Ліниві голубці в духовці з підливою, в сметанному і томатному соусі - рецепти страви у вигляді котлет і запіканки
Смачне і ситне гаряче, яке успішно доповнить будь-який гарнір – запечені ліниві голубці в духовці. З рецептами простого частування впорається кожен кулінар і продукти потрібні найпростіші, які знайдуться в найближчому магазині. Доповнюючи базовий склад крупами або овочами, можна урізноманітнити і перетворити простий варіант страви.
Найсмачніші ліниві голубці в духовці – приготовані з свіжої капусти і фаршу, прокрученного в домашніх умовах. Цей базовий рецепт називають класичним, зважаючи на відсутність інших додаткових компонентів: рису або інших круп, всіляких овочів.
Ліниві голубці запечені в духовці, за основним рецептом, - це невеликі котлетки з капустяно-м'ясного фаршу, запаніровані в борошні і обсмажені до золотистого кольору. Тільки потім їх викладають у форму і запікають у всіляких підливах.
Самий швидкий рецепт страви готується у вигляді запіканки: шарами в форму викладається капуста фарш, заливають підливою і нудиться в духовці до готовності.
Запікають ліниві голубці зі свіжої капустою в духовці, рідше готують з кислою, а досвідчені кулінари не рекомендують застосовувати пекинку – вона дуже соковита і вироби вийдуть не дуже щільними.
Фарш в класичній версії застосовують свино-яловичий, сучасні рецепти входить різний сорт м'яса: курятина, індичка, змішують кілька видів м'яса.
Ліниві голубці в духовці з підливою можна приготувати в компанії спассерованных овочів. Класичною вважається версія з томатним соусом, його готують з пасти або морсу, краще всього додати шматочки порізаної помідора. Оригінального смаку досягають додаванням ратунды, часнику і розмарину в підливу.
Інгредієнти:
фарш – 1 кг;
білокачанна капуста – 300 г;
яйце – 1 шт.;
цибулю і моркву – по 3 шт.;
часник – 3 зубки;
сіль, чорний перець;
ратунда – 1 шт.;
борошно для панірування;
вода – 1/2 ст.;
томатний морс – 1 ст.;
помідор – 1 шт.
Приготування
На сковороді спасерувати цибулю і моркву.
Половину піджарки кинути у фарш, натерти крупно капусту, з'єднати з м'ясом.
У решту пасеровку викласти порізаний часник і ратунду, потомит 5 хвилин, додати шматочки томату.
Залити морсом і водою, настоювати 10 хвилин.
Фарш посолити, приправити сіллю, перцем, сформувати котлети, запанірувати.
Обсмажити на сильному вогні до золотистого кольору, перекласти у форму.
Залити томатною підливою, готувати ліниві голубці в духовці 30 хвилин при 180.
Традиційно запечені ліниві голубці у вигляді котлет в духовці – блюдо, яке можна нескінченно видозмінювати, щоразу отримуючи відмінне частування з різним смаком. Томатну підливу успішно замінює сметанна, частування виходить більш соковитим, насиченим і виходить кілька ситніше, ніж томатний варіант.
Інгредієнти:
фарш з курячого філе – 700 г;
терта капуста – 400 г;
цибуля – 1 шт.;
яйце – 1 шт.;
борошно для панірування;
сіль, каррі;
сметана – 1 ст.;
вода – 100 мл
Приготування
З'єднати фарш з капустою, рубаним цибулею, яйцем і спеціями.
Сформувати котлети, запанірувати, обсмажити на сильному вогні до скоринки.
Викласти у форму, залити сумішшю води і сметани.
Томити ліниві голубці під кришкою в духовці 30 хвилин при 190.
Якщо готувати ледачі голубці в духовці в томатному соусі за класичним рецептом, застосовуючи прості інгредієнти, можна істотно урізноманітнити повсякденне меню. Рис допоможе зробити страву більш ситним, для соковитості в склад фаршу потрібно додати перекручене свиняче сало і пасеровані цибулю і моркву.
Інгредієнти:
фарш 700 г;
варений рис – 1/2 ст.;
капуста мелкорубленная – 300 г;
лук, морква – 3 шт.;
борошно – 2 ст. л.;
яйце – 1 шт.;
томатна паста – 2 ст. л.;
вода – 1 ст.;
сіль, чорний перець, чебрець.
Приготування
З'єднати фарш з капустою, яйцем, рисом, перемішати.
Спасерувати рубаний цибулю і терту моркву, 1/3 піджарки перекласти в фарш.
До овочів додати томат-пасту, влити воду, тушкувати 10 хвилин.
Фарш посолити, приправити, сформувати котлети, обваляти в борошні.
Смажити до коричневої скоринки, перекласти у форму.
Залити підливою, запікати ліниві голубці 30 хвилин в духовці при 180.
Дуже ліниві голубці в духовці у вигляді запіканки – оригінальна ідея, яка допоможе домогтися традиційного смаку улюбленої страви, уникнувши стомлюючого процесу загортання виробів в капустяний лист. Всі продукти прості, овочеві складові трохи припускають на сковороді, але не підсмажують, а тільки розм'якшують.
Інгредієнти:
капуста нашаткована – 1 кг;
фарш 700 г;
цибулю і моркву – по 2 шт.;
томатний морс – 350 мл;
рис зварений – 100 г;
солодкий перець – 1 шт.;
сметана – 150 г;
сіль, перець, олія.
Приготування
Цибулю нашаткувати, моркву порізати кружальцями, спасерувати на олії.
У сковороду додати порізану капусту і солодкий перець, морить під кришкою 5 хвилин, посолити.
Змішати фарш з рисом, посолити і приправити спеціями.
В промаслений форму викласти шарами половину овочів, фарш, накрити капустяної основою.
З'єднати морс, сметану, присолити, вилити поверх запіканки.
Запікати, накривши фольгою, 50 хвилин при 200 градусах.
Зняти фольгу, запікати ліниві голубці в духовці ще 10 хвилин.
Зовсім не новий рецепт страви - це ліниві голубці з морською капустою в духовці. Надзвичайно смачне блюдо старої російської кухні точно сподобається всім домашнім їдцям, як гарнір ідеально підійде відварена картопля шматочками або пюре, доповнити блюдо можна простим сметанним соусом.
Інгредієнти:
квашена капуста – 300 г;
свинячий фарш – 350 г;
варений рис – 50 г;
цибуля – 1 шт.;
часник – 2 зубки;
сіль, перець;
сметана – 100 мл;
вода – 100 мл;
борошно – 1 ст. л.;
сухі трави - 1 ч. л.
Приготування
Капусту з рубаним луком і часником трохи потомити на сковороді, додати у фарш, додати рис.
Посолити, поперчити, сформувати котлети, викласти у форму.
На сухій сковороді прогріти борошно, ввести сметану, потім бульйон, варити до закипання і згущення.
Посолити, приправити травами.
Вилити поверх голубців.
Томити в духовці під кришкою 30-40 хвилин при 180 градусах.
Щоб приготувати смачні ліниві голубці рецепт в духовці допоможе створити відмінну страву одночасно з гарніром. Якщо фарш буде готуватися в домашніх умовах, то капусту краще прокрутити разом з м'ясом, так голубці вийдуть соковитіше, ще в склад фаршу додають солодкий перець, цибулю і моркву, рис в даному варіанті не буде доречним.
Інгредієнти:
м'ясо – 600 г;
капуста – 300 г;
лук, морква, паприка – за 1 шт.;
часник – 3 зубки;
картопля – 6-8 шт.;
томат-паста – 1 ст. л.;
сметана – 1 ст.;
вода - 1/2 ст.;
масло рослинне – 2 ст. л.;
сіль, перець, сухі трави.
Приготування
Прокрутити через м'ясорубку м'ясо, капусту, цибулю, моркву, перець і часник. Посолити, приправити, перемішати.
Сформувати котлети, викласти у форму.
Порізати пластинами картоплю, розподілити між голубцями.
Змішати томат-пасту, олію, сметану і воду, посолити, приправити спеціями, вилити у форму.
Запікати 40 хвилин під фольгою і 10 хвилин подрумянивать під грилем, без кришки.
Зовсім без м'яса, запечені пісні ліниві голубці у духовці, не поступаються ні за смаком, ні за поживними властивостями традиційної страви. Для підливи застосовується пісний майонез, але його впевнено можна прибрати і залишити томатний соус, знизивши тим самим калорійність частування. Замість м'яса можна використовувати будь-які свіжі гриби.
Інгредієнти:
печериці – 1 кг;
капуста – 500 г;
рис зварений – 150 г;
лук, морква – 2 шт.;
пісний майонез – 150 г;
томат-паста – 30 г;
кетчуп або томатний соус – 100 г;
вода – 100 мл;
борошно для панірування;
сіль, сушені трави.
Приготування
Спасерувати цибулю і моркву, половину піджарки змішати з рубаними грибами, капустою, рисом.
Ввести в фарш томат-пасту, сформувати кульки, обваляти в борошні.
Обсмажити до скоринки, викласти у форму.
Поєднати майонез, кетчуп, трави і воду. Вилити поверх голубців, томити під кришкою в духовці 30 хвилин при 180.
Надзвичайно смачні ліниві голубці в духовці вийдуть, якщо запекти їх під сирною «шапкою». Таке частування можна впевнено і на урочистий стіл поставити. Приготування не займе багато часу, якщо в якості основи застосувати курячий фарш, для соковитості додати трохи сала і прокрученных овочів: цибулі, солодкого перцю, часнику.
Інгредієнти:
куряче філе з грудки і стегон – 600 г;
свиняче сало – 200 г;
капуста – 300 г;
цибулю, моркву, солодкий перець – 2 шт.;
часник – 3 зубки;
майонез – 150 г;
вода – 100 мл;
сир твердий – 200 г;
сіль, перець, борошно для панірування.
Приготування
Прокрутити через велике ситечко м'ясорубки м'ясо, сало, капусту і по 1 шт. цибулі, моркви, перцю. Посолити, приправити.
Сформувати котлети, запанірувати, обсмажити на олії.
Викласти у форму.
Обсмажити залишилися, крупно порізані овочі, висипати до голубців.
Поєднати майонез, продавлений часник і воду, присолити, вилити у форму.
Посипати тертим сиром, запікати 30 хвилин при 180.
Приготування ледачих голубців в духовці – справа не хитра, всі компоненти прокручуються через м'ясорубку, кладуть у форму і запікаються в соусі, в результаті, навіть саме сухе м'ясо просочиться соком овочів і підливою і вийде неймовірно соковитим і апетитним. Страва з індички можна впевнено назвати дієтичним, для підливи добре підійде сметана або нежирні вершки.
Інгредієнти:
фарш индюшиный – 600 г;
капуста нашаткована – 300 г;
цибуля – 1 шт.;
яйце – 1 шт.;
сметана – 1 ст. л.;
вершки – 1 ст.;
зелень – 50 г;
борошно – 2 ст. л.;
сіль, чорний перець;
сушені трави «Букет гарни» - 2 ч. л.
Приготування
З'єднати фарш з капустою, рубаним цибулею, яйцем.
Ввести сметану, перемішати, кинути ложку борошна, посолити, приправити перцем.
Сформувати котлети, запанірувати, викласти у форму.
Влити вершки, запікати під кришкою 40 хвилин при 170.
Як приготувати ліниві голубці в духовці?
Найсмачніші ліниві голубці в духовці – приготовані з свіжої капусти і фаршу, прокрученного в домашніх умовах. Цей базовий рецепт називають класичним, зважаючи на відсутність інших додаткових компонентів: рису або інших круп, всіляких овочів.
Ліниві голубці в духовці з підливою - рецепт
Ліниві голубці в духовці з підливою можна приготувати в компанії спассерованных овочів. Класичною вважається версія з томатним соусом, його готують з пасти або морсу, краще всього додати шматочки порізаної помідора. Оригінального смаку досягають додаванням ратунды, часнику і розмарину в підливу.
Інгредієнти:
Приготування
Ліниві голубці в духовці в сметанному соусі
Традиційно запечені ліниві голубці у вигляді котлет в духовці – блюдо, яке можна нескінченно видозмінювати, щоразу отримуючи відмінне частування з різним смаком. Томатну підливу успішно замінює сметанна, частування виходить більш соковитим, насиченим і виходить кілька ситніше, ніж томатний варіант.
Інгредієнти:
Приготування
Ліниві голубці з рисом в духовці - рецепт
Якщо готувати ледачі голубці в духовці в томатному соусі за класичним рецептом, застосовуючи прості інгредієнти, можна істотно урізноманітнити повсякденне меню. Рис допоможе зробити страву більш ситним, для соковитості в склад фаршу потрібно додати перекручене свиняче сало і пасеровані цибулю і моркву.
Інгредієнти:
Приготування
Запіканка «Ліниві голубці в духовці
Дуже ліниві голубці в духовці у вигляді запіканки – оригінальна ідея, яка допоможе домогтися традиційного смаку улюбленої страви, уникнувши стомлюючого процесу загортання виробів в капустяний лист. Всі продукти прості, овочеві складові трохи припускають на сковороді, але не підсмажують, а тільки розм'якшують.
Інгредієнти:
Приготування
Ліниві голубці з квашеною капустою в духовці
Зовсім не новий рецепт страви - це ліниві голубці з морською капустою в духовці. Надзвичайно смачне блюдо старої російської кухні точно сподобається всім домашнім їдцям, як гарнір ідеально підійде відварена картопля шматочками або пюре, доповнити блюдо можна простим сметанним соусом.
Інгредієнти:
Приготування
Ліниві голубці з картоплею в духовці
Щоб приготувати смачні ліниві голубці рецепт в духовці допоможе створити відмінну страву одночасно з гарніром. Якщо фарш буде готуватися в домашніх умовах, то капусту краще прокрутити разом з м'ясом, так голубці вийдуть соковитіше, ще в склад фаршу додають солодкий перець, цибулю і моркву, рис в даному варіанті не буде доречним.
Інгредієнти:
Приготування
Ліниві голубці з грибами в духовці
Зовсім без м'яса, запечені пісні ліниві голубці у духовці, не поступаються ні за смаком, ні за поживними властивостями традиційної страви. Для підливи застосовується пісний майонез, але його впевнено можна прибрати і залишити томатний соус, знизивши тим самим калорійність частування. Замість м'яса можна використовувати будь-які свіжі гриби.
Інгредієнти:
Приготування
Ліниві голубці в духовці з сиром
Надзвичайно смачні ліниві голубці в духовці вийдуть, якщо запекти їх під сирною «шапкою». Таке частування можна впевнено і на урочистий стіл поставити. Приготування не займе багато часу, якщо в якості основи застосувати курячий фарш, для соковитості додати трохи сала і прокрученных овочів: цибулі, солодкого перцю, часнику.
Інгредієнти:
Приготування
Ліниві голубці з індички в духовці
Приготування ледачих голубців в духовці – справа не хитра, всі компоненти прокручуються через м'ясорубку, кладуть у форму і запікаються в соусі, в результаті, навіть саме сухе м'ясо просочиться соком овочів і підливою і вийде неймовірно соковитим і апетитним. Страва з індички можна впевнено назвати дієтичним, для підливи добре підійде сметана або нежирні вершки.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Пісні страви у мультиварці - рецепти плову, горохового супу, тушкованої капусти, пирога і хліба без дріжджів
Пісні страви у мультиварці за смаком і якістю не поступаються приготованим традиційним способом частувань. Наваристі супи, ситне гаряче, пишні пироги
Як приготувати ліниві голубці в мультиварці?
Ліниві голубці не дарма отримали таку назву - з їх приготуванням здатний впоратися самий невдалий кулінар. Але ми пропонуємо максимально спростити
Ліниві голубці з рисом і фаршем - рецепт
Для лінивих любителів домашньої кухні пропонуємо рецепти смачних голубців, з якими практично не потрібно возитися, загортаючи начинку в капустяний
Ліниві голубці з рисом і капустою
Вже сама назва – ліниві голубці, говорить про те, що часу на приготування цієї страви потрібно зовсім не багато. При цьому за смаком воно
Ліниві голубці в духовці
Ліниві голубці на те і ледачі, що готуються швидко і без всяких турбот. Кілька рецептів простого страви ми підібрали для вас в цій статті.
Ліниві голубці в мультиварці
Рецепти ледачих голубців вже давно відомим нашим господиням. А ось як приготувати цю страву в мультиварці поки знають небагато. З цієї причини ми