Сучасні господині вдосконалюють знамениті класичні рецепти італійської кухні. Нижче розповімо, як приготувати дивовижно смачну лазанью з фаршем і грибами.
Лазанья з м'ясним фаршем і грибами - рецепт
Інгредієнти: листи для лазаньї; пармезан – 245 г; фарш (свинячий, яловичий або мікс) - 295 г; помідори щільні – 575 г; гриби будь-які (печериці, глива або лісові) – 245 г; цибулина не велика - 1 шт.; зубчики часнику – 2 шт.; вино сухе, біле – 75 мл; томатна паста або соус – 45 г; перець, сіль, орегано. Для соусу:
молоко – 245 мл; сільське масло – 45 г; борошно – 45 г; пармезан – 45 г; сіль, мускат. Приготування Спершу підготуйте овочі – томати очистіть і подрібніть на тертці, гриби подрібніть цибулю наріжте чвертькільцями, часник пюрируйте. Цибулю і часник обсмажте. Через 2 хвилини додайте фарш і інтенсивно перемішайте. Тепер до фаршу додайте томатну пасту, перетерті помідори і гриби, і обсмажте, поки вся рідина не випарується. Посоліть, поперчіть, зніміть з вогню і охолодіть.
Тепер соус. На сковороді розтопіть масло, додайте борошно, обсмажте цю суміш і влийте молоко тонкою цівкою. Соус варіть 15 хвилин і додайте тертий пармезан і посоліть.
Форму змастіть розподіліть на ньому пасти для лазаньї так, щоб один злегка лягав на інший. Зверху викладіть м'ясну начинку і полийте соусом. Накрийте начинку пастою і знову повторіть шари. Зверху лазанью накрийте листами і посипте пармезаном. Запікайте блюдо 35 хвилин в духовці при 210 градусах.
Лазанья з лаваша з курячим фаршем і грибами
Інгредієнти: Для лазаньї:
курячий фарш (філе) - 275 г; печериці - 235 г; цибуля - 45 г; морква - 45 г; біле вино - 185 мл; томати консервовані - 375 г; лаваш вірменський, тонкий; мікс з твердих сирів. Для соусу:
сільське масло - 45 г; борошно - 25 г; молоко максимальної жирності, можна вершки - 475 мл; лаврушка. Приготування Почніть приготування з начинки. Підігрійте масло і спассеруем цибулю з морквою і печерицями. Коли овочі розм'якшаться, додайте часник, потім додати фарш. Коли м'ясо схопиться, залийте вином, чекайте, поки вся
рідина випарується майже повністю, додайте томати. Через 10 хвилин томління, вміст сковороди перетвориться в густий томатний соус.
Приступайте до приготування вершкового соусу. Розтопіть масло і спасеруйте борошно. Розведіть масу молоком, киньте лаврушку, спеції і варіть, поки не загусне. Приберіть лавровий лист і остудіть соус.
Тепер можна приступити до формування лазаньї, зробити це неймовірно просто: чергуйте шари обох соусів з листами пасти і зверху посипте блюдо щедро пармезаном. Запікайте 45 хвилин при 190 градусах.