Лінива лазанья з лавашем - рецепт
Із запропонованого нижче рецепти ви дізнаєтеся, як на швидку руку приготувати ліниву лазанью з лаваша з доступних продуктів. В нашому випадку це буде курка і гриби, але при бажанні ви можете взяти свій набір компонентів і приготувати, наприклад, лазанью з лаваша з грибами і фаршем.
Інгредієнти:
м'якоть курки – 550 г;
печериці – 320 г;
цибуля ріпчаста – 270 г;
помідори – 750 г;
тонкий вірменський лаваш – 3 шт.;
сир твердий – 320 г;
спеції – за смаком;
мелений чорний перець – за смаком;
сіль – за смаком;
рослинна рафінована олія;
Для соусу:
борошно – 100-120 г;
молоко – 950 мл;
вершкове масло – 120 г;
горіх мускатний мелений – щіпка;
чорний мелений перець – за смаком;
сіль.
Приготування
Першим ділом очищаємо цибулю, шаткуємо півкільцями і закладаємо у велику сковороду з прогрітим рафінованим рослинним маслом. Пасеруємо до прозорості, а потім закладаємо попередньо вимиті, обсушені і нарізані кружальцями помідори. Обсмажуємо овочі разом до м'якості, приправляємо сіллю і меленим чорним перцем і відставляємо в сторону.
На інший прогрітій сковороді обсмажуємо з додаванням рафінованого масла попередньо підготовлена і нарізане невеликими шматочками куряче м'ясо, присмачую і його сіллю, перцем і спеціями, перемішуємо і викладаємо в миску. У сковороду підливаємо ще трохи олії і обсмажуємо в ньому до готовності нарізані, попередньо вимиті грибочки. В кінці смаження приправляємо грибну масу сіллю, меленим чорним перцем і спеціями.
Для приготування соусу пасеруємо на розпущеному вершковому маслі пшеничне борошно до золотистого відтінку, а потім тоненькою цівкою вливаємо молоко, неперервно інтенсивно перемішуючи віночком, щоб не утворювалися грудочки. Доводимо масу до смаку додаванням солі, меленого чорного перцю і мускатного горіха і витримуємо на помірному вогні, продовжуючи помішувати до загустіння і отримання консистенції соусу як густа сметана.
На дно промасленим форми для запікання викладаємо лаваш і промазуємо його шаром приготовленого соусу. Потім викладаємо шар з половини обсмажених з цибулею томатів. Слідом розподіляємо половину курячого м'яса і грибочків і присипаємо тертим сиром. Тепер накриваємо все другим листом лаваша і повторюємо шари ще раз, починаючи з соусу і закінчуючи сиром. На завершення накриваємо третім листом лаваша, промазуємо його рясно соусом і притрушиваем щедро сиром. Розміщуємо страву на середньому рівні прогрітій до 185 градусів духовки і витримуємо протягом п'ятнадцяти хвилин.
Таку лазанью з лаваша при відсутності духовки можна приготувати в мультиварці, збільшивши кількість шарів за рахунок зменшення ширини страви. Необхідний режим для цієї страви - «Випічка», а час приготування буде залежати від потужності вашого пристрою, і варіюватися від п'ятнадцяти до тридцяти хвилин.
Швидка лазанья з лаваша з куркою і грибами - рецепт
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Першим ділом очищаємо цибулю, шаткуємо півкільцями і закладаємо у велику сковороду з прогрітим рафінованим рослинним маслом. Пасеруємо до прозорості, а потім закладаємо попередньо вимиті, обсушені і нарізані кружальцями помідори. Обсмажуємо овочі разом до м'якості, приправляємо сіллю і меленим чорним перцем і відставляємо в сторону.
На інший прогрітій сковороді обсмажуємо з додаванням рафінованого масла попередньо підготовлена і нарізане невеликими шматочками куряче м'ясо, присмачую і його сіллю, перцем і спеціями, перемішуємо і викладаємо в миску. У сковороду підливаємо ще трохи олії і обсмажуємо в ньому до готовності нарізані, попередньо вимиті грибочки. В кінці смаження приправляємо грибну масу сіллю, меленим чорним перцем і спеціями.
Для приготування соусу пасеруємо на розпущеному вершковому маслі пшеничне борошно до золотистого відтінку, а потім тоненькою цівкою вливаємо молоко, неперервно інтенсивно перемішуючи віночком, щоб не утворювалися грудочки. Доводимо масу до смаку додаванням солі, меленого чорного перцю і мускатного горіха і витримуємо на помірному вогні, продовжуючи помішувати до загустіння і отримання консистенції соусу як густа сметана.
На дно промасленим форми для запікання викладаємо лаваш і промазуємо його шаром приготовленого соусу. Потім викладаємо шар з половини обсмажених з цибулею томатів. Слідом розподіляємо половину курячого м'яса і грибочків і присипаємо тертим сиром. Тепер накриваємо все другим листом лаваша і повторюємо шари ще раз, починаючи з соусу і закінчуючи сиром. На завершення накриваємо третім листом лаваша, промазуємо його рясно соусом і притрушиваем щедро сиром. Розміщуємо страву на середньому рівні прогрітій до 185 градусів духовки і витримуємо протягом п'ятнадцяти хвилин.
Таку лазанью з лаваша при відсутності духовки можна приготувати в мультиварці, збільшивши кількість шарів за рахунок зменшення ширини страви. Необхідний режим для цієї страви - «Випічка», а час приготування буде залежати від потужності вашого пристрою, і варіюватися від п'ятнадцяти до тридцяти хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Закуски з лаваша з начинкою
Оригінально оформити урочистий стіл сьогодні зовсім не складно. Використовуючи запропоновані далі рецепти і мінімальний набір компонентів, ви зможете
Начинка для лаваша
Закуски на основі з тонкого лаваша досить міцно зайняли особливе місце на кухні більшості господинь. І дуже виправдано, адже це чудовий спосіб швидко
Лазанья з лаваша з фаршем
Лазанья - оригінальне італійське блюдо, яке користується великою популярністю і в нашій країні. Не дивно, що рецепт лазаньї не раз видозмінювався і
Лазанья з лаваша
Лазанья - відомий і популярний у світі листковий пиріг з начинкою. Сьогодні ми розповімо, як приготувати її легко і швидко з лаваша. Це, звичайно ж,
Лаваш з грибами
З лаваша виходять чудові закуски, які можна подати на святковий стіл, фуршет або просто взяти з собою на пікнік. І зараз ми з вами поділимося
Лазанья з морепродуктів - рецепт
З італійської лазаньєю, звичайно ж, знайомі багато. Це м'ясний фарш з болоньєзе і соусом бешамель, який укладають на тонкі листи пасти. Але сьогодні