» » Лінива лазанья з лаваша, макаронів і млинців - рецепти з курячим фаршем, овочами і грибами

Лінива лазанья з лаваша, макаронів і млинців - рецепти з курячим фаршем, овочами і грибами

Лінива лазанья з лаваша, макаронів і млинців - рецепти з курячим фаршем, овочами і грибами
Лінива лазанья – страва, що не має нічого спільного зі знаменитим однойменною стравами італійської кухні. По суті – це макаронна запіканка, яку придумали винахідливі і вельми нетрудолюбивые господині, але результат перевершив будь-які сподівання – дивовижно смачне ласощі вийшло настільки смачним, що придбало безліч різноманітних варіацій.

Як приготувати ліниву лазанью?


Рецепт лазаньї в ледачою домашніх умовах дуже простий, не містить хитрощів. Як правило в основі страви застосовуються відварені макаронні вироби будь-якої форми, викладаються шарами з фаршем та сиром у форму, запікаються приблизно півгодини.

  • Запікається лінива лазанья в духовці, адаптувати будь-який рецепт можна під можливості мультиварки, СВЧ печі або приготувати на сковороді під кришкою.

  • Ледачим впевнено можна назвати рецепт, в основі якого вказані готові листи для лазаньї, потрібно залити окропом на кілька хвилин, далі в процесі запікання вони доготовятся.

  • Крім макаронів, в якості основи, застосовують лаваш. Тут важливо не переборщити з соусом, щоб корж не розмокнув.

  • Хороший спосіб зробити незвичайне блюдо – застосувати готові млинці, вони стануть хорошою прошарком між м'ясом і соусом.

  • М'ясо підійде будь-яке, його потрібно заздалегідь обсмажити на сковороді, часто до складу начинки додають спеції, овочеву пасеровку.

  • Якщо немає часу на приготування бешамеля його можна купити в готовому вигляді або замінити іншим простим соусом, лінива лазанья зі сметаною – непоганий варіант домашнього страви.


  • Лінива лазанья з макаронів і фаршу

    Лінива лазанья з лаваша, макаронів і млинців - рецепти з курячим фаршем, овочами і грибами

    Лінива лазанья з макаронами – просте у приготуванні блюдо, яке можна готувати із залишків вечері. Відварені бантики або пір'я стануть прекрасною основою швидкого частування. Для соусу можна впевнено застосовувати швидкий рецепт бешамеля: з молока, борошна і мускату. В якості наповнення підійде свино-яловичий фарш і будь-який твердий сир.
    Інгредієнти:

  • фарш – 500 г;

  • відварені макарони – 300 г;

  • сир – 200 г;

  • помідори 2 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • солодкий перець – 1 шт.;

  • сіль;

  • бешамель – 300 мл


  • Приготування

  • Цибулю спасерувати, додати фарш, перемішати.

  • Додати порізаний перець і помідор. Посолити, приправити спеціями.

  • В промаслений форму викласти макарони, змастити половиною соусу, викласти фарш, полити бешамелем.

  • Посипати сиром.

  • Запікається лінива лазанья 20 хвилин при 190 градусах.


  • Ледача лазанья з млинцями


    Лінива лазанья з лаваша, макаронів і млинців - рецепти з курячим фаршем, овочами і грибами

    Лінива лазанья – рецепт, який стане відмінним рішенням для швидкого і дуже ситної вечері. Млинці для цієї страви можна приготувати за улюбленим рецептом, тільки цукор до складу тесту додавати не варто, нехай вони будуть прісними. Бешамель можна замінити сметанно-часниковим соусом, смак страви дуже сильно зміниться.
    Інгредієнти:

  • млинці – 6-8 шт.;

  • сьомга слабосолона – 200 г;

  • сметана – 200 мл;

  • сіль, перець;

  • сир – 200 г;

  • часник – 2 зубки;

  • зелень – 50 р.


  • Приготування

  • Сьомгу порізати на дрібні шматки, зелень порубати.

  • З'єднати сметану з продавлений часником. Сир натерти.

  • У форму викладати шарами: млинці, соус, млинці рибу, сир і зелень.

  • Збирати лазанью, поки не закінчаться інгредієнти, поверхню змастити соусом, засипати сиром.

  • Запікається лінива блинная лазанья 15-20 хвилин при 200 градусах.


  • Лінива лазанья з лавашем - рецепт

    Лінива лазанья з лаваша, макаронів і млинців - рецепти з курячим фаршем, овочами і грибами

    Лінива лазанья з лаваша з фаршем готується на подобу класичної, тільки соусу потрібно застосовувати в два рази менше, щоб основа не розповзлася по страві. На запікання піде не більше 25 хвилин, за умови, що фарш вже буде готовий. Начинку потрібно обсмажити з овочами, сир підійде будь-який м'який, який добре плавиться, в ідеалі – моцарелла.


    Інгредієнти:

  • лаваш – 2 шт.;

  • фарш – 600 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • моцарелла – 400 г;

  • томатний соус – 500 мл


  • Приготування

  • Фарш обсмажити з цибулею, приправити сіллю і сухими травами.

  • Викладати у форму шарами: лаваш, соус, м'ясо, моцарелла.

  • Завершальним шаром повинен бути сир.

  • Заекать 25 хвилин при 190 градусах.


  • Лінива лазанья з куркою

    Лінива лазанья з лаваша, макаронів і млинців - рецепти з курячим фаршем, овочами і грибами

    Смачна лінива лазанья з фаршем з філе – смачне, ситне і дуже просте у приготуванні частування. М'ясо підійде з грудки або з стегенець, для соковитості в склад на лагодження додають терті овочі: цибулю, солодкий перець і пару часточок часнику. Соус ідеально підійде сметанний, до складу шарів потрібно додати терту на тертці моцарелу, в розрізі сир буде апетитно тягнутися.
    Інгредієнти:

  • куряча грудки – 500 г;

  • цибулю, солодкий перець – по 1 шт.;

  • часник – 2 зубки;

  • моцарелла – 300 г;

  • твердий сир – 100 г;

  • помідори – 2 шт.;

  • сметана – 200 мл;

  • сіль, перець, сушені трави;

  • листи для лазаньї – 6 шт.


  • Приготування

  • Прокрутити через велике ситечко м'ясорубки курятину, цибулю, перець і часник.

  • Обсмажити фарш до готовності, ввести порізані помідори, перемішати, тушкувати 10 хвилин.

  • Залити окропом листи лазаньї на 10 хвилин, воду злити.

  • Викладати у форму шарами: лист, сметана, фарш, моцарелла.

  • Формувати блюдо, поки є інгредієнти, поверхню змастити сметаною, посипати тертим твердим сиром.

  • Запікається лінива лазанья 30 хвилин при 180 градусах.


  • Лінива лазанья з лаваша з грибами

    Лінива лазанья з лаваша, макаронів і млинців - рецепти з курячим фаршем, овочами і грибами

    Лінива лазанья з лаваша – найшвидший і популярний спосіб приготування найпростішого страви. Доповнити склад начинки можна грибами, ними ж можливо і замінити м'ясні компоненти. Для соусу підійде як класичний бешамель, так і простий сметанно-часниковий варіант просочення. Печериці можна додавати сирими, їх потрібно попередньо припустити на сковороді.
    Інгредієнти:

  • печериці – 700 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • часник – 2 зубки;

  • помідори – 3 шт.;

  • сир – 300 г;

  • бешамель;

  • сухі трави, сіль;

  • лаваш – 2 листа.


  • Приготування

  • Пластини грибів обсмажити з цибулею, посолити.

  • Бланшовані томати порізати, приправити сухими травами.

  • У формі викладати шари лаваша, бешамеля, грибів, помідорів і сиру.

  • Накрити листом лаваша, просочити соусом, посипати щедро сиром.

  • Запікати 30 хвилин при 180 градусах.


  • Лінива лазанья з пельменів

    Лінива лазанья з лаваша, макаронів і млинців - рецепти з курячим фаршем, овочами і грибами

    Сама лінива лазанья – рецепт в якому всі інгредієнти вже готові до запіканню, їх потрібно викласти у форму і просто запекти, варіант з пельменями – те, що потрібно. Італійського колориту частування додасть вершковий соус, який готується окремо з вершків, масла та твердого сиру. Страву приправляють дрібкою розмарину і орегано.
    Інгредієнти:

  • пельмені – 800 г;

  • масло вершкове – 50 г;

  • сир – 150 г;

  • вершки 30% - 400 мл;

  • сіль, орегано і розмарин.


  • Приготування

  • У сотейнику розтопити масло, влити вершки, помішуючи дочекатися згущення.

  • Ввести 2/3 підготовленого тертого сиру, перемішати.

  • У гарячу, промаслений форму викласти пельмені, залити соусом. Запікати 40 хвилин.

  • Посипати сиром, лінива пельменна лазанья буде готова через 10 хвилин.


  • Лінива лазанья в мультиварці

    Лінива лазанья з лаваша, макаронів і млинців - рецепти з курячим фаршем, овочами і грибами

    Просто й швидко готується лінива лазанья з вермішеллю в мультиварці . Таку запіканку можна наповнити будь-яким фаршем: овочевих, рибних або м'ясних, приправити сметанним соусом або бешамелем, сир застосувати твердий, з приємним вершковим присмаком. Прилад в даному варіанті просто замінить духовку, всі компоненти готуються окремо.
    Інгредієнти:

  • відварені макарони – 200 г;

  • м'ясний фарш – 400 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • помідори – 2 шт.;

  • ратунда – 1 шт.;

  • вершковий соус – 200 г;

  • сир – 200 г;

  • орегано, чебрець;

  • сіль, олія для обсмажування.


  • Приготування

  • Обсмажити фарш з рубаним луком і перцем, посолити, приправити сухими травами.

  • Помідори обшпарити, дрібно порізати, сир крупно натерти.

  • У промаслений чашу викласти шари макаронів, соусу, фаршу і томатів.

  • Завершити сирним шаром.

  • Зняти клапан для виходу пари, готувати на «Випікання» від 40 до 60 хвилин.
    Додав: admin | 27-03-2018, 18:11
    Переглядів: 13