Картопляна запіканка з пюре, з фаршем, куркою та грибами - рецепти в духовці і в мультиварці
Картопляна запіканка – ідеальний рецепт для ситного обіду. Варіантів приготування страви безліч, готують його як із сирих овочів, так і з варених або з пюре, а нейтральний присмак бульб чудово поєднується з різного роду додатками: м'ясом, ковбасними виробами, соусами і сиром.
Запіканка з картоплі має безліч варіантів приготування, будь перевірений рецепт можна урізноманітнити новими інгредієнтами, спеціями або сушеними травами. М'ясо, гриби, овочі доповнять смак страви і перетворять підсумкові характеристики частування.
Проста картопляна запіканка готується з пюре, можливе застосування залишків з обідньої трапези. Доповнюють основу яйцем і тертим сиром, запікають півгодини і підрум'янюють її під грилем до скоринки.
З відварного картоплі готують запіканки з готовою начинкою: смаженими грибами або м'ясом, ковбасками або з відвареною цвітною капустою.
З сирих овочів виходить незрівнянний французький гратен, склад доповнюють вершковим соусом, іноді додають сир.
Готується запіканка з картоплі в духовці, але майже будь-який рецепт можна адаптувати під можливості кухонної техніки: мікрохвильовки або мультиварки.
Смачна і ситна запіканка з картопляного пюре з фаршем готується швидко, це блюдо - хороший спосіб позбутися від залишків їжі. Для приготування страви знадобиться сир, його смак повинен бути вершковим і не солоним, також фарш – ідеально підійде свино-яловичий, його потрібно заздалегідь посмажити з овочами: цибулею, морквою, солодким перцем.
Інгредієнти:
картопляне пюре – 1 кг;
фарш – 400 г;
сир – 250 г;
яйце – 1 шт.;
сіль, чорний перець, розмарин;
цибулю, моркву, ратунда – по 1 шт.
Приготування
Обсмажити на сковороді фарш з цибулею, тертою морквою і перцем.
Посолити, приправити спеціями.
У пюре вбити яйце і половину тертого сиру, перемішати.
У форму викласти половину пюре, розподілити начинку, закрити залишилися пюре.
Зверху посипати сиром.
Готується картопляна запіканка в духовці 30 хвилин і 10 хвилин підрум'янюється під грилем.
Білоруський рецепт картопляної запіканки – «Бабка», блюдо дуже просте, нехитре і готується дуже швидко. Оригінального смаку домогтися допоможе часник, а сир внесе ситності частування, адже готується воно без м'яса. Щоб картопля не потемнів його поливають лимонним соком або додають маленьку щіпку лимонної кислоти в овочеву натерту масу.
Інгредієнти:
картопля – 1 кг;
яйце – 1 шт.;
борошно – 1 ст. л.;
часник – 2 зубки;
сир – 100 р.
Приготування
Очистити картоплю, натерти, віджати від соку.
Додати до картоплі продавлений часник, яйце, борошно.
Приправити сіллю і спеціями, перемішати.
Викласти в промаслений форму, запікати 40 хвилин під фольгою.
Зняти фольгу, посипати сиром, допікати ще 15 хвилин.
Рецепт картопляної запіканки з фаршем реалізується в два рахунки: картопля, зварена в мундирі нарізають пластинами, викладають поверх смаженого фаршу і щедро посипають сиром. Прекрасне блюдо сподобається всім домашнім, і для святкового застілля воно ідеально підійде. В даному варіанті використовується майонезний соус, його впевнено можна замінити сметаною або іншим готовим соусом з пікантним смаком.
Інгредієнти:
картопля в мундирі – 6 шт.;
фарш – 500 г;
сир – 200 г;
майонез – 4 ст. л.;
гірчиця зернова – 2 ст. л.;
цибулю і солодкий перець – по 1 шт.;
сіль, орегано;
олія для обсмажування.
Приготування
Картоплю очистити від шкірки, порізати кружальцями.
Фарш обсмажити з цибулею і перцем, посолити, приправити орегано.
Поєднати майонез з гірчицею.
У форму викласти шар картоплі, змастити соусом, розподілити фарш.
Викласти залишився картоплю, полити соусом, посипати сиром.
Готується картопляна запіканка з м'ясом 30 хвилин при 200 градусах.
Простіше будь-якого варіанту готується картопляна запіканка з курячим фаршем, доречним доповненням буде бешамель – вершковий соус з легким присмаком мускату. Фарш краще зробити рубаний або прокрутити через велике ситечко, так шматочки будуть краще відчуватися і смак страви буде більш м'ясним.
Інгредієнти:
куряче філе – 600 г;
картопля – 800 г;
сир – 200 г;
сіль, паприка, чебрець;
бешамель – 100 р.
Приготування
Картоплю відварити до напівготовності.
Філе подрібнити, припустити на сковороді, поки рідина випарується і шматочки побіліють.
З'єднати в промасленим формі м'ясо і картоплю, посолити, приправити спеціями.
Полити бешамелем, посипати сиром.
Готується картопляна проста запіканка 30 хвилин при 190 градусах.
Надзвичайно смачна картопляна запіканка з рибою буде доречною на святковому столі, якщо приготувати її з філе сьомги або форелі. Соковитості додасть страві простий вершковий соус, а пікантності пластівці чилі і розмарин. Сир краще вибрати якісний, не солоний, такий, щоб добре плавився при нагріванні.
Інгредієнти:
картопля – 1 кг;
філе сьомги – 400 г;
вершковий соус – 150 г;
сир твердий – 100 г;
моцарелла – 100 г;
пластівці чилі і розмарин – по 1 ч. л.;
солодкий перець – 1 шт.
Приготування
Картоплю очистити, порізати пластинами.
Філе порізати на невеликі шматки.
У промасленую форму викладати шарами: картопля, соус, рибу, моцарелу, знову картоплю.
Кожен шар трохи підсолювати і приправляти спеціями.
Посипати тертим твердим сиром, запікати 50 хвилин при 190 градусах.
Приготовлена картопляна запіканка з овочами в духовці порадує домочадців відмінним смаком, ситні і різноманітним багатогранним складом. Смачне блюдо можна доповнити традиційно сиром, при бажанні додати грибів, бекону або копчених ковбасок. Соковитості додасть страві помідор, ратунда і вершково-майонезний соус.
Інгредієнти:
картопля – 4 шт.;
цвітна капуста – 300 г;
помідор і ратунда – по 1 шт.;
часник – 3 зубки;
майонез – 3 ст. л.;
сметана – 2 ст. л.;
сир – 150 г;
сіль, перець, чебрець.
Приготування
Порізати крупно всі овочі, крім помідорів. Змішати в одній мисці, посолити, приправити.
Залити соусом з продавленого часнику, майонезу та сметани. Перемішати.
Викласти в промаслений форму, розподілити помідорні часточки.
Запікати 40 хвилин під фольгою.
Зняти фольгу, посипати сиром, готується картопляна запіканка ще 15 хвилин.
Смачна картопляна запіканка, приготована за французьким рецептом – це знаменитий гратен, зробити блюдо не складно, знаючи основні правила. Овочі нарізають кружальцями, заливають пікантним вершковим соусом. Готується частування в два етапи, спочатку страву доводять до готовності на середньому температурному режимі, потім жар збільшують, домагаючись хрусткої скоринки.
Інгредієнти:
картопля – 500 г;
пармезан – 150 г;
вершки – 400 мл;
часник – 2 зубки;
вершкове масло – 50 г;
мускат мелений – 1/2 ч. л.;
чорний перець і сіль.
Приготування
З'єднати в сотейнику продавлений часник і вершки, кинути сіль, мускат і перець.
Варити до закипання, помішуючи. Через 3-5 хвилин відставити.
Змастити форму маслом, викласти гуртки очищеного картоплі, змащуючи шари соусом.
Запікати 40 хвилин при 180.
Посипати тертим пармезаном, запікати 15 хвилин при 200 градусах.
Пісна картопляна запіканка з грибами в духовці – хороше рішення для ситного обіду в період обмеження живлення від продуктів тваринного походження. Це страва багата рослинним білком, тому воно насичує швидко і на довго, а якщо не вистачає сиру, можна застосувати тофу. Для пікантного смаку, продукти потрібно замаринувати на півгодини в мастильній суміші зі спеціями.
Інгредієнти:
картопля – 800 г;
гриби – 400 р;
цибуля – 1 шт.;
масло – 2 ст. л.;
гірчиця – 1 ст. л.;
сіль, чорний перець;
паприка мелена – 1/2 ч. л.;
панірувальні сухарі – 2 ст. л.;
орегано – 1 ч. л.
Приготування
Масло змішати з гірчицею, додати орегано, паприку і перець, перемішати.
Картоплю натерти крупно, змішати з соусом, залишити на 20 хвилин.
Гриби порізати, обсмажити з цибулею, посолити.
В промаслений форму викласти шарами картоплю і гриби, посипати хлібної крихтою.
Запікати 40 хвилин при 180 градусах 10 хвилин під грилем.
Ця картопляна запіканка з сиром , часником і сушеними травами стане улюбленою стравою в кожному будинку. Надзвичайно смачне частування готується дуже просто і швидко, всі інгредієнти доступні, сир підійде будь-який з вершковим присмаком, можливе застосування плавленого продукту або змішування декількох варіантів.
Інгредієнти:
картопля – 600 г;
яйця 2 шт.;
часник – 2 зубки;
майонез – 3 ст. л.;
сир – 200 г;
сушений кріп – 1 ч. л.;
сіль і чорний перець.
Приготування
Половину сиру натерти і змішати з одним яйцем і сушеним кропом.
Що залишився сир дрібно натерти, змішати з тертим часником, другим яйцем і майонезом.
Натерти картоплю, з'єднати з майонезно-сирною масою. Посолити, приправити.
Викласти у форму, покрити другою сирно-яєчної масою.
Випікати 40 хвилин при 180 градусах.
Будь рецепт можна адаптувати під приготування в сучасних приладах, тому запіканка з картоплі в мультиварці вийде не гірше будь-якого страви, запеченого традиційним способом. Єдиним недоліком цього способу є відсутність рум'яної скоринки. Для приготування потрібно заздалегідь зняти клапан для вільної конвекції.
Інгредієнти:
картопляне пюре – 700 г;
яйце – 1 шт.;
сир – 200 г;
фарш – 400 г;
цибулю і моркву – по 1 шт.;
часник – 1 зубок;
розмарин – 1 ч. л.;
сіль і перець.
Приготування
Пюре змішати з яйцем і половиною тертого сиру.
Фарш обсмажити з цибулею та морквою, додати часник і сіль зі спеціями.
У чашу викласти половину картоплі, розподілити фарш, посипати половиною сиру.
Накрити залишком пюре і посипати сиром.
Готувати на «Випікання» 1 год.
Як приготувати картопляну запіканку?
Запіканка з картоплі має безліч варіантів приготування, будь перевірений рецепт можна урізноманітнити новими інгредієнтами, спеціями або сушеними травами. М'ясо, гриби, овочі доповнять смак страви і перетворять підсумкові характеристики частування.
Запіканка з картопляного пюре
Смачна і ситна запіканка з картопляного пюре з фаршем готується швидко, це блюдо - хороший спосіб позбутися від залишків їжі. Для приготування страви знадобиться сир, його смак повинен бути вершковим і не солоним, також фарш – ідеально підійде свино-яловичий, його потрібно заздалегідь посмажити з овочами: цибулею, морквою, солодким перцем.
Інгредієнти:
Приготування
Запіканка з тертої картоплі
Білоруський рецепт картопляної запіканки – «Бабка», блюдо дуже просте, нехитре і готується дуже швидко. Оригінального смаку домогтися допоможе часник, а сир внесе ситності частування, адже готується воно без м'яса. Щоб картопля не потемнів його поливають лимонним соком або додають маленьку щіпку лимонної кислоти в овочеву натерту масу.
Інгредієнти:
Приготування
Картопляна запіканка з м'ясом в духовці
Рецепт картопляної запіканки з фаршем реалізується в два рахунки: картопля, зварена в мундирі нарізають пластинами, викладають поверх смаженого фаршу і щедро посипають сиром. Прекрасне блюдо сподобається всім домашнім, і для святкового застілля воно ідеально підійде. В даному варіанті використовується майонезний соус, його впевнено можна замінити сметаною або іншим готовим соусом з пікантним смаком.
Інгредієнти:
Приготування
Картопляна запіканка з куркою
Простіше будь-якого варіанту готується картопляна запіканка з курячим фаршем, доречним доповненням буде бешамель – вершковий соус з легким присмаком мускату. Фарш краще зробити рубаний або прокрутити через велике ситечко, так шматочки будуть краще відчуватися і смак страви буде більш м'ясним.
Інгредієнти:
Приготування
Картопляна запіканка з рибою в духовці
Надзвичайно смачна картопляна запіканка з рибою буде доречною на святковому столі, якщо приготувати її з філе сьомги або форелі. Соковитості додасть страві простий вершковий соус, а пікантності пластівці чилі і розмарин. Сир краще вибрати якісний, не солоний, такий, щоб добре плавився при нагріванні.
Інгредієнти:
Приготування
Картопляна запіканка з овочами
Приготовлена картопляна запіканка з овочами в духовці порадує домочадців відмінним смаком, ситні і різноманітним багатогранним складом. Смачне блюдо можна доповнити традиційно сиром, при бажанні додати грибів, бекону або копчених ковбасок. Соковитості додасть страві помідор, ратунда і вершково-майонезний соус.
Інгредієнти:
Приготування
Картопляна запіканка по-французьки
Смачна картопляна запіканка, приготована за французьким рецептом – це знаменитий гратен, зробити блюдо не складно, знаючи основні правила. Овочі нарізають кружальцями, заливають пікантним вершковим соусом. Готується частування в два етапи, спочатку страву доводять до готовності на середньому температурному режимі, потім жар збільшують, домагаючись хрусткої скоринки.
Інгредієнти:
Приготування
Пісна картопляна запіканка
Пісна картопляна запіканка з грибами в духовці – хороше рішення для ситного обіду в період обмеження живлення від продуктів тваринного походження. Це страва багата рослинним білком, тому воно насичує швидко і на довго, а якщо не вистачає сиру, можна застосувати тофу. Для пікантного смаку, продукти потрібно замаринувати на півгодини в мастильній суміші зі спеціями.
Інгредієнти:
Приготування
Картопляна запіканка з сиром і часником
Ця картопляна запіканка з сиром , часником і сушеними травами стане улюбленою стравою в кожному будинку. Надзвичайно смачне частування готується дуже просто і швидко, всі інгредієнти доступні, сир підійде будь-який з вершковим присмаком, можливе застосування плавленого продукту або змішування декількох варіантів.
Інгредієнти:
Приготування
Картопляна запіканка в мультиварці
Будь рецепт можна адаптувати під приготування в сучасних приладах, тому запіканка з картоплі в мультиварці вийде не гірше будь-якого страви, запеченого традиційним способом. Єдиним недоліком цього способу є відсутність рум'яної скоринки. Для приготування потрібно заздалегідь зняти клапан для вільної конвекції.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Картопляна запіканка з фаршем і грибами, сиром, рибою - рецепти в духовці, мультиварці і на сковороді
Картопляна запіканка з фаршем – проста й ситна страва, з ним легко впораються і малодосвідчені господині. Додаючи в перекручене м'ясо помідори,
Ліниві голубці в духовці з підливою, в сметанному і томатному соусі - рецепти страви у вигляді котлет і запіканки
Запечені ліниві голубці в духовці – дуже смачна страва, яку можна нескінченно доповнювати всілякими соусами, підливою або овочевими гарнірами.
Лінива лазанья з лаваша, макаронів і млинців - рецепти з курячим фаршем, овочами і грибами
Смачна і швидка страва – лінива лазанья, рецепт його простий і реалізується з доступних інгредієнтів. В основі частування можуть бути відварені
Картопляна запіканка з м'ясом
Приготування будь запіканки - процес клопіткий, однак для цієї страви важливо підібрати відповідні компоненти. Поєднання картоплі і м'яса завжди було
Картопляна запіканка з м'ясним фаршем
Запіканка - відмінний вечеря на кожен день, адже рецептів цієї страви неймовірно багато. Сьогодні ми обговоримо запіканки з фаршем. Ми постаралися
Картопляна запіканка з ковбасою
Запіканки найчастіше готують з того, що залишилося в холодильнику, і картопляна запіканка з ковбасою в цьому плані не виняток. Приготувати його