» » Картопляна запіканка з фаршем в мультиварці - рецепти з грибами, сиром ипомидорами

Картопляна запіканка з фаршем в мультиварці - рецепти з грибами, сиром ипомидорами

Картопляна запіканка з фаршем в мультиварці - рецепти з грибами, сиром ипомидорами
Приготовлена картопляна запіканка з фаршем в мультиварці виходить пишніше, ніжніше, ніж традиційна. Завдяки рівномірному і повільного розподілу тепла страва повністю приготуватися і точно вийде вдалим у кожного кулінара.

Як приготувати картопляну запіканку з фаршем?


Картопляна запіканка готується в мультиварці за різними рецептами, будь класичний спосіб можна адаптувати під можливості приладу. Готують страву в режимі «Випічка», «Мультивовар» і «Суп».

  • Картопляна запіканка з м'ясом в мультиварці готується, як правило, з пюре - дуже зручний рецепт, якщо з вечора залишилося небагато картоплі, масу викладають шарами, запікають не менше 1 години.

  • Французький рецепт страви – гратен, картоплю ріжуть кружальцями, викладають шарами з м'ясом, заливають бешамелем і накривають сиром. Це страву готують на «Супі» не менше 1 години 20 хвилин.

  • З тертих бульб вийде дуже смачна картопляна «Бабка» - запіканка з фаршем в мультиварці.

  • Якщо викласти шарами картоплю, баклажани і фарш, наповнити соусом і сиром, можна отримати в результаті грецьку запіканку «Мусаку».

  • Скріплюють інгредієнти яйцями, сиром, соусами: вершковим або сметанним.

  • Наповнюється запіканка з фаршем і картоплею в мультиварці різними овочами: помідорами, баклажанами, перцем або додаються гриби для різноманітності смаку.


  • Картопляна запіканка з курячим фаршем

    Картопляна запіканка з фаршем в мультиварці - рецепти з грибами, сиром ипомидорами

    Рецепт, яким користується більшість господинь - запіканка з картопляного пюре з фаршем з курячого філе. Начинку потрібно заздалегідь приготувати, зробити її пікантною і цікавою допоможуть ароматні овочі: цибулю, перець і часник, а соковитості додасть сир вершковий і майонезний соус. З спецій добре підійде куркума і сушений базилік.
    Інгредієнти:

  • пюре – 500 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • фарш з філе – 300 г;

  • солодкий перець – 1 шт.;

  • цибуля – 1/2 шт.;

  • часник – 2 зубки;

  • сіль, чорний перець, куркума;

  • сухий базилік – 1 ч. л.


  • Приготування

  • У пюре додати яйце, добре перемішати.

  • Фарш обсмажити з рубаним луком і перцем. В кінці додати чавлений часник.

  • Приправити сіллю і спеціями.

  • У промаслений чашу викласти половину пюре, шар фаршу, накрити залишилися картоплею.

  • Знявши клапан, готувати 1 годину на «Випікання».


  • Картопляна запіканка з фаршем та сиром


    Картопляна запіканка з фаршем в мультиварці - рецепти з грибами, сиром ипомидорами

    Картопляна запіканка з сиром в мультиварці – класичний рецепт, адаптований під приготування в приладі. Сир в даному випадку грає роль скріплення компонентів, тому вибирати його варто відповідально, смак повинен бути приємним, не солоним, трохи вершковим, добре підійде гауда або трохи солодкуватий маасдам.
    Інгредієнти:

  • картопля, зварений у мундирі – 6 шт.;

  • фарш свинячий – 300 г;

  • цибулю, моркву, ратунда – по 1/2 шт.;

  • часник – 2 зубки;

  • сіль, чорний перець, паприка;

  • пластівці чилі – 1/2 ч. л.;

  • яйце – 1 шт.;

  • гауда – 150 р.


  • Приготування

  • Відварену картоплю очистити, натерти на крупній тертці.

  • Фарш обсмажити з цибулею, морквою і перцем до готовності.

  • У фарш викласти картоплю, вбити яйце і додати 2/3 натертого сиру, перемішати, посолити, приправити.

  • Викласти в промаслений чашу, посипати сиром.

  • Готується картопляна запіканка з сиром і фаршем в мультиварці 40 хвилин на «Випікання».


  • Картопляна запіканка з фаршем і грибами

    Картопляна запіканка з фаршем в мультиварці - рецепти з грибами, сиром ипомидорами

    Смачна картопляна запіканка з грибами в мультиварці з додаванням курячого фаршу – гарний рецепт, щоб швидко і без клопоту нагодувати домашніх ситним обідом з оригінальним смаком. Частування виходить дуже ситним і самодостатнім, тому гарніру не вимагає, вистачить легкого овочевого салату.
    Інгредієнти:

  • картопля – 5-6 шт.;

  • фарш – 300 г;

  • печериці – 400 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • сир – 150 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • майонез – 100 г;

  • сіль, перець, паприка, чебрець.


  • Приготування

  • Фарш обсмажити з половиною цибулі.

  • Окремо посмажити пластини грибів з цибулею.

  • Картоплю почистити, порізати кружальцями.

  • З яйця, майонезу і половини дрібно натертого сиру зробити соус.

  • У чашу викладати шарами картоплю, фарш і гриби, просочуючи соусом.

  • Посипати зверху сиром, готувати 1 годину 10 хвилин на «Випікання».


  • Картопляна запіканка з рибним фаршем

    Картопляна запіканка з фаршем в мультиварці - рецепти з грибами, сиром ипомидорами

    Запіканка з рибним фаршем і картоплею – просте блюдо, готувати його можна як з філе білої, так і червоної риби, в будь-якому випадку буде смачно. Картоплю потрібно відварити до готовності в шкірці, так в ньому буде збережено більше клейковини, фарш можна брати перекручений або рубаний. З спецій вибрати розмарин, чебрець або готову суміш «Букет гарни».
    Інгредієнти:

  • картопля, зварений у шкірці – 6 шт.;

  • рибний фарш – 300 г;

  • грецький йогурт – 4 ст. л.;

  • часник – 2 зубки;

  • кріп – 1/2 пучка;

  • сіль, сушені трави;

  • яйце – 1 шт.;

  • сир твердий – 150 р.


  • Приготування

  • Змішати йогурт з давленим часником і рубаним кропом, трохи присолити.

  • Картоплю очистити, розім'яти виделкою або натерти.

  • Змішати картоплю з фаршем, вбити яйце і кинути половину тертого сиру, перемішати.

  • Викласти в промаслений чашу, полити соусом, посипати сиром.

  • Готується картопляна запіканка з фаршем в мультиварці 1 годину на «Випікання».


  • Запіканка з тертої картоплі з фаршем

    Картопляна запіканка з фаршем в мультиварці - рецепти з грибами, сиром ипомидорами

    Смачна білоруська «Бабка» - це запіканка з сирої картоплі з фаршем, яку дуже просто приготувати в мультиварці. Фарш можна обсмажити в чаші на «Смаження» не доводячи до повної готовності, а просто припустити, щоб позбутися від зайвої рідини. Цей рецепт гарний тим, що в процесі приготування майже не залишається брудного посуду.


    Інгредієнти:

  • картопля – 6 шт.;

  • фарш – 300 г;

  • солодкий перець, цибулю і моркву – по 1/2 шт.;

  • яйце – 1 шт.;

  • сир – 100 г;

  • лимонний сік – 20 мл;

  • сіль, паприка, чебрець.


  • Приготування

  • На «Смаження» спасерувати цибулю, моркву і перець, кинути фарш і томити, поки випарується рідина. Посолити, приправити спеціями.

  • Картоплю крупно натерти, збризнути лимонним соком.

  • Віджати з картоплі виділився сік, посолити, з'єднати з тертим сиром і яйцем.

  • Викласти картопляну масу поверх фаршу.

  • Переключити на «Випічку» на 40 хвилин.


  • Картопляна запіканка з фаршем і помідорами

    Картопляна запіканка з фаршем в мультиварці - рецепти з грибами, сиром ипомидорами

    Смачна, ситна і в міру соковита запіканка з фаршем, картоплею і помідорами, готується вона швидко, адже всі продукти вже готові. Картоплю застосовують відварений до напівготовності, можна зварити в шкірці. З спецій знадобиться часник, хмелі-сунелі та копчена мелена паприка. Сир згодиться і твердий і плавлений.
    Інгредієнти:

  • картопля відварена – 8 шт.;

  • фарш – 400 г;

  • цибулю, солодкий перець – 1/2 шт.;

  • помідори – 2 шт.;

  • сир – 150 г;

  • гірчичний соус – 3 ст. л.;

  • часник – 2 зубки;

  • паприка і хмелі-сунелі – 1 ч. л.;

  • сіль, сушений базилік.


  • Приготування

  • Фарш обсмажити з цибулею і перцем, додати чавлений часник, паприку і хмелі-сунелі, посолити.

  • У чашу викласти шар порізаної картоплі, змастити соусом.

  • Поверх розподілити начинку, соус, знову картоплю.

  • Присолити, викласти гуртки томатів, притрусити базиліком, потім сиром.

  • Готується картопляна запіканка з фаршем в мультиварці 40 хвилин на «Випікання».


  • Запіканка з баклажанами, фаршем і картоплею

    Картопляна запіканка з фаршем в мультиварці - рецепти з грибами, сиром ипомидорами

    Незвичайно смачною вийде картопляна запіканка з фаршем і овочами, якщо приготувати її за грецьким рецептом. Картопля і баклажани заздалегідь готуються, в ідеалі під грилем запікаються, але можна обійтися і сковородою. Фарш протушивают в томатному соусі, все з'єднується в мультиварці і нудиться 1 годину.
    Інгредієнти:

  • баклажани – 2 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • рубаний фарш – 300 г;

  • томатне пюре – 4 ст. л.;

  • яйце – 1 шт.;

  • майонез – 100 г;

  • сир – 100 г;

  • картопля – 200 г;

  • сіль, сушені трави.


  • Приготування

  • Картопля і баклажани порізати пластинами, підрум'янити під грилем до золотистого кольору.

  • Фарш обсмажити в мультиварці на «Смаження» з цибулею, потомити з томатним пюре 5 хвилин, посолити і приправити.

  • З'єднати яйце з майонезом.

  • У чашу викласти поверх фаршу картоплю і баклажани.

  • Залити соусом, посипати сиром.

  • Готувати 1 годину на «Випікання».


  • Картопляна запіканка з фаршем і сметаною

    Картопляна запіканка з фаршем в мультиварці - рецепти з грибами, сиром ипомидорами

    Цей рецепт картопляної запіканки з фаршем відрізняється оригінальним соусом, який готується з сметани, часнику, сиру і порізаної зелені. Доповнять смак частування ароматні спеції: трохи мускату, гострий перець і орегано. Картоплю відварюють, а м'ясо трохи припускають, що до випарювання рідини, так блюдо вийде ніжніше і швидше приготується.
    Інгредієнти:

  • картопля – 500 г;

  • фарш – 600 г;

  • сіль, перець, орегано і щіпка мускату;

  • сметана – 1 ст.;

  • часник – 3 зубки;

  • зелень – 30 г;

  • цибуля – 1/2 шт.;

  • сир твердий – 100 р.


  • Приготування

  • З'єднати сметану з давленим часником, січеною зеленню і половиною дрібно натертого сиру. Посолити, кинути мускат.

  • Картоплю відварити в шкірці, очистити, порізати довільно.

  • Фарш припустити на сковороді з цибулею і скибочкою продавленого часнику, посолити, приправити спеціями.

  • У промаслений чашу викладати шарами картоплю, фарш, просочуючи кожен шар щедро соусом.

  • Завершальний шар – картопля, вилити залишок соусу, посипати сиром.

  • Готувати на «Випікання» 45 хвилин.


  • Французька запіканка з фаршем і картоплею

    Картопляна запіканка з фаршем в мультиварці - рецепти з грибами, сиром ипомидорами

    Смачна французька картопляна запіканка з фаршем і вершками – адаптований рецепт гратена готується блюдо просто, основу смаку створює соус, він готується окремо. Фарш краще застосувати рубаний, щоб шматочки м'яса добре відчувалися, в ідеалі використовувати куряче м'ясо з філе грудки.
    Інгредієнти:

  • картопля – 700 г;

  • м'ясо рубане – 500 г;

  • сир твердий – 200 г;

  • вершки 10% - 400 мл;

  • часник – 2 зубки;

  • сіль, суміш перців;

  • зелень – 20 г;

  • розмарин – 1/2 ч. л.;

  • мускат – 1/4 ч. л.


  • Приготування

  • Картоплю очистити і порізати кружальцями, товщиною 05 див.

  • Викласти шарами картоплю і рубане м'ясо, присаливая і додаючи мелений перець.

  • Змішати вершки, чавлений часник, спеції.

  • Залити соусом запіканку.

  • Готувати на «Випікання» 1 годину, за 15 хвилин до сигналу посипати сиром.
    Додав: admin | 3-05-2018, 15:53
    Переглядів: 180