Картопляна запіканка з фаршем в мультиварці - рецепти з грибами, сиром ипомидорами
Приготовлена картопляна запіканка з фаршем в мультиварці виходить пишніше, ніжніше, ніж традиційна. Завдяки рівномірному і повільного розподілу тепла страва повністю приготуватися і точно вийде вдалим у кожного кулінара.
Картопляна запіканка готується в мультиварці за різними рецептами, будь класичний спосіб можна адаптувати під можливості приладу. Готують страву в режимі «Випічка», «Мультивовар» і «Суп».
Картопляна запіканка з м'ясом в мультиварці готується, як правило, з пюре - дуже зручний рецепт, якщо з вечора залишилося небагато картоплі, масу викладають шарами, запікають не менше 1 години.
Французький рецепт страви – гратен, картоплю ріжуть кружальцями, викладають шарами з м'ясом, заливають бешамелем і накривають сиром. Це страву готують на «Супі» не менше 1 години 20 хвилин.
З тертих бульб вийде дуже смачна картопляна «Бабка» - запіканка з фаршем в мультиварці.
Якщо викласти шарами картоплю, баклажани і фарш, наповнити соусом і сиром, можна отримати в результаті грецьку запіканку «Мусаку».
Скріплюють інгредієнти яйцями, сиром, соусами: вершковим або сметанним.
Наповнюється запіканка з фаршем і картоплею в мультиварці різними овочами: помідорами, баклажанами, перцем або додаються гриби для різноманітності смаку.
Рецепт, яким користується більшість господинь - запіканка з картопляного пюре з фаршем з курячого філе. Начинку потрібно заздалегідь приготувати, зробити її пікантною і цікавою допоможуть ароматні овочі: цибулю, перець і часник, а соковитості додасть сир вершковий і майонезний соус. З спецій добре підійде куркума і сушений базилік.
Інгредієнти:
пюре – 500 г;
яйце – 1 шт.;
фарш з філе – 300 г;
солодкий перець – 1 шт.;
цибуля – 1/2 шт.;
часник – 2 зубки;
сіль, чорний перець, куркума;
сухий базилік – 1 ч. л.
Приготування
У пюре додати яйце, добре перемішати.
Фарш обсмажити з рубаним луком і перцем. В кінці додати чавлений часник.
Приправити сіллю і спеціями.
У промаслений чашу викласти половину пюре, шар фаршу, накрити залишилися картоплею.
Знявши клапан, готувати 1 годину на «Випікання».
Картопляна запіканка з сиром в мультиварці – класичний рецепт, адаптований під приготування в приладі. Сир в даному випадку грає роль скріплення компонентів, тому вибирати його варто відповідально, смак повинен бути приємним, не солоним, трохи вершковим, добре підійде гауда або трохи солодкуватий маасдам.
Інгредієнти:
картопля, зварений у мундирі – 6 шт.;
фарш свинячий – 300 г;
цибулю, моркву, ратунда – по 1/2 шт.;
часник – 2 зубки;
сіль, чорний перець, паприка;
пластівці чилі – 1/2 ч. л.;
яйце – 1 шт.;
гауда – 150 р.
Приготування
Відварену картоплю очистити, натерти на крупній тертці.
Фарш обсмажити з цибулею, морквою і перцем до готовності.
У фарш викласти картоплю, вбити яйце і додати 2/3 натертого сиру, перемішати, посолити, приправити.
Викласти в промаслений чашу, посипати сиром.
Готується картопляна запіканка з сиром і фаршем в мультиварці 40 хвилин на «Випікання».
Смачна картопляна запіканка з грибами в мультиварці з додаванням курячого фаршу – гарний рецепт, щоб швидко і без клопоту нагодувати домашніх ситним обідом з оригінальним смаком. Частування виходить дуже ситним і самодостатнім, тому гарніру не вимагає, вистачить легкого овочевого салату.
Інгредієнти:
картопля – 5-6 шт.;
фарш – 300 г;
печериці – 400 г;
цибуля – 1 шт.;
сир – 150 г;
яйце – 1 шт.;
майонез – 100 г;
сіль, перець, паприка, чебрець.
Приготування
Фарш обсмажити з половиною цибулі.
Окремо посмажити пластини грибів з цибулею.
Картоплю почистити, порізати кружальцями.
З яйця, майонезу і половини дрібно натертого сиру зробити соус.
У чашу викладати шарами картоплю, фарш і гриби, просочуючи соусом.
Посипати зверху сиром, готувати 1 годину 10 хвилин на «Випікання».
Запіканка з рибним фаршем і картоплею – просте блюдо, готувати його можна як з філе білої, так і червоної риби, в будь-якому випадку буде смачно. Картоплю потрібно відварити до готовності в шкірці, так в ньому буде збережено більше клейковини, фарш можна брати перекручений або рубаний. З спецій вибрати розмарин, чебрець або готову суміш «Букет гарни».
Інгредієнти:
картопля, зварений у шкірці – 6 шт.;
рибний фарш – 300 г;
грецький йогурт – 4 ст. л.;
часник – 2 зубки;
кріп – 1/2 пучка;
сіль, сушені трави;
яйце – 1 шт.;
сир твердий – 150 р.
Приготування
Змішати йогурт з давленим часником і рубаним кропом, трохи присолити.
Картоплю очистити, розім'яти виделкою або натерти.
Змішати картоплю з фаршем, вбити яйце і кинути половину тертого сиру, перемішати.
Викласти в промаслений чашу, полити соусом, посипати сиром.
Готується картопляна запіканка з фаршем в мультиварці 1 годину на «Випікання».
Смачна білоруська «Бабка» - це запіканка з сирої картоплі з фаршем, яку дуже просто приготувати в мультиварці. Фарш можна обсмажити в чаші на «Смаження» не доводячи до повної готовності, а просто припустити, щоб позбутися від зайвої рідини. Цей рецепт гарний тим, що в процесі приготування майже не залишається брудного посуду.
Інгредієнти:
картопля – 6 шт.;
фарш – 300 г;
солодкий перець, цибулю і моркву – по 1/2 шт.;
яйце – 1 шт.;
сир – 100 г;
лимонний сік – 20 мл;
сіль, паприка, чебрець.
Приготування
На «Смаження» спасерувати цибулю, моркву і перець, кинути фарш і томити, поки випарується рідина. Посолити, приправити спеціями.
Картоплю крупно натерти, збризнути лимонним соком.
Віджати з картоплі виділився сік, посолити, з'єднати з тертим сиром і яйцем.
Викласти картопляну масу поверх фаршу.
Переключити на «Випічку» на 40 хвилин.
Смачна, ситна і в міру соковита запіканка з фаршем, картоплею і помідорами, готується вона швидко, адже всі продукти вже готові. Картоплю застосовують відварений до напівготовності, можна зварити в шкірці. З спецій знадобиться часник, хмелі-сунелі та копчена мелена паприка. Сир згодиться і твердий і плавлений.
Інгредієнти:
картопля відварена – 8 шт.;
фарш – 400 г;
цибулю, солодкий перець – 1/2 шт.;
помідори – 2 шт.;
сир – 150 г;
гірчичний соус – 3 ст. л.;
часник – 2 зубки;
паприка і хмелі-сунелі – 1 ч. л.;
сіль, сушений базилік.
Приготування
Фарш обсмажити з цибулею і перцем, додати чавлений часник, паприку і хмелі-сунелі, посолити.
У чашу викласти шар порізаної картоплі, змастити соусом.
Поверх розподілити начинку, соус, знову картоплю.
Присолити, викласти гуртки томатів, притрусити базиліком, потім сиром.
Готується картопляна запіканка з фаршем в мультиварці 40 хвилин на «Випікання».
Незвичайно смачною вийде картопляна запіканка з фаршем і овочами, якщо приготувати її за грецьким рецептом. Картопля і баклажани заздалегідь готуються, в ідеалі під грилем запікаються, але можна обійтися і сковородою. Фарш протушивают в томатному соусі, все з'єднується в мультиварці і нудиться 1 годину.
Інгредієнти:
баклажани – 2 шт.;
цибуля – 1 шт.;
рубаний фарш – 300 г;
томатне пюре – 4 ст. л.;
яйце – 1 шт.;
майонез – 100 г;
сир – 100 г;
картопля – 200 г;
сіль, сушені трави.
Приготування
Картопля і баклажани порізати пластинами, підрум'янити під грилем до золотистого кольору.
Фарш обсмажити в мультиварці на «Смаження» з цибулею, потомити з томатним пюре 5 хвилин, посолити і приправити.
З'єднати яйце з майонезом.
У чашу викласти поверх фаршу картоплю і баклажани.
Залити соусом, посипати сиром.
Готувати 1 годину на «Випікання».
Цей рецепт картопляної запіканки з фаршем відрізняється оригінальним соусом, який готується з сметани, часнику, сиру і порізаної зелені. Доповнять смак частування ароматні спеції: трохи мускату, гострий перець і орегано. Картоплю відварюють, а м'ясо трохи припускають, що до випарювання рідини, так блюдо вийде ніжніше і швидше приготується.
Інгредієнти:
картопля – 500 г;
фарш – 600 г;
сіль, перець, орегано і щіпка мускату;
сметана – 1 ст.;
часник – 3 зубки;
зелень – 30 г;
цибуля – 1/2 шт.;
сир твердий – 100 р.
Приготування
З'єднати сметану з давленим часником, січеною зеленню і половиною дрібно натертого сиру. Посолити, кинути мускат.
Картоплю відварити в шкірці, очистити, порізати довільно.
Фарш припустити на сковороді з цибулею і скибочкою продавленого часнику, посолити, приправити спеціями.
У промаслений чашу викладати шарами картоплю, фарш, просочуючи кожен шар щедро соусом.
Завершальний шар – картопля, вилити залишок соусу, посипати сиром.
Готувати на «Випікання» 45 хвилин.
Смачна французька картопляна запіканка з фаршем і вершками – адаптований рецепт гратена готується блюдо просто, основу смаку створює соус, він готується окремо. Фарш краще застосувати рубаний, щоб шматочки м'яса добре відчувалися, в ідеалі використовувати куряче м'ясо з філе грудки.
Інгредієнти:
картопля – 700 г;
м'ясо рубане – 500 г;
сир твердий – 200 г;
вершки 10% - 400 мл;
часник – 2 зубки;
сіль, суміш перців;
зелень – 20 г;
розмарин – 1/2 ч. л.;
мускат – 1/4 ч. л.
Приготування
Картоплю очистити і порізати кружальцями, товщиною 05 див.
Викласти шарами картоплю і рубане м'ясо, присаливая і додаючи мелений перець.
Змішати вершки, чавлений часник, спеції.
Залити соусом запіканку.
Готувати на «Випікання» 1 годину, за 15 хвилин до сигналу посипати сиром.
Як приготувати картопляну запіканку з фаршем?
Картопляна запіканка готується в мультиварці за різними рецептами, будь класичний спосіб можна адаптувати під можливості приладу. Готують страву в режимі «Випічка», «Мультивовар» і «Суп».
Картопляна запіканка з курячим фаршем
Рецепт, яким користується більшість господинь - запіканка з картопляного пюре з фаршем з курячого філе. Начинку потрібно заздалегідь приготувати, зробити її пікантною і цікавою допоможуть ароматні овочі: цибулю, перець і часник, а соковитості додасть сир вершковий і майонезний соус. З спецій добре підійде куркума і сушений базилік.
Інгредієнти:
Приготування
Картопляна запіканка з фаршем та сиром
Картопляна запіканка з сиром в мультиварці – класичний рецепт, адаптований під приготування в приладі. Сир в даному випадку грає роль скріплення компонентів, тому вибирати його варто відповідально, смак повинен бути приємним, не солоним, трохи вершковим, добре підійде гауда або трохи солодкуватий маасдам.
Інгредієнти:
Приготування
Картопляна запіканка з фаршем і грибами
Смачна картопляна запіканка з грибами в мультиварці з додаванням курячого фаршу – гарний рецепт, щоб швидко і без клопоту нагодувати домашніх ситним обідом з оригінальним смаком. Частування виходить дуже ситним і самодостатнім, тому гарніру не вимагає, вистачить легкого овочевого салату.
Інгредієнти:
Приготування
Картопляна запіканка з рибним фаршем
Запіканка з рибним фаршем і картоплею – просте блюдо, готувати його можна як з філе білої, так і червоної риби, в будь-якому випадку буде смачно. Картоплю потрібно відварити до готовності в шкірці, так в ньому буде збережено більше клейковини, фарш можна брати перекручений або рубаний. З спецій вибрати розмарин, чебрець або готову суміш «Букет гарни».
Інгредієнти:
Приготування
Запіканка з тертої картоплі з фаршем
Смачна білоруська «Бабка» - це запіканка з сирої картоплі з фаршем, яку дуже просто приготувати в мультиварці. Фарш можна обсмажити в чаші на «Смаження» не доводячи до повної готовності, а просто припустити, щоб позбутися від зайвої рідини. Цей рецепт гарний тим, що в процесі приготування майже не залишається брудного посуду.
Інгредієнти:
Приготування
Картопляна запіканка з фаршем і помідорами
Смачна, ситна і в міру соковита запіканка з фаршем, картоплею і помідорами, готується вона швидко, адже всі продукти вже готові. Картоплю застосовують відварений до напівготовності, можна зварити в шкірці. З спецій знадобиться часник, хмелі-сунелі та копчена мелена паприка. Сир згодиться і твердий і плавлений.
Інгредієнти:
Приготування
Запіканка з баклажанами, фаршем і картоплею
Незвичайно смачною вийде картопляна запіканка з фаршем і овочами, якщо приготувати її за грецьким рецептом. Картопля і баклажани заздалегідь готуються, в ідеалі під грилем запікаються, але можна обійтися і сковородою. Фарш протушивают в томатному соусі, все з'єднується в мультиварці і нудиться 1 годину.
Інгредієнти:
Приготування
Картопляна запіканка з фаршем і сметаною
Цей рецепт картопляної запіканки з фаршем відрізняється оригінальним соусом, який готується з сметани, часнику, сиру і порізаної зелені. Доповнять смак частування ароматні спеції: трохи мускату, гострий перець і орегано. Картоплю відварюють, а м'ясо трохи припускають, що до випарювання рідини, так блюдо вийде ніжніше і швидше приготується.
Інгредієнти:
Приготування
Французька запіканка з фаршем і картоплею
Смачна французька картопляна запіканка з фаршем і вершками – адаптований рецепт гратена готується блюдо просто, основу смаку створює соус, він готується окремо. Фарш краще застосувати рубаний, щоб шматочки м'яса добре відчувалися, в ідеалі використовувати куряче м'ясо з філе грудки.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Картопляна запіканка з пюре, з фаршем, куркою та грибами - рецепти в духовці і в мультиварці
Картопляна запіканка готується різними способами, не варто обмежувати меню тільки французьким гратеном чи білоруської бабою, адже ідей по створенню
Картопляна запіканка з фаршем і грибами, сиром, рибою - рецепти в духовці, мультиварці і на сковороді
Картопляна запіканка з фаршем – проста й ситна страва, з ним легко впораються і малодосвідчені господині. Додаючи в перекручене м'ясо помідори,
Лінива лазанья з лаваша, макаронів і млинців - рецепти з курячим фаршем, овочами і грибами
Смачна і швидка страва – лінива лазанья, рецепт його простий і реалізується з доступних інгредієнтів. В основі частування можуть бути відварені
Картопляна запіканка з фаршем в мультиварці
Приготування різноманітних запіканок - це ідеальне рішення для зайнятих господинь, адже основний час витрачається тільки на підготовку компонентів,
Картопляна запіканка з м'ясним фаршем
Запіканка - відмінний вечеря на кожен день, адже рецептів цієї страви неймовірно багато. Сьогодні ми обговоримо запіканки з фаршем. Ми постаралися
Картопляна запіканка з фаршем і помідорами
Картопляна запіканка - це досить смачне і ситне блюдо, яке сподобається всім без винятку. Давайте сьогодні поговоримо про те, як її приготувати з