульйоні.
Інгредієнти:
буряк – 5 шт.; бульйон – 2 літри; томатне пюре – 3 ст. ложки; оцет 6% - 1 ст. ложка. Приготування
Буряк натирають на тертці і тушкують з додаванням масла і оцту. Відправляють вміст сковороди в каструлю з бульйоном, кладуть спеції, томат, підсолюють. Проварюють 15 хвилин. При подачі в гарячий суп борщ можна додати сметану і зелень. Гарячий борщ з бадиллям – класичний рецепт
Гарячий борщ з бадиллям, рецепт якого нижче представлений, виходить дуже корисним і смачним. В кулінарії широко використовують коренеплоди, а бадилля часто викидають, і абсолютно марно, адже в ній міститься багато вітамінів. Борщ з бадиллям добре готувати навесні, коли зелень соковита.
Інгредієнти:
бульйон – 2 літри; буряк із гичкою, картопля – 3 шт.; морква, цибуля – по 2 шт. Приготування
Буряк і моркву шаткують соломкою або труть на тертці, цибулю дрібно кришать, а картоплю ріжуть брусочками. Бурякову гичку і зелений лук дрібно рубають. Обсмажують до рум'яності цибулю, додають моркву і буряк. У бульйон опускають картоплю й тушкують до м'якості. Додають вміст сковороди, а хвилин через 5 кладуть бадилля, зелень, спеції, сіль. Подають борщ зі сметаною. Гарячий борщ в мультиварці – класичний рецепт
Гарячий борщ в мультиварці готувати ще простіше, ніж на плиті. Спочатку на відповідній програмі м'ясо обсмажують, потім додають овочі, вливають воду і доводять блюдо до готовності. У літній час краще використовувати сезонні овочі, а взимку цілком підійде томатна паста чи домашній томат, якщо такий є.
Інгредієнти:
м'ясо – 500 г; картопля, помідори – 4 шт.; буряк – 3 шт.; цибуля, морква, перець – по 1 шт. Приготування
Приготування гарячого і борщів зелених починають з того, що в чашу наливають масло, кладуть м'ясо, цибулю і на «Випікання» готують 30 хвилин. Буряк і моркву труть на тертці, а перець дрібно ріжуть. Відправляють овочі в каструлю, туди ж кладуть картоплю і томати. Додають сіль, спеції, вливають воду і в режимі «Гасіння» готують 2 години.