Лінива лазанья з лаваша, макаронів і млинців - рецепти з курячим фаршем, овочами і грибами
Лінива лазанья – страва, що не має нічого спільного зі знаменитим однойменною стравами італійської кухні. По суті – це макаронна запіканка, яку придумали винахідливі і вельми нетрудолюбивые господині, але результат перевершив будь-які сподівання – дивовижно смачне ласощі вийшло настільки смачним, що придбало безліч різноманітних варіацій.
Рецепт лазаньї в ледачою домашніх умовах дуже простий, не містить хитрощів. Як правило в основі страви застосовуються відварені макаронні вироби будь-якої форми, викладаються шарами з фаршем та сиром у форму, запікаються приблизно півгодини.
Запікається лінива лазанья в духовці, адаптувати будь-який рецепт можна під можливості мультиварки, СВЧ печі або приготувати на сковороді під кришкою.
Ледачим впевнено можна назвати рецепт, в основі якого вказані готові листи для лазаньї, потрібно залити окропом на кілька хвилин, далі в процесі запікання вони доготовятся.
Крім макаронів, в якості основи, застосовують лаваш. Тут важливо не переборщити з соусом, щоб корж не розмокнув.
Хороший спосіб зробити незвичайне блюдо – застосувати готові млинці, вони стануть хорошою прошарком між м'ясом і соусом.
М'ясо підійде будь-яке, його потрібно заздалегідь обсмажити на сковороді, часто до складу начинки додають спеції, овочеву пасеровку.
Якщо немає часу на приготування бешамеля його можна купити в готовому вигляді або замінити іншим простим соусом, лінива лазанья зі сметаною – непоганий варіант домашнього страви.
Лінива лазанья з макаронами – просте у приготуванні блюдо, яке можна готувати із залишків вечері. Відварені бантики або пір'я стануть прекрасною основою швидкого частування. Для соусу можна впевнено застосовувати швидкий рецепт бешамеля: з молока, борошна і мускату. В якості наповнення підійде свино-яловичий фарш і будь-який твердий сир.
Інгредієнти:
фарш – 500 г;
відварені макарони – 300 г;
сир – 200 г;
помідори 2 шт.;
цибуля – 1 шт.;
солодкий перець – 1 шт.;
сіль;
бешамель – 300 мл
Приготування
Цибулю спасерувати, додати фарш, перемішати.
Додати порізаний перець і помідор. Посолити, приправити спеціями.
В промаслений форму викласти макарони, змастити половиною соусу, викласти фарш, полити бешамелем.
Посипати сиром.
Запікається лінива лазанья 20 хвилин при 190 градусах.
Лінива лазанья – рецепт, який стане відмінним рішенням для швидкого і дуже ситної вечері. Млинці для цієї страви можна приготувати за улюбленим рецептом, тільки цукор до складу тесту додавати не варто, нехай вони будуть прісними. Бешамель можна замінити сметанно-часниковим соусом, смак страви дуже сильно зміниться.
Інгредієнти:
млинці – 6-8 шт.;
сьомга слабосолона – 200 г;
сметана – 200 мл;
сіль, перець;
сир – 200 г;
часник – 2 зубки;
зелень – 50 р.
Приготування
Сьомгу порізати на дрібні шматки, зелень порубати.
З'єднати сметану з продавлений часником. Сир натерти.
У форму викладати шарами: млинці, соус, млинці рибу, сир і зелень.
Збирати лазанью, поки не закінчаться інгредієнти, поверхню змастити соусом, засипати сиром.
Запікається лінива блинная лазанья 15-20 хвилин при 200 градусах.
Лінива лазанья з лаваша з фаршем готується на подобу класичної, тільки соусу потрібно застосовувати в два рази менше, щоб основа не розповзлася по страві. На запікання піде не більше 25 хвилин, за умови, що фарш вже буде готовий. Начинку потрібно обсмажити з овочами, сир підійде будь-який м'який, який добре плавиться, в ідеалі – моцарелла.
Інгредієнти:
лаваш – 2 шт.;
фарш – 600 г;
цибуля – 1 шт.;
моцарелла – 400 г;
томатний соус – 500 мл
Приготування
Фарш обсмажити з цибулею, приправити сіллю і сухими травами.
Викладати у форму шарами: лаваш, соус, м'ясо, моцарелла.
Завершальним шаром повинен бути сир.
Заекать 25 хвилин при 190 градусах.
Смачна лінива лазанья з фаршем з філе – смачне, ситне і дуже просте у приготуванні частування. М'ясо підійде з грудки або з стегенець, для соковитості в склад на лагодження додають терті овочі: цибулю, солодкий перець і пару часточок часнику. Соус ідеально підійде сметанний, до складу шарів потрібно додати терту на тертці моцарелу, в розрізі сир буде апетитно тягнутися.
Інгредієнти:
куряча грудки – 500 г;
цибулю, солодкий перець – по 1 шт.;
часник – 2 зубки;
моцарелла – 300 г;
твердий сир – 100 г;
помідори – 2 шт.;
сметана – 200 мл;
сіль, перець, сушені трави;
листи для лазаньї – 6 шт.
Приготування
Прокрутити через велике ситечко м'ясорубки курятину, цибулю, перець і часник.
Обсмажити фарш до готовності, ввести порізані помідори, перемішати, тушкувати 10 хвилин.
Залити окропом листи лазаньї на 10 хвилин, воду злити.
Викладати у форму шарами: лист, сметана, фарш, моцарелла.
Формувати блюдо, поки є інгредієнти, поверхню змастити сметаною, посипати тертим твердим сиром.
Запікається лінива лазанья 30 хвилин при 180 градусах.
Лінива лазанья з лаваша – найшвидший і популярний спосіб приготування найпростішого страви. Доповнити склад начинки можна грибами, ними ж можливо і замінити м'ясні компоненти. Для соусу підійде як класичний бешамель, так і простий сметанно-часниковий варіант просочення. Печериці можна додавати сирими, їх потрібно попередньо припустити на сковороді.
Інгредієнти:
печериці – 700 г;
цибуля – 1 шт.;
часник – 2 зубки;
помідори – 3 шт.;
сир – 300 г;
бешамель;
сухі трави, сіль;
лаваш – 2 листа.
Приготування
Пластини грибів обсмажити з цибулею, посолити.
Бланшовані томати порізати, приправити сухими травами.
У формі викладати шари лаваша, бешамеля, грибів, помідорів і сиру.
Накрити листом лаваша, просочити соусом, посипати щедро сиром.
Запікати 30 хвилин при 180 градусах.
Сама лінива лазанья – рецепт в якому всі інгредієнти вже готові до запіканню, їх потрібно викласти у форму і просто запекти, варіант з пельменями – те, що потрібно. Італійського колориту частування додасть вершковий соус, який готується окремо з вершків, масла та твердого сиру. Страву приправляють дрібкою розмарину і орегано.
Інгредієнти:
пельмені – 800 г;
масло вершкове – 50 г;
сир – 150 г;
вершки 30% - 400 мл;
сіль, орегано і розмарин.
Приготування
У сотейнику розтопити масло, влити вершки, помішуючи дочекатися згущення.
Ввести 2/3 підготовленого тертого сиру, перемішати.
У гарячу, промаслений форму викласти пельмені, залити соусом. Запікати 40 хвилин.
Посипати сиром, лінива пельменна лазанья буде готова через 10 хвилин.
Просто й швидко готується лінива лазанья з вермішеллю в мультиварці . Таку запіканку можна наповнити будь-яким фаршем: овочевих, рибних або м'ясних, приправити сметанним соусом або бешамелем, сир застосувати твердий, з приємним вершковим присмаком. Прилад в даному варіанті просто замінить духовку, всі компоненти готуються окремо.
Інгредієнти:
відварені макарони – 200 г;
м'ясний фарш – 400 г;
цибуля – 1 шт.;
помідори – 2 шт.;
ратунда – 1 шт.;
вершковий соус – 200 г;
сир – 200 г;
орегано, чебрець;
сіль, олія для обсмажування.
Приготування
Обсмажити фарш з рубаним луком і перцем, посолити, приправити сухими травами.
Помідори обшпарити, дрібно порізати, сир крупно натерти.
У промаслений чашу викласти шари макаронів, соусу, фаршу і томатів.
Завершити сирним шаром.
Зняти клапан для виходу пари, готувати на «Випікання» від 40 до 60 хвилин.
Як приготувати ліниву лазанью?
Рецепт лазаньї в ледачою домашніх умовах дуже простий, не містить хитрощів. Як правило в основі страви застосовуються відварені макаронні вироби будь-якої форми, викладаються шарами з фаршем та сиром у форму, запікаються приблизно півгодини.
Лінива лазанья з макаронів і фаршу
Лінива лазанья з макаронами – просте у приготуванні блюдо, яке можна готувати із залишків вечері. Відварені бантики або пір'я стануть прекрасною основою швидкого частування. Для соусу можна впевнено застосовувати швидкий рецепт бешамеля: з молока, борошна і мускату. В якості наповнення підійде свино-яловичий фарш і будь-який твердий сир.
Інгредієнти:
Приготування
Ледача лазанья з млинцями
Лінива лазанья – рецепт, який стане відмінним рішенням для швидкого і дуже ситної вечері. Млинці для цієї страви можна приготувати за улюбленим рецептом, тільки цукор до складу тесту додавати не варто, нехай вони будуть прісними. Бешамель можна замінити сметанно-часниковим соусом, смак страви дуже сильно зміниться.
Інгредієнти:
Приготування
Лінива лазанья з лавашем - рецепт
Лінива лазанья з лаваша з фаршем готується на подобу класичної, тільки соусу потрібно застосовувати в два рази менше, щоб основа не розповзлася по страві. На запікання піде не більше 25 хвилин, за умови, що фарш вже буде готовий. Начинку потрібно обсмажити з овочами, сир підійде будь-який м'який, який добре плавиться, в ідеалі – моцарелла.
Інгредієнти:
Приготування
Лінива лазанья з куркою
Смачна лінива лазанья з фаршем з філе – смачне, ситне і дуже просте у приготуванні частування. М'ясо підійде з грудки або з стегенець, для соковитості в склад на лагодження додають терті овочі: цибулю, солодкий перець і пару часточок часнику. Соус ідеально підійде сметанний, до складу шарів потрібно додати терту на тертці моцарелу, в розрізі сир буде апетитно тягнутися.
Інгредієнти:
Приготування
Лінива лазанья з лаваша з грибами
Лінива лазанья з лаваша – найшвидший і популярний спосіб приготування найпростішого страви. Доповнити склад начинки можна грибами, ними ж можливо і замінити м'ясні компоненти. Для соусу підійде як класичний бешамель, так і простий сметанно-часниковий варіант просочення. Печериці можна додавати сирими, їх потрібно попередньо припустити на сковороді.
Інгредієнти:
Приготування
Лінива лазанья з пельменів
Сама лінива лазанья – рецепт в якому всі інгредієнти вже готові до запіканню, їх потрібно викласти у форму і просто запекти, варіант з пельменями – те, що потрібно. Італійського колориту частування додасть вершковий соус, який готується окремо з вершків, масла та твердого сиру. Страву приправляють дрібкою розмарину і орегано.
Інгредієнти:
Приготування
Лінива лазанья в мультиварці
Просто й швидко готується лінива лазанья з вермішеллю в мультиварці . Таку запіканку можна наповнити будь-яким фаршем: овочевих, рибних або м'ясних, приправити сметанним соусом або бешамелем, сир застосувати твердий, з приємним вершковим присмаком. Прилад в даному варіанті просто замінить духовку, всі компоненти готуються окремо.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Лазанья з фаршем і грибами
Знамениту лазанью пропонуємо приготувати за новими цікавими рецептами. Далі розповімо, як створити незрівнянне італійське страву, не сильно
Лазанья болоньєзе з соусом бешамель
Шалено смачне і особливо популярне блюдо італійської кухні можна успішно створити самостійно. Пропонуємо два відмінних рецепта лазаньі болоньезе з
Лінива лазанья з лавашем - рецепт
Для лінивих любителів італійської кухні далі представлений рецепт лазаньї, в якому замість звичної пасти використані аркуші тонкого лаваша. Цей
Лазанья з лаваша з фаршем
Лазанья - оригінальне італійське блюдо, яке користується великою популярністю і в нашій країні. Не дивно, що рецепт лазаньї не раз видозмінювався і
Класична лазанья
Класичне італійське блюдо - лазанья, вже давно завоювала безліч шанувальників у всьому світі. Особливе розташування господинь ситна лазанья заслужила
Лазанья з морепродуктів - рецепт
З італійської лазаньєю, звичайно ж, знайомі багато. Це м'ясний фарш з болоньєзе і соусом бешамель, який укладають на тонкі листи пасти. Але сьогодні