Смачне і ситне гаряче, яке успішно доповнить будь-який гарнір – запечені ліниві голубці в духовці. З рецептами простого частування впорається кожен кулінар і продукти потрібні найпростіші, які знайдуться в найближчому магазині. Доповнюючи базовий склад крупами або овочами, можна урізноманітнити і перетворити простий варіант страви.
Як приготувати ліниві голубці в духовці?
Найсмачніші ліниві голубці в духовці – приготовані з свіжої капусти і фаршу, прокрученного в домашніх умовах. Цей базовий рецепт називають класичним, зважаючи на відсутність інших додаткових компонентів: рису або інших круп, всіляких овочів.
Ліниві голубці запечені в духовці, за основним рецептом, - це невеликі котлетки з капустяно-м'ясного фаршу, запаніровані в борошні і обсмажені до золотистого кольору. Тільки потім їх викладають у форму і запікають у всіляких підливах. Самий швидкий рецепт страви готується у вигляді запіканки: шарами в форму викладається капуста фарш, заливають підливою і нудиться в духовці до готовності. Запікають ліниві голубці зі свіжої капустою в духовці, рідше готують з кислою, а досвідчені кулінари не рекомендують застосовувати пекинку – вона дуже соковита і вироби вийдуть не дуже щільними. Фарш в класичній версії застосовують свино-яловичий, сучасні рецепти входить різний сорт м'яса: курятина, індичка, змішують кілька видів м'яса. Ліниві голубці в духовці з підливою - рецепт
Ліниві голубці в духовці з підливою можна приготувати в компанії спассерованных овочів. Класичною вважається версія з томатним соусом, його готують з пасти або морсу, краще всього додати шматочки порізаної помідора. Оригінального смаку досягають додаванням ратунды, часнику і розмарину в підливу.
Інгредієнти:
фарш – 1 кг; білокачанна капуста – 300 г; яйце – 1 шт.; цибулю і моркву – по 3 шт.; часник – 3 зубки; сіль, чорний перець; ратунда – 1 шт.; борошно для панірування; вода – 1/2 ст.; томатний морс – 1 ст.; помідор – 1 шт. Приготування
На сковороді спасерувати цибулю і моркву. Половину піджарки кинути у фарш, натерти крупно капусту, з'єднати з м'ясом. У решту пасеровку викласти порізаний часник і ратунду, потомит 5 хвилин, додати шматочки томату. Залити морсом і водою, настоювати 10 хвилин. Фарш посолити, приправити сіллю, перцем, сформувати котлети, запанірувати. Обсмажити на сильному вогні до золотистого кольору, перекласти у форму. Залити томатною підливою, готувати ліниві голубці в духовці 30 хвилин при 180. Ліниві голубці в духовці в сметанному соусі
Традиційно запечені ліниві голубці у вигляді котлет в духовці – блюдо, яке можна нескінченно видозмінювати, щоразу отримуючи відмінне частування з різним смаком. Томатну підливу успішно замінює сметанна, частування виходить більш соковитим, насиченим і виходить кілька ситніше, ніж томатний варіант.
Інгредієнти:
фарш з курячого філе – 700 г; терта капуста – 400 г; цибуля – 1 шт.; яйце – 1 шт.; борошно для панірування; сіль, каррі; сметана – 1 ст.; вода – 100 мл Приготування
З'єднати фарш з капустою, рубаним цибулею, яйцем і спеціями. Сформувати котлети, запанірувати, обсмажити на сильному вогні до скоринки. Викласти у форму, залити сумішшю води і сметани. Томити ліниві голубці під кришкою в духовці 30 хвилин при 190. Ліниві голубці з рисом в духовці - рецепт
Якщо готувати ледачі голубці в духовці в томатному соусі за класичним рецептом, застосовуючи прості інгредієнти, можна істотно урізноманітнити повсякденне меню. Рис допоможе зробити страву більш ситним, для соковитості в склад фаршу потрібно додати перекручене свиняче сало і пасеровані цибулю і моркву.
Інгредієнти:
фарш 700 г; варений рис – 1/2 ст.; капуста мелкорубленная – 300 г; лук, морква – 3 шт.; борошно – 2 ст. л.; яйце – 1 шт.; томатна паста – 2 ст. л.; вода – 1 ст.; сіль, чорний перець, чебрець. Приготування
З'єднати фарш з капустою, яйцем, рисом, перемішати. Спасерувати рубаний цибулю і терту моркву, 1/3 піджарки перекласти в фарш. До овочів додати томат-пасту, влити воду, тушкувати 10 хвилин. Фарш посолити, приправити, сформувати котлети, обваляти в борошні. Смажити до коричневої скоринки, перекласти у форму. Залити підливою, запікати ліниві голубці 30 хвилин в духовці при 180. Запіканка «Ліниві голубці в духовці
Дуже ліниві голубці в духовці у вигляді запіканки – оригінальна ідея, яка допоможе домогтися традиційного смаку улюбленої страви, уникнувши стомлюючого процесу загортання виробів в капустяний лист. Всі продукти прості, овочеві складові трохи припускають на сковороді, але не підсмажують, а тільки розм'якшують.
Інгредієнти:
капуста нашаткована – 1 кг; фарш 700 г; цибулю і моркву – по 2 шт.; томатний морс – 350 мл; рис зварений – 100 г; солодкий перець – 1 шт.; сметана – 150 г; сіль, перець, олія. Приготування
Цибулю нашаткувати, моркву порізати кружальцями, спасерувати на олії. У сковороду додати порізану капусту і солодкий перець, морить під кришкою 5 хвилин, посолити. Змішати фарш з рисом, посолити і приправити спеціями. В промаслений форму викласти шарами половину овочів, фарш, накрити капустяної основою. З'єднати морс, сметану, присолити, вилити поверх запіканки. Запікати, накривши фольгою, 50 хвилин при 200 градусах. Зняти фольгу, запікати ліниві голубці в духовці ще 10 хвилин. Ліниві голубці з квашеною капустою в духовці
Зовсім не новий рецепт страви - це ліниві голубці з морською капустою в духовці. Надзвичайно смачне блюдо старої російської кухні точно сподобається всім домашнім їдцям, як гарнір ідеально підійде відварена картопля шматочками або пюре, доповнити блюдо можна простим сметанним соусом.
Інгредієнти:
квашена капуста – 300 г; свинячий фарш – 350 г; варений рис – 50 г; цибуля – 1 шт.; часник – 2 зубки; сіль, перець; сметана – 100 мл; вода – 100 мл; борошно – 1 ст. л.; сухі трави - 1 ч. л. Приготування
Капусту з рубаним луком і часником трохи потомити на сковороді, додати у фарш, додати рис. Посолити, поперчити, сформувати котлети, викласти у форму. На сухій сковороді прогріти борошно, ввести сметану, потім бульйон, варити до закипання і згущення. Посолити, приправити травами. Вилити поверх голубців. Томити в духовці під кришкою 30-40 хвилин при 180 градусах. Ліниві голубці з картоплею в духовці
Щоб приготувати смачні ліниві голубці рецепт в духовці допоможе створити відмінну страву одночасно з гарніром. Якщо фарш буде готуватися в домашніх умовах, то капусту краще прокрутити разом з м'ясом, так голубці вийдуть соковитіше, ще в склад фаршу додають солодкий перець, цибулю і моркву, рис в даному варіанті не буде доречним.
Інгредієнти:
м'ясо – 600 г; капуста – 300 г; лук, морква, паприка – за 1 шт.; часник – 3 зубки; картопля – 6-8 шт.; томат-паста – 1 ст. л.; сметана – 1 ст.; вода - 1/2 ст.; масло рослинне – 2 ст. л.; сіль, перець, сухі трави. Приготування
Прокрутити через м'ясорубку м'ясо, капусту, цибулю, моркву, перець і часник. Посолити, приправити, перемішати. Сформувати котлети, викласти у форму. Порізати пластинами картоплю, розподілити між голубцями. Змішати томат-пасту, олію, сметану і воду, посолити, приправити спеціями, вилити у форму. Запікати 40 хвилин під фольгою і 10 хвилин подрумянивать під грилем, без кришки. Ліниві голубці з грибами в духовці
Зовсім без м'яса, запечені пісні ліниві голубці у духовці, не поступаються ні за смаком, ні за поживними властивостями традиційної страви. Для підливи застосовується пісний майонез, але його впевнено можна прибрати і залишити томатний соус, знизивши тим самим калорійність частування. Замість м'яса можна використовувати будь-які свіжі гриби.
Інгредієнти:
печериці – 1 кг; капуста – 500 г; рис зварений – 150 г; лук, морква – 2 шт.; пісний майонез – 150 г; томат-паста – 30 г; кетчуп або томатний соус – 100 г; вода – 100 мл; борошно для панірування; сіль, сушені трави. Приготування
Спасерувати цибулю і моркву, половину піджарки змішати з рубаними грибами, капустою, рисом. Ввести в фарш томат-пасту, сформувати кульки, обваляти в борошні. Обсмажити до скоринки, викласти у форму. Поєднати майонез, кетчуп, трави і воду. Вилити поверх голубців, томити під кришкою в духовці 30 хвилин при 180. Ліниві голубці в духовці з сиром
Надзвичайно смачні ліниві голубці в духовці вийдуть, якщо запекти їх під сирною «шапкою». Таке частування можна впевнено і на урочистий стіл поставити. Приготування не займе багато часу, якщо в якості основи застосувати курячий фарш, для соковитості додати трохи сала і прокрученных овочів: цибулі, солодкого перцю, часнику.
Інгредієнти:
куряче філе з грудки і стегон – 600 г; свиняче сало – 200 г; капуста – 300 г; цибулю, моркву, солодкий перець – 2 шт.; часник – 3 зубки; майонез – 150 г; вода – 100 мл; сир твердий – 200 г; сіль, перець, борошно для панірування. Приготування
Прокрутити через велике ситечко м'ясорубки м'ясо, сало, капусту і по 1 шт. цибулі, моркви, перцю. Посолити, приправити. Сформувати котлети, запанірувати, обсмажити на олії. Викласти у форму. Обсмажити залишилися, крупно порізані овочі, висипати до голубців. Поєднати майонез, продавлений часник і воду, присолити, вилити у форму. Посипати тертим сиром, запікати 30 хвилин при 180. Ліниві голубці з індички в духовці
Приготування ледачих голубців в духовці – справа не хитра, всі компоненти прокручуються через м'ясорубку, кладуть у форму і запікаються в соусі, в результаті, навіть саме сухе м'ясо просочиться соком овочів і підливою і вийде неймовірно соковитим і апетитним. Страва з індички можна впевнено назвати дієтичним, для підливи добре підійде сметана або нежирні вершки.
Інгредієнти:
фарш индюшиный – 600 г; капуста нашаткована – 300 г; цибуля – 1 шт.; яйце – 1 шт.; сметана – 1 ст. л.; вершки – 1 ст.; зелень – 50 г; борошно – 2 ст. л.; сіль, чорний перець; сушені трави «Букет гарни» - 2 ч. л. Приготування
З'єднати фарш з капустою, рубаним цибулею, яйцем. Ввести сметану, перемішати, кинути ложку борошна, посолити, приправити перцем. Сформувати котлети, запанірувати, викласти у форму. Влити вершки, запікати під кришкою 40 хвилин при 170.