» » Картопляна запіканка з фаршем і грибами, сиром, рибою - рецепти в духовці, мультиварці і на сковороді

Картопляна запіканка з фаршем і грибами, сиром, рибою - рецепти в духовці, мультиварці і на сковороді

Картопляна запіканка з фаршем і грибами, сиром, рибою - рецепти в духовці, мультиварці і на сковороді
Картопляна запіканка з фаршем – одне з найпопулярніших страв у домашньому меню, господині люблять його за простоту приготування. Доповнюється частування різних продуктів, найшвидша і вигідна запіканка виходить перекрученою або рубаним м'ясом. Завдяки різним спецій і овочів страва виходить ароматним і дуже апетитним.

Як приготувати картопляну запіканку з фаршем?


Готується картопляна запіканка з фаршем за різними рецептами: з тертої картоплі, пюре, з капустою, сиром, грибами та іншими компонентами - все смачно, поживно і головне – швидко, але кожній господині хочеться, щоб страва була ще й оригінальним, простим у приготуванні.

  • Запіканка з фаршем і картоплею буде смачніше, якщо начинку доповнити сметаною або майонезом.

  • Незвичайний смак додадуть начинці кабачки терті або гарбуз.

  • Щоб начинка вийшла соковитою, фарш вимішують з тертим цибулею.

  • Блюдо Для хрусткої скоринки тримають в духовці 10 хвилин після запікання.


  • Запіканка з картопляного пюре з фаршем

    Картопляна запіканка з фаршем і грибами, сиром, рибою - рецепти в духовці, мультиварці і на сковороді

    можна нескінченно доповнювати рецепт картопляної запіканки з фаршем. З курячим м'ясом вийде більш ніжна, зі свинячим – ситніше. З спецій чудово підходять орегано і чорний мелений перець, але його потрібно класти на початку обсмажування фаршу, а орегано – в кінці, оскільки останній швидко втрачає аромат при тепловій обробці.
    Інгредієнти :

  • картопля – 7 шт.;

  • фарш – 500 г;

  • цибуля – 2 шт.;

  • яйця – 2 шт.;

  • вершки – 100 р.


  • Приготування

  • Зварити пюре.

  • Цибулю подрібнити, обсмажити, додати у фарш.

  • Тушкувати 15 хвилин.

  • Викласти пюре, зверху – фарш, «вкрити» картоплею.

  • Випікається картопляна запіканка з фаршем 30 хвилин.


  • Запіканка з тертої картоплі з фаршем


    Картопляна запіканка з фаршем і грибами, сиром, рибою - рецепти в духовці, мультиварці і на сковороді

    Якщо час дозволяє, стане в нагоді цікавий рецепт - запіканка з сирої картоплі з фаршем. Овоч має бути тільки тертим, можна ще пропустити через м'ясорубку. Цей процес займає не одну хвилину, але результат виправданий, страва виходить м'яке, ніжне на смак. Щоб запіканка не втратила форму, можна покласти більше яєць.
    Інгредієнти :

  • картопля – 400 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • сир – 100 г;

  • вершкове масло – 50 г;

  • яйця – 3 шт.


  • Приготування

  • Картопля натерти.

  • Цибулю перемолоти, змішати з фаршем і спеціями.

  • Додати яйця, тертий сир, вимішати.

  • На деко викласти картоплю.

  • Розрівняти м'ясний шар, «вкрити» картопляним.

  • Посипати сиром, розкидати шматочки масла.

  • Запікати 1 годину.


  • Запіканка з брокколі, фаршем і картоплею

    Картопляна запіканка з фаршем і грибами, сиром, рибою - рецепти в духовці, мультиварці і на сковороді

    Найніжніша картопляна запіканка з курячим фаршем - ідеальний варіант для дитячого меню. Досвідчені господині відкрили, як подвоїти цю користь – додавати капусту брокколі, яку діти їдять неохоче, її можна замінити кольоровий або брюссельської. Годиться для рецепта, як свіжа, так і морожена, тільки останню розморожувати не треба.
    Інгредієнти :

  • капуста – 500 г;

  • фарш – 500 г;

  • яйця – 3 шт.;

  • картопля - 500 г;

  • сметана – 300 г;

  • сир – 100 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • зелень – 1 пучок.


  • Приготування

  • Цибулю і картоплю порізати.

  • Броколі розібрати.

  • Змішати сметану, яйця, зелень, сіль, спеції, роздавлений часник.

  • Змастити форму, викласти картоплю, цибулю, фарш.

  • Залити сумішшю, посипати сиром.

  • Запікається картопляна запіканка з капустою і фаршем 1 годину.


  • Картопляна запіканка з фаршем і сметаною

    Картопляна запіканка з фаршем і грибами, сиром, рибою - рецепти в духовці, мультиварці і на сковороді

    Смачна картопляна запіканка з фаршем виходить, якщо зробити соус з яєць і сметани. Нейтральний смак картоплі відмінно поєднується з будь-яким м'ясом, грибами і овочами, можна зробити її пісної або жирної – на будь-який смак. Приємний аромат і колір додасть паприка, а оригінальний присмак – тертий мускатний горіх.
    Інгредієнти :

  • фарш 250 г;

  • картопля – 800 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • сметана – 100 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • сир – 200 г;

  • борошно – 50 р;

  • масло – 2 ст. л.;

  • мускатний горіх – 1 ч. л.;

  • панірувальні сухарі – 100 р.


  • Приготування

  • Картоплю відварити, розім'яти, змішати з яйцями, борошном і мускатним горіхом.

  • Цибулю порізати, обсмажити, додати до м'яса.

  • Деко змастити, викласти частину картоплі й тертого сиру.

  • Накрити фаршем, сиром, пюре.

  • Заливка для картопляної запіканки з фаршем робиться з сметани і збитих яєць.

  • Випікається 30-40 хвилин.


  • Картопляна запіканка з фаршем, помідорами і сиром

    Картопляна запіканка з фаршем і грибами, сиром, рибою - рецепти в духовці, мультиварці і на сковороді

    Рецепт від європейських кухарів - картопляна запіканка з фаршем та сиром. Французи кладуть у м'ясо суміш прованських трав, італійці обожнюють базилік, а сир вибирають твердий. В ходу ще адигейський сир, він менш калорійний. З спецій прекрасно доповнять смак картоплі імбир, чебрець, майоран і коріандр.


    Інгредієнти :

  • картопля – 5 шт.;

  • фарш 250 г;

  • болгарський перець - 3 шт.;

  • помідори – 2 шт.;

  • твердий сир - 250 г;

  • майонез – 3 ст. л.;

  • оливки – 5-6 шт.;

  • часник – 2 зубчики;

  • зелень – 1 пучок.


  • Приготування

  • Застелити форму фольгою, налити вершки.

  • Викласти порізану картоплю, посипати зеленню.

  • Перець змішати з фаршем і оливками, тиском часником, викласти.

  • Накрити картоплею, порізаними помідорами, полити майонезом.

  • Випікати годину у фользі.

  • Потім ще 20 хвилин - без фольги, картопляна запіканка з сиром і фаршем повинна підрум'янитися.


  • Картопляна запіканка з фаршем і грибами

    Картопляна запіканка з фаршем і грибами, сиром, рибою - рецепти в духовці, мультиварці і на сковороді

    На думку господарок, найсмачніша картопляна запіканка з фаршем в духовці виходить, якщо додати гриби. Краще класти лісові, але підійдуть і звичайні печериці, сушені треба попередньо розмочити. Щоб шар картоплі було рівномірним, його накладають внапуск. Для цього рецепта хороший сир чеддер.
    Інгредієнти :

  • гриби – 250 г;

  • сметана – 400 мл;

  • фарш – 400 г;

  • картопля – 6 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • сир - 200 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • часник – 2 зубчики.


  • Приготування

  • Картоплю нарізати, викласти частину в змащену форму.

  • Зверху - подрібнену цибулю.

  • Фарш змішати з грибами і спеціями, додати.

  • Висипати частину тертого сиру.

  • «Вкрити» картоплею, посолити, поперчити.

  • Збити яйця зі сметаною і часником, посолити.

  • Випікати 50 хвилин.

  • Потім картопляна запіканка з м'ясним фаршем і грибами посипається сиром і готується ще 10 хвилин.


  • Картопляна запіканка з рибним фаршем в духовці

    Картопляна запіканка з фаршем і грибами, сиром, рибою - рецепти в духовці, мультиварці і на сковороді

    Любителям риби доведеться за смаком картопляна запіканка з рибним фаршем , подавати її потрібно гарячої. Рибу можна брати будь-яку, найкраще – філе минтая або хека. Якщо класти червону, то картоплю подрібнити на дрібній тертці, щоб начинка вийшла однорідною. Добре доповнять смак страви кріп або петрушка.
    Інгредієнти :

  • картопля – 1 кг;

  • філе риби – 800 г;

  • майонез – 2 ст. л.;

  • сир – 150 г;

  • цибуля – 1 шт.


  • Приготування

  • Картоплю натерти, змішати з майонезом і приправами, викласти.

  • Філе перемолоти, доповісти.

  • «Вкрити» картоплею, тертим сиром.

  • Зверху - подрібнену цибулю.

  • Випікати 45 хвилин.


  • Картопляна запіканка з фаршем в мікрохвильовці

    Картопляна запіканка з фаршем і грибами, сиром, рибою - рецепти в духовці, мультиварці і на сковороді

    Дуже простий рецепт запіканки з картоплі з фаршем і для мікрохвильовки. Посуд потрібно затягнути харчовою плівкою, виконавши кілька отворів, щоб стосувалася верхнього шару, так збережеться соковитість. Цибулю краще подрібнити у блендері, з приправ підійдуть базилік і розмарин, можна додати чебрець.
    Інгредієнти :

  • картопля – 3 шт.;

  • фарш – 500 г;

  • сметана – 2 ст. л.;

  • цибуля – 2 шт.;

  • борошно – 2 ст. л.;

  • твердий сир – 50 г;

  • вода – 100 мл;

  • кріп – 1 пучок.


  • Приготування

  • Картоплю порізати, викласти частину у форму.

  • Другим шаром - цибулю.

  • Третім – фарш із зеленню та спеціями.

  • «Вкрити» картоплею, посипати сиром.

  • Розвести у воді сметану і борошно, залити, посипати зеленню.

  • Випікати 30 хвилин.


  • Картопляна запіканка з фаршем на сковороді - рецепт

    Картопляна запіканка з фаршем і грибами, сиром, рибою - рецепти в духовці, мультиварці і на сковороді

    Любителям хрусткої скоринки сподобається картопляна запіканка з фаршем на сковороді. Готується блюдо за півгодини, солити картоплю потрібно врешті, обсмажувати до золотистої скоринки. Перевертати запіканку не потрібно, вона повинна пропаритися, з спецій краще всього підійдуть куркума і чебрець, чорний перець.
    Інгредієнти :

  • фарш – 05 кг;

  • картопля – 7 шт.;

  • вершкове масло – 2 ст. л.;

  • часник – 2 зубчики;

  • кріп – 1 пучок;

  • молоко – 200 мл;

  • яйця – 2 шт.


  • Приготування

  • Картоплю порізати, обсмажити.

  • Протомитися цибулю і часник, додати у фарш протушкувати 15 хвилин.

  • Частину картоплі «вкрити» фаршем, зверху викласти картоплю.

  • Збити яйця з молоком, залити, посипати зеленню.

  • Розкласти масло.

  • Готувати 20 хвилин під кришкою, настояти ще 10 хвилин.


  • Запіканка з фаршем і картоплею в мультиварці

    Картопляна запіканка з фаршем і грибами, сиром, рибою - рецепти в духовці, мультиварці і на сковороді

    Смачна картопляна запіканка з яловичим фаршем виходить і в мультиварці. Щоб страва приготувався швидше, фарш краще попередньо обсмажити до напівготовності, а картоплю відварити. Коли таймер вимикається, запіканку потрібно потримати під кришкою 10 хвилин, тоді смак вийде ніжніше.
    Інгредієнти :

  • фарш – 300 г;

  • картопля – 500 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • шпинат – 100 г;

  • зелень – 1 пучок.


  • Приготування

  • Цибуля, шпинат і зелень подрібнити, змішати з фаршем.

  • Картоплю натерти зі спеціями.

  • Викласти м'ясний шар, потім – картопляний.

  • Готувати 1 годину 20 хвилин в режимі «Випічка».
    Додав: admin | 16-04-2018, 17:39
    Переглядів: 6