Лазанья з фаршем і грибами
Сучасні господині вдосконалюють знамениті класичні рецепти італійської кухні. Нижче розповімо, як приготувати дивовижно смачну лазанью з фаршем і грибами.
Інгредієнти:
листи для лазаньї;
пармезан – 245 г;
фарш (свинячий, яловичий або мікс) - 295 г;
помідори щільні – 575 г;
гриби будь-які (печериці, глива або лісові) – 245 г;
цибулина не велика - 1 шт.;
зубчики часнику – 2 шт.;
вино сухе, біле – 75 мл;
томатна паста або соус – 45 г;
перець, сіль, орегано.
Для соусу:
молоко – 245 мл;
сільське масло – 45 г;
борошно – 45 г;
пармезан – 45 г;
сіль, мускат.
Приготування
Спершу підготуйте овочі – томати очистіть і подрібніть на тертці, гриби подрібніть цибулю наріжте чвертькільцями, часник пюрируйте. Цибулю і часник обсмажте. Через 2 хвилини додайте фарш і інтенсивно перемішайте. Тепер до фаршу додайте томатну пасту, перетерті помідори і гриби, і обсмажте, поки вся рідина не випарується. Посоліть, поперчіть, зніміть з вогню і охолодіть.
Тепер соус. На сковороді розтопіть масло, додайте борошно, обсмажте цю суміш і влийте молоко тонкою цівкою. Соус варіть 15 хвилин і додайте тертий пармезан і посоліть.
Форму змастіть розподіліть на ньому пасти для лазаньї так, щоб один злегка лягав на інший. Зверху викладіть м'ясну начинку і полийте соусом. Накрийте начинку пастою і знову повторіть шари. Зверху лазанью накрийте листами і посипте пармезаном. Запікайте блюдо 35 хвилин в духовці при 210 градусах.
Інгредієнти:
Для лазаньї:
курячий фарш (філе) - 275 г;
печериці - 235 г;
цибуля - 45 г;
морква - 45 г;
біле вино - 185 мл;
томати консервовані - 375 г;
лаваш вірменський, тонкий;
мікс з твердих сирів.
Для соусу:
сільське масло - 45 г;
борошно - 25 г;
молоко максимальної жирності, можна вершки - 475 мл;
лаврушка.
Приготування
Почніть приготування з начинки. Підігрійте масло і спассеруем цибулю з морквою і печерицями. Коли овочі розм'якшаться, додайте часник, потім додати фарш. Коли м'ясо схопиться, залийте вином, чекайте, поки вся рідина випарується майже повністю, додайте томати. Через 10 хвилин томління, вміст сковороди перетвориться в густий томатний соус.
Приступайте до приготування вершкового соусу. Розтопіть масло і спасеруйте борошно. Розведіть масу молоком, киньте лаврушку, спеції і варіть, поки не загусне. Приберіть лавровий лист і остудіть соус.
Тепер можна приступити до формування лазаньї, зробити це неймовірно просто: чергуйте шари обох соусів з листами пасти і зверху посипте блюдо щедро пармезаном. Запікайте 45 хвилин при 190 градусах.
Лазанья з м'ясним фаршем і грибами - рецепт
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Спершу підготуйте овочі – томати очистіть і подрібніть на тертці, гриби подрібніть цибулю наріжте чвертькільцями, часник пюрируйте. Цибулю і часник обсмажте. Через 2 хвилини додайте фарш і інтенсивно перемішайте. Тепер до фаршу додайте томатну пасту, перетерті помідори і гриби, і обсмажте, поки вся рідина не випарується. Посоліть, поперчіть, зніміть з вогню і охолодіть.
Тепер соус. На сковороді розтопіть масло, додайте борошно, обсмажте цю суміш і влийте молоко тонкою цівкою. Соус варіть 15 хвилин і додайте тертий пармезан і посоліть.
Форму змастіть розподіліть на ньому пасти для лазаньї так, щоб один злегка лягав на інший. Зверху викладіть м'ясну начинку і полийте соусом. Накрийте начинку пастою і знову повторіть шари. Зверху лазанью накрийте листами і посипте пармезаном. Запікайте блюдо 35 хвилин в духовці при 210 градусах.
Лазанья з лаваша з курячим фаршем і грибами
Інгредієнти:
Для лазаньї:
Для соусу:
Приготування
Почніть приготування з начинки. Підігрійте масло і спассеруем цибулю з морквою і печерицями. Коли овочі розм'якшаться, додайте часник, потім додати фарш. Коли м'ясо схопиться, залийте вином, чекайте, поки вся рідина випарується майже повністю, додайте томати. Через 10 хвилин томління, вміст сковороди перетвориться в густий томатний соус.
Приступайте до приготування вершкового соусу. Розтопіть масло і спасеруйте борошно. Розведіть масу молоком, киньте лаврушку, спеції і варіть, поки не загусне. Приберіть лавровий лист і остудіть соус.
Тепер можна приступити до формування лазаньї, зробити це неймовірно просто: чергуйте шари обох соусів з листами пасти і зверху посипте блюдо щедро пармезаном. Запікайте 45 хвилин при 190 градусах.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати лазанью з фаршем?
Рецептів лазаньї існує безліч - від класичного до лінивого домашнього способу її приготування. Але кожен буде неодмінно смачним, якщо зробити страву
Рецепт лазаньї з фаршем в домашніх умовах
Сьогодні італійську пасту не складно приготувати самостійно. Неймовірний вибір рецептів вражає фантазію будь-якої господині і штовхає на черговий
Лазанья з фаршем в духовці - рецепт
Існує безліч простих рецептів італійської лазаньї, адаптованих для домашньої кухні. Далі докладно розповімо декілька доступних способів приготування
Лазанья болоньєзе з соусом бешамель
Шалено смачне і особливо популярне блюдо італійської кухні можна успішно створити самостійно. Пропонуємо два відмінних рецепта лазаньі болоньезе з
Лазанья з грибами і куркою
Класична лазанья обзавелася безліччю різних варіацій приготування, іноді зовсім далеких від оригіналу, але не менш смачних. У цій статті ми
Лазанья з грибами - рецепт
Класичний рецепт лазаньї не передбачає додавання грибів в начинку, проте в кулінарії немає строгих правил. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих