» » Пісні страви у мультиварці - рецепти плову, горохового супу, тушкованої капусти, пирога і хліба без дріжджів

Пісні страви у мультиварці - рецепти плову, горохового супу, тушкованої капусти, пирога і хліба без дріжджів

Пісні страви у мультиварці - рецепти плову, горохового супу, тушкованої капусти, пирога і хліба без дріжджів
Приготувати пісні страви в мультиварці захоче кожен кулінар, у якого в розпорядженні є цей диво-прилад. Будь традиційний рецепт з легкістю можна адаптувати під можливості цієї печі і перетворити навіть саму нудну домашню трапезу в ситний і смачний обід.

Пісні рецепти в мультиварці


Пісна їжа приготовлена в мультиварці вийде насиченою і ситної, якщо слідувати доброму рецептом і вивіреним рекомендацій, навіть суп без м'яса буде відрізнятися наваристим бульйоном, а випічка без молока і яєць вийде пишною, м'якою і пористої.

  • Як правило супи в мультиварці варять за принципом: всі продукти завантажити, вибрати відповідний режим і готувати встановлений час. Смачніше і наваристее блюдо вийде, якщо овочеву піджарку приготувати в чаші на «Смаженню», тільки потім завантажувати інші продукти.

  • Пісні другі страви в мультиварці будуть поживними, якщо в склад додати гриби, бобові. Зробити частування більш насиченими допоможуть спеції, з овочами добре поєднуються орегано, чебрець, сухий базилік, паприка.

  • Для приготування каші на гарнір, майже всі марки приладів оснащені спеціальним приладом. Замінити вершкове масло можна кокосовим, оливковою або готувати одночасно з добавками: грибами, гарбузом або овочевий пассеровкой.

  • Пісна випічка готується в мультиварці на спеціальному режимі, якщо його немає, замінюють режимом «Суп», «Молочна каша» або «Смаження» з встановленим часом від 40 до 55 хвилин.


  • Пісний суп гороховий в мультиварці

    Пісні страви у мультиварці - рецепти плову, горохового супу, тушкованої капусти, пирога і хліба без дріжджів

    Готується пісний суп в мультиварці швидко, зовсім не клопітно, але горох все ж треба розмочити, якщо застосовуються колоті бобові їх промивають кілька разів і замочують у окропі на 30 хвилин, за цей час можна підготувати всі інші компоненти. Особливу пікантність даного частування додадуть пластівці чилі і трохи куркуми.
    Інгредієнти:

  • горох – 1 ст.;

  • картопля – 3 шт.;

  • морква, цибуля – по 1 шт.;

  • чилі – 1/2 ч. л.;

  • куркума – 1 ч. л.;

  • вода – 2 л;

  • сіль, чорний перець і зелень.


  • Приготування

  • Промити і замочити горох.

  • На «Смаження» спасерувати подрібнені цибулю і моркву. Кинути чилі, куркуму.

  • Викласти порізану картоплю, горох, посолити, поперчити, влити воду.

  • Перші пісні страви готуються в мультиварці на режимі «Суп» 1 год.


  • Пісна тушкована картопля в мультиварці


    Пісні страви у мультиварці - рецепти плову, горохового супу, тушкованої капусти, пирога і хліба без дріжджів

    Тушкована картопля з грибами пісна в мультиварці – швидке і ситне блюдо, яке можна готувати будь-яким зручним способом. Смачніше вийде, якщо першими обсмажити цибулю і гриби на «Смаження» протягом 20 хвилин, потім завантажувати овочеві складові. З спецій можна віддати перевагу чебрецю, паприці копченої і свіжої зелені.
    Інгредієнти:

  • печериці – 300 г;

  • картопля – 600 г;

  • цибулю і моркву – по 1 шт.;

  • солодкий перець – 1 шт.;

  • помідори – 2 шт.;

  • томат-паста – 1 ст. л.;

  • сіль, чебрець;

  • червона паприка – 1 ч. л.;

  • зелень – 30 р.


  • Приготування

  • Крупно порізані гриби обсмажити з цибулею, поки рідина випарується.

  • Додати картопляне і морквяне соломку, солодкий перець і порізані бланшовані помідори.

  • Ввести томатну пасту, кинути спеції і сіль.

  • Влити воду, щоб покрила картоплю.

  • У режимі «Гасіння» готувати 1 годину.

  • Після сигналу кинути січену зелень, залишити на «Підтримання тепла» на 20 хвилин.


  • Пісний плов з грибами в мультиварці

    Пісні страви у мультиварці - рецепти плову, горохового супу, тушкованої капусти, пирога і хліба без дріжджів

    З крупи та овочів найпростіше готуються пісні страви в мультиварці. Плов можна зробити класичний узбецький з сухофруктами або приготувати домашній варіант страви з перловки, наприклад. Важливо застосувати традиційні спеції і скористатися встановленим режимом «Плов», він є майже в кожному приладі.
    Інгредієнти:

  • рис пропарений – 1 ст.;

  • вода – 2 ст.;

  • морква – 2 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • гриби – 300 г;

  • часник – 2 зубки;

  • чилі – 1/2 стручка;

  • масло пісне – 3 ст. л.;

  • суміш спецій для плову, сіль.


  • Приготування

  • В чаші на «Смаження» спасерувати цибулю і підсмажити гриби, поки рідина випарується.

  • Всипати рис, зверху терту моркву.

  • Дрібно порізати часник і чилі, викласти поверх моркви.

  • Влити масло і посипати спеціями і сіллю.

  • Влити воду.

  • Варити пісний плов в мультиварці на відповідному режимі 1 годину.

  • Після сигналу перемішати, залишити на «Підтримання тепла» на 30 хвилин.


  • Пісна капуста в мультиварці

    Пісні страви у мультиварці - рецепти плову, горохового супу, тушкованої капусти, пирога і хліба без дріжджів

    Пісна тушкована капуста в мультиварці – ситне блюдо, яке можна подавати самостійно або з гарніром з картоплі чи каші. Крім традиційних овочів до складу страви можна додати готову заморожену суміш, у складі якої є горошок, кукурудза і перці. При бажанні можна додати і гриби, але свіжі потрібно заздалегідь обсмажити, а солоні кидають за 10 хвилин до сигналу.
    Інгредієнти:

  • білокачанна капуста – 1 кг;

  • заморожена «Мексиканська суміш» - 200 г;

  • морква -1 шт;

  • цибуля -1 шт.;

  • томат-паста – 2 ст. л.;

  • олія – 1 ст. л.;

  • вода – 1/2 ст.;

  • сіль, паприка червона.


  • Приготування

  • У змащену маслом чашу висипати шинковану капусту, влити воду.

  • Посолити, приправити спеціями. Готувати на «Гасіння» 45 хвилин.

  • Всипати овочеву суміш, перемкнути на «Випічку» на 25 хвилин.


  • Пісна пшоняна каша з гарбузом в мультиварці

    Пісні страви у мультиварці - рецепти плову, горохового супу, тушкованої капусти, пирога і хліба без дріжджів

    Пісні каші в мультиварці готуються на відповідному режимі, це дуже зручно, адже техніка сама визначить і час, і температуру, тому стежити і постійно перемішувати страву не потрібно. Щоб гарнір не вийшов традиційно нудним додають всілякі овочі, в даному варіанті гарбуз зробить частування більш смачним і цікавим.


    Інгредієнти:

  • пшоно – 200 г;

  • гарбуз – 150 г;

  • вода – 500 мл;

  • сіль, цукор – за смаком;

  • кокосове масло – 30 р.


  • Приготування

  • Змастити чашу маслом, викласти дрібні кубики гарбуза.

  • Висипати крупу, посолити, за бажанням кинути цукру.

  • Влити воду, готувати на режимі «Каша» 40 хвилин.

  • Після сигналу перемішати, залишити на «Підтримання тепла» на 10 хвилин.


  • Ліниві голубці пісні рецепт в мультиварці

    Пісні страви у мультиварці - рецепти плову, горохового супу, тушкованої капусти, пирога і хліба без дріжджів

    Пісні ліниві голубці в мультиварці готуються таким же способом, як і в каструлі або в духовці. Як підливи виступить томатний морс з обсмаженими овочами. Для основи, як правило застосовують рис і капусту, але ситніше і ароматні страва вийде з додаванням грибів. Хорошим гарніром до такої страви стане відварений шматочками картоплю.
    Інгредієнти:

  • капуста – 500 г;

  • гриби – 1 кг;

  • рис круглий (зварений) – 100 г;

  • томат – 1 ст.;

  • вода – 150 мл;

  • цибулю, моркву, солодкий перець – по 1 шт.;

  • борошно для панірування, сіль, сухі трави.


  • Приготування

  • На «Смаження» спасерувати цибулю, перець і моркву.

  • Половину пасерування додати дуже дрібно нашаткованої капусти, подрібненим грибів і рісу.

  • Все перемішати, посолити, кинути спеції.

  • Сформувати котлети, запанірувати, обсмажити на сковороді до скоринки.

  • Перекласти в чашу поверх овочів.

  • Залити томатом і водою.

  • Готувати на «Гасіння» 1 год.


  • Пісна картопляна запіканка в мультиварці

    Пісні страви у мультиварці - рецепти плову, горохового супу, тушкованої капусти, пирога і хліба без дріжджів

    Така пісна бараболя в мультиварці не залишить нікого байдужим. Солоні гриби в поєднанні з пюре і спеціями дають неперевершений результат у вигляді смачної і пишною запіканки. Без сиру таке блюдо складно уявити, тому тофу виконає функцію «склеювання» продуктів без проблем. Враховуючи, що всі продукти, готові до вживання, приготування страви зводиться до 30 хвилинам.
    Інгредієнти:

  • картопляне пюре – 1 кг;

  • солоні гриби – 200 г;

  • тофу – 200 г;

  • пісний майонез – 3 ст. л.;

  • сіль, сухий розмарин, часник сушений.


  • Приготування

  • Змішати пюре з грибами, тертим тофу і майонезом.

  • Приправити спеціями.

  • Викласти в промаслений чашу.

  • Готувати на «Випікання» 40 хвилин.


  • Пісні котлети на пару в мультиварці

    Пісні страви у мультиварці - рецепти плову, горохового супу, тушкованої капусти, пирога і хліба без дріжджів

    Пісні страви на пару в мультиварці не вийде приготувати про запас, враховуючи невеликий розмір чаші, але поласувати смачним частуванням на вечерю все ж вдасться. Котлети готують з різних круп, овочів, а насиченості виробів притулок спеції, зелень, часник. Для «склеювання» продуктів застосовують манну крупу.
    Інгредієнти:

  • цвітна капуста – 400 г;

  • буряк – 1 шт.;

  • цибуля, морква і картопля – 1 шт.;

  • манна крупа – 100 г;

  • сіль і перець.


  • Приготування

  • Блендером подрібнити капусту, інші овочі натерти на тертці, віджати сік і все з'єднати.

  • Всипати манку, сіль, спеції.

  • Сформувати котлети, викласти у ємність пароварки, накрити кришкою.

  • Готуються пісні котлети в мультиварці на режимі «Пар» 30 хвилин.


  • Пісний манник в мультиварці

    Пісні страви у мультиварці - рецепти плову, горохового супу, тушкованої капусти, пирога і хліба без дріжджів

    Пісні страви у мультиварці – це не тільки ситні рецепти, солодощі до чаю в приладі вдаються дуже пишними і пористими. Важливо перед приготуванням зняти клапан для пари, а щоб корж легко дістати з чаші, перед приміщенням тесту, потрібно викласти дві смужки пергаменту хрест на хрест і залишити звисаючими краю, потім за них потягнуть і акуратно вийняти пиріг.
    Інгредієнти:

  • борошно, манка, цукор – по 1 ст.;

  • апельсинова цедра – 1 ст. л.;

  • апельсиновий сік – 1 ст.;

  • розпушувач;

  • рослинне масло – 100 мл;

  • апельсин – 1/2 шт.


  • Приготування

  • Манку залити соком, залишити на 20 хвилин.

  • Апельсин порізати тонкими кружальцями.

  • З'єднати борошно, цукор, цедру і розпушувач.

  • Влити олію і манку з соком.

  • Замісити гладке рідкувате тісто.

  • Вилити в чашу з пергаментом, зверху розподілити апельсинові гуртки, посипати цукром.

  • Готувати пісний пиріг в мультиварці на «Випікання» 1 год.


  • Пісний хліб без дріжджів в мультиварці

    Пісні страви у мультиварці - рецепти плову, горохового супу, тушкованої капусти, пирога і хліба без дріжджів

    За принципом прісних пирогів можна спекти пісний хліб в мультиварці без застосування дріжджів, випічка швидше нагадає коврижку, але буде дуже доречний при подачі з першою стравою або до гарячого. Для особливого смаку до складу можна додати насіння соняшнику, кунжуту, коріандр, а борошно пшеничне з'єднати з житнього.
    Інгредієнти:

  • вода – 400 мл;

  • розпушувач – 1 ч. л.;

  • цукор – 1 ч. л.;

  • сіль;

  • борошно пшеничне – 400 г;

  • борошно житнє – 200 г;

  • суміш насіння – 2 жмені.


  • Приготування

  • З'єднати всі сухі інгредієнти і 2/3 насіння.

  • Поступово додаючи теплу воду замішувати липке, не надто щільне тісто.

  • У промаслений чашу викласти тісто, посипати рештою насінням, залишити на 30 хвилин.

  • Виставити режим «Випічка», зняти клапан, готувати 1 годину.
    Додав: admin | 25-03-2018, 16:57
    Переглядів: 25