» » Ліниві голубці в духовці з підливою, в сметанному і томатному соусі - рецепти страви у вигляді котлет і запіканки

Ліниві голубці в духовці з підливою, в сметанному і томатному соусі - рецепти страви у вигляді котлет і запіканки

Ліниві голубці в духовці з підливою, в сметанному і томатному соусі - рецепти страви у вигляді котлет і запіканки
Смачне і ситне гаряче, яке успішно доповнить будь-який гарнір – запечені ліниві голубці в духовці. З рецептами простого частування впорається кожен кулінар і продукти потрібні найпростіші, які знайдуться в найближчому магазині. Доповнюючи базовий склад крупами або овочами, можна урізноманітнити і перетворити простий варіант страви.

Як приготувати ліниві голубці в духовці?


Найсмачніші ліниві голубці в духовці – приготовані з свіжої капусти і фаршу, прокрученного в домашніх умовах. Цей базовий рецепт називають класичним, зважаючи на відсутність інших додаткових компонентів: рису або інших круп, всіляких овочів.

  • Ліниві голубці запечені в духовці, за основним рецептом, - це невеликі котлетки з капустяно-м'ясного фаршу, запаніровані в борошні і обсмажені до золотистого кольору. Тільки потім їх викладають у форму і запікають у всіляких підливах.

  • Самий швидкий рецепт страви готується у вигляді запіканки: шарами в форму викладається капуста фарш, заливають підливою і нудиться в духовці до готовності.

  • Запікають ліниві голубці зі свіжої капустою в духовці, рідше готують з кислою, а досвідчені кулінари не рекомендують застосовувати пекинку – вона дуже соковита і вироби вийдуть не дуже щільними.

  • Фарш в класичній версії застосовують свино-яловичий, сучасні рецепти входить різний сорт м'яса: курятина, індичка, змішують кілька видів м'яса.


  • Ліниві голубці в духовці з підливою - рецепт

    Ліниві голубці в духовці з підливою, в сметанному і томатному соусі - рецепти страви у вигляді котлет і запіканки

    Ліниві голубці в духовці з підливою можна приготувати в компанії спассерованных овочів. Класичною вважається версія з томатним соусом, його готують з пасти або морсу, краще всього додати шматочки порізаної помідора. Оригінального смаку досягають додаванням ратунды, часнику і розмарину в підливу.
    Інгредієнти:

  • фарш – 1 кг;

  • білокачанна капуста – 300 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • цибулю і моркву – по 3 шт.;

  • часник – 3 зубки;

  • сіль, чорний перець;

  • ратунда – 1 шт.;

  • борошно для панірування;

  • вода – 1/2 ст.;

  • томатний морс – 1 ст.;

  • помідор – 1 шт.


  • Приготування

  • На сковороді спасерувати цибулю і моркву.

  • Половину піджарки кинути у фарш, натерти крупно капусту, з'єднати з м'ясом.

  • У решту пасеровку викласти порізаний часник і ратунду, потомит 5 хвилин, додати шматочки томату.

  • Залити морсом і водою, настоювати 10 хвилин.

  • Фарш посолити, приправити сіллю, перцем, сформувати котлети, запанірувати.

  • Обсмажити на сильному вогні до золотистого кольору, перекласти у форму.

  • Залити томатною підливою, готувати ліниві голубці в духовці 30 хвилин при 180.


  • Ліниві голубці в духовці в сметанному соусі


    Ліниві голубці в духовці з підливою, в сметанному і томатному соусі - рецепти страви у вигляді котлет і запіканки

    Традиційно запечені ліниві голубці у вигляді котлет в духовці – блюдо, яке можна нескінченно видозмінювати, щоразу отримуючи відмінне частування з різним смаком. Томатну підливу успішно замінює сметанна, частування виходить більш соковитим, насиченим і виходить кілька ситніше, ніж томатний варіант.
    Інгредієнти:

  • фарш з курячого філе – 700 г;

  • терта капуста – 400 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • яйце – 1 шт.;

  • борошно для панірування;

  • сіль, каррі;

  • сметана – 1 ст.;

  • вода – 100 мл


  • Приготування

  • З'єднати фарш з капустою, рубаним цибулею, яйцем і спеціями.

  • Сформувати котлети, запанірувати, обсмажити на сильному вогні до скоринки.

  • Викласти у форму, залити сумішшю води і сметани.

  • Томити ліниві голубці під кришкою в духовці 30 хвилин при 190.


  • Ліниві голубці з рисом в духовці - рецепт

    Ліниві голубці в духовці з підливою, в сметанному і томатному соусі - рецепти страви у вигляді котлет і запіканки

    Якщо готувати ледачі голубці в духовці в томатному соусі за класичним рецептом, застосовуючи прості інгредієнти, можна істотно урізноманітнити повсякденне меню. Рис допоможе зробити страву більш ситним, для соковитості в склад фаршу потрібно додати перекручене свиняче сало і пасеровані цибулю і моркву.
    Інгредієнти:

  • фарш 700 г;

  • варений рис – 1/2 ст.;

  • капуста мелкорубленная – 300 г;

  • лук, морква – 3 шт.;

  • борошно – 2 ст. л.;

  • яйце – 1 шт.;

  • томатна паста – 2 ст. л.;

  • вода – 1 ст.;

  • сіль, чорний перець, чебрець.


  • Приготування

  • З'єднати фарш з капустою, яйцем, рисом, перемішати.

  • Спасерувати рубаний цибулю і терту моркву, 1/3 піджарки перекласти в фарш.

  • До овочів додати томат-пасту, влити воду, тушкувати 10 хвилин.

  • Фарш посолити, приправити, сформувати котлети, обваляти в борошні.

  • Смажити до коричневої скоринки, перекласти у форму.

  • Залити підливою, запікати ліниві голубці 30 хвилин в духовці при 180.


  • Запіканка «Ліниві голубці в духовці

    Ліниві голубці в духовці з підливою, в сметанному і томатному соусі - рецепти страви у вигляді котлет і запіканки

    Дуже ліниві голубці в духовці у вигляді запіканки – оригінальна ідея, яка допоможе домогтися традиційного смаку улюбленої страви, уникнувши стомлюючого процесу загортання виробів в капустяний лист. Всі продукти прості, овочеві складові трохи припускають на сковороді, але не підсмажують, а тільки розм'якшують.
    Інгредієнти:

  • капуста нашаткована – 1 кг;

  • фарш 700 г;

  • цибулю і моркву – по 2 шт.;

  • томатний морс – 350 мл;

  • рис зварений – 100 г;

  • солодкий перець – 1 шт.;

  • сметана – 150 г;

  • сіль, перець, олія.


  • Приготування

  • Цибулю нашаткувати, моркву порізати кружальцями, спасерувати на олії.

  • У сковороду додати порізану капусту і солодкий перець, морить під кришкою 5 хвилин, посолити.

  • Змішати фарш з рисом, посолити і приправити спеціями.

  • В промаслений форму викласти шарами половину овочів, фарш, накрити капустяної основою.

  • З'єднати морс, сметану, присолити, вилити поверх запіканки.

  • Запікати, накривши фольгою, 50 хвилин при 200 градусах.

  • Зняти фольгу, запікати ліниві голубці в духовці ще 10 хвилин.


  • Ліниві голубці з квашеною капустою в духовці

    Ліниві голубці в духовці з підливою, в сметанному і томатному соусі - рецепти страви у вигляді котлет і запіканки

    Зовсім не новий рецепт страви - це ліниві голубці з морською капустою в духовці. Надзвичайно смачне блюдо старої російської кухні точно сподобається всім домашнім їдцям, як гарнір ідеально підійде відварена картопля шматочками або пюре, доповнити блюдо можна простим сметанним соусом.


    Інгредієнти:

  • квашена капуста – 300 г;

  • свинячий фарш – 350 г;

  • варений рис – 50 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • часник – 2 зубки;

  • сіль, перець;

  • сметана – 100 мл;

  • вода – 100 мл;

  • борошно – 1 ст. л.;

  • сухі трави - 1 ч. л.


  • Приготування

  • Капусту з рубаним луком і часником трохи потомити на сковороді, додати у фарш, додати рис.

  • Посолити, поперчити, сформувати котлети, викласти у форму.

  • На сухій сковороді прогріти борошно, ввести сметану, потім бульйон, варити до закипання і згущення.

  • Посолити, приправити травами.

  • Вилити поверх голубців.

  • Томити в духовці під кришкою 30-40 хвилин при 180 градусах.


  • Ліниві голубці з картоплею в духовці

    Ліниві голубці в духовці з підливою, в сметанному і томатному соусі - рецепти страви у вигляді котлет і запіканки

    Щоб приготувати смачні ліниві голубці рецепт в духовці допоможе створити відмінну страву одночасно з гарніром. Якщо фарш буде готуватися в домашніх умовах, то капусту краще прокрутити разом з м'ясом, так голубці вийдуть соковитіше, ще в склад фаршу додають солодкий перець, цибулю і моркву, рис в даному варіанті не буде доречним.
    Інгредієнти:

  • м'ясо – 600 г;

  • капуста – 300 г;

  • лук, морква, паприка – за 1 шт.;

  • часник – 3 зубки;

  • картопля – 6-8 шт.;

  • томат-паста – 1 ст. л.;

  • сметана – 1 ст.;

  • вода - 1/2 ст.;

  • масло рослинне – 2 ст. л.;

  • сіль, перець, сухі трави.


  • Приготування

  • Прокрутити через м'ясорубку м'ясо, капусту, цибулю, моркву, перець і часник. Посолити, приправити, перемішати.

  • Сформувати котлети, викласти у форму.

  • Порізати пластинами картоплю, розподілити між голубцями.

  • Змішати томат-пасту, олію, сметану і воду, посолити, приправити спеціями, вилити у форму.

  • Запікати 40 хвилин під фольгою і 10 хвилин подрумянивать під грилем, без кришки.


  • Ліниві голубці з грибами в духовці

    Ліниві голубці в духовці з підливою, в сметанному і томатному соусі - рецепти страви у вигляді котлет і запіканки

    Зовсім без м'яса, запечені пісні ліниві голубці у духовці, не поступаються ні за смаком, ні за поживними властивостями традиційної страви. Для підливи застосовується пісний майонез, але його впевнено можна прибрати і залишити томатний соус, знизивши тим самим калорійність частування. Замість м'яса можна використовувати будь-які свіжі гриби.
    Інгредієнти:

  • печериці – 1 кг;

  • капуста – 500 г;

  • рис зварений – 150 г;

  • лук, морква – 2 шт.;

  • пісний майонез – 150 г;

  • томат-паста – 30 г;

  • кетчуп або томатний соус – 100 г;

  • вода – 100 мл;

  • борошно для панірування;

  • сіль, сушені трави.


  • Приготування

  • Спасерувати цибулю і моркву, половину піджарки змішати з рубаними грибами, капустою, рисом.

  • Ввести в фарш томат-пасту, сформувати кульки, обваляти в борошні.

  • Обсмажити до скоринки, викласти у форму.

  • Поєднати майонез, кетчуп, трави і воду. Вилити поверх голубців, томити під кришкою в духовці 30 хвилин при 180.


  • Ліниві голубці в духовці з сиром

    Ліниві голубці в духовці з підливою, в сметанному і томатному соусі - рецепти страви у вигляді котлет і запіканки

    Надзвичайно смачні ліниві голубці в духовці вийдуть, якщо запекти їх під сирною «шапкою». Таке частування можна впевнено і на урочистий стіл поставити. Приготування не займе багато часу, якщо в якості основи застосувати курячий фарш, для соковитості додати трохи сала і прокрученных овочів: цибулі, солодкого перцю, часнику.
    Інгредієнти:

  • куряче філе з грудки і стегон – 600 г;

  • свиняче сало – 200 г;

  • капуста – 300 г;

  • цибулю, моркву, солодкий перець – 2 шт.;

  • часник – 3 зубки;

  • майонез – 150 г;

  • вода – 100 мл;

  • сир твердий – 200 г;

  • сіль, перець, борошно для панірування.


  • Приготування

  • Прокрутити через велике ситечко м'ясорубки м'ясо, сало, капусту і по 1 шт. цибулі, моркви, перцю. Посолити, приправити.

  • Сформувати котлети, запанірувати, обсмажити на олії.

  • Викласти у форму.

  • Обсмажити залишилися, крупно порізані овочі, висипати до голубців.

  • Поєднати майонез, продавлений часник і воду, присолити, вилити у форму.

  • Посипати тертим сиром, запікати 30 хвилин при 180.


  • Ліниві голубці з індички в духовці

    Ліниві голубці в духовці з підливою, в сметанному і томатному соусі - рецепти страви у вигляді котлет і запіканки

    Приготування ледачих голубців в духовці – справа не хитра, всі компоненти прокручуються через м'ясорубку, кладуть у форму і запікаються в соусі, в результаті, навіть саме сухе м'ясо просочиться соком овочів і підливою і вийде неймовірно соковитим і апетитним. Страва з індички можна впевнено назвати дієтичним, для підливи добре підійде сметана або нежирні вершки.
    Інгредієнти:

  • фарш индюшиный – 600 г;

  • капуста нашаткована – 300 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • яйце – 1 шт.;

  • сметана – 1 ст. л.;

  • вершки – 1 ст.;

  • зелень – 50 г;

  • борошно – 2 ст. л.;

  • сіль, чорний перець;

  • сушені трави «Букет гарни» - 2 ч. л.


  • Приготування

  • З'єднати фарш з капустою, рубаним цибулею, яйцем.

  • Ввести сметану, перемішати, кинути ложку борошна, посолити, приправити перцем.

  • Сформувати котлети, запанірувати, викласти у форму.

  • Влити вершки, запікати під кришкою 40 хвилин при 170.
    Додав: admin | 27-03-2018, 18:13
    Переглядів: 70