Закуски з лаваша з начинкою
Пропонуємо варіанти приготування прекрасною закуски в лаваші з начинкою на святковий стіл. Таке страва, незважаючи на простоту виконання, дуже ефектно і оригінально виглядає, а його відмінний смак сподобається навіть привередам.
Інгредієнти:
лаваш вірменський – 3 аркуша;
крабові палички – 220 г;
твердий сир – 280 м;
часник – 1-2 зубчики;
яйця – 3 шт.;
свіжа зелень – 1 невеликий пучок;
майонез – 120 г або по смаку;
листя салату.
Приготування
Відварені круто і очищені яйця пропускаємо через тертку і змішуємо з дрібненько нарубаної свіжої зеленню. Перетираємо через тертку також твердий сир, додаємо очищені і видавлені через прес зубці часнику і перемішуємо. Крабовим паличкам даємо відтанути, і розгортаємо їх повністю.
Розстилаємо на столі перший лист лаваша, промазуємо його майонезом і розкладаємо по всій поверхні розгорнуті крабові палички. Вкриваємо наступним листом лаваша, присмачую майонезом і його, і розподіляємо начинку із сиру та часнику. Викладаємо третій лаваш, промазуємо майонезом, викладаємо наповнювач з яйцями і зеленню і формуємо рулет. Обертаємо його харчовою плівкою і визначаємо в холодильник приблизно на годину для просочування.
Перед подачею розрізаємо рулет на брусочки, викладаємо їх на блюдо, яке можна попередньо вистелити салатним листом, і можемо подавати.
Інгредієнти:
лаваш вірменський – 1 шт.;
сьомга копчена – 320 г;
плавлений пастоподібний сир – 150-200 г;
свіжа зелень кропу (за бажанням) – за смаком;
листя салату.
Приготування
Вірменський лаваш розгортаємо на рівній поверхні. Намазуємо його по всьому периметру плавленим сиром. Притрушиваем за бажанням зверху дрібненько нарубаною зеленню кропу і зверху розкладаємо тонкі скибочки копченої сьомги. Звертаємо лаваш з начинкою рулетом, обертаємо плівкою і розміщуємо на полиці холодильника на півтори години для просочування. Потім розрізаємо рулет на фрагменти шириною приблизно два сантиметри, викладаємо на блюдо, застелене салатним листом, і можемо подавати.
Інгредієнти:
лаваш вірменський – 1 шт.;
твердий сир – 220 г;
свіжа зелень – за смаком;
рослинне масло.
Приготування
Для приготування гарячої закуски розрізаємо лаваш на смуги шириною приблизно десять-п'ятнадцять сантиметрів. Перетертий через тертці твердий сир змішуємо з дрібненько нарубаної свіжої зеленню. Розкладаємо начинку на смугах з лаваша і акуратно скручуємо їх рулетами. Викладаємо їх по черзі на прогріту з невеликою кількістю рафінованої олії сковороду і витримуємо з двох сторін на помірному вогні до зарум'янювання. За цей час сир всередині повинен розплавитися.
Подаємо таку закуску неодмінно гарячої.
Інгредієнти:
лаваш вірменський – 2 аркуша;
гриби заморожені або свіжі – 250 г;
ріпчаста цибуля – 100 г;
твердий сир – 75 г;
яйця – 3 шт.;
свіжа зелень кропу і петрушки – за смаком;
майонез – 120 г;
сіль – щіпка;
рафінована олія.
Приготування
Грибочки при необхідності розморожуємо, промиваємо, даємо стекти, і подрібнюємо довільними шматочками. Очищаємо і шаткуємо дрібненько ріпчасту цибулю і пасеруємо його на рафінованій олії в сковороді протягом п'яти хвилин. Потім закладаємо грибочки і смажимо, помішуючи, ще хвилин десять. В кінці смаження вміст сковороди підсолюємо.
Одночасно відварюємо круто і очищаємо яйця, а потім натираємо їх на крупній тертці. Дрібненько свіжу зелень рубаємо і змішуємо з яєчною масою.
Перший лист лаваша промазуємо майонезом і розподіляємо зверху яйця з зеленню. Накриваємо другим лавашем, і його присмачую майонезом і розкладаємо грибну піджарку. Притрушиваем блюдо зверху дрібненько натертим твердим сиром і акуратно згортаємо в тугий рулет. Загортаємо його в плівку і прибираємо в холодильник приблизно на дві години.
Перед подачею розрізаємо рулет на фрагменти і викладаємо на блюдо.
Закуска-рулет з лаваша з крабовими паличками
Інгредієнти:
Приготування
Відварені круто і очищені яйця пропускаємо через тертку і змішуємо з дрібненько нарубаної свіжої зеленню. Перетираємо через тертку також твердий сир, додаємо очищені і видавлені через прес зубці часнику і перемішуємо. Крабовим паличкам даємо відтанути, і розгортаємо їх повністю.
Розстилаємо на столі перший лист лаваша, промазуємо його майонезом і розкладаємо по всій поверхні розгорнуті крабові палички. Вкриваємо наступним листом лаваша, присмачую майонезом і його, і розподіляємо начинку із сиру та часнику. Викладаємо третій лаваш, промазуємо майонезом, викладаємо наповнювач з яйцями і зеленню і формуємо рулет. Обертаємо його харчовою плівкою і визначаємо в холодильник приблизно на годину для просочування.
Перед подачею розрізаємо рулет на брусочки, викладаємо їх на блюдо, яке можна попередньо вистелити салатним листом, і можемо подавати.
Закуска з лаваша з копченою сьомгою
Інгредієнти:
Приготування
Вірменський лаваш розгортаємо на рівній поверхні. Намазуємо його по всьому периметру плавленим сиром. Притрушиваем за бажанням зверху дрібненько нарубаною зеленню кропу і зверху розкладаємо тонкі скибочки копченої сьомги. Звертаємо лаваш з начинкою рулетом, обертаємо плівкою і розміщуємо на полиці холодильника на півтори години для просочування. Потім розрізаємо рулет на фрагменти шириною приблизно два сантиметри, викладаємо на блюдо, застелене салатним листом, і можемо подавати.
Гаряча закуска з лаваша з сиром і зеленню
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування гарячої закуски розрізаємо лаваш на смуги шириною приблизно десять-п'ятнадцять сантиметрів. Перетертий через тертці твердий сир змішуємо з дрібненько нарубаної свіжої зеленню. Розкладаємо начинку на смугах з лаваша і акуратно скручуємо їх рулетами. Викладаємо їх по черзі на прогріту з невеликою кількістю рафінованої олії сковороду і витримуємо з двох сторін на помірному вогні до зарум'янювання. За цей час сир всередині повинен розплавитися.
Подаємо таку закуску неодмінно гарячої.
Закуска з лаваша з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Грибочки при необхідності розморожуємо, промиваємо, даємо стекти, і подрібнюємо довільними шматочками. Очищаємо і шаткуємо дрібненько ріпчасту цибулю і пасеруємо його на рафінованій олії в сковороді протягом п'яти хвилин. Потім закладаємо грибочки і смажимо, помішуючи, ще хвилин десять. В кінці смаження вміст сковороди підсолюємо.
Одночасно відварюємо круто і очищаємо яйця, а потім натираємо їх на крупній тертці. Дрібненько свіжу зелень рубаємо і змішуємо з яєчною масою.
Перший лист лаваша промазуємо майонезом і розподіляємо зверху яйця з зеленню. Накриваємо другим лавашем, і його присмачую майонезом і розкладаємо грибну піджарку. Притрушиваем блюдо зверху дрібненько натертим твердим сиром і акуратно згортаємо в тугий рулет. Загортаємо його в плівку і прибираємо в холодильник приблизно на дві години.
Перед подачею розрізаємо рулет на фрагменти і викладаємо на блюдо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Начинка для лаваша
Закуски на основі з тонкого лаваша досить міцно зайняли особливе місце на кухні більшості господинь. І дуже виправдано, адже це чудовий спосіб швидко
Рулет з лаваша з куркою
Лаваш з куркою - це найкраща основа для приготування швидкої і оригінальної закуски. Зробивши з цих інгредієнтів рулет, у вас вийде досить незвичайне
Рулет з лаваша з крабовими паличками
Існує безліч універсальних начинок для рулету з лаваша. Але начинку з крабових паличок можна нескінченно доповнювати різними інгредієнтами і кожен
Лаваш з крабовими паличками
В якості одного з страв на святковому столі ми все частіше бачимо рулет з лаваша. Апетитна і смачна закуска, до того ж дуже легка у приготуванні, а
Лаваш з ковбасою
Не знаєте чим пригостити гостей, які до вас несподівано завітали? У нас є для вас рішення - зробіть лаваш з ковбасою. Приготувати таку просту закуску
Закуски з лаваша - рецепти
Лаваш часто вживають замість хліба з м'ясом та іншими стравами. А ще з нього можна приготувати смачні гарячі і холодні закуски, які послужать