» » Картопляна запіканка з пюре, з фаршем, куркою та грибами - рецепти в духовці і в мультиварці

Картопляна запіканка з пюре, з фаршем, куркою та грибами - рецепти в духовці і в мультиварці

Картопляна запіканка з пюре, з фаршем, куркою та грибами - рецепти в духовці і в мультиварці
Картопляна запіканка – ідеальний рецепт для ситного обіду. Варіантів приготування страви безліч, готують його як із сирих овочів, так і з варених або з пюре, а нейтральний присмак бульб чудово поєднується з різного роду додатками: м'ясом, ковбасними виробами, соусами і сиром.

Як приготувати картопляну запіканку?


Запіканка з картоплі має безліч варіантів приготування, будь перевірений рецепт можна урізноманітнити новими інгредієнтами, спеціями або сушеними травами. М'ясо, гриби, овочі доповнять смак страви і перетворять підсумкові характеристики частування.

  • Проста картопляна запіканка готується з пюре, можливе застосування залишків з обідньої трапези. Доповнюють основу яйцем і тертим сиром, запікають півгодини і підрум'янюють її під грилем до скоринки.

  • З відварного картоплі готують запіканки з готовою начинкою: смаженими грибами або м'ясом, ковбасками або з відвареною цвітною капустою.

  • З сирих овочів виходить незрівнянний французький гратен, склад доповнюють вершковим соусом, іноді додають сир.

  • Готується запіканка з картоплі в духовці, але майже будь-який рецепт можна адаптувати під можливості кухонної техніки: мікрохвильовки або мультиварки.


  • Запіканка з картопляного пюре

    Картопляна запіканка з пюре, з фаршем, куркою та грибами - рецепти в духовці і в мультиварці

    Смачна і ситна запіканка з картопляного пюре з фаршем готується швидко, це блюдо - хороший спосіб позбутися від залишків їжі. Для приготування страви знадобиться сир, його смак повинен бути вершковим і не солоним, також фарш – ідеально підійде свино-яловичий, його потрібно заздалегідь посмажити з овочами: цибулею, морквою, солодким перцем.
    Інгредієнти:

  • картопляне пюре – 1 кг;

  • фарш – 400 г;

  • сир – 250 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • сіль, чорний перець, розмарин;

  • цибулю, моркву, ратунда – по 1 шт.


  • Приготування

  • Обсмажити на сковороді фарш з цибулею, тертою морквою і перцем.

  • Посолити, приправити спеціями.

  • У пюре вбити яйце і половину тертого сиру, перемішати.

  • У форму викласти половину пюре, розподілити начинку, закрити залишилися пюре.

  • Зверху посипати сиром.

  • Готується картопляна запіканка в духовці 30 хвилин і 10 хвилин підрум'янюється під грилем.


  • Запіканка з тертої картоплі


    Картопляна запіканка з пюре, з фаршем, куркою та грибами - рецепти в духовці і в мультиварці

    Білоруський рецепт картопляної запіканки – «Бабка», блюдо дуже просте, нехитре і готується дуже швидко. Оригінального смаку домогтися допоможе часник, а сир внесе ситності частування, адже готується воно без м'яса. Щоб картопля не потемнів його поливають лимонним соком або додають маленьку щіпку лимонної кислоти в овочеву натерту масу.
    Інгредієнти:

  • картопля – 1 кг;

  • яйце – 1 шт.;

  • борошно – 1 ст. л.;

  • часник – 2 зубки;

  • сир – 100 р.


  • Приготування

  • Очистити картоплю, натерти, віджати від соку.

  • Додати до картоплі продавлений часник, яйце, борошно.

  • Приправити сіллю і спеціями, перемішати.

  • Викласти в промаслений форму, запікати 40 хвилин під фольгою.

  • Зняти фольгу, посипати сиром, допікати ще 15 хвилин.


  • Картопляна запіканка з м'ясом в духовці

    Картопляна запіканка з пюре, з фаршем, куркою та грибами - рецепти в духовці і в мультиварці

    Рецепт картопляної запіканки з фаршем реалізується в два рахунки: картопля, зварена в мундирі нарізають пластинами, викладають поверх смаженого фаршу і щедро посипають сиром. Прекрасне блюдо сподобається всім домашнім, і для святкового застілля воно ідеально підійде. В даному варіанті використовується майонезний соус, його впевнено можна замінити сметаною або іншим готовим соусом з пікантним смаком.
    Інгредієнти:

  • картопля в мундирі – 6 шт.;

  • фарш – 500 г;

  • сир – 200 г;

  • майонез – 4 ст. л.;

  • гірчиця зернова – 2 ст. л.;

  • цибулю і солодкий перець – по 1 шт.;

  • сіль, орегано;

  • олія для обсмажування.


  • Приготування

  • Картоплю очистити від шкірки, порізати кружальцями.

  • Фарш обсмажити з цибулею і перцем, посолити, приправити орегано.

  • Поєднати майонез з гірчицею.

  • У форму викласти шар картоплі, змастити соусом, розподілити фарш.

  • Викласти залишився картоплю, полити соусом, посипати сиром.

  • Готується картопляна запіканка з м'ясом 30 хвилин при 200 градусах.


  • Картопляна запіканка з куркою

    Картопляна запіканка з пюре, з фаршем, куркою та грибами - рецепти в духовці і в мультиварці

    Простіше будь-якого варіанту готується картопляна запіканка з курячим фаршем, доречним доповненням буде бешамель – вершковий соус з легким присмаком мускату. Фарш краще зробити рубаний або прокрутити через велике ситечко, так шматочки будуть краще відчуватися і смак страви буде більш м'ясним.
    Інгредієнти:

  • куряче філе – 600 г;

  • картопля – 800 г;

  • сир – 200 г;

  • сіль, паприка, чебрець;

  • бешамель – 100 р.


  • Приготування

  • Картоплю відварити до напівготовності.

  • Філе подрібнити, припустити на сковороді, поки рідина випарується і шматочки побіліють.

  • З'єднати в промасленим формі м'ясо і картоплю, посолити, приправити спеціями.

  • Полити бешамелем, посипати сиром.

  • Готується картопляна проста запіканка 30 хвилин при 190 градусах.


  • Картопляна запіканка з рибою в духовці

    Картопляна запіканка з пюре, з фаршем, куркою та грибами - рецепти в духовці і в мультиварці

    Надзвичайно смачна картопляна запіканка з рибою буде доречною на святковому столі, якщо приготувати її з філе сьомги або форелі. Соковитості додасть страві простий вершковий соус, а пікантності пластівці чилі і розмарин. Сир краще вибрати якісний, не солоний, такий, щоб добре плавився при нагріванні.


    Інгредієнти:

  • картопля – 1 кг;

  • філе сьомги – 400 г;

  • вершковий соус – 150 г;

  • сир твердий – 100 г;

  • моцарелла – 100 г;

  • пластівці чилі і розмарин – по 1 ч. л.;

  • солодкий перець – 1 шт.


  • Приготування

  • Картоплю очистити, порізати пластинами.

  • Філе порізати на невеликі шматки.

  • У промасленую форму викладати шарами: картопля, соус, рибу, моцарелу, знову картоплю.

  • Кожен шар трохи підсолювати і приправляти спеціями.

  • Посипати тертим твердим сиром, запікати 50 хвилин при 190 градусах.


  • Картопляна запіканка з овочами

    Картопляна запіканка з пюре, з фаршем, куркою та грибами - рецепти в духовці і в мультиварці

    Приготовлена картопляна запіканка з овочами в духовці порадує домочадців відмінним смаком, ситні і різноманітним багатогранним складом. Смачне блюдо можна доповнити традиційно сиром, при бажанні додати грибів, бекону або копчених ковбасок. Соковитості додасть страві помідор, ратунда і вершково-майонезний соус.
    Інгредієнти:

  • картопля – 4 шт.;

  • цвітна капуста – 300 г;

  • помідор і ратунда – по 1 шт.;

  • часник – 3 зубки;

  • майонез – 3 ст. л.;

  • сметана – 2 ст. л.;

  • сир – 150 г;

  • сіль, перець, чебрець.


  • Приготування

  • Порізати крупно всі овочі, крім помідорів. Змішати в одній мисці, посолити, приправити.

  • Залити соусом з продавленого часнику, майонезу та сметани. Перемішати.

  • Викласти в промаслений форму, розподілити помідорні часточки.

  • Запікати 40 хвилин під фольгою.

  • Зняти фольгу, посипати сиром, готується картопляна запіканка ще 15 хвилин.


  • Картопляна запіканка по-французьки

    Картопляна запіканка з пюре, з фаршем, куркою та грибами - рецепти в духовці і в мультиварці

    Смачна картопляна запіканка, приготована за французьким рецептом – це знаменитий гратен, зробити блюдо не складно, знаючи основні правила. Овочі нарізають кружальцями, заливають пікантним вершковим соусом. Готується частування в два етапи, спочатку страву доводять до готовності на середньому температурному режимі, потім жар збільшують, домагаючись хрусткої скоринки.
    Інгредієнти:

  • картопля – 500 г;

  • пармезан – 150 г;

  • вершки – 400 мл;

  • часник – 2 зубки;

  • вершкове масло – 50 г;

  • мускат мелений – 1/2 ч. л.;

  • чорний перець і сіль.


  • Приготування

  • З'єднати в сотейнику продавлений часник і вершки, кинути сіль, мускат і перець.

  • Варити до закипання, помішуючи. Через 3-5 хвилин відставити.

  • Змастити форму маслом, викласти гуртки очищеного картоплі, змащуючи шари соусом.

  • Запікати 40 хвилин при 180.

  • Посипати тертим пармезаном, запікати 15 хвилин при 200 градусах.


  • Пісна картопляна запіканка

    Картопляна запіканка з пюре, з фаршем, куркою та грибами - рецепти в духовці і в мультиварці

    Пісна картопляна запіканка з грибами в духовці – хороше рішення для ситного обіду в період обмеження живлення від продуктів тваринного походження. Це страва багата рослинним білком, тому воно насичує швидко і на довго, а якщо не вистачає сиру, можна застосувати тофу. Для пікантного смаку, продукти потрібно замаринувати на півгодини в мастильній суміші зі спеціями.
    Інгредієнти:

  • картопля – 800 г;

  • гриби – 400 р;

  • цибуля – 1 шт.;

  • масло – 2 ст. л.;

  • гірчиця – 1 ст. л.;

  • сіль, чорний перець;

  • паприка мелена – 1/2 ч. л.;

  • панірувальні сухарі – 2 ст. л.;

  • орегано – 1 ч. л.


  • Приготування

  • Масло змішати з гірчицею, додати орегано, паприку і перець, перемішати.

  • Картоплю натерти крупно, змішати з соусом, залишити на 20 хвилин.

  • Гриби порізати, обсмажити з цибулею, посолити.

  • В промаслений форму викласти шарами картоплю і гриби, посипати хлібної крихтою.

  • Запікати 40 хвилин при 180 градусах 10 хвилин під грилем.


  • Картопляна запіканка з сиром і часником

    Картопляна запіканка з пюре, з фаршем, куркою та грибами - рецепти в духовці і в мультиварці

    Ця картопляна запіканка з сиром , часником і сушеними травами стане улюбленою стравою в кожному будинку. Надзвичайно смачне частування готується дуже просто і швидко, всі інгредієнти доступні, сир підійде будь-який з вершковим присмаком, можливе застосування плавленого продукту або змішування декількох варіантів.
    Інгредієнти:

  • картопля – 600 г;

  • яйця 2 шт.;

  • часник – 2 зубки;

  • майонез – 3 ст. л.;

  • сир – 200 г;

  • сушений кріп – 1 ч. л.;

  • сіль і чорний перець.


  • Приготування

  • Половину сиру натерти і змішати з одним яйцем і сушеним кропом.

  • Що залишився сир дрібно натерти, змішати з тертим часником, другим яйцем і майонезом.

  • Натерти картоплю, з'єднати з майонезно-сирною масою. Посолити, приправити.

  • Викласти у форму, покрити другою сирно-яєчної масою.

  • Випікати 40 хвилин при 180 градусах.


  • Картопляна запіканка в мультиварці

    Картопляна запіканка з пюре, з фаршем, куркою та грибами - рецепти в духовці і в мультиварці

    Будь рецепт можна адаптувати під приготування в сучасних приладах, тому запіканка з картоплі в мультиварці вийде не гірше будь-якого страви, запеченого традиційним способом. Єдиним недоліком цього способу є відсутність рум'яної скоринки. Для приготування потрібно заздалегідь зняти клапан для вільної конвекції.
    Інгредієнти:

  • картопляне пюре – 700 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • сир – 200 г;

  • фарш – 400 г;

  • цибулю і моркву – по 1 шт.;

  • часник – 1 зубок;

  • розмарин – 1 ч. л.;

  • сіль і перець.


  • Приготування

  • Пюре змішати з яйцем і половиною тертого сиру.

  • Фарш обсмажити з цибулею та морквою, додати часник і сіль зі спеціями.

  • У чашу викласти половину картоплі, розподілити фарш, посипати половиною сиру.

  • Накрити залишком пюре і посипати сиром.

  • Готувати на «Випікання» 1 год.
    Додав: admin | 16-04-2018, 17:39
    Переглядів: 165